süpersin canım yaa..en güzelini yapıyorsunSagol aebencim, merhaba kızlar....
Evde değişik tatlar uyguluyorum kendime dün ızara yaptım tavuğu zaten. Patlıcanı közlüyorum, sebzeleri kendi buharında pişiriyorum v.s Ama sonuçta hep aynı tatlar..
Bu sabah dr. a kontrole gittim, aç karnına kan verdim çıkacak sonuca göre belki ilacım azalır. Çünkü dr.u çok sıkıştırdım kilo veremiyorum diye. Sonunda gerçegi söyledi. Lityum ilk 1-2 sene kilo aldırır, iştah açar, tatlı ve karbonhidrat isteği yaratırmış ,serequel ise metobolizmayı yavaşlatırmış. Başka bir ilaçla değiştirilebilinirmiş ama şu an mevsim değişikliğinde olduğumuz için bu yanlış bir zamanlama olurmuş. Aralığı bekleyelim dedi. Ben birde 2 çeşit serequel kullanıyorum. Yaniiii kilo verme çabalarımı sekteye ugratan ilaçlar malesef. .Eh üzerine bir de menepoz ve yaş faktörünü ekleyince söyleyecek bir şey kalmıyor.. Çaresiz okey dedim tabiki.
Bütün bunlar diyeti bozacağım anlamına gelmiyor, gittigi yere kadar devam edecem, yapcak bişi yok.İyi ki varsınız, yoksa ben diyet falan yapamazdım. Hepinize sevgiler
ama tatlım sen montiye yardımcı olursam monti de sana yardımcı olur..monti listesinin en büyük özelliği kan şekerini normal düzeyde tutmak..dolayısı ile normal düzeyde olan bir kan şekerine sahipsen zaten canın hiç baklava istemiyor(örnek benhayirli haftalar kizlar guzel bir hafta olmasi dilegiyle.evet gelelim bana hafta sonu malum diyet bozuldu ama pismanmiyim hayir sebebini söyleyeyim baklavaya yenik dustum ama simdi siz söyleyin yeni yapilmis taptaze baklava bulmusum malum benim kaldigim yerde turk pastanesi bize biraz uzak arabayla yaklasik yarim saaat herzaman tazesini bulamadigim icin canim cok istedi ve yedimhaftasonu serbest yedim tabi bunun geri dönusu 800 gram oldu.yanliz suna karar verdim montiyi tam olarak yapamiyorum söyle yada böyle diyetim bozuluyor malesef o yuzden montinin kurallarini fazla goz ardi etmeden monticik yapicam cunku ne kadar diyet psikolojisine girsem o kadar zor gidiyor benim kilocuklar ama yola devam öyle yada böyle gidecek bunlarrrrrrrrr
şu insanlar canımı sıkmaya devam eidyor benim,aramızda gerginlik olan arkadaşı belki gün olur aramız düzelir
kırıgnlık biterr amaa şu laf taşıyan veee arayı bozan yıllardır tanıdıgım arkadaşımı asla affetmiycemmm
bi gün konuşmaya gidip herlşeyii söylüycem ve ilişkiyi bitircemmmm
süpersin canım yaa..en güzelini yapıyorsunSagol aebencim, merhaba kızlar....
Evde değişik tatlar uyguluyorum kendime dün ızara yaptım tavuğu zaten. Patlıcanı közlüyorum, sebzeleri kendi buharında pişiriyorum v.s Ama sonuçta hep aynı tatlar..
Bu sabah dr. a kontrole gittim, aç karnına kan verdim çıkacak sonuca göre belki ilacım azalır. Çünkü dr.u çok sıkıştırdım kilo veremiyorum diye. Sonunda gerçegi söyledi. Lityum ilk 1-2 sene kilo aldırır, iştah açar, tatlı ve karbonhidrat isteği yaratırmış ,serequel ise metobolizmayı yavaşlatırmış. Başka bir ilaçla değiştirilebilinirmiş ama şu an mevsim değişikliğinde olduğumuz için bu yanlış bir zamanlama olurmuş. Aralığı bekleyelim dedi. Ben birde 2 çeşit serequel kullanıyorum. Yaniiii kilo verme çabalarımı sekteye ugratan ilaçlar malesef. .Eh üzerine bir de menepoz ve yaş faktörünü ekleyince söyleyecek bir şey kalmıyor.. Çaresiz okey dedim tabiki.
