nazlım böyle peynirgenelde yaglı yani fazla omasada yaglı .. ekmekle deyilde diger ögünlerde yiyebilirsin ... ama ekmekle şu an yagsız yiyosan fazla önermem .. ama dene bir hafta kilo vermende bi edegişiklik olmasa ye canım bu sana kalmış ...aeben ablam ben akşam yemeklerimi 18:30 19:00 arası yiyiyorum misafirliğe falan gitmediğim sürece .. bide bişey sormak istiyorum abla şu tel peyniri varya uzun birbirinden ayrılanlardan onlardan yiyebiliyormuyuz ben aldım ama aldığım kutuda yazmıyor yağ oranı
nazlım böyle peynirgenelde yaglı yani fazla omasada yaglı .. ekmekle deyilde diger ögünlerde yiyebilirsin ... ama ekmekle şu an yagsız yiyosan fazla önermem .. ama dene bir hafta kilo vermende bi edegişiklik olmasa ye canım bu sana kalmış ...
yemek saatinde güzel nazlım ..
nazlım böyle peynirgenelde yaglı yani fazla omasada yaglı .. ekmekle deyilde diger ögünlerde yiyebilirsin ... ama ekmekle şu an yagsız yiyosan fazla önermem .. ama dene bir hafta kilo vermende bi edegişiklik olmasa ye canım bu sana kalmış ...
yemek saatinde güzel nazlım ..
aben ablam dimekki atladım ben mesajını aklın yolu birr
Nazlıı o peynirler tavaya atıyorsun çok güsel eriyor cnm üzerinde kır yumurtayıııı
banum afiyet şeker bal olsun kuzucuklarına...kıymalısının içine domates soğan ince kıyılmış biber falanda ekle lahmacun gibi oluyor.hem yemek hem ekmek gibi katıklı bir şey yemiş oluyorlar.yanınad bi ayran yaparsın ohhh doyururlar karınları sıpaların..
ocd cnm hiç vicdan yapma,çocuklr insana acımıyorlar walla.bende henüz vurmadım ama kendimi çok hırpalıyorum malesef.sanki sıkı bir pataklasam rahatlıycam gibi bir his vsr iiçimde ama 5 dksonra vicdan yapıcam biliyorum kendimi öfkem geçince çok pişman olıuyorum.ha bire tuta tuta içimde havai fişekler patlıyor resmen.anlatıyorum anlatıyorum yok..bildiğini okuyor zaman.her gece yatarken hikaye kitabı okuyorum masal anlatıyorum.tavşancık annesinin elini tutmamış araba çarpmış uff olmuş çok ağlamış diye.ertesi gün dışarı çıkarkende annenin elini tutmassan ne olur oğlum diyorum.bir bir anlatıyor uff olur ağaba çağpar diyor.yarı yolda unutuveriiyoromzunu silkeleyip kendi kendine yürümek istiyor.kendini ıspatlama ve bişeyler yapabildiğini gösterme çabası içindeler.özellikle 2-3 yaş aralığında..ama annelik içgüdülerimiz onlara özgürlüklerini tam anlamıyla vermeyi engelliyor ..
sabiha paktuna keskinin kitaplarını almıştım.şimdi bir yenisi çıkmış onu edinicem.sabiha hn.çocuklar sizin canınızı yaktığında (saç çekmek çimdirmek vs..) aynısını ona yapın ama gülmeden diyor.benim oğlumda o dönemlerde bunu bir kaç kez yaptı.bende ağlamış gibi yaptım çok acıdııı falan diye.baktı saf saff..bende senin saçını çekeyimmi annecim dedim hı hııı dedi evet anlamında başını sallayıp.çektim anladı can yakan bişey olduğunu hatta ağladı bile.bir daha da yapmadı.şimdi de uyurken tüm saçlarımı eline dolayıp çevire çevire uyuyor geceleri.çekmeden oynayacaksan oyna ama çekersen kalkıp giderim diyorum.tamam diyor anlamadan çekersede yoldun oğlum ama diyorum bırakıyor.
seni anlamasına biraz daha zaman var,pedagogluk bir durumunuz yok hiç boşuna götürüp durduk yere çocuğuna hasta muamelesi yaptırma paranıda sokağa atma..
