kendimde sık sık okumak için buraya ekliyorum teşekürler zili..
ziligurti kullanıcısından alıntı
kızlar yazdıklarınızı kaçırmadan okuyorum gün içinde fırsat buldukça girerek.ve dikkatimi çeken bi şey var taaa en baştaki sayfadan itibaren.yani bende bir kanı oluştu.monti çok katı bir diyet değil diye esnetebileceğinizi sanıyor ve ilk etapta iken hatta ilk etabında başlarındayken bile öyle yada böyle bir sebepten uymuyorsunzu ve kilo vermeniz az oluyor buda şevkinizikırıyor.düzenli olarak yapar hele azıcıkta sporla desteklerseniz tıkır tıkır gidiyor kilolar.dolayısıylada mutlu oluyorsunzu güveniniz artıyor.ama elinizde olmayan sebeplerdende olsa gün içinde öğün atlamak yada öğünlerde yenmeyecek şeyleri azda olsa yemek,yada sabahı az tutup akşama yüklenerek diyete ihanet etmiş oluyorsunuz oda size tartıda ihanet ediyor tabii.vermeden almak Allah'a mahsus.siz damağınızdan ödün vermesseniz tartıda istediğiniz sonucu alamassınız.buda tüm moralinizi alt üst edecektir ve o kadar uğraştım olmuyor diye vazgeçmenize sebep olacaktır.hiç değilse ilk aşamada iş sıkı tutun,ikinci aşamada benim yaptığım gibi küçük kaçamaklarınız araya kaynar barisempatiksalakcinni ben şimdi her istediğimden istediğim ölçüde yemesemde tadıyorum hiç değilse aklımda kalmıyor. kendinizi seviyorsanız ve aynaya bakıp bakıp mutsuz olmak istemiyorsanız ve yaza kendinizi aynadan alamayacak kadar güzel ve çekici görünmek istiyorsanız sıkın dişinizi biraz.yerken nasıl kendi iradenizle yediyseniz yemiyorkende iradenizi kullanın.ben bekarken koca bi kadın gibi görünüyordum ki o zamanlar (7-8 sene evvel) kıyafetler kilolular için bu kadar çok çeşitli değildi.o sebeplede uzun uzun triko kazaklar bol t-shirtler giymek zorunda kalıyordum.tabii yaşınıda büyük gösteriyor kilo insanın.şimdi 29 yaşında olmama rağmen katıldığım bir kursta lise öğrencisi sandılar düşünün aradaki farkı.ve bunu bana söylediklerinde ben 5 aylık hamileydim.fakar gebeliğimde bile o kadar dikkat ettimki ilk 4 ay hiç kilo almadım.toplamdada 9 kilo ile gebeliğim bitti ve 3.500 gr çok sağlıklı bir bebek getirdim dünyayadoktorum bile şaşırdı.arkadaşım 36 kilo aldı 3.200 glık bebeği oldu.ve doğumdan 40 gün sonra eski halime geri döndüm.doğumdan 3 gün sonra eski kot pantolonumu badimi giyip çarşıya gittim yürüyerek,7 gün sonra spora başladım zaten küçücük olan karnım dümdüz oldu.bekarken kadın gibi evli ve çocuklu iken kız gibi görünüyorum.isterseniz yapamayacağınız hiç bir şey yok.önünüzde benim gibi canlı bir örnek var.kaçamak yapmak istediğinizde aklınıza bu yazdıklarımı getirin gibip bir bardak su için iştahınızı körleyin.şimdi zayıf biri olmanın tadını doyasıya çıkartırken sizlerede destek olup sağlıklı beslenmek ve incelmek adına yaktığınız ateşi körükleyip çoğaltmak için burdayım.lütfen direnişinizi kimsenin bozmasına izin vermeyin.şimdi size takılanlara alay edenlere yada bi seferden bişey olmaz diyen herkese tıkayın kulaklarınızı ve yaza siz onlarla alay edin verdiğiniz kiloları görüp hayretler içine düştüklerinde....yanınızdayım kızlar....tam destek, full destek.
