Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

cnm ben sporu bırakalı çok oldu
hastanede kaldık bir süre oglanın teki ameliyat oldu,sonra bayram şimdidee ehliyet kursu için ders çalışıyorum
ama 10 aralıkta sınav bitisn hemen başlıycma spora

birde neden yemekle hurma yedinn ki biz meyveyi aç karnına yemeklerdne önce yi
yoruz unuttun mu

çok geçmiş olsun. araba korkumdan dolayı ben ehliyetı hep ertelıyorum ama sen aldıgına iyi etmışsın çünkü 2012den sonra almakdaha zorlaşcakmış ve yanında taha tecrübeli biri olmadan tarafıge çıkılmıyormuş.
haklsın yaa hurmada meyva nıyeyse düşünemedım :))))) çok güldüm kendime onu ben badem fındık fıstık gibi düşündüm yemeklerle bırlıkte yıyoruz ya çerezi hurmayıda öyle düşündüm
5 günde 5 kilo dıyetıne ne dıyosun?

Nescafeyi inanılmaz seviyorum.Arkadaşım kitaptan baktı,yasak değil dedi ben de o yüzden içtim.Kahve içince tatlı birşey yediğimi sanıyorum:)))

Kuru hurma yiyormuyuz,kaç tane,o zaman şahane:)))

3,5 yaşından itibaren kreşe başlayabilirsiniz.İlk ay 5 yarım gün daha sonra tümgün gayet rahat devam ederler.Eğer öncesinde oyun grubu deneyimi yoksa alışma süreçlerinde güçlük çıkarabilirler,bu çok normal ,geri adım atmayın.Onların artık sosyalleşmek ,yaşıtlarıyla birarada olmak,oyun oynayarak yeni şeyler öürenmek zamanı.

cnm benimde amcam trafik kazasında vefat etti 2005 yılında
babamda 2007 yılınd abüyük bir kaza geçirdi gözüm hep koktuuu erteledim
amaaa artık olmazsa olmaz oldu benim için çocuklardan sonra
aktif kullanıcı olmak istiyorum ama hayırlısı bakalım

5 gün diyeti filan karıştımra bence yaa zaten kaç kilo daha vermek itiyorsun ki
o kilollar oldugu gbi geri gelirrr

dünyahalı aramıza hoşgeldin cnm...
diyetin hayırlı olsun verecek kilon çok değilmiş,kaçamakta yapmassan kısa sürede verirsin fazlalıklarını...
gerçen yıl bende oyun gurubuna götürdüm 5-6 kez ama sonrasında oğlum hastalandı gitmedik bir daha...
bu yılda toplamda 15 gün kreş tecrübemiz oldu ama devam ettirmeyeceğim.oğlum daha 28 aylık.çokta aktif ve sosyal bir çocuk ama onun hayat boyu erken mesai yaşaması kaçınılmaz olacak zaten okul hayatı başladığı andan itibaren.ömrünün sonuna kadarda erken mesai yapacak zaten çocuğum..o sebeple kreş olayına bu yıl için sıcak bakamadım bir türlü..kreşte ben yanında olduğum halde,çocuğumu ittirdiler masa yüzünü ve kaşını kesti.bir hafta mor gezdi

bende bir eğitimciyimi bu arada.ilk okul yada kreş değil benim eğitim alanım.güzel sanatlarda viyola-keman öğretmeniyim.çocuklar konusunda yazdıklarına katılıyorum sonuna kadar.fakat gündelik hayatta hem zaman azlığı hemde sabır azlığından dolayı melesef bildiklerimiz tam anlamıyla uygulayamıyoruz cnm..sonra pişman olsak bile o anlık öfkemize yeniliyoruz.
söylediklerinin büyük bölümünü(yasaklar yada cezalar konusunda kararlılık) uyguluyorum ve olumlu şekilde sonuç alıyorum ama çocukların bazen ebeveynlere inatlaşmak için yaptığı bize garip yada saçma gelen tavırları olabiliyor ve o anki psikolojiyle ters etki yapabiliyor bizde...tüm bildiklerimiz unutup karşımızdakinin çocuk değilde bize garezine bir davranış sergileyen yetişkin gibi görüyoruz(m) ve onu sakinleştirmek yerine ondan baskın şekilde davranıyoruz..

keşke dediğin kadar sabırlı olabilsekte hem çocuklar hemde biz pamuk gibi olsak.sinirler alınmış gibi süt liman olsa ilişkilerimiiz.ama malesef olamıyor işte dediğim gibi....yada yapabilen varsa brawoo derim...ben yapamıyorum açıkçası...şu ana kadar şiddet uygulamadım çocuğuma ama kendimden eminde olamıyorum.hayatta yapmam diyemiyorum.yapmamak için sinir harpleri yaşıyorum çocğu zaman ama nereye sabredebileceğimi inan bilmiyorum..umarım çocuğumda beni daha fazla zorlamazda dediğiniz şekilde süt-liman yaşar gideriz...