büyüklerin yanında çocuk terbiye etmek çok zor malesefbunu bu yaz yaşadım ve burdanda paylaştım.çok yüzlüyorlar çocukları.bana ablam ömrü hayatımda buna benzer bir kelime kullanmamışken geçen geldiklerinde seninle ağız dalaşı bile yapmadık ama şu çocuk yüzünden elimden bi kaza çıkmassa çok iyi dedi
misafir yanında annelerinden yeteri kadar ilgi göremediği için yapmadıkları şebeklik ve yaramazlık kalmıyor zaten çocukların.bende kızdım oğluma ve odasına götürdüm yatağına oturttum 5 dk.burdan çıkmak yok dedim.kapayı falajnda kapamadım.ablam ağlayacaktı az daha.bakamıycak bana ver bile dedi yani düşün.itmedim kakmadım.ama oğluma acaip düşkün bir teyzesi ve dayısı var.laf söyletmiyorlar çocuğa..tel.de bile yakınmam izin yok.telde ablamla konuşurken aynen senin oğlan gibi yapmadığını bırakmadı bana .terlik ettı ki hiç yapmadığı bir şeydi.kızdım bende.telde ablamdan fırçayı yedim
hem terliği yedim yetmedi üstünede fırça yedim
sabır sabıııır yaaa sabır...belkideee akıllanııır...diyorum gökselin şarkısındakki gibi:)
aebenim allah kolaylık versin aplam....bizimde kaloriferler yanmıyor bu gün.kombi arıza yapmış eşimde yok.bakalım adamlar akşam üstü geliceklermiş.yepyeni kombi ne arızası yaptıysa artık...hava sıcak neyseki...oğlumuda alıp azıcık gezdireyim bari...
kızlar selam
bebeğim hasta idi kaç gündür giremedim gecem gündüzüm şaştı şükür iyi şimdi..
ben bu arada düzenli giremedim ama abartılı bişi de yemedim.. şimdilik iyi gidiyo diyet..
sizler iyisinizdir umarım..
banum evde döner bende yapıyorum hatta iskendere çeviriyorum bazan ... tabi kendim yiyemedigimden bugünlerde azaldı
blok etlerden yapıyorum ben ya biraz donmuş oluyor yada buzlukdan çıkarıp az gevşemesini beklişyorum iana incecik kesiliyor ..istersen zilim gibiş sosla bekletebilirsin istersende çok kızgın tavada yüksek ateşde pişirebilirsin .etin suyu kaçmadan yüksek ısıda pişirmek şart ama suyunu salmadan . hani eti mühürleme diyorlarya suyu içinde kalıyor tadıda .
pide dlliyorum fırında ısıtıp üstünede bu dönerleri . önceden sosda yapıyorum az salça çok az ketçap vs . onuda üstüne yanındada yogurt . bide tereayg gezdirdinmi dışardaki iskenderler alt etmiş ...
tavuk dönerinide gögüs etinden yapıyorum onuda hafif dondurup inceçık kesiyorum baharatlayıp aynı etteki gibi pişiriyorum .
haa aklımdayken geçen günki bulgursuz sulu köfte güzel olduiyce ygourdum soganlarda ince olunca yumurtayla fazla dagılmadfılar ... hatta birazına yogurtlu terbiye yaptım çok begendi bizimkiler .. suyuda kıvamsız omadı hemde ...
yazmaya başilamışken çorba istiyordunuz alın size çokba çokda nefisssss..
