Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

aben ablahemennn çıktın sanırımmm iyi dersler kurst ta

zilicimm selam cnmmm:)))
döneri nasıl yapıyorsn yazda bizde yapakkkk şekeirmm

yasemincim
tebrikler cm eksiye geçmeneee
ekmek olayını ne yaptın sen buluyormusun artık

tesekür ederim banu tam bugday bulamadim ,bulacagimida sanmiyorum cünkü realde yoksa baska bi yerdede yoktur..ama katkisiz tam cavdar buldum ondan yiyorum arada birde tam bugday unuyla evde yaparim artik.

bu zilin de bilmedigi bisey yok anam :) evet zilim yazda bizde yapak ben senin yazdigin bütün tarifleri kaydediyorum :)

bagnucum domatesler güzel değil artık yazdan dolaba koyduklarımda pek hoşuma gitmiyo melemene bayılıyorum hormonsuz domatesten yapılmış melemenı ömür boyu yesem bıkmam heralde
bıraz önce hastaneden geldık eşimle o kan fazlalıgı varmı dıye baktırdı bende dermatoloji ve pisikiyatıra gittim. paxil diye bı ilaç yazdı bana eşim aldırmıyo kullanmanı istemıyorum dıyo. eniştemın ölümünden sonra arabalardan çok korkmaya başladım
trafıge çıkdıgımızda önce arabayla çarpışcagımızı hayal edıyorum sonra yanımızdan kamyon büyük araç geçerken geçerken çarpışcagımızı düşünüp çıglık atıyorum bagırıyorum. böyle garip bi his belımden altı bacaklarım falan korkudan sızlıyo
sabah sadece hastanede simit yedim ve çay içdim başka hiç bişey yemedım canımda bişey istemıyo

kızlar selam

bebeğim hasta idi kaç gündür giremedim gecem gündüzüm şaştı şükür iyi şimdi..

ben bu arada düzenli giremedim ama abartılı bişi de yemedim.. şimdilik iyi gidiyo diyet..

sizler iyisinizdir umarım..

bebegine gecmis olsun canim,ALlah acil sifalar versin ins

bebegine gecmis olsun canim,ALlah acil sifalar versin ins

çok sağol canım.. şimdi iyi şükür..

ben diyete bebek müsade ettiği ölçüde konsantre olabiliyorum..

bugünkü menü

tam buğday ekmeğine peynirli tost, domates salatalık çay

tavuk ızgara salata
yedim
arada 2 elma yerim..
akşama taze fasulye yoğurt
2 mandalina planım bu...

bebek durmuyo kıslar görüşürüz

hoşgeldin canım . çok geçmiş olsun bebeğine ..

monti içinde menün gayet güzel afiyet olsun

nevram gelmiş geçmiş olsun bebişine cnm...

hasretim evde herkesin damak zevki ayrı olunca ve birde hazır gıda tüketmeye karşı bir anne olunca uydurup uydurup yapıyorum işte cnm..

banum evde döner yapmak için dana eti alıyorum.döş eti deniyor sanırım.kasabım biliyor artık benim ne istediğimi.döner yapacağım diyorum ona uygun eti veriyor.lop et olacak ama hepten yağsız olmasın sert olur.blok şeklinde yani baton pasta gibi bi et alıyorum.eğer o şekilde yoksada iki üç parçayı strecin üstünde rulo gibi sararak baton pasta gibi bi şekil elde ediyorum.bi kasede karabiber,tuz,z.yağı,bir çay kaşığıda biber salçasını krema gibi karıştırıyorum elimde etlere sürüyorum ilk başta bu sosu.sonra sıkıca sarıl hooop dondurucuya.orda kalıyor zaten.ne zaman yemek istersekte çıkarıyorumyarım saat falan dışarda tutuyorum.beton gibiyken kesilmiyor çünki.ekmek tahtasının üstünde incecik kesiyorum onu.teflon tavaya az tereyağ koyuyorum(sıvıyağda olur ama terayağ konulunca aynen döner gibi kokuyor walla) hızlı ateşte hoplata hoplata pişiriyorum.başka bir tavadada yeşil biber ve çeri domatesleri(bütün olarak)azıcık yağda kapağı kapalı olarak hoplatıyorum aynen kızarmış gibi oluyorlar.eşime eğer isterse iskender şeklinde pide üstünde yada yanına pirinç pilavı ayran ve sotelediğin dom.biberle oğlumada pilavla ayranla servis ediyorum...
yerken kendilerinden geçiyorlar...tipik türk erkeği işte:))etcilll...