ben 55 olmak istıyorum ama bu kılolarım sabıtlenmiş kılolar bır türlü gitmıyo hep gelıp 64te takılıyorum. spor dıyet fayda etmıyo bı kırsam şu 62yi falan çoooooookk zor

Ziligurti,benimde 5 yaşımda bir oğlum var ve yazdıklarım inan benim deneyimlerim.3 yaşa kadar öğretilen alışkanlıklar,davranışlar kalıcı oluyor ve yerleştirilmesi inan daha kolay.Oğlumla tüm süreçleri ya kolay ya da az güçlükle atlattık.Asıl inat 6 yaşa doğru oluyor:)))

28 ay kreşe başlamak için erken.3 yaşından sonrası doğrudur.3 yaşından önce,bir çocuğu oyun grubu,kreş gibi sosyal bir ortamda ,YALNIZ bırakmak travmatiktir.Çocuk yalnız bırakıldığını,terk edildiğini düşünür.Bakıcıya veya babaanneye bırakıp işe ya da gezmeye gitmek demek değildir.Mutlaka yanında çocuğun kendini güvende hissedeceği biri olmalıdır.Bakıcı,anne,babaanne.Oyun grupları,kreşlerde yaşamk sanıldığı kadar kolay değildir.Paylaşmak,işbirliği içinde olmak,arkadaşına saygı duymak zordur.Ama öğrenilebilir ve de mutlaka öğretilmelidir.Korunaklı,düşmediği,oyuncağının elinden çekilmediği bir dünya çocuk için gerçek bir dünya değildir.Biri elinden oyuncağını çekecek ki,çeken çocuğa çekmemesi gerektiği oyuncağı alınan çocuğa da bu durumların olabileceği öğretilmeli.Topluluk içinde yaşamayı öğrenmesi çocuğun hayatının her döneminde önemlidir.

Bizi sinirlendiren şeyler elbette ki olacak önemli olan bunlarla başedebilmek.Stres yaratan ortamları aza indirmek.Sehpadaki vazoyu kırmaması gerektiği 10 kez söyleneceğine vazoyu kaldırmak en doğrusudur mesela.Bu basit bir örnek ama sadece bakış açısını anlamanız açısından söyledim.Ben bu konulara dalınca uzatıyorum biraz galiba.Ama bu konularda yardımcı olabilmeyi seviyorum sanırım:))))

Bugünkü menüm
sabah 1 dilim doygun entegral ekmek
1 biber
yarım domates
1 salatalık
5 zeytin
az yağlı peynir (k.k)
3 kıvırcık

öğlen tavuk göğsü ızgara
peynirli salata

1 sade kahve ((Yasaksa içmicem tabi artık,Ben yasak değil diye biliyordum çünkü,kitapta net birşey yoktu çünkü)

Akşam Kabak yemeği(mantarlı,yumurtalı)
Kereviz salatası

Yarın alışveriş yapmalıyım.Sebze almam lazım.

Fındık,ceviz,incir i ne zaman ve ne kadar yemek gerekiyor arkadaşlar

iyi aksamlar kizlar bugünkü menüm

8:45

3 kuru kayisi

09.00
2 dilim ekmek
beyaz pynir
biraz lor
zytin (saiyiyi unuttum)
domates
bir bardak süt

13:00
bir tabak taze fasülye kavurmasi
2 firin köfte( ekmeksiz)
yogurt
bir avuc findik
16:45
1 elma

17:00
biraz mantarli et sote
yesil salata
bir bardaga yakin ayran

2 litre su
1 yesil 1 form cay

bugün isyerinde süpürge günüydü

2 saat hic durmadan süpürgeee :)

yine misafir baskını vardı bu gece bizde şimdi kalktılar:))
eşim akşam üstü seminer için şehir dışına gitti,eve gelir gelmez üstünü giyindi çıktı gitti.sabah bi kongreye katılacakmış.. kendime de semizotu yemeği yapmıştım yerim duşumu alır oturur dizi izlerim oğlumu uyutunca dedim ama yemeğimi yeni yemiştim fikrim beynime tıkıldı kaldı:)) zırrr zil...eşimin iş arkadaşlarının eşleri spor salonu çıkışı uğramışlar..

daha ancak oturdum.walla misafir baskınlarına karşı evi sürekli toplu tutmaya çalışmaktan bittim artık
her daim biri gelecekmiş gibi yaşamak geriyor insanı..

sözde oturacaktım bu gece eni konu kafa dinleyecektim,kendime bakım yapacaktım .saç,kaş,oje manikür...gözlerim kapanıyor yorgunluktan...ben kaçar...