Bütün bunlar diyeti bozacağım anlamına gelmiyor, gittigi yere kadar devam edecem, yapcak bişi yok.İyi ki varsınız, yoksa ben diyet falan yapamazdım. Hepinize sevgiler
ama tatlım sen montiye yardımcı olursam monti de sana yardımcı olur..monti listesinin en büyük özelliği kan şekerini normal düzeyde tutmak..dolayısı ile normal düzeyde olan bir kan şekerine sahipsen zaten canın hiç baklava istemiyor(örnek benhayirli haftalar kizlar guzel bir hafta olmasi dilegiyle.evet gelelim bana hafta sonu malum diyet bozuldu ama pismanmiyim hayir sebebini söyleyeyim baklavaya yenik dustum ama simdi siz söyleyin yeni yapilmis taptaze baklava bulmusum malum benim kaldigim yerde turk pastanesi bize biraz uzak arabayla yaklasik yarim saaat herzaman tazesini bulamadigim icin canim cok istedi ve yedimhaftasonu serbest yedim tabi bunun geri dönusu 800 gram oldu.yanliz suna karar verdim montiyi tam olarak yapamiyorum söyle yada böyle diyetim bozuluyor malesef o yuzden montinin kurallarini fazla goz ardi etmeden monticik yapicam cunku ne kadar diyet psikolojisine girsem o kadar zor gidiyor benim kilocuklar ama yola devam öyle yada böyle gidecek bunlarrrrrrrrr
şu insanlar canımı sıkmaya devam eidyor benim,aramızda gerginlik olan arkadaşı belki gün olur aramız düzelir
kırıgnlık biterr amaa şu laf taşıyan veee arayı bozan yıllardır tanıdıgım arkadaşımı asla affetmiycemmm
bi gün konuşmaya gidip herlşeyii söylüycem ve ilişkiyi bitircemmmm
banum elimden geldiği kadar kendimize kadar yapıyorum işte bişeyler..konserve ve hazır gıda tüketmeyi pek sevmiyorum.ablam çok takılıyor bu konuda bana.sen müstakil,bahçeli bi ev al köy hayatı gibi yaşa gitsin diye..
toprakla uğraşmayı ekip dikmeyi ve dalından bişeyler toplamayı seviyorum.ama apatmanın ekilecek dikilecek bahçeside yokolsa valla domates biber ne bulursam ekerdim...terasımda bile limon ağacım var ahşap fıçı gibi saksıda.biberiyelerim var...
ben kahvaltılığa sirke koymuyorum banum.sirkeli olursa hazırlar gibi ekşimsi olur sanırım.benim yaptığım tatlımsı oluyor kırmızı biberin o tatlı tadından dolayı.sarmısak ,ceviziçi,maydonoz falan var.ev yapımı eriştenin üzerine kendi saflaştırdığım sade yağı eritip cozzz diye gezidiyorum.tabağa alıp ortasınada bu kahvaltılıktan boca ediyorum.allaaaaaaaaaaahımmmmmmmmmgerçekten yemede yanında yat bişey oluyor yemin ederimkiii......
ama ben kendim yiyyormuyum derseniz tabisiiiiii hayırbunu eşime yapıyorum.ben kendi tabağıma 2 yemek kaşığı erişte alıp üzerine bir tatlı kaşığı kadar zeytin yağı gezdirip azıcıkta peynir ufalıyorum.
eşimin tabağından 1 çatal alıyorum.o kadar...
banum ben çalıştığımdan dolayı hazır yemek türü bişeylerimin hep olması lazım kenarda.bazen okuldan gelirken geç saatte arkadaşlardan gelen oluyor proje vs..hjazırlamak için.eve geldiğim gibi elim ayağıma dolaşacağıma hooop dondurucudan alıveriyorum yazdan yaptıklarımı ..o pişerken bi pilav yada erişte vs..tarhanada 5 dk.da pişiyor zaten.salata yada yazdan közlediğim yada kızarttığım patlıcanları yoğurtladımmı alsana 4-5 çeşit hazır işte...yoksa altından kalkamam cnm.geç saatte eve gel,yemek yap ye derken gece yarısı olur.
oğlum uyudu oooh ev ne sessiz be..walla kafamı dinliyorum şu anuydura uydura masal kalmadı uyutana kadar.tam uyudu sanıyorum kalkıyorum yanında annneeee bi tane dahaaaa diyo.patmağınıda bir yapmış..hadi yenden yat bi tane daha derken uyuttum neyseki..düzen oluşturmaya başladım bu arada.sabah 9da uyandı yeniden mayalanmasın uykusu diye oynaştık biraz yatağında .kahvaltıyı hazırladık ettik. saat 1'de de öğle yemeğini yedi.15 dk.sonrada uyuttum ollley beee....sabahta 2 kez oturağa yaptırdık.allahım çocuğum büyüyor galibaaa.azıcık rahata kavuşacağım sanırım....sevindirik oldum ....
