çamlıcam dukan diyetinin özü aynı karataydaki gibi gl endeksi 35 üstü karbonhidrat yememek ve karataydan farklı olarak proları yagsız yemek ..
yulaf kefegide dukanda tek yenen karbonhidrat onunda gl endeksi 15 civarındada oyüzden izin var onuda yemezlerse mazallah bagırsakları kurıycak .
tarife gelince . malum bizde ekmek türeviyle yumurta yok . fakat bu kuralı eger çokkk seyrek belki delebiliriz .yani bu size kalmış .
ama montiye başladıgım ilk haftalarda ben böyle bişi yapmazdım ..ilerleyen haftalarda belki.
birde splenda nedir bilmiyorum
ayşem enerji düşüklügün dengesiz kanşekerinden .
motivasyon düşüklügü hepimizde oluyor dönem dönem .ama istedikden sonra yapılmıycak bişi yok . montiyi bırakdıgında 60 sınırındaydın köye giderken yanlış hatırlamıyorum sanırım . çamlıcamın dedigi gibide herşey beyinde bitiyor istemekde.
bak azraya maşallahı var bu sefer bitricem diyor 2li rakamlara yaklaşmış.daha evvel okdar ugraştı ama belli bir noktada saldı kendini .. şimdi nasıl azimli ÇÜNKİ İSTİYOR.
HOŞGELDİN NESLİŞ.
CANIM ŞUAN KENDİNİ KÖTÜ HİSEDİYORSUN DÜNYA ÜSTÜNE GELİYORMUŞ GİBİ SANKİ BİR KAVANOZUN İÇİNE HAPSOLMUŞSUN GİBİ.
ÖNCELİKLE NAZMAZLARINA YENİDEN BAŞLA BU SENİ FERAHLATIR . VE DUA . DERLERYA HEP YER GÖK DUA ÜSTÜNEDİR DİYE .
ÖNCE ELİNDEKİLERE BİR BAK BELKİ FARKETMEDİGİN OKADAR ÇOK GÜZEL ŞEY VARDIRKİ HAYATINDA . BU HATAYI HEPİMİZ YAPIYORUZ İNSANOGLUYUZ İŞTE HİÇ BİŞİ MEMNUN ETMİYOR BİZİ .EN YÜKSEK MERTEBEDEDE OLSAK HERŞEYİMİZ YOLUNDADA OLSA İNAN BİR SÜRE SONRA TATMİN ETMİYOR BİZLERİ.
BELKİ ANLATIGIN KIZSIR DÖNGÜ SENİ BOGUYOR .ÜMİTSİZLİGE DÜŞÜYÜYOR .
ŞU LİNKLERDE 4.SENEM . NE ARKADAŞLARIN OLDU HEPSİ ÇOÇUK HASRETİYLE YANAN . ÇOK ÜMİTSİZ GÖRDÜKLEMİZ BİLE ŞİMDİ ANNE
NESLİŞİM SENİN ZAMNINDA GELECEK ELBET.
DİYET YAPAMAMANA İSE BELKİ BU BURHANİ YİYEREK KENDİNİ RAHATLATIYORSUN ,ALT BEYNİNDE ..KİLO VERMEYİ ÇOK İSTESENDE . HAYATINDAKİ DİGER KARIŞIKLIKLAR ÖNDE GELİYOR .YEMEGİ BİR KAÇIŞ OLRAK GÖRÜYOR OLABİLİRSİN .BELKİ SENİ ŞU SIRALAR TEK MUTLU EDEN YEMEK YEMEK
SUÇLAMA KENDİNİ BUNLARLA ...KİLOLU OLMAK DÜNYANIN SONU DEYİL SONUÇDA .
BU GÜNLERDE GEÇEÇEK NESLİHAN EMİN OL
DİŞİN İÇİNDE GEÇMİŞ OLSUN
GÜNAYDIN BANUM
15. gün monti mönüm ..
7 30
1 mandalina . yr br. meyve suyu ...
8 00.
3 dl kız ekmek .peynir.(karışık )
tere meydonoz .
bib. sal.dom .
1 zeytin ..sos .
13.00.
kabuska (lahana ,kıyma, sogan )
yş salat . 1 kase yogurt .
