Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

yok canim yemiyiverim olur biter helede ilk donemde aebencim.saolasin verdigin bilgiler icin
aslinda benimkide biraz sacma oldu cunku ben orda yumurta ve yulaf kepeginin birlikte montiye aykiri olduguna uyanmam lazimdi
biraz daha dikkat gerekiyo demekki

bende sürekli yemekelrin arkasindan bi atistirma istegi oluyor,bende kuruyemisle frenliyorum kendimi.caylara seker kullanmiyorum zaten.

bugünkü menüm

9.45
2 mandalina

10.00
bir büyük dilim ekmek
beyaz peynir
zeytin ( saymadim)
saltalik,domates
bir avuc cerez( beyaz leblebi,badem,findik)

ögle
firinda hamsi
lahana salatasi (beyaz)
10 adet findik ( annem köyden yollmasi tadina baktim :)

17.45
2 mandalina

18:00
pazi kavurma
yogurt
lahana salatasi
bir avuc cerez

zilimmmm cnm seninnn soslu böregininde tarifni alsam sarıp atsam dolaba çok ii olur balımm:
bekliyorum tariffffffff

banum walla sen bizim evde yaşayan bi karakter oldun dün eşime anlatıyorum seni...aldığım alışveriş poşetlerini kapıda elimden aldı eşim,mutfağa geçmiş boşaltıyor ,bunlar ne dedi.yer bezi dedim.ne yapacaksın diye sordu.bilmiyorum bulucaz bi çaresini dedim.patlattı kahkahayı...önce alıp ona göremi yer buluyorsun cnm dedi..kk'dan banu diye arkadaşım varya cnm o al demişti dedim.iyi kamyon tekeri al dememiş arkadaşın dedi... ben silmessem sen silersin cnm dedim bende kendilerine

aebenim cnm aplam çekpasın ucuna göre kesip dikmeyi bile düşündüm dün bi ara..(devlet meselesi oldu bizim bezler:yada çekpasın kendi bezinin üstüne bağlamayı falan...ama hiç olmadı toz bezi yaparım be amaaaan...

banum benim soslu böreğim meşhur oldu.gelen yiyen herkes tarifini alıyor.yada diğer gelişlerine özel sipariş geçiyorlar.okuldada cuma günleri herkes bişeyler yapar getirirdi ben hep fix bu böreği..yeni bişey öğrendim onu yapayım getireyim derdim.yok sen börek getir derllerdi..çokta basit tek tek uğraşılmıyorda..bi misafir geldiğinde çay olanna kadar börek pişiyor.ben kurabiyede yapıp donduruyorum.bi tatlım bi tuzlum hep hazır oluyor.çalışırken özellikle okuldan bazen arkadaşlarla geliyorum çay olana kadar börek kurabiye hazır.yanınada hemen bi kısır yada patates salatası.ohh ...
(hatta son yaptığım börektenn yufka artmıştı,gözleme yaptım attım dolaba bu sabah eşimle oğluma pişirdim yediler)

-4 yufka.(market yufkası olmamasına dikkat edin,yufkacı yufkası olsun.ve taze olsun sararken yırtılmasın)
-6-7 patates
-2 bardak süt
-yarım bardak sıvıyağ
-2 yemek kaşığı kadar tereyağ yada margarin(ben tereyağ kullandım,tarifin orjinalinde yarım pak margarin var sıvı yağ yok ama ben bu şekilde yapıyorum)
-2 yumurta
-biraz kaşar peyniri rendesi yada beyaz peynir ufanamış olacak(kaşar tercihimdir)
tuz,karabiber,nane