merhaba, bu yazıya istinaden soruyorum hamileyken monti yaptınız mı? ben menülere bakınca özellikle kilo alınması gerekmeyen ilk üç ay için montinin uygun olduğunu düşündüm ama emin olamadım, sanırım uzun süredir içli dışlısınız bu beslenme sistemi ile. bu sebeple kitabını almadan ilk olarak size sormak istedim. 6+4 hamileyim ama zaten çok kolay kilo alan bünyem şimdiden 4 kilo aldı, bebek ilk 3 ay sadece kanımdan beslendiğine göre bu aldıklarım bana has yağlar olarak kalacak vücudumda. Biran önce önlem almak istiyorum. Yoprumlarınızı ve deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
hasretim hep ondan diyorum seni çok iyi anlyorum diye ... çünki durumlarımzı aşagı yukarı aynı . bünyemiz öyle hale gilmişki bunu yaşamayan anlayamaz bile . bak kaçamagım 1 açuktu belki gelmez bile ama 1 kilodan fazla basküle yansımış ..
şimdi işin yoksa 1 hafta bunu vermeye çalış .. bu gün farklı bir .ıkdan bakmaya çalıştım buna belki bukadar sıkı yapmasam bünye bukadar tepki vermeycek ... oyüzden hani şu banuyla konuştugumuz cuma günleri küçük kaçamaklar vardıya onu uyglasam diye düşündüm . ama sadece düşündüm yaparmıyım bilmiyorum ..
dedimya bugün evde sıkı yönetim var kendimede uygulıycam .montiyla yada sizlerle birilgisi yok ..yazayım uygulamak istersen malum bizim bünyeler skı yönetim olmadan kilo vermiyor ...:94:
NOT :bu kurallar beni baglar sadece montiye yada kimseye uysun diye yazmıyorum ..
hasret'imde benim durumumda oldugu için onada balki faydası olur diye yazdım ..
.....1 gün boyunca
1 .2.porsiyondan fazla meyve yok ...
2. sabah 2. dl fazla ekmek yok ..
3. 3 br. yeşil vs çay içilecek .
4. 6 dan sonra ana ögün yok.
5. mümkün oldugunca az tartıl .
6. doymuş yaglara dikkat et.
7. kuruyemişi abartma günde 1 kere yeter.
8. 10 br. su mutlaka.
evet dedigim gibi bunlar beni baglar fark ettigim yanlışlarım ..uayabildigim kadar uyacagım ...bakalım fark edecekmi.
merhaba, bu yazıya istinaden soruyorum hamileyken monti yaptınız mı? ben menülere bakınca özellikle kilo alınması gerekmeyen ilk üç ay için montinin uygun olduğunu düşündüm ama emin olamadım, sanırım uzun süredir içli dışlısınız bu beslenme sistemi ile. bu sebeple kitabını almadan ilk olarak size sormak istedim. 6+4 hamileyim ama zaten çok kolay kilo alan bünyem şimdiden 4 kilo aldı, bebek ilk 3 ay sadece kanımdan beslendiğine göre bu aldıklarım bana has yağlar olarak kalacak vücudumda. Biran önce önlem almak istiyorum. Yoprumlarınızı ve deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
selam nazkacım .. canım zilim sana yazacaktır mutlaka ..
ama bnede bişiler söylemek istedim ..
canım hamilelikde 2.aşama montiyi yapmanı şidetle tavsiye ederim . 1. aşama yapmandabile bir sakınca yok ...
hiç bir bebek şekerli yada beyaz un yemedi diye anne karnında bile olsa eksik beslenmiş olmaz bilakis bebekler anne karnında bunlardan uzzak olması daha iyidir ve saglıklıdır ..
epeydir diye yaptıgın ve hamile odugnu ögrendikden sonra serbest yedigin için kilo artışın bukadar hızlı olmuş .. tabi buna dur demelisin ilerleyen aylarda dahada kilo alacaksın .. şimidden buna dur demek için harekete geçmen iyi olmuş ...