10o gr kadar az yaglı kıymayı az suyla kavurun içine çok ince kıyılmış soganıda ekleyin ... birazda nane baharat salça . iyce kavrulunca su ekleyin . tadı nefis bir çorba oluyor .. isterseniz yogurt ve yumurtayla terbiye yapılabilir ama ben sadesini çok sevdim ..
buadar yek muhabbeti yeter garii.
kajum canım pisikiyatır ilaç yazıp yollar konuşup haletmek için piskologa gitmelisin . eşin haklı bencede ilaç kulanma derim ...
bazan korkularla yüzleşmek lazım bu gibi durumlarla nekadar çok korku okadar çok etkilker .
nevkuşum iyi olmanıza sevindim .....
mönülerinde herzmankiş gibi harikalar ...bu haftada bi 2 kilo daha gider inşallah ..
ocdim çoçuklar bazan ilgi çekmek için yaparlar böyle şeyleri .. başkası geldiginde eve sebnin ilgin dagılıyor sanırım senin dikatinimi çekmiye çalışıyor aceba .?
birde büyüklerle böyle durumları uygun dille konuşamk lızım sebeb sonuç ilişkisini eger uygun uslupla anlatırsan kayın validene sana yardımcı olacaklardır .
birde bi kitap önericegim yazarını tam bilmiyıorum am rehber ögretmenizim baş ucu kitabım demişti .haftaya çgreneyim tam adını .
'' çoçuklara sınır koymak ''
evet bilgilicim o kitap.... güle güle oku ..
okiş banum siz nasıl isterseniz saglıklı ve montiye uygun oldukdan sonra niye olmasın . daha evelde aynı konu için uyarmıştım seni ama karıştı arada sanırım ...
mönün iyi hasretim afiyet olsun ... eksikleri kendin yazmışsın zaten .
z.yagını yaptık dünde sarımsak yaptıkkızmın kafası tam salata sosu oldu duymasın .
çabuk uzasın sitiyorlar . nerde o k.k daki saç uzatten link ocdim biliyorsan kapyalayabilirmisin buraya bide onu denyelim . çok seyreldi yavrumun saçları .önceden çok sıktı ..
nerdeyse yaşasın hipo diyecegim geldi.
1 günlügüne mazuru yok nazlım tabiki olabilir .ama ertesi gün ekmek yediginizde kilonuz artacakdır eminim buna hazır olun .
ama ertesi gün tartılmasanız benim gibi sorun yok tebe .
mönün harika fıstıgım afiyet olsun ...
akşamı kaçda yiyorsun nazlım ??
çüperrr çüperrr çamlıcam ...
nazlım tamamen pro deyil pro egırlıklı canım ..
sebze.. pro .. agır korbon yok o kadar. sırf pro bünyenizi durdurur . montinin etkisi kalmaz ...
[ı]son günlerde ne yaparsam yapayım göbegim aldı başını gidiyorrrr
Bol su btik çayıda işe yaramıyor sanırımm yaklaşan reglimden
hepicigi iner inşş[/ı]
ebru şallının bu dönem pilatese başlıycağı yok sanırım...
bi açıklama yapma ihtiyacıda duymuyor kendileri...biz başımızın çaresine bakıcaz artık...
her zaman aynı iştahla yapamıyorum şevkim kırıldı valla.her gün yürüme imkanım olsa yapmıycam zaten ama çocukla kışın zorçeşim işten karanlıkta geldiğinden dolayı ve yürüyüş arkadaşım hamiş olduğundan dolayı çıkamıyorum haftaiçi
bi ara çok istekli yapıyordum pilatesimi ama bu sıralardan ne yalan söyliim zor geliyor.ilacını içmesi gereken yaşlı insanlar gbi zordan kalkıp yapıyorum,görev ifşa eder gibi..başlayınca gerisi geliyorda başlayana kadar.....
kalkıp yapayım bari....üfff ebru üffff.....yaktın bizi....
yani bu muhabbetlerden doğru bir bilgi mi çıkarmışım acaba? yumurta yediğimiz zaman ekmek yemiyoruz
yani bu muhabbetlerden doğru bir bilgi mi çıkarmışım acaba? yumurta yediğimiz zaman ekmek yemiyoruz
Herkese Merhaba,
Dünden beri üyeliğimin onaylanmasını bekliyorum.
Pazar günü diyete karar verdim,Pazartesi günü de başladım.Daha önce bunu uygulayan arkadaşımın deneyimlerinden yola çıkarak karar verdim.Bu hayatımda yaptığım 2.diyet.Diğeri sadece 3.beyazdan uzak durmak ve power plate yapmaktı.Sonuçları çok güzeldi:)
38 yaşındayım.5 yaşında bir oğlum var.1,68 boyundayım.Şu an 61,5 kiloyum.(Regl öncesi de olsa tartıda alışık olmadığım bir kilo) Ortalama 56-57 kilo olurum Ama yaşım gereği metebolizmam çok yavaşladı bunu çok net görüyorum.Şu aralar düzenli olmasa da spor yapıyorum.
