Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

bugünkü menüm :

sabah : peynir, salatalık, çavdar ekmeği , yeşil çay
öğlen: omlet ve beyaz peynir
akşam: ıspanak yemeği ve yoğurt
ara: meyve

aeben ablacım ben okuyorum eve dönmüştüm yazın evde de internet yoktu, hem de evde olunca diyeti cok sıkı yapamıyordum ondan yazmadım

anladım fıstık . ders başladı ,montide başladı desene ...
kaçıncı senen canım. hangi ünv.?

mönünde harika olmuş ....

selamlar kıslar ...
yine yogun bir gün ... okulda haftada bir günlük rehberlişk guruplarına katıldım sonrada hs işim vardı oraya gittim . şimdi oturdum yeni.
yarında günümüz var ... ay ben evde oturamıyorum bu günlerde...

banum şu an has. sin ALLAH KOLAYLIK VERSİN ABLAM ..

banum canım beniiim..
sabahtan beri aklımdasın vallahi cnm.telefonunu bilsem arıycaktım yemin ederim.yanında olduğumu hissetirebimek için..evi sildim süpürdüm,eşimin yazlıklarını yıkadım kışlıklarını ütüleyip çıkarttım ,yemek vs..hep aklımdaydın ama cnm..şu sıralar ameliyatta olsa gerek keşke yakın olsak giderdik diye geçirdim içimden..

allah tez zamanda şifasını versin inşallah kayranın cnmcım..

aebenim c aplammmm allah kolaylık versin işlerinde...sen herşeyin üstesinden gelirsin,her yere yetişirsin...

blackys tekrardan hoşgeldin aramıza tatlım...ne güzell kilolar vermişsin.kaç kilodan kaç kiloya düştün monti ile?

ocd cnm sen nasılsın?diyar gene yok ortada?neslişşş sen ne durumdasın?

kıslar bu arada nicklerimizin yanında kalpler varya..onlar yazdığımız msj sayısına göremi çoğalıyor.?benim bir yıldır hep 3 tane?yöneticiler benimde kalplerimi fazlalaştırın duyun sesimi.?kalplerim çoğalsın istiyoruuuum...:84:

masummm dan haber varmi diye girdim su saatte.hayirlisi ile atlatmistir insallah.

mesaj sayisina gore artiyor canim.

günaydın güzeller ..
ay sayfa reklam dolmuş yazılara yer kalmamış ayol .....

Estafurullah aebencim, sen zaten mantıgı bir anlasan bunu daha da geliştireceğine eminim canım. Sna mesajı attım ama birşeyi vurgulamayı unuttum, hem bu montide de yararlı diye düşündüm. Canım neyi, neyle yediğin çok önemli gi.de. Eger bunu bilirsn, ters puanlama ile en yüksek gi.yi bile zararsız hale getirebiliyorsun. Bunda kuru bakgillerin, nişastasız yeşil yapraklı sebzelerin, süt ve yoğurdun önemi büyük canım. Bak mesela bir muzu sütle yersen veya muzlu süt olarak tüketirsen vücuda olan faydalarının (aşagıda muzun faydalarını kopyalıyorum)yanısıra gi. yi de düşürmüş oluyorsun. Kan şekeri sabit bir noktada kalarak dygunluğun vebesinsel tatminin artıyr. Bu baklava vs içinde geçerli. Unlu gıdaları baklagiller ve nişastsız gıdalarla gi.ayarını dengeliyorsun. Ayran da aynı görevi görüyor gibi canım. saglıksız saydıgımızyiyecekleri saglıklılarıyla kullandıgında (lifli besinler de buna dahil) gi değerlei normale dönyor. Ayrıca her zaman gi. değeri düşük besinler bu kez metobolizmayı yavaşlatıp, kb.leri yaga çevirmeye başlıyor.Neyse canım şimdilik bu kadar..Sevgiler

Muzun besin degeri (PAtetesi, havucu falan da siz bulur okursunuz ilginizi çekerse)
Son derece besleyici bir meyve olan muzun içerisinde % 75 oranında su, % 1,3 oranında protein ve % 0,6 oranında da yağ bulunmaktadır. Geri kalanı ise çeşitli karbonhidratlardan ve önemli ölçüde potasyumdan oluşmaktadır. Birçok hastalığın tedavisinde faydalı olduğu gibi özellikle de, ateş, sindirim bozuklukları, kas krampları ve kas gevşekliği gibi durumlarda tavsiye edilir. İçerdiği yüksek orandaki potasyum sayesinde, atıkların vücuttan dışarı atılması işlemini kolaylaştırır.
Kan basıncının düşürülmesini sağlar. Bunun yanında muz, alerji tedavisinde de kullanılır. İçindeki potasyum, sodyum ile birlikte çalışarak hücre ve kas gelişimini sağlar, vücudun su dengesini ayarlar ve kalp atışlarının normale dönmesini sağlar. Eğer vücuttaki sodyum-potasyum dengesinde bozulma olacak olursa, sinir sistemi ve kasların faaliyetlerinde düzensizlik meydana gelir. Bu sebeple potasyum dengesinin korunması vücut için son derece önemli bir konudur. Ayrıca potasyum eksikliği, vücutta ödem oluşmasına ve kan şekerinin düşmesine yol açacağı için, söz konusu dengenin korunması oldukça mühimdir.
İçerdiği B6 vitamini sayesinde, protein ve amino asitlerin pek çok kimyasal reaksiyona girmesinde muz aktif bir görev alır. Ayrıca beynin normal fonksiyonlarını gerçekleştirmesine yardımcı olur. Kırmızı kan hücrelerinin oluşmasını destekler. Bunun yanında vücut sıvıları arasındaki kimyasal dengenin sürekliliğini sağlar. Enerji üretimine yardımcı olur ve strese karşı dayanıklılık sağlar. İçerdiği karbonhidrat, yağ ve proteinin metabolik işlemleri sırasında yardımcı enzim görevi görür. Ayrıca bazı anemi (kansızlık) türlerini tedavi eder. Hücre ve kas gelişiminde ve vücudun sıvı dengesinin korunmasında aktif rol oynar. Kalp hastalıklarında da, tedavi edici etkisi vardır. İçerdiği B6 vitaminin eksikliğinde ise yorgunluk, şuur bulanıklığı, sinirlilik, uykusuzluk, kansızlık, böbrek taşları ve cilt dokusunun bozulması gibi hastalıklar ortaya çıkar.
Yorgunluğa ve ishale de birebirdir...

