Günaydın,
herzamanki yumurta ile kahvaltımı yaptım.öğlene mercimek çorbası yada taze fasulye yemeği olur mu ki ?
olur cnm.hatta ikisinide yiyebilirsin.yani sebze ve baklagili aynı anda...etli olmamak kaydıyle fasülyen...
herkese günaydınlar ve iyi haftasonları efenim...
fırında balık konusunda şunu söylemek istiyorum.ben balığı yıllardır fırında yapıyorum.fırın o an için kokuyor tabii ama sonrasında kalmıyor koku.birde ben balık kokusu kalmaması için salata yaparken sıktığım limonların kabuklarını 1 bardak kadar suyun içine ıslıyorum,1-2 kaşık kadarda sirke sıkıyorum bu suya, fırının içine atıyorum.ya ısıya dayanıklı bir kap içerisinde yada metal saplı bir cezve yada kap içinde..fırından balığı çıkarıp bu limonlu suyu (sirke yoksa koymasanızda olur) koyup kapatıyorum kapağını .fırının kendi sıcaklığıyla soğuyana kadar o şekilde kalıyor içinde.fırın tamamen soğuyunca falan çıkarıyorum hiç koku olmuyor.portakal kabuğuda olur..ablam öyle yapıyormuş.soyulmuş pportakal kabuklarını fırının telinin üstüne gelişigüzel atıyormuş.benim yöntemimden daha pratik.
sarmısak olayını bilmiyorum bende denemedim.kokarmı kokmazmı bişey diyemem.banu gelince kendisi yazar ama kokmaz sanırım.çünki fırında karnıyarık falan yapınca bende karnıyarıkların üstüne birer diş batırıyorum sarmısağı .hiç kokmadığı gibi pişince felekat lezzetli bi hal alıyor.hatta kendi yiyecek olduğum karnıyarığa avuçla koyuyorum valla ben.üstü görünmüyor nerdeyse..karnıyarığı sırf o sarmısaklar için yiyyorum valla.taze fasülye yemeğinede bir baş kadar koyarım.(8-10 diş yani) ne koku kalır ne bişey.tadınıda çok lezzetli yapıyor.bende bir arkadaşımda yemiştim yıllar önce .ne koydun bu yemeğe çok lezzetli demiştim o demişti sarmısak bunun sırrı diye.o gün bu gün çok sık kullanırım.hemde çok faydalı...doğal antibiotik...
kıslarrrr pazartesi günü aşure kaynatacağız.1 kase yesem olar mı ya ? sıcak sıcak tarçınlı
selam kızlarrrrrrrr
heycannnn,heycan ,heycannn il sürüşümü yaptım ilk 3 saat dersimi aldımmm
çok keyifliydiiii araba sürmekkkkkkk inanılmazzzz keyif aldımmm
amaa tabi kafam kaza gibinn şuannn
sarımsak kokmuyor kızlar ffırındaa aksine balıgın kokusunuda alıyor
yarın hamsi yapıcam bende her hafta oldugu gibii
menüleirmi yazmayaım baya karışık oldu:26::26::26:
reglimde gelmedi henüz
aben abla annecigine gittin mi iyidir inşş?
zilimmm nasılsın cnmmmm umarım bende snein gibi araba kullanabilirimmm
bu arada bu 3. yılım aşure yemiyorumm
Allah Allah bana hiç keyifli gelmiyor İst.da olduğum için mi acaba? önceden insan araba kullansa canı sıkılır sahilde bir tur atar gelir derdim ama İst.da öyle arabayla gezmek gerçekten mümkün değil... ama anneme gidince leyifli oluyor kullanmak. rahatlığı apayrı bir güzellik ama ben sevmiyorum maalesef :)
evet kalabalık maalesef ama tabii bu konfor hiçöbirşeyde yok yani istewdiğin yere istediğin zaman gidebiliyorsun. canımben 300 gr. daha vermişim çok sevindim sabah sabah, herhalde dün çok ağladım ya 300 gr. gözyaşı gitmiş benden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?