menemende bahsedilmiş.bende daha 3 gün önce kocişe yapmıştım.bende yazdan soğan-domates-biberi az yağda kavuruyorum.poşetleyip dolaba.kışında az poşeti koy tavaya ısınınca yumurtaları kır al sana menemeeeeen
yazın bu tür şeyleri tek seferde yapmak istemediğim içinde her menemen yaptığımda bol yapıp yarısını yumurta kırmadan önce ayırıp poetliyorum .çok daha pratik oluyor.diğer türlü 2-3 kilo biberle domatesle uğraşmak canına tak ettiriyor çünki insanın...

abla benım melemenın adı melemen ben ne sogan dograrım ne yumurta kırarım öyle sevmiyorum soganı zaten yemegın içinde yenı yenı yemeye başladım sevmıyorum sogan sarımsak.
sadece domates biberle yapıyorum

bende öyule seviyorum kajum soganı severim fakat soganzız biberiz az kızartıp domatesi ekledinmi daha hoşuma gidiyor sarımsagıda unutma ama .

nelar yapıyorsunuz bakim çeneniz düşmüş yine eski sayfaları okıyıp cevaplayıp geleyim ...

zilim sıra senin kombidemi yahu ... ay gına geldi bizimkide yeni kombi eski kombi 40 dereceden aşagı ısıtmıyor diye yenisini takdırdık aman takdırmaz olaydım işini bilmez bi kombiciye denk geldim kaç parçasını degiştirdi.. sorun ondan deyilmiş bugün ana kartını degiştirdi .. kombici ara bekle günlerce gına geldi şükür arızası çalışmasına sürekli engel deyildi sogukda kalmadık yene. inşallah bu sondur bi daha arızalanmaz ..

banum evde döner bende yapıyorum hatta iskendere çeviriyorum bazan ... tabi kendim yiyemedigimden bugünlerde azaldı
blok etlerden yapıyorum ben ya biraz donmuş oluyor yada buzlukdan çıkarıp az gevşemesini beklişyorum iana incecik kesiliyor ..istersen zilim gibiş sosla bekletebilirsin istersende çok kızgın tavada yüksek ateşde pişirebilirsin .etin suyu kaçmadan yüksek ısıda pişirmek şart ama suyunu salmadan . hani eti mühürleme diyorlarya suyu içinde kalıyor tadıda .
pide dlliyorum fırında ısıtıp üstünede bu dönerleri . önceden sosda yapıyorum az salça çok az ketçap vs . onuda üstüne yanındada yogurt . bide tereayg gezdirdinmi dışardaki iskenderler alt etmiş ...
tavuk dönerinide gögüs etinden yapıyorum onuda hafif dondurup inceçık kesiyorum baharatlayıp aynı etteki gibi pişiriyorum .

haa aklımdayken geçen günki bulgursuz sulu köfte güzel oldu iyce ygourdum soganlarda ince olunca yumurtayla fazla dagılmadfılar ... hatta birazına yogurtlu terbiye yaptım çok begendi bizimkiler .. suyuda kıvamsız omadı hemde ...
yazmaya başilamışken çorba istiyordunuz alın size çokba çokda nefisssss..

10o gr kadar az yaglı kıymayı az suyla kavurun içine çok ince kıyılmış soganıda ekleyin ... birazda nane baharat salça . iyce kavrulunca su ekleyin . tadı nefis bir çorba oluyor .. isterseniz yogurt ve yumurtayla terbiye yapılabilir ama ben sadesini çok sevdim ..
buadar yek muhabbeti yeter garii.

kajum canım pisikiyatır ilaç yazıp yollar konuşup haletmek için piskologa gitmelisin . eşin haklı bencede ilaç kulanma derim ...
bazan korkularla yüzleşmek lazım bu gibi durumlarla nekadar çok korku okadar çok etkilker .

nevkuşum iyi olmanıza sevindim .....
mönülerinde herzmankiş gibi harikalar ... bu haftada bi 2 kilo daha gider inşallah ..

ocdim çoçuklar bazan ilgi çekmek için yaparlar böyle şeyleri .. başkası geldiginde eve sebnin ilgin dagılıyor sanırım senin dikatinimi çekmiye çalışıyor aceba .?
birde büyüklerle böyle durumları uygun dille konuşamk lızım sebeb sonuç ilişkisini eger uygun uslupla anlatırsan kayın validene sana yardımcı olacaklardır .

birde bi kitap önericegim yazarını tam bilmiyıorum am rehber ögretmenizim baş ucu kitabım demişti .haftaya çgreneyim tam adını .