1 avuç kuruyemiş .
18 30.
1 elma .
2 hurma tarçınla .
20.00
hamsi. salata .peynir.
1 kupa karışık çay .
45.dk yürüyüş .
2.5 lt su ....
akşamı geç yedim tüm şuç eşimin ..
16 .GÜN MONTİ MÖNÜM .
8.00
hş yumurta..
2 yş zeytin .
peynir.
dom. sal. yeşilik .
13.00.
1 armut ...5 hurma tarçınlı ..
15.dk sonra .5 ceviz. az lor.
17 30.
lahana kabuska(kıymalı .
1kase yogurt .
1 baget hş.10 fıstık .
1 saat yürüyüş .
2 kupa karışık çay .
2lt su .
hiç açlık hisetmiyorum tek canımın çektigi meyve .
şu günlerdede yemek arkasına canım tatlı ister gibi kuruyemiş çekiyor .
zilimmmm cnm seninnn soslu böregininde tarifni alsam sarıp atsam dolaba çok ii olur balımm:
bekliyorum tariffffffff
banum walla sen bizim evde yaşayan bi karakter oldundün eşime anlatıyorum seni...aldığım alışveriş poşetlerini kapıda elimden aldı eşim,mutfağa geçmiş boşaltıyor ,bunlar ne dedi.yer bezi dedim.ne yapacaksın diye sordu.bilmiyorum bulucaz bi çaresini dedim.patlattı kahkahayı...önce alıp ona göremi yer buluyorsun cnm dedi..kk'dan banu diye arkadaşım varya cnm o al demişti dedim.iyi kamyon tekeri al dememiş arkadaşın dedi... ben silmessem sen silersin cnm dedim bende kendilerine
aebenim cnm aplam çekpasın ucuna göre kesip dikmeyi bile düşündüm dün bi ara..(devlet meselesi oldu bizim bezler:yada çekpasın kendi bezinin üstüne bağlamayı falan...ama hiç olmadı toz bezi yaparım be amaaaan...
banum benim soslu böreğim meşhur oldu.gelen yiyen herkes tarifini alıyor.yada diğer gelişlerine özel sipariş geçiyorlar.okuldada cuma günleri herkes bişeyler yapar getirirdi ben hep fix bu böreği..yeni bişey öğrendim onu yapayım getireyim derdim.yok sen börek getir derllerdi..çokta basit tek tek uğraşılmıyorda..bi misafir geldiğinde çay olanna kadar börek pişiyor.ben kurabiyede yapıp donduruyorum.bi tatlım bi tuzlum hep hazır oluyor.çalışırken özellikle okuldan bazen arkadaşlarla geliyorum çay olana kadar börek kurabiye hazır.yanınada hemen bi kısır yada patates salatası.ohh ...
(hatta son yaptığım börektenn yufka artmıştı,gözleme yaptım attım dolaba bu sabah eşimle oğluma pişirdim yediler)
-4 yufka.(market yufkası olmamasına dikkat edin,yufkacı yufkası olsun.ve taze olsun sararken yırtılmasın)
-6-7 patates
-2 bardak süt
-yarım bardak sıvıyağ
-2 yemek kaşığı kadar tereyağ yada margarin(ben tereyağ kullandım,tarifin orjinalinde yarım pak margarin var sıvı yağ yok ama ben bu şekilde yapıyorum)
-2 yumurta
-biraz kaşar peyniri rendesi yada beyaz peynir ufanamış olacak(kaşar tercihimdir)
tuz,karabiber,nane
patatesleri soy,haşla,süz.sıcak sıcak eziciyle ez tereyağı,sıvıyağı,sütü ekle karıştır.biraz soğusun yumurtaları kır,tuzu biberi naneyi,peynri ekle.boza yada kek hamuru akıcılığında bi karışım elde et..katı olursa sütle açılabilir..