... bilgilicim tebrik ederim bu arada.. ilk bebegin sanırın bazan bakıyorum hasretimle olan günlügünüze ..
hosgeldin canim burayada :)
evet en zor kural 5.kural ...tamam balam bende deniycem ama bu günden gecti cünkü sabah kahvaltiya gec kaldiigm icin 2 tost yedim gec yedigim icinde ögleyi meyve ve kuruyemis ile gecistirip aksam yemegimi yiycem bide ben aksam lari ise gittigim icin aksam yemegim gece kalmasin diye 17 de yemek zorundayim diger saatleride ona göre ayarlamaya calisicam bide reglden sonrada oruca basliycam ins ama su besinci kural hepsinden zor :)
evet ilk bebeğim canım teşekkür ederim. Ben de hasretim menüsünü yazınca ben de yapayım diye düşündüm, hem sanırım doyana kadar yiyor menüsündekilerden hem de senin de dediğin gibi bebeğimin glikoz ve beyaz un yemedim diye besinsiz kalacağını sanmıyorum. ayrıca hamilelikte mutsuzlukda çok kötüdür bence ve bu durum beni çok mutsuz etmekte. Ben montinin listelerine göre beslenirsem zaten sağlıklı beslenmiş olurum gibi geliyor bana bu durumda 3. aya girene kadar ilk evresini 3.aydan sonra da koruma evresini yapabilirim sanırım.
o zaman ben de yazarım izniniz olursa buraya, yani bana da hasretim söyledi nassı bir topic bilmiyorum tam ama biraz bir karıştırırım şimdi .:) bir de kitabın adı ne acaba
hoşbulduk canım, buralarda dolaşıp dolaşıp günlüğümüzü de boşlama sakın bebişim ve ben orada yalnız kalırız sonra
şaka yapıyorum da canım ben de yapacağım ya bir kere ben artık otomatik portakal olmuşum bildiğin nasıl mutsuzum yiyorum diye bilemezsin eee zaten benim ki de bünye değil millet 20000 kaloride +1 kilo alır biliyorsun ben +200 kaloride +1 oluyorum resmen gerçekten o kadar çok yemiyorum canım ama bünyem aç benimhep diyet hep diyet bıkmış yazık naaapsın :)
AYYY hayır taktırrma ya benim başıma gelenleri okumadın mı hayur hayur tavsıye etmıyorum
he alıcam aklımdaydı unuttum yine flor aldım yaffffmasumum kıs bide alix avien ojeleri dene bacım çok güzeller yaf :)
günaydın millet....
bu sabah erkenciydim bende.eşimin telinin sesiyle uayndım ,sabahın 6:45'inde.kazalı vakaa gelmiş apar topar gitti.akşama nöb.yok yani yarın akşama kadar evde
bizde oğluşla takılırız artık napalım...
çamlıcam ben senin çocuklaın olduğunu bilmiyordum,nedense 20 yaşlrında kalmışsın aklımda..bekarsın diye kalmış aklımda:)
banum sabah erken kalktım yapacak iş bulamayınca aldığım bezlerle yerleri sildim ..miss oldular cnm...sağol walla iyi oldu...
ocd cnm ben kendi karışımım olan bir yağ kullanıyorum ara sıra.içine tatlı badem yağı,susam yağı,saaf zeytinyağı,bepanten ampul kırmıştım.onu süsüyorum cnm..geçen gün aktarda spreyli şişede bi tne gördüm bu yağlarım bitince onu alıcam.arda değiştireyim diyorum.bu yaptığım karışıma önceden sarmısakta rendeliyordum.kk'da bi yerlerde okumuştum ve doğum sonrası bi ara hormonlar yzsünden çok döklme oluyorya o dönemde sarmısaklı olarak kullanmıştım.birde içine sinameki kaynattığım sudan koymuştum bayağı iyi gelmişti.ama imdi sadece yağ karışımını kullanıyorum cnm..düzleştirici,fön,maşa çok kullandığım için kuruyor uçları .nem verir ve bakım yapar diye kullanıyorum işte cnm...çoğu zaman pilatesten önce sürüyorum pilatesimi yapıp duşa giriyorum.iyi geliyor yani...