patatesleri soy,haşla,süz.sıcak sıcak eziciyle ez tereyağı,sıvıyağı,sütü ekle karıştır.biraz soğusun yumurtaları kır,tuzu biberi naneyi,peynri ekle.boza yada kek hamuru akıcılığında bi karışım elde et..katı olursa sütle açılabilir..
yufkayının birini tezgaha ser,bu karışımdan üzerine serp elinle yaydır,ikinci yufkayı ser yine aynı şeyi yap,üçüncü ve dördüncü yufkalarıda bu şekilde sos sürerek bitir.en son yufkanın sağ ve sol iki yanından ikişer parmak içeri doğru kıvırki muntazam bir rulo elde et.kendi tarafından başlayarak rulo yap.kalınca ve uzunca bir rulo olacak.ortadan ikiye kesip buzdolabı poşeti serilmiş plastik bir çay tepsisine iki rulo şeklinde yatır.dondurucuya at.yaklaşık 7-8 saat sonra tam donmamış ama kesilecek sertliğe ulaşmış olan ruloları çıkart,tepsinin içinde 2 cm yada kalın bir parmak ebadında dilimle 2 yada 3 poşete doldur at tekrar dondurucuya.istediğinde çıkart çzödürmeden 200'de pişiiiir.işte bu kadarrr..yumuşacık oluyor banum..çocuklarda çok sever bu böreği...

haydin görüşürüz...babası ve oğluşu parka ben yürüyüşe kaçar...

offffffff süper be zilimmmm bendeee yapayım kısa zmandaa çocuklarda sever kesinnn
zaten bugünlerd eiştah patlaması yaşıyorum yinee4e reglim yakın bol bol tarçın tüketicem artıkın

amanın sana bundan sonra şunu al bunu al dimemmm zilimmmmm

zilimm çıkmadan bide levrek tarifi ver bakimm bacım aben abla gelmedi bugün

iyi pazarlar kıslar ....
banuşum nasışl geliyım kuzum ogluşun kuşak sınavı var tekvandocu kesildi başımıza ..
küçük kızın dersanede seviye belirleme sınavı var ..
büyük kızımın dersande bugün kendi yaptıklarını yiyceklermiş onda havuçlu kek yaptım .. hengisine yatişeyim . eşimde bugün partinin ilçe kongresi var ona gitti bebeler bana kaldı .anlıycam 3' e bölündüm ..
neyse ogluşu sıanava götürgdün geldim . kızlarda dersaneye gittiler . oglanla evde kaldık . dahda sagsol öylece kaldı. kalkıp ev işine girişicem bu saatde .
size bakmadan edemedim ...

aben abla yarın levrek yapcam fırında patates dizcem altına üsütne
ama yinede geçerr kh sı degilmiii
poşettemi ataım patatesleri filann
banum en azından sedece altına at pataesleri illaki koyacaksan ...

ben büyük balılları fırında şöyle yapıyorum ..
levrekleri ortdan ikiye bölüp .suyunu peçeyeyle alıyorum ... rende yapptıgım sogan .sarımsak... z.yag az salça limon kekik pul biber .tuz bu sosla iyce ovup dolaba bırakıyorum pişirecegim zaman kadar... sonrada yaglı kagit üstüne balıkları diziyorum .. eger sos ögüzne fazla gelirse sıyır fazlasını üst ızgarda bi güzel pişiryorum yüksek derecede.
hasretim mönün güzel canım afiyet olsun ...
yanlız bir ayrıntıya dikatini çekmek istiyorum . her 3 ögündede kuruyemiş çok olur . bu hatayı bende bazan yapıyorum .ama hani derlerye hocanın dedigini tut yaptıgını yapma diye .
helede montiye ilk başladıgında çok yüklenme kuruyemişe . yeme demiyorum ama .bende azaltmam lazım bu alışkanlıgımı .

tarif için teşekürler zilim ...
bi ayrıntı zilim böreklerin dlimleri çok büyük olmuyormu .. birde kestigin dl.leri pişrirken yan yan o 2 cm lik kalınlık olcak şekilde pişiriyorsun dimi?? bu tarifden 2 tepsi çıkar o zaman .?:44:

Son düzenleme:
selam ablacımmmm
ya valla sen gelmeyince dedim heralde gelmeycek netten aldıgım bir tarifi yaptım
senin tarif daha iyiymiş aslında balıkları hiç bölmeden arasına domates limon filan dilimledim birde sogan büyük büyük verdim fırına
umarım iyi olur bu ilk levrek denememm benim daha dogrusu ilk büyük balık desek daha ii olur
bir dahakine snein tarifi yapıcam şekerümm

banum afiyet olsun ....
canım büyük balıklar ;bütün sebzeyle pişinde buglama gibi olur .seviyorsan mesele yok ..
bizim ev ahalisi biraz kızarmış gibi seviyorlar .
bugün ben neyapsam ki?
benim canımda balık çekiyor ama daha geçengün pişirdin... et türü bişiler yapayım bari.. patlıcanım varmıki dolapda köfteli pallıcan kebab yapayım ...:44:

Son düzenleme:

balık konusunda bilgim 0 ve balıgı ızgara gibi seviyorum bende
ama yaparken hiç düşünmeidm buglama gibi olacagını neyse bu böyle olsun artıkınn
çocuklarada somon almıştımmm onu yapayım azcıktaaa

acaba norveç somunu ile karadeniz somonu aynımı?

ablaaa bu aradaaaa 3 çoukla iyi baş ediyorsun valla götür getirr abowww allah yardımcın olsun
benim sevgili eşimde 3. çocuk planarı içinde ben istiyorum önlem alacak sensin diyor banaaaa
iş başa düştü bu ay giidp spiral taktırdcam kesinlikleeeee

abla ananas yiyoruz dimi

deyil banum karadaniz daha iyidir . somon harika olur bende bayılıyorum somona. yaglı balıktır somon oyüzden tavda çok az yagla bile yapabilirsin .. yada direk tuzla kekikle diger balıkla ver fırına ..
dolaba baktım patlıcanım yomuş ... sulu köfte yapayım . ince bulgur eklemden yapayım bakalım dagılamdan olacakmı bende yemek istiyoeum çok severim hemde çorba niyetine oluyor .. sütlaç koydum bide ... yogurdumuda mayalayım .. açıktıkmı ne yemek konuşur olduk .. tarçınlı marmeladlı yogurdumu yedim aç deyilim ama .özlemişim bu tadı aynı tatlı yemiş kadar oldum .....
trabzon hurmalarının zamanı geçmeden bi marmlad daha yapayım ianırmısınız geçen senden 2 küçük kavonozum var hala mis gibiler . reçel yap katmıştım sanırım ondan taze kalmışlar.
evet yeriz banum ...
3.yap banum gözüm kesse 4. de yapıcam okdar çoçuk meraklısıyım ben .ama artık özgürlügün elimde kaçmasın diye cıkk diyorum ..
spral büyük rahatlık banum 2 sene oldu benimde .

ben kaçar yapacak çokkk işvar ...

Son düzenleme:
aben abla biz hep norveç somunu alıyoruz eşime dedim ki karadeniz somunu daha uygun
fiyat olarakkk ondan alalaım dedimmmm yine norveç aldık dün yoktu karadeniz somunu haftaya alayım bendeee karadenizi
bu yıl her hafta balık yapcam kararlıyım partikte oluyor

sulu köfteyi nasıl yiycenn gııı kıyme bulgur ikilisi?

yazdımya banum bulgursuz yapayım dagılmadan nasıl olcak diye okumuyon iyceee.
hadi balıkların afiyet olsun . ben bazan öyleyin sedece kendime bile yapıyorum balık okadar seviyorum yani.. bebeler burun kıvıyyo anne yinemi balık diye .

SULAKCIM SELAMLAR . YİNE OKUMAYA ANCAK FIRSAT BULMUŞSUN .:)

Son düzenleme:
ayy allahııım öksürürken altıma kaçırmassam iyidir..sesimde bozuk düdük gibi çıkıyor..

yürüyüşümüde yaptım geldim,saçlarımı yağladım bekliyorum bir saat sonra duşa giricem.

banum gerçekten çok lezzetli oluyor bu börek.bol içli yani kuru kuru değil..ve çok yumuşak..4 yufkadanda yaklaşık 20-22 dilim börek çıkıyor.yufkacıların yufkası market yufkaları gibi küçük olmuyor yaklaşık 70 cm falan oluyor çapı.

