Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

bende bi soru ekliym..

dolaba ilk koydugumuz zaman üstü acikmi olcak tepsinin icinde :)

ay valla çat diye çatlycam şinci ya
mantar çorbası yaptım ne yapıcam yanına bulamıyorum yaaaaaa
yufka olsa börek yapardımmmm
hamur mu mayalasam aceppppp
becerememm kiii yuf gibin açmayıdaaa:26::26::26::26::26::26::26:

böregi neyle yapmayi planliyosun banu,planladigin icten yemek yap :)

patates li yapayım diye düşündümm yasemincim
günlerdir yufka alayım diyorum ihmal ediyorum heppp yaaa

canim bilirmisin bilmem ama patates tavada güzel oluyor patatesi seviyorsa ev ahalisi bununda begeneceklerdir :)

patatesleri haslayip eziyosun tavaya biraz yag koyup patetesleri düz bi sekilde yayiyosun kizarinca ters cevirip o tarafida kizartiyosun,ben cok severim :)

banum görmemişim cnm sorunu hemen cvpliim ...
1-börekleri yan yan yani rulo pasta dilimi gibi diziyoruz tepsiye.akmıyor cnm.bir gram akmıyor çünki çok sıvı olmuyor içi.yani bildiğimiz börek harcı gibi sulu olmuyor.patates ve yumurta birbirini tutuyor cnm.ve kek hamuru kıvamında oluyor hatta biraz daha bile yoğun diyebiliriz.birde dondurucuda taş gibi donuyor zaten çıkardığında buz kütlesi gibi bişey oluyor zaten.tepsiye kağıdı yayıyorum börekleride üstüne diziyorum.200'dereceye ayarladığım fırına atıyorum.
2-kurabiye her türlü kurabiyeyi yapıp dondurabilirsin cnm.ben hangisi denk gelirse onu yapıp atıyorum.dolapta şu an lokumlu kurabiye var.içlerine minik kuş lokumlarından koyulan bi kurabiye tarifi almıştım netten.daha öncede browni kurabiye yada ıslak kurabiye de denilen bi kurabiye yapmış ve atmıştım.yani senin fix bi kurabiyen varsa yap at dolaba donunca poşetle tekrar at.istediğin zaman istediğin kadar çıkart çözdürmeden ver fırına.
3- sigara böreğini 3 yıl önce kendim kalan yufkaları değerlendireyim diye uydurdum,patladı gitti.okul gezisine gittik geçen sene 2 tepsi götürdüm daha otobüste bitti:))
yuflakarı sigara böreği olacak şekilde kesiyorum üçgen üçgen.bir kasenin içine yarı su yarı sıvıyağ olacak şekilde karışım yapıyorum.fırça yada elimle o karışımdan sürüp haarcını koyup sıkıca sarıyorum.dondurma kutularına veya saklama kabına sıra sıra diziyorum,ama aralarına mutlaka ya streç yada kestiğim buzdolabı poşetini yayıyorum her katın arasına.yani kutu dolana kadar üst süte istif yapıyorum ama her katın arasına naylon yayarak.yoksa yapışırlar cnm..pişirirkende fırını hiç ısıtmıyorum ben.drek kağıt serdiğim tepsiye diziyorumhiç bişey sürmeden fırına 200 dereceye yine...nar gibi ve çıtır çıtır oluyor.deneyin mutkala.kaç gün dursa yumuşamıyor.

hasretimin sorusu vardı alıntı yapamamışım malesef ama aklımda yanıtlıyayım hemen.

buzdolabına atarkende altına poşet seriyorum yapışmasın tepsiye diye cnm..

tesekür ederim canim ben hic cesaret edemiyodum buzluga kurabiye koymaya ama madem sen oluyoer diyorsun bende deneyeyim ozaman 7 8 saat acik sekilde kaliyor buzlukta sonra cikarip posetliyoruz

ok cnm deniycem bunlarıııııııı

sorun aklımda yalnış kalmış haretim...
üstüne bir şey kapatmıyorum cnm.dolaba atarken.dolapta zaten 7-8 saat falan kalıyorlar biraz buzlanınca(tamamende buz kütlesi olmasın tabii)kesilecek kadar buzlansın keserken ezilmesin yani dilimler.basık basık olmasın düzgün rulo olsunlar diye az buzlandırıp kesiyorum poşetliyorum atıyorum tekrar dolaba.ama ilk etapta bişey kapatmıyorum üzerine...