banum elimden geldiği kadar kendimize kadar yapıyorum işte bişeyler..konserve ve hazır gıda tüketmeyi pek sevmiyorum.ablam çok takılıyor bu konuda bana.sen müstakil,bahçeli bi ev al köy hayatı gibi yaşa gitsin diye..
toprakla uğraşmayı ekip dikmeyi ve dalından bişeyler toplamayı seviyorum.ama apatmanın ekilecek dikilecek bahçeside yokolsa valla domates biber ne bulursam ekerdim...terasımda bile limon ağacım var ahşap fıçı gibi saksıda.biberiyelerim var...
ben kahvaltılığa sirke koymuyorum banum.sirkeli olursa hazırlar gibi ekşimsi olur sanırım.benim yaptığım tatlımsı oluyor kırmızı biberin o tatlı tadından dolayı.sarmısak ,ceviziçi,maydonoz falan var.ev yapımı eriştenin üzerine kendi saflaştırdığım sade yağı eritip cozzz diye gezidiyorum.tabağa alıp ortasınada bu kahvaltılıktan boca ediyorum.allaaaaaaaaaaahımmmmmmmmmgerçekten yemede yanında yat bişey oluyor yemin ederimkiii......
ama ben kendim yiyyormuyum derseniz tabisiiiiii hayırbunu eşime yapıyorum.ben kendi tabağıma 2 yemek kaşığı erişte alıp üzerine bir tatlı kaşığı kadar zeytin yağı gezdirip azıcıkta peynir ufalıyorum.
eşimin tabağından 1 çatal alıyorum.o kadar...
banum ben çalıştığımdan dolayı hazır yemek türü bişeylerimin hep olması lazım kenarda.bazen okuldan gelirken geç saatte arkadaşlardan gelen oluyor proje vs..hjazırlamak için.eve geldiğim gibi elim ayağıma dolaşacağıma hooop dondurucudan alıveriyorum yazdan yaptıklarımı ..o pişerken bi pilav yada erişte vs..tarhanada 5 dk.da pişiyor zaten.salata yada yazdan közlediğim yada kızarttığım patlıcanları yoğurtladımmı alsana 4-5 çeşit hazır işte...yoksa altından kalkamam cnm.geç saatte eve gel,yemek yap ye derken gece yarısı olur.
oğlum uyudu oooh ev ne sessiz be..walla kafamı dinliyorum şu anuydura uydura masal kalmadı uyutana kadar.tam uyudu sanıyorum kalkıyorum yanında annneeee bi tane dahaaaa diyo.patmağınıda bir yapmış..hadi yenden yat bi tane daha derken uyuttum neyseki..düzen oluşturmaya başladım bu arada.sabah 9da uyandı yeniden mayalanmasın uykusu diye oynaştık biraz yatağında .kahvaltıyı hazırladık ettik. saat 1'de de öğle yemeğini yedi.15 dk.sonrada uyuttum ollley beee....sabahta 2 kez oturağa yaptırdık.allahım çocuğum büyüyor galibaaa.azıcık rahata kavuşacağım sanırım....sevindirik oldum ....
ocdim . monti yap yada yapma ekmekle eti hiç önermem çok zor hazmı migdeni fazlasıyle yorar.. ekmek ye fakat etle deyil .montinin 1.ve 2.aşamsındada ekmekle et önerilmiyor ..öğle için közlenmiş biber ve yoğurtlu tavuk salatası yedim 2 dilimde ekmek.
yalnız şunu anladımki benim ekmek yememem lazım.yüzüm gözüm birbirine girdi((
hınn hınnn:))benim pilates yapmam lazım dik oturamıyorum ve sırt ağrılarım başladı yine.
gaz versenize azıcık :))))
bayadır yapmıyorsan fayda eder banum dene .aben ablaaaaaa
perşembe günüüüü ayran aşı yapsma diyorum n derisn aylardıryapmıyorum?