yufkayının birini tezgaha ser,bu karışımdan üzerine serp elinle yaydır,ikinci yufkayı ser yine aynı şeyi yap,üçüncü ve dördüncü yufkalarıda bu şekilde sos sürerek bitir.en son yufkanın sağ ve sol iki yanından ikişer parmak içeri doğru kıvırki muntazam bir rulo elde et.kendi tarafından başlayarak rulo yap.kalınca ve uzunca bir rulo olacak.ortadan ikiye kesip buzdolabı poşeti serilmiş plastik bir çay tepsisine iki rulo şeklinde yatır.dondurucuya at.yaklaşık 7-8 saat sonra tam donmamış ama kesilecek sertliğe ulaşmış olan ruloları çıkart,tepsinin içinde 2 cm yada kalın bir parmak ebadında dilimle 2 yada 3 poşete doldur at tekrar dondurucuya.istediğinde çıkart çzödürmeden 200'de pişiiiir.işte bu kadarrr..yumuşacık oluyor banum..çocuklarda çok sever bu böreği...
haydin görüşürüz...babası ve oğluşu parka ben yürüyüşe kaçar...
banum en azından sedece altına at pataesleri illaki koyacaksan ...aben abla yarın levrek yapcam fırında patates dizcem altına üsütne
ama yinede geçerr kh sı degilmiii
poşettemi ataım patatesleri filann
hasretim mönün güzel canım afiyet olsun ...bende sürekli yemekelrin arkasindan bi atistirma istegi oluyor,bende kuruyemisle frenliyorum kendimi.caylara seker kullanmiyorum zaten.
bugünkü menüm
9.45
2 mandalina
10.00
bir büyük dilim ekmek
beyaz peynir
zeytin ( saymadim)
saltalik,domates
bir avuc cerez( beyaz leblebi,badem,findik)
ögle
firinda hamsi
lahana salatasi (beyaz)
10 adet findik ( annem köyden yollmasi tadina baktim :)
17.45
2 mandalina
18:00
pazi kavurma
yogurt
lahana salatasi
bir avuc cerez
banum walla sen bizim evde yaşayan bi karakter oldundün eşime anlatıyorum seni...aldığım alışveriş poşetlerini kapıda elimden aldı eşim,mutfağa geçmiş boşaltıyor ,bunlar ne dedi.yer bezi dedim.ne yapacaksın diye sordu.bilmiyorum bulucaz bi çaresini dedim.patlattı kahkahayı...önce alıp ona göremi yer buluyorsun cnm dedi..kk'dan banu diye arkadaşım varya cnm o al demişti dedim.iyi kamyon tekeri al dememiş arkadaşın dedi... ben silmessem sen silersin cnm dedim bende kendilerine
aebenim cnm aplam çekpasın ucuna göre kesip dikmeyi bile düşündüm dün bi ara..(devlet meselesi oldu bizim bezler:yada çekpasın kendi bezinin üstüne bağlamayı falan...ama hiç olmadı toz bezi yaparım be amaaaan...
banum benim soslu böreğim meşhur oldu.gelen yiyen herkes tarifini alıyor.yada diğer gelişlerine özel sipariş geçiyorlar.okuldada cuma günleri herkes bişeyler yapar getirirdi ben hep fix bu böreği..yeni bişey öğrendim onu yapayım getireyim derdim.yok sen börek getir derllerdi..çokta basit tek tek uğraşılmıyorda..bi misafir geldiğinde çay olanna kadar börek pişiyor.ben kurabiyede yapıp donduruyorum.bi tatlım bi tuzlum hep hazır oluyor.çalışırken özellikle okuldan bazen arkadaşlarla geliyorum çay olana kadar börek kurabiye hazır.yanınada hemen bi kısır yada patates salatası.ohh ...
(hatta son yaptığım börektenn yufka artmıştı,gözleme yaptım attım dolaba bu sabah eşimle oğluma pişirdim yediler)
-4 yufka.(market yufkası olmamasına dikkat edin,yufkacı yufkası olsun.ve taze olsun sararken yırtılmasın)
-6-7 patates
-2 bardak süt
-yarım bardak sıvıyağ
-2 yemek kaşığı kadar tereyağ yada margarin(ben tereyağ kullandım,tarifin orjinalinde yarım pak margarin var sıvı yağ yok ama ben bu şekilde yapıyorum)
-2 yumurta
-biraz kaşar peyniri rendesi yada beyaz peynir ufanamış olacak(kaşar tercihimdir)
tuz,karabiber,nane
patatesleri soy,haşla,süz.sıcak sıcak eziciyle ez tereyağı,sıvıyağı,sütü ekle karıştır.biraz soğusun yumurtaları kır,tuzu biberi naneyi,peynri ekle.boza yada kek hamuru akıcılığında bi karışım elde et..katı olursa sütle açılabilir..