Nerede yaşıyorsun?İstanbul da pek olmaz ya da benim tanıdığım nerdeyse bütün ailelerde bu ani gelmeler yoktur:)Ciddiyim.Haberli gelinir.Ennnn samimi arkadaşlar en az 1 gün önceden haber verir diğer arkadaşlarımızla 1 hafta önceden planlarız yapacaklarımızı.Sana katılıyorum ben de habersiz gelmelerden hoşlanmam.Nasıl bilmiyorum ama insanlar da bunu biliyor,beni zor duruma sokmuyorlar.

Turp ha,bayılırım,iyi fikir,yiyebiliyoruz yani.Hem de 21:00 de.Akşam yemeğinden sonra meyve dışında yenecek ne vardır ve de saat kaça kadar yenebilir.Evet kitabım yok:)))

aksam yemeginden 3 saat sonra ara yapabilirsin canim ama sart degil bu bir bardak süt olur veya yogurt olur hemde tarcinli olursa daha iyi olur tatli istegini keser bende turpu meyve yemektense sebze yiyim diye yedim aksam yemgimi erken yedigim icin cok aciktim o satte meyve yemekten iyidir dedim :)

Allah yardimcin olsun canim,su senin misafirler beni bile yoruypr burdan sen ne haldesin kimbilir

günaydınlar efemmmm geçmişi okuyamadım bişiyler sorcam size aben abla ve zilimmm

1) dün eşim kaymak almış ama acı bir tat geliyor yiyince
bozulmuşmudur acep?

2) bu sene ceviz bulamadım kabuklu zar zor kv eski komşularındna ayarladık
ama eşim 5 kilo istemiş abartmış sın dedimmm ama bişiy olurmuki alsak 5 kilo

uff çok zor bişey tiken üstünde oturuyosun resmen evinde bı yayılıp oturamıyosun. iyikı bize bu kadar sık misafir gelmiyo gelecek olanda önceden haber veriyo
ben naparım her daim evi temiz tutamıyorum evi temızlıyorum dip köşe 2 tane kedim var koşturuyolar evın içinde tuvalete gidip kumlarını kazarken teki hep dışarı atıyo yetişemiyorum öyle yaramazkı kapıları kulpuna atlayıp açıyo her oda onun tüm halıları yerinden kaydırıyo sürekli koşuyo evin içinde minnoşun maceralarını anlatsan bitmez çok yaramaz allahtan digeri biraz daha uslu evde 2 çocugum var sayılır :)

GÜNAYDINLAR MONTİNİN ÇITIRLARI DÜNKİ MENÜMÜ YAZAYIM HEMEN

sabah
3 dilim kızarmış tam buğday ekmeği
kk kadar beyaz peynir
salatalık + domates
5 adet yeşil zeytin

öğlen
2 adet haşlanmış yumurta
salata
yoğurt

ara
1 portakal

akşam
2 adet tavuk but
salata
1 bardak ayran

gününüz aydın yüzünüz güler olsun . monti arkidislerim . bugün degişik açayım didim .
işe koyulamdan bakıp yorumlayıp kaçayım hemencik ..

ablam bu mesajini biraz acarmisin yani yagli peynirleri menümüzde et ve ekmek olmadigi sürece yiyebilirmiyiz mesela sölyle beyaz peynirli bi salata yapsam yesem olurmu :)
olur hasret. acanım ekek makarna ve baklagil yulaf olmayan ögünlerde etin sevzenin salatanın yanında butür peynriler yenmesinde sakınca yok . ama tutupda % 45 yaglı peynirde yemeyin tabe .. bir çok normal peynir % 20 yaglı civarlarda onlar bu bahsetigin yenir drumdalar .
ozaman ilk atapta bunu sabah kahvaltıda yemeyeyim . yumurtalı kahvaltı yaptığım zamanlarda yiyebilirim ozaman
evet nazlım afiyet olsun .

teşekküler ocdim

albendende okadar zilim . sati belli oldumu mecbur geçiyorduk tv karşısına ..
ocdim canım azyiyor olabilirmisin malum karnını iyi doyurursan fazla açılılmıyor .
birde öylen ögün arkasına 1 avuç yaglı kuruyemiş ilave et oda tok tutuyor .

dünye hali hıoşgeldin aramıza ......
linki okuduguna göre bizleride taniyor olmalısın az çok ..tanıştıgımıza memnun oldum canım
fazla bir kilon yokmuş çabuk verirsin ...
evet 35 şi geçince eskisi kadar güzel kilo verilmiyor ..:26:ama pek diyet yapmamış olman senin için bir artı .
mönünde çok güzel afiyet olsun ... kahveyi hergün ve sık içmiyorsan sorun yok .

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…