kıslr bu arada 1 saat kadar önce postacı evrakımı getirdi7 tane okul var seçim hakım olarak.3 tanesinin saatleri çok uygun bana .sabah erken başlıyor ama bu saatlerde bitiyor.birisi işitme ve zihinsel engelliler okulu.piyane ve ritim öğretmenliği.(yan alanım piyano)
ve saatleri çok güzel(7:1510:15 gibi bitecek dersim en geç 10:30 gibi evgelirim yakın arabayla 10 dk falandır)
bu okul kafama bayağu yattı,ama eiğitimi çok ağır ve psikolojik açıdan allak bullak ediyor insanı.hele birde benim gibi ince fikirli tipleridiğerler 2 seçeneğimde lise zaten.üni.'yi bu yıl yazmıycam oğlum kreşe başlayana kadar yani.liselerden biri benim eski okulum.off içinden çıkamıyorum..ne yapıcam yaaa..oğlumu ne yapsamki.? ((
yok be zilicim nerde 20 li yaslar baya geride kaldiben 15 senelik evliyim iki de oglum var ,yasam kaynaklarim onlar benim ama bazen yaramazligin dozunu fazla kaciriyolar ama ne yapican idare etmeye devam bi daha cocuk olunmuyoki varsin doysunlar cocukluklarina dimi yanii
ilahi ocdim mesajlarını okıyınce keyfim yerine geldi canım azcuk sıkındıda ..
niye olduguna gelince yazıp öyle degerlendireyim mesajlarınızı .hep benmi monral vericem size azda siz bana verin ..
dün mönüm gayt iyiydi eşimkongreden geç gelince mutfakda ona yemek hazırladım yanlız kalmasın diye beden oturdum karşına . açmıydım .sanırım evet ..gözüme acı bib turşusu nasıl takıldı anlatamam sandım aşeriyorum yavna yenmez 1 dl ekmekle yiyim dedim yedim acı acı ohh mis gibi. bunla kalsam iyiydi gece olması dışında bir problem yok ... masade duram havuçlu kekin gevrek kısmına gözüm ilişti banum gibi tırtıkladımmı ardından üstü cevzili sütlaç öylece duruyor masede 1 küçük bir kaçıkda ondan .. güldügüma bakmayın sinirden . ee ne olur bundan demeyin ... malum hafta sonları zatten hep düzensiz yemekden artı çıkarım ama sabah baskülü 64 görünce aynen böyle oldum
ee 2.haftadır kaçamak yapmayan bünyem . belki avuçu doldrumaycak kaçamagı bir kilodan fazla hale dönüştüdü.. ben alışkının bu bünyeye. bünyelerinize şükredin diye yazıyorum ...
sonuç bu hafta kilo vermeyi unuttum artık çıkmassam şükür diycemm . e kıslar işte böyle bende durum ... bunca sene yaptıgmız diyelerin sonucu bünye bu hala geldi işte onada suç bulmamak lazım .. olsun ben kendimi böylede seviyorum yarına kalmaz toplarım kendimi.
gelelim mönülerinize .
afiyet olsun haseret başarılı bir mönü ..
kuruyemişin miktarlarınıda yazın mönülerinize lütfen ..
he işte bu olmadı
hasretim sendede kendimde gördügüm diyetden bıkmışlıgı görüyorum . yanılmıyorum dimi? o yüzden bazan amann yeter artık diyip bagırasımız geliyor ...çükük hatalrımızda sırf bu yüzden .
çamlıcam sende benim gibi bebelere sıkı yönetim koy .
sabah benimkilere kzıyorum gecelik katlanmamış çantadan çıkan fazla kitaplar yataklar üstünde ... bu ne ya dedim ben olmasam ne olcaksınız ...bundan sonra ortalıkda gördügüm kendinize ait çamaşır defter kitap vs . her gördügümde o gün günlük 1 saat olan bilgisayar hakınızı unutun .. 3 gün üsst üste olan bu durum olursa ogün tv de yok ..eşim ne oluyor ya bu ende diyor dedim sıkı yönetim uyguluyorum .. ''geç bile kaldınız'' demezmi aynı adam yatak odasını şavaş alanına cevirip gidiyor hergün ona ne ceza vereyim ben .. beyfendi kendleri zaten tek giyinemez sanırsınzı 4. bebem .
aslında 3 günlügüne evi terk edeceksin halleri ne olur acep ..
ne olduku ocdim ben kaçırmışım .
aynını bende soracaktım kıslar yıpranmış şalçasrına ne yapıyoırsunuz . malum ben kapalıyım ama benim kısların şaçı oldukca yıprandı düzleştir vs derken ... hatta geçen hafta z.yagla meske yaptım kzımın şaçına
ekmek yok ocdim daha fazla bile yiyebilirdin . afiyet olsun . başladınmı monticige .
bende istiyom aynındannnnmalum ben bira güdügümde alışkınım toppukluya .