banum acele hamur yapıver cnm.çocuklard aeşinde baylır.bazı yörelerde pişi diyorlar sanırım.
1 yumurta bir fincan yoğurt,bir kab.tozu,tuz un yoğuruyorsun yumuşak olacak ele yapışmayacak kadar yani.tezgaha un serp merdaneyle az incelt.yarım cm falan yani.kare kare kes küçük küçük at bol kızgın yağa..yanınada peynir domates ayran yada çay ohhh.bi koca tabak yerim valla.yesem yani..yemem tabiiide...ben hamuru biraz daha inceltip içine peynir bazen kıyma yada patates haşlayıp ezip koyarım.eşim bayılır...

pişidee gelişti aklıma aslındaaaa

tamam canim tesekür ederim

Zilim senin verdiign miktarlarlaa yaptım hamuru ama az gibi geldi sanki bana 6-8 tane çıksa yeter gerçi

patatesleriii düdüklüye ettım
hamurunuda hazırladım kendimede kapuska pişiriyorum
lahanam vardı eccükkkkk

yemek işi ayrı bi dert vallahi

banum hamuru az gibi oluyor ama eğer iç koyacaksan ince aç biraz hamuru çıkar bi 8-9 tane..kahve fincanıyla değil nescafe fincanıyla koyuyorum ben yoğurdu ama yazmamışım sanırım.birde yoğurdu çok katı tarafından koymuyorum.hafif sulu oluncada unu bayağı alıyor içine..yanına kahvaltılık bişeylerde çıkartırsın.çorbada varmış yeter yaw...az yesinler

bizdede yemek hep dert durumunda..çünki herkes ayrı bişey yiyyor bizim evde.dün hamsi yaptı eşim öğlene biz yedik oğluma erişte makarnası pişirdim.akşama kendime karnıbahar yemeği,eşime dondurucudan menemen,oğluma tarhana çorbası ve köfte...
bu gün babamız yok kendim karnıbaharımı bitiricem,oğluma kendi imalatım olan döner ve pilav yedirdim az önce.
yarına allah kerim...

zilim bende baya koydum cnm yogurt ve sulu yerini koydum 10 tane fila çıktı
yanınd açorbaa birde ayran oh misss gibinnn
bugünde gittii umarım eşim çok kuru dimez tabii
aslında çok adetim degildir çocuklara yemek niyetine yedirmek hamur işini ama bazen kaçış oluyor
e birde büyüler yiyebiliyorlar artıkınnnn

kendi imalatın döner hııııııııııı

selam montinin gülleri...:)))

ben bugün dr. gittimm..Dr. iyi gidyior inş bu ayda yumurtan gelişmiş dedi ek ostrojen horm. için bir ilÇ verdi çarşamba tekrar gideceğimm...Bugün 13.günüm ama dagha ilişki günü yada çatlatma iğnes ivermedi sanırım istediği büyüklüğe gelmemiş yumurtam..17mm..olmuş kendi gözümle gördüm....(ekrana bakmak için asistanına göz kırptım ekranı görebilmem için bana çevirsin diye..Oda sağolsun çevirdi....))))

eskiden göremiyordum artık anlıyorum..EEE haftanın 3 günü ultrasano girince..:)))

Hakkımda hayırlısı kızlarrr...Daha az yiyorumm...Ama montiye halen geçemedimm..Ama geçecemmm..Geçmem lazımm...

Bu arada zilimm çok sağol her cuma aklına gelip benim için dua etmen beni çok mutlu ediyorr..Allah hepinizden Razı olsunn..İnşallah hayırlısı ise tabii bu ay bebeğime kavuşurum...

ankara batıkentte oturuyorum. 2 yıllık evliyim çocuk yok yaşım 25
bugünkü menüm

kahvaltı:
2 haşlanmış yumurtanın beyazı( ben yumurtanın sarısını sevmıyorum)
maydanoz
1 domates
4zeytin
şekersiz ıhlamur

sonra bugun sadece 1.5 lt su içdim
1 saat 50dk spor yapdım

öğlen:
közlenmiş patlıcanı tavada bıberle bırlıkte kavurdum
2 dilim ekmek

ara: 1 elma bır avuç badem

akşam:kabak yemegı
yogurt

ara: 2 tarçınlı hurma

abla ben bu hurmaları arada yıyebılır mıyım yoksa hemekle bırlıktemı tüketeyım sana özenıp bugun hurma aldım :)

ama canım bişeyler daha yemek istıyo bugun 0 yaglı süt aldım yogurt yarım yağlı peynırımde o bımdekı varya ondan
yarın hastaneye gidecegız eşimle menümü yarın akşam yazarım.
bugunku yazılanları okuyamadım kızlar çok hızlısınız

canım inşallah en kısa sürede o mutlu haberi alırsın. pco ne illet bişey yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…