yufkayının birini tezgaha ser,bu karışımdan üzerine serp elinle yaydır,ikinci yufkayı ser yine aynı şeyi yap,üçüncü ve dördüncü yufkalarıda bu şekilde sos sürerek bitir.en son yufkanın sağ ve sol iki yanından ikişer parmak içeri doğru kıvırki muntazam bir rulo elde et.kendi tarafından başlayarak rulo yap.kalınca ve uzunca bir rulo olacak.ortadan ikiye kesip buzdolabı poşeti serilmiş plastik bir çay tepsisine iki rulo şeklinde yatır.dondurucuya at.yaklaşık 7-8 saat sonra tam donmamış ama kesilecek sertliğe ulaşmış olan ruloları çıkart,tepsinin içinde 2 cm yada kalın bir parmak ebadında dilimle 2 yada 3 poşete doldur at tekrar dondurucuya.istediğinde çıkart çzödürmeden 200'de pişiiiir.işte bu kadarrr..yumuşacık oluyor banum..çocuklarda çok sever bu böreği...
haydin görüşürüz...babası ve oğluşu parka ben yürüyüşe kaçar...
selam ablacımmmm
ya valla sen gelmeyince dedim heralde gelmeycek netten aldıgım bir tarifi yaptım
senin tarif daha iyiymiş aslında balıkları hiç bölmeden arasına domates limon filan dilimledim birde sogan büyük büyük verdim fırına
umarım iyi olur bu ilk levrek denememm benim daha dogrusu ilk büyük balık desek daha ii olur
bir dahakine snein tarifi yapıcam şekerümm
banum afiyet olsun ....
canım büyük balıklar ;bütün sebzeyle pişinde buglama gibi olur .seviyorsan mesele yok ..
bizim ev ahalisi biraz gevrek kızarmış gibi seviyorlar .
bugün ben neyapsam ki?
benim canımda balık çekiyor ama daha geçengün pişirdin... et türü bişiler yapayım bari.. patlıcanım varmıki dolapda köfteli pallıcan kebab yapayım ...:44:
deyil banum karadaniz daha iyidir . somon harika olur bende bayılıyorum somona. yaglı balıktır somon oyüzden tavda çok az yagla bile yapabilirsin .. yada direk tuzla kekikle diger balıkla ver fırına ..balık konusunda bilgim 0 ve balıgı ızgara gibi seviyorum bende
ama yaparken hiç düşünmeidm buglama gibi olacagını neyse bu böyle olsun artıkınn
çocuklarada somon almıştımmm onu yapayım azcıktaaa
acaba norveç somunu ile karadeniz somonu aynımı?
evet yeriz banum ...ablaaa bu aradaaaa 3 çoukla iyi baş ediyorsun valla götür getirr abowww allah yardımcın olsun
benim sevgili eşimde 3. çocuk planarı içinde ben istiyorum önlem alacak sensin diyor banaaaa
iş başa düştü bu ay giidp spiral taktırdcam kesinlikleeeee
abla ananas yiyoruz dimi
aben abla biz hep norveç somunu alıyoruz eşime dedim ki karadeniz somunu daha uygun
fiyat olarakkk ondan alalaım dedimmmm yine norveç aldık dün yoktu karadeniz somunu haftaya alayım bendeee karadenizi
bu yıl her hafta balık yapcam kararlıyım partikte oluyor
sulu köfteyi nasıl yiycenn gııı kıyme bulgur ikilisi?
ayy allahııım öksürürken altıma kaçırmassam iyidir..sesimde bozuk düdük gibi çıkıyor..
yürüyüşümüde yaptım geldim,saçlarımı yağladım bekliyorum bir saat sonra duşa giricem.