ah ablam ah .. saglık olsun kilonu bukada kafana takma ablam . sen meyveyi azalt biraz .of ya kızlar ben ilacım azalacak diye sevinirken, dr telefon etti. Kandaki karbohidrat ve tuz eksikliği lityum seviyesini düşürmüş, ilacın dozaj arttıı.15 gün süreyle takip edilecek off off....Üstüne üstlük şeker seviyemde biraz yükselmiş. Kafayı yiycem yav. Fruktozlada şeker mi artarmış.:26: Birde üstüne üstlük eczacı arkadaşımın baskülünde tartıldım 74,5 çıktı iyi mi.(yani geçen ayla aynı kilo) Akıntıya mı kürek çekiyom acep. evde 72 gözüküyorum oysa. Sinir oldum sinirrrr.....:84:
yanlızım baklavan afiyet olsun . ben olsam bende yerdim . 800gr yarına yavaşdan iner üzülme . kaçamaklı 2.aşama ypa ozaman .yanı kaçırdıgın günleri 2.aşama sayarsın hayıflanmassın o zaman diyet piskolojisinede girmessin .yanlızım ..hayirli haftalar kizlar guzel bir hafta olmasi dilegiyle.evet gelelim bana hafta sonu malum diyet bozuldu ama pismanmiyim hayir sebebini söyleyeyim baklavaya yenik dustum ama simdi siz söyleyin yeni yapilmis taptaze baklava bulmusum malum benim kaldigim yerde turk pastanesi bize biraz uzak arabayla yaklasik yarim saaat herzaman tazesini bulamadigim icin canim cok istedi ve yedimhaftasonu serbest yedim tabi bunun geri dönusu 800 gram oldu.yanliz suna karar verdim montiyi tam olarak yapamiyorum söyle yada böyle diyetim bozuluyor malesef o yuzden montinin kurallarini fazla goz ardi etmeden monticik yapicam cunku ne kadar diyet psikolojisine girsem o kadar zor gidiyor benim kilocuklar ama yola devam öyle yada böyle gidecek bunlarrrrrrrrr
ah ablam ah .. saglık olsun kilonu bukada kafana takma ablam . sen meyveyi azalt biraz .
dr diyet yaptıgını biliyormu ablam .??
:
ablam bakalgil tabiki iyi seçenek fakat ekmegi göz ardı etme kh.konusunda bence kahvaltılarında .hatta et yemedigin sebzeli ögünlerde 1 dl ekmek yiyebilirsin .. önce saglıgın ablamSöyledim aebencim
Diet yapmama karşı değil tabi ki. Sadece tuzu günlük dozda almamı,(ben tuzu nerdeys yok saymıştım) karbonu fazla ihmal etmememi söyledi. Ben karbon alınca hiç kilo veremem ki..Yapcak bişi yok. 15 gün sonra nolucak bakalım. Bende karbon olarak bakliyata önem versem olur herhal dimi aeben? ya da arasıra yagsız az pişmiş spagetti yesemm mesela?Son bi soru caım. Biz aşurelik bugdayı tüketebilirmiyiz? çok severim de...
banum ilk gün de etkili . 2 gün okdar deyil helede sakın 3. gün yapma tekrar kilo alırsın tecrübeyle sabittir .günaydınnnnnnnnn.........
kh çukuruna düşmüş gibiyimmmm yaaaaa
beni detoks paklar aylardır yapmıyorum aben ablaaa
sen 2 günmü yapıyorsun tek gün mü?
ben diyorum iki gün yapayımmm
hmm..
şu patlican ve biberleri közleyipte koysak buzluğa olmazmı acaba..süper aslında kışın eve git hemen hazır yemek olsun kısacık sürede hazırla..ben de nohutumu fasulyemi felan haşlıyorum kışın rahat oluyor..domates yapıcam konserve olarak benimki menemen çok sever bakalım artık..
oğlun için de çok sevindim..tuvalet gerçekten sorun yaa
GÜNAYDIN ABLAMGünaydın kızlar
Bu günkü menüm ( kilo vermesemde damarım tuttu devam edecem)
1 y. kaşığı keten tohumu ve 2 kaşık yulaf ezmeli az yoğurt (yiyemedim yuttum resmen),:120: az sütlü nescafe
Öglen. Tavuk ızgara, yoğurt
Akşam Misafir var yine, kendime uygun birşeyler yerim
Gece. Meyve
Metebolizmayı hızlandırdığı, yağ yakımını arttırdığı için keten tohumu ve omega 3 te kullanmaya başladım
Günaydın aebencimgünaydınlar güzell hatunlar .....
ablam bakalgil tabiki iyi seçenek fakat ekmegi göz ardı etme kh.konusunda bence kahvaltılarında .hatta et yemedigin sebzeli ögünlerde 1 dl ekmek yiyebilirsin .. önce saglıgın ablam
ablam bugdayın gl endeksi biraz yuksek.fakat nadirende olsa yenebilir . yanlız karbon aldıgın ögünlerde yag oranını minimum tutmalısın yapabiliyorsan tüm yagsız . çünki seninde beildigin üzere 35.üstü gl endekslilerle yag kulanıldıgında kanşekeri yükselip depoya gönderiyor yagı .
:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?