Kitabı ben de bulamadımAma bu forumu keşfetmek benim için harika oldu.Konuyu açan ve emeği geçen herkese teşekkürler.Internette vaktim oldukça geçiyor ama buradaki diyet dışı yazışmalara sanırım yetişemem:)
0-3 yaş Anneli oyun grubum var.0-3 yaş çocukların özel dönemi bu yüzden çok ilgimi çekiyor.Bir arkadaşın yazdığı çocuğuyla ilgili maili okudum.Onu rahatlatacak önerilerim olur.Örneğin ilki Sabiha Paktuna Keskinin yöntemlerini ve tarzını hiç benimsemiyorum.Acının herkes tarafından hissedilme şekli farklıdır.Bir çocuğun acı çektiğinizi anlaması için onun saçını çekmeniz,acınızı tarif eden bir tavır değildir,çocuğun yanlışını tekrarlayarak,durumu normalleştirmektir.Çocuğunuzun bu tür onaylamadığınız özellikle şiddet içeren(terlik atmak,saç çekmek,küçük bir tokat ta şiddettir) tavrılarını gördüğünüzde yapılacak ilk şey net,anlaşılır ve kısa cümlelerle "Bunu sakın yapma lütfen,bu canımı acıtır"demek ve bunu yere eğilip göz teması kurarark yapmak.Evet her defasında belki 4 kere belki 10 kere ama bunu yapmak gerekiyor.10 kere yapılır çünkü o da sizin sınırınızı bilmek ister"Hımm acaba her yaptığımda annem uyarıyor mu,yani bu yaptığım gerçekten kötü birşey mi"denemesinden dolayıdır.1 kez bile olsa vazgeçmeyin,geri adım atmayın.Bu durumu normaleştiren bir tavır olur..."Mahrum bırakmak" ta etkili olur.İlginizden mahrum bırakmak .Ama bu çocuğu terketmek,konuşmamak,surat asmak değil.Örneğin bu davranışı kucağınızdayken yaparsa onu yere bırakmak ilgiden mahrum bırakmaktır.Odadan çıkmayın,terketmeyin.Ayrıca bu davranışınızın nedenini de söyleyin"Canım çok acıdı,bunu yapma"dedikten sonra onu yere bırakmak,bu davranışı onaylamamak anlamına gelir.Sözünüzü davranışınızla onaylamak demektir.Bu konular uzun kafanızı şişirmeyeyim:))))
Dün yediklerimi ben de yazacağım.Fikrinizi söylerseniz sevinirim.
Hepinize sevgiler.
1.gün 28.11.2011
Kilo 61,5
09:00 2 mandalina
09:30 1 dilim doygun entegral ekmek
1 biber
yarım domates
1 salatalık
6 zeytin
az yağlı peynir (k.k)
şekersiz kuşburnu çayı
13:30 2 parça biftek
Yeşil salata(domates,biber,salatalık)
1 küçük kase yoğurt
14:30 1 sade kahve
19:30 Omlet(mantar,kabak,soğan)
Yoğurt
2 lt.su
herkese merhaba,
dünden beri üyeliğimin onaylanmasını bekliyorum.
Pazar günü diyete karar verdim,pazartesi günü de başladım.daha önce bunu uygulayan arkadaşımın deneyimlerinden yola çıkarak karar verdim.bu hayatımda yaptığım 2.diyet.diğeri sadece 3.beyazdan uzak durmak ve power plate yapmaktı.sonuçları çok güzeldi:)
38 yaşındayım.5 yaşında bir oğlum var.1,68 boyundayım.şu an 61,5 kiloyum.(regl öncesi de olsa tartıda alışık olmadığım bir kilo) ortalama 56-57 kilo olurum ama yaşım gereği metebolizmam çok yavaşladı bunu çok net görüyorum.şu aralar düzenli olmasa da spor yapıyorum.