günaydın aebenim,kolay gelsin...ev işi hiç bitmiyor ya yapıcam dedikten sonra hep bulunuyor bişeyler işte..hele evdeyken hep bişeyler gözüme batar oldu.okula giderken bu kadar değildim gibi sanki...şimdi durdukça iş buluyorum kendme.
doğru diyorsun çamlıcam,insan bir kere çocuk oluyor.biz çocukken akşama kadar sokaktaydık zaten ,tüm enerjimizi harcardık.şimdi çocuklar besi pilici gibi hep eve tıkılı.enerjisini atamıyorlar ,evde zıpırlık yapıncada biz delleniyoruzannelerinn gözünden bakarsan anne olmak,çocukların gözünden bakınca çocuk olmak zor valla bu devirde...sen ki çocukla iyi idare ediyorsun.ben bi taneyi yerleştirecek yer bulamadım daha yarın bir gün okulum başlayacak.eşim 2.ççocuk istiyor. ben çocuk dosyasını kapadık sanıyordum temelli...ailem yakında değil...kimselere güvenemem çocuğumu...offf ki offf ...ne yapacağımı bilemez durumda mengeneye sıkıştım kaldım resmen..uykularım kaçıyor oğlumu ne yapsam diye..bakıcı kaktım bir kaç tane gözüm tutmuyor kimseyi.kreşte ezilecek diye korkuyorum..2 yıldır doğru dürüst bir geçen yıl 2.dönem okula gittim.ama artık yumurta kapıya dayandı..bakalım ne yapacağım...
ah ablam ah hemde ne bikkinlik.yani bu dyugu anlatilmaz ancak iste senin gibi yasayan bilir,hem hayatimin diyet modunda gecmesinden biktim,hemde bir türlü kurtulamamktan biktim,artik kafami bunla mesgul etmek istemiyorum ama bitiremiyorumda bir türlü..
bende ctesi sabahi 65 cikmistim ve nmontiye basladim 2.gün 63.9 du ama aksamki kuruyemisten sonra 64.4 düm bu sabah aynen benim bünyede seninki gibi az bi kacirinca hemen kilo aliyorum ne kadar kurtulmak istesemde sanirim hayatim dyiet modunda gecmeye devam edicek malesef
hasretim hep ondan diyorum seni çok iyi anlyorum diye ... çünki durumlarımzı aşagı yukarı aynı . bünyemiz öyle hale gilmişki bunu yaşamayan anlayamaz bile . bak kaçamagım 1 açuktu belki gelmez bile ama 1 kilodan fazla basküle yansımış ..
şimdi işin yoksa 1 hafta bunu vermeye çalış .. bu gün farklı bir .ıkdan bakmaya çalıştım buna belki bukadar sıkı yapmasam bünye bukadar tepki vermeycek ... oyüzden hani şu banuyla konuştugumuz cuma günleri küçük kaçamaklar vardıya onu uyglasam diye düşündüm . ama sadece düşündüm yaparmıyım bilmiyorum ..
dedimya bugün evde sıkı yönetim var kendimede uygulıycam .montiyla yada sizlerle birilgisi yok ..yazayım uygulamak istersen malum bizim bünyeler skı yönetim olmadan kilo vermiyor ...:94:
NOT :bu kurallar beni baglar sadece montiye yada kimseye uysun diye yazmıyorum ..
hasret'imde benim durumumda oldugu için onada balki faydası olur diye yazdım ..
.....1 gün boyunca
1 .2.porsiyondan fazla meyve yok ...
2. sabah 2. dl fazla ekmek yok ..
3. 3 br. yeşil vs çay içilecek .
4. 6 dan sonra ana ögün yok.
5. mümkün oldugunca az tartıl .
6. doymuş yaglara dikkat et.
7. kuruyemişi abartma günde 1 kere yeter.