banum gerçekten çok lezzetli oluyor bu börek.bol içli yani kuru kuru değil..ve çok yumuşak..4 yufkadanda yaklaşık 20-22 dilim börek çıkıyor.yufkacıların yufkası market yufkaları gibi küçük olmuyor yaklaşık 70 cm falan oluyor çapı.
aebenim kestiğimiz dilimleri yağlı kağıt serdiğim tepsiye yan yatırıp pişiriyorum aplam.bir parmak kalınlığında olduğundan dolayı pişmez falan diye gelmesin aklınıza.tepsi böreği iki parmak kadar oluyor oda pişiyor.birde bunlar dilimm olduğundan dolayı her yerinden eşit pişiyor.ben fırına vermeden dilimlerin etrafına tek tek yumurta da sürmüyorum.çok pratik oluyor walla.3 kişimi geldi 6 -7 dilim börek çıkart pişir.kişi sayısına göre yani.ben dolapta pişmiş şey saklamayı sevmiyorum ısıtınca dolap kokusu gibi tuhaf bi koku oluyor.ama pişmemiş saklanınca hiç kokmuyor.
kurabiyeleride aynı usül yapıp donduruyorum poeştleyip atıyorum dondurucuya.sonra okuldan arkadaşlarla falan eve gelince hemen yağlı kağıt serdiğim tepsiye yallah fırına.yarım saatte misss gibi kurabiye kokusu kaplıyor evi..çoğu zaman alt tepsiye kurabiyeleri üst tepsiye börekleri aynı anda pişiyor ikiside..
ben sigara böreklerinide fırında yapıyorum.milföyden farksız oluyorlar.hemde yağdaki gibi soğuduğunda bez bebek gibi sarkık sarkık olmuyorlar.bitene kadar hep çıtır çıtır kalıyorlar.
yağ ve su su karışımıyla sarıyorum atıyorum.şu an dolapta sigara böreği,soslu börek,ve kurabyem var.yazında hep parfe bulunduruyorum.ani gelen misafire çayın yada kahvenin yanına çok hoş oluyor..
hem çocuklu hemde çalışanlar için çok pratik valla deneyin derim....bazen yemek yapmak istemediğimde yada eşim börek çörek isteyince de iyi oluyor...
banuşum ben levrek hiç yapmadım bizde hamsi ve sardalye pişiyor.baznede çupra.hepsini aynı şekilde yapıyorum.bir çay kaşığı kadar biber salçası,azıcık z.yağ,tuz karabiberle harmannlayıp 200'derecede 30 dk fırınlıyorum çıtır çıtır oluyorlar.
eğer yanına patateste yapacaksam altaki tepsiyede baharat ve z.yağla harmanladığım elma dilimi patatesleri atıyorum ...
ama aebeniminn dediği damak tadıma çok yakın geldi.deniycem bi dahaki sefere.umarım hamsi yada sardalyeylede olur bu sos..
geçmiş olsun zilim .....ayy allahııım öksürürken altıma kaçırmassam iyidir..sesimde bozuk düdük gibi çıkıyor..
yürüyüşümüde yaptım geldim,saçlarımı yağladım bekliyorum bir saat sonra duşa giricem.
banum gerçekten çok lezzetli oluyor bu börek.bol içli yani kuru kuru değil..ve çok yumuşak..4 yufkadanda yaklaşık 20-22 dilim börek çıkıyor.yufkacıların yufkası market yufkaları gibi küçük olmuyor yaklaşık 70 cm falan oluyor çapı.
aebenim kestiğimiz dilimleri yağlı kağıt serdiğim tepsiye yan yatırıp pişiriyorum aplam.bir parmak kalınlığında olduğundan dolayı pişmez falan diye gelmesin aklınıza.tepsi böreği iki parmak kadar oluyor oda pişiyor.birde bunlar dilimm olduğundan dolayı her yerinden eşit pişiyor.ben fırına vermeden dilimlerin etrafına tek tek yumurta da sürmüyorum.çok pratik oluyor walla.3 kişimi geldi 6 -7 dilim börek çıkart pişir.kişi sayısına göre yani.ben dolapta pişmiş şey saklamayı sevmiyorum ısıtınca dolap kokusu gibi tuhaf bi koku oluyor.ama pişmemiş saklanınca hiç kokmuyor.