Kitabı ben de bulamadımama bu forumu keşfetmek benim için harika oldu.konuyu açan ve emeği geçen herkese teşekkürler.ınternette vaktim oldukça geçiyor ama buradaki diyet dışı yazışmalara sanırım yetişemem:)
0-3 yaş anneli oyun grubum var.0-3 yaş çocukların özel dönemi bu yüzden çok ilgimi çekiyor.bir arkadaşın yazdığı çocuğuyla ilgili maili okudum.onu rahatlatacak önerilerim olur.örneğin ilki sabiha paktuna keskinin yöntemlerini ve tarzını hiç benimsemiyorum.acının herkes tarafından hissedilme şekli farklıdır.bir çocuğun acı çektiğinizi anlaması için onun saçını çekmeniz,acınızı tarif eden bir tavır değildir,çocuğun yanlışını tekrarlayarak,durumu normalleştirmektir.çocuğunuzun bu tür onaylamadığınız özellikle şiddet içeren(terlik atmak,saç çekmek,küçük bir tokat ta şiddettir) tavrılarını gördüğünüzde yapılacak ilk şey net,anlaşılır ve kısa cümlelerle "bunu sakın yapma lütfen,bu canımı acıtır"demek ve bunu yere eğilip göz teması kurarark yapmak.evet her defasında belki 4 kere belki 10 kere ama bunu yapmak gerekiyor.10 kere yapılır çünkü o da sizin sınırınızı bilmek ister"hımm acaba her yaptığımda annem uyarıyor mu,yani bu yaptığım gerçekten kötü birşey mi"denemesinden dolayıdır.1 kez bile olsa vazgeçmeyin,geri adım atmayın.bu durumu normaleştiren bir tavır olur..."mahrum bırakmak" ta etkili olur.ilginizden mahrum bırakmak .ama bu çocuğu terketmek,konuşmamak,surat asmak değil.örneğin bu davranışı kucağınızdayken yaparsa onu yere bırakmak ilgiden mahrum bırakmaktır.odadan çıkmayın,terketmeyin.ayrıca bu davranışınızın nedenini de söyleyin"canım çok acıdı,bunu yapma"dedikten sonra onu yere bırakmak,bu davranışı onaylamamak anlamına gelir.sözünüzü davranışınızla onaylamak demektir.bu konular uzun kafanızı şişirmeyeyim:))))
dün yediklerimi ben de yazacağım.fikrinizi söylerseniz sevinirim.
Hepinize sevgiler.
1.gün 28.11.2011
kilo 61,5
09:00 2 mandalina
09:30 1 dilim doygun entegral ekmek
1 biber
yarım domates
1 salatalık
6 zeytin
az yağlı peynir (k.k)
şekersiz kuşburnu çayı
13:30 2 parça biftek
yeşil salata(domates,biber,salatalık)
1 küçük kase yoğurt
14:30 1 sade kahve
19:30 omlet(mantar,kabak,soğan)
yoğurt
2 lt.su
amin
neslişim hoışgeldin ..
canım hayırlısı neyse o olur inşallah ...
yeni evlisin aynı nazlımla aynı sene evlenmişsiniz .. bende daha büyük sanıyordum seni..
çoçuk içinde zaman var daha az tadını çıkarın .boş gezmenin .
kajum mönünde bademler aradan fazla olmuş keşke ögünlerde yesydin ... satlerinide tan bilmiyorum oyüzden buna yorum yapamadım ..
bu mönünde öylen ekmeginde bir sakınca yok .
sporun içinde ayrıca tebrik ederim ..
MENÜMÜ YAZAYIM UNUTMADAN
sabah7:30
:2 armut minikti
yeşil çay
kahvaltı(9:30)
2dlm ekmek
peynir-zyt
bol maydanoz limonlu
öglen(13:30)
tavuk haşlama
(gögüs haşladım suyunaa baharat atıp çorba gibin yidim)
yogurt
1 turp
akşam(18:00)
kapuska ve yogurt( tarçınlı)
ara(21)
1 porsiyo meyve yerim
3lt su
2 form çay
4 yeşil çay
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?