'' çoçuklara sınır koymak ''
sağol canım teşekkür ederim.

canım 2. kitap dediğin "kadınlar için ergenlikten menapoza montignac" gibi bir ismi olan mı çünkü onu sipariş verdim bugün alacağım
evet bilgilicim o kitap.... güle güle oku ..

bendede haberler iyi cok sükür - ye gectim cum günkü bildirimimden :)

okiş banum siz nasıl isterseniz saglıklı ve montiye uygun oldukdan sonra niye olmasın . daha evelde aynı konu için uyarmıştım seni ama karıştı arada sanırım ...
mönün iyi hasretim afiyet olsun ... eksikleri kendin yazmışsın zaten .
z.yagını yaptık dünde sarımsak yaptık kızmın kafası tam salata sosu oldu duymasın .
çabuk uzasın sitiyorlar . nerde o k.k daki saç uzatten link ocdim biliyorsan kapyalayabilirmisin buraya bide onu denyelim . çok seyreldi yavrumun saçları .önceden çok sıktı ..
nerdeyse yaşasın hipo diyecegim geldi.

1 günlügüne mazuru yok nazlım tabiki olabilir .ama ertesi gün ekmek yediginizde kilonuz artacakdır eminim buna hazır olun .
ama ertesi gün tartılmasanız benim gibi sorun yok tebe .

mönün harika fıstıgım afiyet olsun ...
akşamı kaçda yiyorsun nazlım ??

hepinize hayirli sabahlar

dunku menum
sabah 8:30
2 dilim ekmekle monti kahvalti
oylen 13:00
bol salatayla 1 parca tavuk biftek ve az peynir,ayran
ara 17:00
1 elma
aksam20:00
2 tane tavuk (baget),salata ve yogurt

çüperrr çüperrr çamlıcam ...

evet aeben ablamda uygun görürse bende yaparım perşembe tamamen pro ..
nazlım tamamen pro deyil pro egırlıklı canım ..
sebze.. pro .. agır korbon yok o kadar. sırf pro bünyenizi durdurur . montinin etkisi kalmaz ...

Aben ablam hangi konu için uyarmıştın kaynamış sanırım göremeidm ben:26::26::26::26::26:

amin
neslişim hoışgeldin ..
canım hayırlısı neyse o olur inşallah ...
yeni evlisin aynı nazlımla aynı sene evlenmişsiniz .. bende daha büyük sanıyordum seni..
çoçuk içinde zaman var daha az tadını çıkarın .boş gezmenin .

kajum mönünde bademler aradan fazla olmuş keşke ögünlerde yesydin ... satlerinide tan bilmiyorum oyüzden buna yorum yapamadım ..
bu mönünde öylen ekmeginde bir sakınca yok .
sporun içinde ayrıca tebrik ederim ..

[ı]son günlerde ne yaparsam yapayım göbegim aldı başını gidiyorrrr
Bol su btik çayıda işe yaramıyor sanırımm yaklaşan reglimden
hepicigi iner inşş[/ı]

Aben ablam hangi konu için uyarmıştın kaynamış sanırım göremeidm ben:26::26::26::26::26:

bi önceki çarşamba günü yarın için biraz proya agırlık ver tartı için demiştim .. yani senin bugünki istegini o zaman önermiştim . hatta bende öyle yapıyorum genelde ..
fakat ertesi gün baskül azda olsa yükseliyor ekmek yiyince uyarmadı demeyin ...
bazan mesajlar tam okunmuyor arada kaynıyor ..

ben kaçar bebelerin 3. de pc sırası bekliyor ..
mönülerimi yazarım fırsatbulunca...

Son düzenleme:

aeben ablam ben akşam yemeklerimi 18:30 19:00 arası yiyiyorum misafirliğe falan gitmediğim sürece .. bide bişey sormak istiyorum abla şu tel peyniri varya uzun birbirinden ayrılanlardan onlardan yiyebiliyormuyuz ben aldım ama aldığım kutuda yazmıyor yağ oranı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…