Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

sınavda çıkan sorular ile sana bahsettiğim ve senin çözdüğün sorular hemen hemen aynı.onlarla karşılaştırdın mı ?

ayy yok bacım onlarla karşılaştırmadım
zaten p.tesi yayınlancakmış sorular ve cevaplar en az 80 bekliyorum hepiciignden

günaydınnnnnnnnn
bu sabah tartıldım ama hiçte iyi bir sonuç alamadımm
64.5
500 gr vermişimmm oysa hafta içide 64.6 idim
tuvaltede çıkamadım belki ondan böyle çıkmışımdır

günaydınnnnnnnnn
64.5

evet tuvalete çıkmadıgın içinde olabılır bıde giysilerinle tartılıncada yüksek çıkar

aeben abla nerelerde

yazdan derın dolaba koydugum kaysıdan şekersiz meyva suyu yapdım 1 bardak sabak onu içtim
1 saat sonra kahvaltı yaptım

bol yeşillıkli 2 tane yumurtanın beyazını yedim
şekrsiz çay
bugun spor yok ama bolca gezi var eşimle bugun arkeoloji müzesine gidecegız

öğlen:
badem süt içerim

ara: meyva

? tavuk yada kırmızı et yanında ayran yada salata

neslişim bu tür diyetlere asla kalkışma helede saglık la ilgili problemlerin varken ve bebiş hazılıgındayken sakın .böyle diyetleri bu durumlar olmasa bile olasada tavsiye etmem ..
hem patates yiyerek kimse zayıflaya bilirmi şüpheliyim . eger arkadaşların yapar kilo verirlerse bilsinlerki hepsini geri alırlar .bunu gözle inan böyle oluyor .
daha evvel buna benzer bi diyeti bi arkadaşım yapmıştı sonuç husran olmuştu .
ha birde bünyeni durdurdugunda cabası .
bu tür diyetlerden sonra bünyeyi durduup montiye geçip kilo veremedim montiyle demeyin ...

selam sapiracım ....
canım dün karAtay kitabını aldım yapmasamda bir çok diyet kitabım vardır .her birinden kendimce bilgiler çıkarırı karşılaştırırım ....
bulgur sorunda tam bunu üstüne geldi...
kitabın yarısını okudum dün . canım karatay diyetinin 2 ana hattı var. öncelik .4.6. saat aç kalınmasına özelikle akşam agıza hiç bişi alınmayıp sabaha kadar leptin hormonun salgılanbmasına agırlık verilmiş ..uzun süre açlık olmaması içinde dogal olrak gl endeks düşük gıdalar seçilmiş . çünki gl endeksi düşük olan gılar açlık hissettirmez ..
....nerEdeyse karataY diyetinide bunun üzerine kurmuş hocam ..
2. side gl endeks ...
fakat gl endeks konusundan kartay diyeti gl endeksi 50 altında olan gıdlara izin vermiş .bunun içine bulgurda giriyor .. o yüzden bulgur karatayda azda olsa var.

montide gl endeksi 35 geçen sadece ekmek ve baklagil var onun dışında 35 altında besleniyoruz .bulgurda montide ondan yenmiyor pişmiş bulgurum gl degeri 55 dir ..
kitapda geniş bir gl endeks tablosu bulamadım genel yiyecekler baz alınmış .(bu konuda monti linkinin ilk sayfası baya doyururcu bir sayfadır birçok yiyegin gl endeksi vardır . takıldıgınız yerde sizede yardımcı olur )
sarpiracım ekmek yediginde kilo vermin nasıl oldu bi degişiklik yada duraklama varmı ??
yulafa gelince bulgurun izin verlipde yulafın yasaklanması bence tezat olmuş çünki sütle yulaf ezmesinin gl degeri 40 dır . pişmiş bulgurun ise 55 .
hocanın birçok yazısına katılıyorum ama bir şeye katılmıyorum ..ara ögün uygulanan diyetlerle 3.5 kilo verir. sonra alınır ve çok kilo verilemz geride alınır demiş ..