Son düzenleme:
kıslar bugün günüm var yazmışmıydım çıkıcam öyleyin ..

kıslar banuymu aradım dün ameliyat olmuş ogluş iyi geçmiş şükür .1 hafta kadar yatacakmış has.
hatta bikaç gün sonra çıkrtabiliriz demiş ama hasnede olması daha iyi dedi ..bencede ..

ablam sagolasın ...

sanırım anladım ablam ... tek kelimeyle özetlersek .w.w. montinin 2. aşmasının kl. kısıtlaması olanı . dogrumudur ablam ?

Son düzenleme:
herkese tünaydın arkadaşlar....
sabah erken uyandım sporumu yapacaktım.kahvaltımı hazırlayıp mutfakta tv izleyerek oğlum uyanana kadar kahvaltı edip platesimi yapacaktım...tv'yi açmamla lokmalar ağzımda kaldı inanın.ailesinin yarıdan fazlası asker polis ve öğretmen olan biri olarak ülkece son 3-4 aydır yaşadığımız sıkıntılar boğazıma düğüm oldu kahvaltımı edemedim.şu andada karnıma bıçaklar batırılıyor sanki...babamda emekli asker benim.çocukluğum türkiyenin bir çok şehrinde ve köyünde geçti.ilkokul 2.sınıftayken lojmanımızı taradılar ve biz babamda evde olmadığı için annem ve kardeşlerim 2 gün divanın altında yaşadık.babamın sağ olup olmadığını bile haber alamadık düşünün...camlarımız perdelerimiz evdeki eşyalarımız kırık dökük - delik deşik oldu.annem 2 gün işe gidemedi üç çocuğuyla buz gibi divanın altında yaşadı.

bu ülkede terör 5 kez yok edilip yeniden hortlamış bu güne kadar yapılan istatisklerde..ve hala bunca aile terör maduru..yazacak çok şeyin olmasına rağmen malesef yazamıyorum.allahım kötüye -zalime geçit verme.askerimiz polismizi doğuda görev yapan tüm herkesi koru demekten başka bişey gelmiyor elimden.

ŞEHİTLERİMİZE ALLAHTAN RAHMET,ACILI AİLELERİNE SABIR DİLERİM...

ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKIYOR MALESEF.NE DESEM NE YAPSAM İÇİMDEKİ ACIYI VE ÖFKEYİ KÜLLENDİREMİYOR...

yinemi kötü haber geldi zilim tv açmamıştım ....:26:
dedigin gibi ne söylesek hangi kelime düşündüklerimizi duygularımızı dile getirebilirki..

Bir anlamda öyle de denebilir tabi. Tek farkı günlük puanlarını sana verdiğim beslenme oranları ile dengelemek açlık hissettiğinde ise 2 meyve ve nişastasız sebzelerle tokluk hissi saglamak (Tam anımsamıyorum ama motinin 2.aşamasında kısıtlı besinler hala var ve yeme miktarında kısıtlama yok. Bu daha farklı. Herşeyi yiyorsun dengeli olarak, kaçamak yaptım sıkıntısı dogmuyor ayrıca puanını aşsan bile ertesigünkü puanıdan düşüyorsun pışmanlık ve sıkıntı olmuyor. Ayrıca özel günler için, günlük puanından biraz kısarak o gün kullanabiliyorsun (aynı hafta içinde) ve çok sık olmamak kaydı ile sporunu biraz arttırıp, puan olarak da kullanılabiliyorsun. Hıı bu gün günde fazla bir şey yiyecek olursan 1 bardak süt, ayran veya salata ile gi.ni düşürebilirsin canım..Sevgiler

sende bnm gibi olmuşsun desne sabah zaten baş ağrısıyla uyandım rüyamdda deprep gördüm çok keyifsiz ve mutsuz olarak tv yi açtımki gerisi malum ve halada aynı ruh halindeyim

tittocum montiye devammı . tartılıyormusun sonuçlar nasıl ?

neslihan sen nerelerdesin ?
diyar zaten kaçak .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…