aebenim kestiğimiz dilimleri yağlı kağıt serdiğim tepsiye yan yatırıp pişiriyorum aplam.bir parmak kalınlığında olduğundan dolayı pişmez falan diye gelmesin aklınıza.tepsi böreği iki parmak kadar oluyor oda pişiyor.birde bunlar dilimm olduğundan dolayı her yerinden eşit pişiyor.ben fırına vermeden dilimlerin etrafına tek tek yumurta da sürmüyorum.çok pratik oluyor walla.3 kişimi geldi 6 -7 dilim börek çıkart pişir.kişi sayısına göre yani.ben dolapta pişmiş şey saklamayı sevmiyorum ısıtınca dolap kokusu gibi tuhaf bi koku oluyor.ama pişmemiş saklanınca hiç kokmuyor.
kurabiyeleride aynı usül yapıp donduruyorum poeştleyip atıyorum dondurucuya.sonra okuldan arkadaşlarla falan eve gelince hemen yağlı kağıt serdiğim tepsiye yallah fırına.yarım saatte misss gibi kurabiye kokusu kaplıyor evi..çoğu zaman alt tepsiye kurabiyeleri üst tepsiye börekleri aynı anda pişiyor ikiside..
ben sigara böreklerinide fırında yapıyorum.milföyden farksız oluyorlar.hemde yağdaki gibi soğuduğunda bez bebek gibi sarkık sarkık olmuyorlar.bitene kadar hep çıtır çıtır kalıyorlar.
yağ ve su su karışımıyla sarıyorum atıyorum.şu an dolapta sigara böreği,soslu börek,ve kurabyem var.yazında hep parfe bulunduruyorum.ani gelen misafire çayın yada kahvenin yanına çok hoş oluyor..

hem çocuklu hemde çalışanlar için çok pratik valla deneyin derim....bazen yemek yapmak istemediğimde yada eşim börek çörek isteyince de iyi oluyor...

banuşum ben levrek hiç yapmadım bizde hamsi ve sardalye pişiyor.baznede çupra.hepsini aynı şekilde yapıyorum.bir çay kaşığı kadar biber salçası,azıcık z.yağ,tuz karabiberle harmannlayıp 200'derecede 30 dk fırınlıyorum çıtır çıtır oluyorlar.

eğer yanına patateste yapacaksam altaki tepsiyede baharat ve z.yağla harmanladığım elma dilimi patatesleri atıyorum ...

ama aebeniminn dediği damak tadıma çok yakın geldi.deniycem bi dahaki sefere.umarım hamsi yada sardalyeylede olur bu sos..

aeben abla senin menülerde medine hurmasi görüydum bende dün aldim yerim diye ama alirken icnidekilere bakmadim az önce baktimki icinde sirup varmis yiyebilirmiyimki?

zilimm bir kaç soru sorcam sana şinci
1) bu börekler pişerkenn pataesli kısmı yani soslu kısım geliyor tepsye bi sıkıntı olmuyormu

2) sigara böreginin bez bebek kısmına koptum gülmekten hakketen dogru peki nasıl yapıyorsun yag ve suya bulayım mı dzşyorsun tepsiye
i
3) kurabiye yi nasıl tutuyorsun pişmeye hazır mı ?

4) resimleirmi ekledim 80-89 topikineeee

5) seniii seviyorumm şekerümmmmm aben ablamıda seviyorum küsemesinnn bana

geçmiş olsun zilim .....
ben o sosu hamsiyede uyguluyorum deneyebilirsin zilim .. sagon rahatısz ederse az katın . ama zatten fazla sosu kalıyor kapda.
aeben abla senin menülerde medine hurmasi görüydum bende dün aldim yerim diye ama alirken icnidekilere bakmadim az önce baktimki icinde sirup varmis yiyebilirmiyimki?
hasretim benim aldım hurmalar pakette deyil canım dışlarıda baya kuru parlak deyil masusu ucuzunu alıyorum onlar katkısız oluyur kuru kuru . zatten 2.3 tane yiyceksen birde hegün yemessen sorun deyil ..

ilahi banu kıs benim hiç kimseye küstügümü gördünmü 3 senedir ..
ayrıca herkesin yeri ayrıdır gönüllerde .
bakim resimlerine ....

sen kıskancagın için degil tabikide ablam
ben ikinizide çok sevdigim için yazdım ayrı gayrınız yok benim içinn

tamma ablam bunlar bitene kadar öyle yapayim bir daha alirken icerigine bakarim bulurum belki bende katkisiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…