kurabiyeleride aynı usül yapıp donduruyorum poeştleyip atıyorum dondurucuya.sonra okuldan arkadaşlarla falan eve gelince hemen yağlı kağıt serdiğim tepsiye yallah fırına.yarım saatte misss gibi kurabiye kokusu kaplıyor evi..çoğu zaman alt tepsiye kurabiyeleri üst tepsiye börekleri aynı anda pişiyor ikiside..
ben sigara böreklerinide fırında yapıyorum.milföyden farksız oluyorlar.hemde yağdaki gibi soğuduğunda bez bebek gibi sarkık sarkık olmuyorlar.bitene kadar hep çıtır çıtır kalıyorlar.
yağ ve su su karışımıyla sarıyorum atıyorum.şu an dolapta sigara böreği,soslu börek,ve kurabyem var.yazında hep parfe bulunduruyorum.ani gelen misafire çayın yada kahvenin yanına çok hoş oluyor..
hem çocuklu hemde çalışanlar için çok pratik valla deneyin derim....bazen yemek yapmak istemediğimde yada eşim börek çörek isteyince de iyi oluyor...
banuşum ben levrek hiç yapmadım bizde hamsi ve sardalye pişiyor.baznede çupra.hepsini aynı şekilde yapıyorum.bir çay kaşığı kadar biber salçası,azıcık z.yağ,tuz karabiberle harmannlayıp 200'derecede 30 dk fırınlıyorum çıtır çıtır oluyorlar.
eğer yanına patateste yapacaksam altaki tepsiyede baharat ve z.yağla harmanladığım elma dilimi patatesleri atıyorum ...
ama aebeniminn dediği damak tadıma çok yakın geldi.deniycem bi dahaki sefere.umarım hamsi yada sardalyeylede olur bu sos..
hasretim benim aldım hurmalar pakette deyil canım dışlarıda baya kuru parlak deyil masusu ucuzunu alıyorum onlar katkısız oluyur kuru kuru . zatten 2.3 tane yiyceksen birde hegün yemessen sorun deyil ..aeben abla senin menülerde medine hurmasi görüydum bende dün aldim yerim diye ama alirken icnidekilere bakmadim az önce baktimki icinde sirup varmis yiyebilirmiyimki?
zilimm bir kaç soru sorcam sana şinci
1) bu börekler pişerkenn pataesli kısmı yani soslu kısım geliyor tepsye bi sıkıntı olmuyormu
2) sigara böreginin bez bebek kısmına koptum gülmekten hakketen dogru peki nasıl yapıyorsun yag ve suya bulayım mı dzşyorsun tepsiye
i
3) kurabiye yi nasıl tutuyorsun pişmeye hazır mı ?
4) resimleirmi ekledim 80-89 topikineeee
5) seniii seviyorumm şekerümmmmm aben ablamıda seviyorum küsemesinnn bana
geçmiş olsun zilim .....
ben o sosu hamsiyede uyguluyorum deneyebilirsin zilim .. sagon rahatısz ederse az katın . ama zatten fazla sosu kalıyor kapda.
hasretim benim aldım hurmalar pakette deyil canım dışlarıda baya kuru parlak deyil masusu ucuzunu alıyorum onlar katkısız oluyur kuru kuru . zatten 2.3 tane yiyceksen birde hegün yemessen sorun deyil ..
ilahi banu kıs benim hiç kimseye küstügümü gördünmü 3 senedir ..
ayrıca herkesin yeri ayrıdır gönüllerde .
bakim resimlerine ....
geçmiş olsun zilim .....
ben o sosu hamsiyede uyguluyorum deneyebilirsin zilim .. sagon rahatısz ederse az katın . ama zatten fazla sosu kalıyor kapda.
hasretim benim aldım hurmalar pakette deyil canım dışlarıda baya kuru parlak deyil masusu ucuzunu alıyorum onlar katkısız oluyur kuru kuru . zatten 2.3 tane yiyceksen birde hegün yemessen sorun deyil ..
ilahi banu kıs benim hiç kimseye küstügümü gördünmü 3 senedir ..
ayrıca herkesin yeri ayrıdır gönüllerde .
bakim resimlerine ....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?