8. 10 br. su mutlaka.
evet dedigim gibi bunlar beni baglar fark ettigim yanlışlarım ..uayabildigim kadar uyacagım ...bakalım fark edecekmi.
evet ilk bebeğim canım teşekkür ederim. Ben de hasretim menüsünü yazınca ben de yapayım diye düşündüm, hem sanırım doyana kadar yiyor menüsündekilerden hem de senin de dediğin gibi bebeğimin glikoz ve beyaz un yemedim diye besinsiz kalacağını sanmıyorum. ayrıca hamilelikte mutsuzlukda çok kötüdür bence ve bu durum beni çok mutsuz etmekte. Ben montinin listelerine göre beslenirsem zaten sağlıklı beslenmiş olurum gibi geliyor bana bu durumda 3. aya girene kadar ilk evresini 3.aydan sonra da koruma evresini yapabilirim sanırım.
o zaman ben de yazarım izniniz olursa buraya, yani bana da hasretim söyledi nassı bir topic bilmiyorum tam ama biraz bir karıştırırım şimdi .:) bir de kitabın adı ne acaba
nazlım nasılsın neden yazmıyorsun fıstıgım ....
bugün banuşda yok nirdeki .?
nazlım nasılsın neden yazmıyorsun fıstıgım ....
bugün banuşda yok nirdeki .?
amanın niden öle dedinkiiiii ben taktırdım bir kez ama kaymıştııı
he alıcam aklımdaydı unuttum yine flor aldım yaffff
zilimmm aslındaaa saatleri iyiymiş sana yakın engelliler okulunun ama kararı sen vericekisn tabiki
birde bu bakıcı konusunda çokmu pimppiriksin cnm yaaa elbet birisi bulunur
tabi ben başıma gelse nasıl olurummmm düşü,mek lazımm
hayırlısı olsun cnmmm hakkındaa
bir kaç gündür sürekli çocukları tartaklıyorum kzıyorum hatta ve hatta vuruyorum bilee
sonrada oturup anneligimiii muhasebe ediyorummmm
artık kafam götürmüyor çocukları evet çocuk diyorsunnn geçiyorsun ama
hat safhaya getiriyorlar bazennn mesela bugün sabah kayraya çok bagırdımm
çünkü beyfendi hergün kahvaltı sofrasındna kalkıp başka şeylerle ugraşıyor ve çayınııı veya sütünü ne içiyorsa deviri veriyor halıyaahalı degil tabiki sebepp
vallahi piskolojik destek bile almayıd üşünüyrum seneye zaten direk kreşşşş
aben abla bence şişliktir o yarın sabahaaa tartıl birde
haksızlık ama bu yahuuuuuuuuuuu
2.çocuk muuuuu amanınnnn hayatın degişecek desene zilim iiceee
sen okula dönmeyi unut bebegimmm o haldeeee
benimkide istesem 3. yü bile yapacaktaaaaaa
rüyasınd agörürrr büyük konuşmayım tabii
yasemincim al bende de okadar valla bıkınların bıkkını benemmm
geçen yıl bu zmanlar düştüm 65 e hala oradayım hep al ver al verr yaptıkkkkk
inşş bu son olurrrrr bende yaza kadar 58 olmak istiyorum artıkkk
ben bunların çogunu yapıyorum ablaa
ama ekmek ve meyve kaçabiliyor bazen bende onlara dikkat edeyim onun dışında
az tartılıyorum zaten,bol su yeşil çay içiyorum
kuruyemişi öglen yiyorum yiyceksemmm
merhabaa bebeginee saglıkla kavuş inşş hoşgeldin...
burdayım temzilik çamaşır bulaşıkk
evet en zor kural 5.kural ...
bilgilim ,linkimiz en açık gönüllü linkdir ve hep paylaşım olur 3 senelik arkadaşlıklarımız var . ve her gelene kapımızda gönlümüzde açıkdır. monti yapsın yapmasın fark etmez ..malum 3 sendir ben hep monti yapmadımya..
kitabın adı:..
kadına özel montignac.
ergenlikden menopaza .
monti yap yapma okumanı mutlaka tavsiye ederim . şimdi şimdi duydugumzu bilgiler bundan 20 sene evvel nasıl anlatılmış nasıl geri kalmışız beslenme ve saglıklı kilo verme konusunda anlamiş olursun
cnm hoşgeldin..hayırlısıya bebişini kucağına alman dileğiyle diyeyin önce sana...
ben neredeyse 8 yıl bitti 9.yıldayım montiden şaşmadım.dolayısıylada kilomda sabit kaldı.arada tabii kaçamaklarım oluyor.ama pankreasım iyice düzene oturdu demekki kaldırıyor bazı kaçamakları.
gebeliğimdede baştan sona kadar montden şaşmadım.çünki monti tek tip bir beslenme proğramı değil.çok katı kuralları olan bir diyet değil.benim diyete ilk başladığım zamanlar montden bile katı bi diyetti aslında.ama uzun süre dayanamıycam diye biraz yapıp kendimce farkında olmadan montiye geçmişim,:)
sende gönül rahatlığıyla yapabilirsin.gebeliğe engel teşkil edecek hiç bir yanı olmadığı gibi fazladan yağ,şeker,beyaz un tüketmediğin için son derece sağlıklı bir gebelik geçirisin.bebişinde sağlıklı olur.ben dokuz ay boyunca sabah hariç ekmek yemedim.pirinç,şeker,beyaz un tüketmedim.tek dayanamadığım simiti bile 2 yada 3 kez yarımşar simit yedim düşün yani.şunuda ye bişey olmaz bunu da ye sen 2 canlısın diyen herkese tıkadım kulaklarımı.annem çok kızdı hatta o çocuk büyümiycek diye.maşallah tosun gibide oğlum oldu.çokta sağlıklı şükür..ne gebelik şekerim çıktı,ne albümin..hiç bişey olmadım..
hatta doktorum gebeliğin 7.ayından sonra kan yapıcı ilaç yazıyormuş hastalarına bana gerek görüp yazmadı bile.kanım 14,5 civarındaydı.fazlaydı bile.her hafta 1-2 kg semizotu yerdim omega6 içeridği için.ve son aylarım yaza denk gelmişti.bol bol kiraz yedim.hem kan yapıcıydı hemde ödem alıcı.haftada abartmıyorum tam 6 kg kiraz yedim:)sıcaklarda canım bişey istemezdi öğle yemeği yerine yarım kilo kiraz yerdim.akşamda öyle olurdu genelde..hem çok hafif bir gebelik yaşadım,nefes nefese kalmalarım olmadı vs..
hemde 8 kilo falan alarak bitirdim gebeliğimi.ilk 5 ay hiç kilo almadım zaten ben.almamak için de dikkat ettim tabii.çünki doktorum bebek 7 aylık olana kadar senin yediklerine ortak falan değil sadece kanınla besleniyor.kanını yüksek tutmak içinde ekmek börek çörek şeker yemen gerekmiyor ,protein ve meyveni yeterli al başka bişey yapmana gerek yok demişti....
benimde kilo fobim olduğundan dolayı almadan atlattım yani ilk dönemleri..zaten ilk dönem aldıysan son zamanları çok daha fazlasını alırsın cnm dikkat et.ben ilk başta almadığım halde o kadar dikkat etmeme rağmen son aylarda 2'şer kg aldım.bunu vücut sıfır yiyecekle bile dursan süt yapımı için yağ depoluyor.istersen aç dur alacaksın yani son aylarda kilo.o sebeple ilk başta almamak en iyis...
ben ilk günden son güne kadarda her gün 7 km yürüdüm.okul çıkışı eve gelir üstümü değişir çıkardım.aş erme dönemimde bile .aygın baygın yürüdüm yine yürüdüm...
aklına takılan ne varsa sorabilirsin cnm..elimden geldiğince yardımcı olurum...
sağol canım çok teşekkür ederim, uzun uzun yazmışsın gerçekten moralim yerine geldi biraz... ben de şöyle düşündüm canım açıkçası benim midem bulanmıyor, ama midem bulansaydı ve yediklerimi çıkarsaydım bu 3 aylık dönemde kilo verecektim açıkçası o yüzden bu aldığım 4 kilonun verebildiğim kadarını vermek istiyorum 3. ayım bitene kadar. Ayrıca hiç aç kalmadıktan sonra ve bu kadar sağlıklı şeylderle beslendikten sonra bebeğime neden zarar vermiş olayım ki? ayrıca gerçekten çok mutsuz oluyorum ve psikolojim bozuluyor. ben de yarından itibaren başlayacağım ama kitap bulamadım ya biraz baş sayfaları okuyayım bakayım belki anlarım :) hepinize çok teşekkür ederim.
canim kitapyurdunda kitap var bende ordan aliyorum
sağol canım şirketin altında bir kitapçı var oradan sipariş verdim yarın gelecek. yarın da senin menüne benzer bişeyler yaparım. sabah kahvaltıdan önce mutlaka meyve yemem gerekiyor mu? bir de meyve de istediğim kadar mı canım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?