ben buna katılmıyorum buna en iyi örnegi zilimi verebilirim . 35. 40 kilo kadar verdi ve 3.4. sendirde aynı kilosunu koruyor . ve bunu ara ögün yaparak verdi .ekmek ve meyve yiyerek .
bu konuda ynlışım varsa zilim düzeltir .tabi ama böyle oldugunu biliyorum en azından ... kendimden örnek verisemde 78 kiloyla başladım diyete hepde arAlarım oldu .nerdeysa 20 kilOya kakın kilo verdim ama pisbogazımdan dolayı çok azını geri aldım ve asla 70 kiloyu bi daha göremedim .(BİDAHA ALLAH GÖSTERMESİNDE )
hele ben 5.6 saat aç kalınca direk yiyeceklere saldırırım ne yErim bilemem hipoglisemim var çünki uzun aç kaldımmı şekerin düşer 50.60 lara ..
hoca buna gl endeksi düşük beslenince açıkılmaz demiş ama ben zaten monti yapıyorum gl endeksi kartaycılardan bile düşük besleniyorum ama açıkıyorum ..
BİRDE AKLIAM TAKILAN EGER KAHVALTI YAPTIKDAN SONRA 5.6 SAAT OLMADAN ACIKILIRSA O KAHVALTIDAN VUCUD YARAR SAGLAMAZ DENİLMİŞ ...
BEN KAHVALTIDA BOL EKMEK YERSEM 3.4 DL GİBİ O ZAMAN AÇIKMIYORUM 5.6 SAAT AMA EKMEK YEMEz VE SAGLIKlı GL ENDEKSİ DÜŞÜK YUMRUTA PEYNİR YEŞİLİK YERSEM ÖYLEYe AÇIKIRIM ..
BUNDA TAM BİR TEZAT oluyor KARATAYA GÖRE .
kitapda güzel bilgilerde var fAYLANANA BİLECEGİM ..
mesela yer fıstıgının baklagil oldugunu bilmiyordum ...
vede insülinin migdeye giren yiycekle deyil agıza giren yiycekle salgılanmaya başladıgınıda kitapdan ögrendim ..
ben arada bir çok canım çekerse tatlıları agzıma alıp çigneyip hiç kaçırmadan çöpE tükürüyordum .ama bu bile insülin salgılatıyormuş ..bunu görendigim iyi oldu .
birde yumurta konusundan çoK pişmiş yumurtanın trans yaga dönüştügü yumurta olmakdan çıktıgını yazmış hoca.ben kayısı severim yumurtamı ama bebler iyi pişmiş seviyor şimdi yavrularım yumurtadan bi gıda almıyorlarmı ?:26:
BUNLARIN DIŞINDA AKŞAM ATIŞTIRMAMAK MANTIKLI GELDİ BANA BUNU ELİMDEN GELDİGİNCE YAPICAM ...
İLAÇ FİRMALARIYLA İLGİLİDE HOCAYA KATILIYORUM BUKADAR İLAÇ KULLANMAK SAGLIGIMIZI BOZAR. ORTADA DÖNEN RANTSA İŞTAH KABARTICI ..

SAPİRACIM BU DEGERLENDİRMELER SAKIN ELEŞRİ VS OLARAK BAZ ALMA CANIM ÖYLE BİR NİYETİM DE YOK . SADECE GÖZLEMLERİM .
.HEPİMİZ KİLO VERMEK İÇİN UGRAŞIYORUZ ADI NE OLURSA OLSUN .AMA YETERKİ SAGLIKLI OLSUN ..

Son düzenleme:
Kızlar sigarayı bıraktım.

mönün güzel kajumum afiyet olmuşdur inşallah
gece ara ne yadın bilmiyoırum a ama ya yogurt yada süt içsen daha iyi olurdu meyve 2 porsiyon yemişsin zatten .. bu hafta 1.2. porsiyonu geçme kilon tetiklenene kadar .

nazardır banuşum yada sınav stresi .
afiyet olsun zilim ...

günaydınnnnnnnnn
64.5
ay banum kilo verdiginede iyi sonuçalamadım diyon . ben needem sizi ..
ya artı çıkşaydın 500 grmi begenmiyırmısin .. yok yok tam dayaklıksın gelbi dövem . ay yok vazgeçtim gel öpem .

aeben abla, ben önceden günde 3 öğün yiyerek beslenen birisi olarak; ara öğün yapmamanın bir süre sonra kişinin kendini daha zinde hissetmesine sebep olduğunu, daha kalıcı kilo verildiğini, verilen kilonun tamamen yağdan verildiğini biliyorum. Uzun bir süre bu şekilde beslendim. Hatta hamile olduğumu öğrenemeden önce de böyle bir beslenme sistemine geçmeye karar vermiştim ama hamile olduğum için yapamadım. En fazla bir haftada bu şekilde beslenmeye alışılıyor ve bu şekilde 6 aydan fazla beslenmiş birisi olarak hiçbir şekilde acıkmadığımı söyleyebilirim. ben de bazı drçlar gibi ara öğünlerin kapitalist sistemin ürünü olduğunu düşünüyorum. atalarımız hatta o kadar geriye gitmeye bile gerek yok, yakın geçmişimizde bile ara öğün diyebirşey yok maalesef. Kilonun geri alımına gelince 3 öğün yiyerek zayıfladıktan sonra geri kilo alımının kesinlikle çok daha yavaş, hattta yine 3 öğün devam edilirse hiç olmadığını biliyorum.

yumurta konusuna gelince Karatay'ın bahsettiği besin değeri kalmamış yuyurta artık pişmekten grimsi bir renk almış yumurta bildiğim kadarıyla, çocuklara zaten o kadar fazla pişirmiyorsundur canım...

canim benim bildigimde karatayin yumurtasi hafif sulu olacak sekilde olmasi gerekiyo bende hic sevmem öyle yumutayi hani bide kirince beyazini pisirip sarisini yuvarlak bi sekilde birakiyosunya dagitmadan oda ekmek banmadan yenmezki :)

canim benim bildigimde karatayin yumurtasi hafif sulu olacak sekilde olmasi gerekiyo bende hic sevmem öyle yumutayi hani bide kirince beyazini pisirip sarisini yuvarlak bi sekilde birakiyosunya dagitmadan oda ekmek banmadan yenmezki :)
niye canım kitapta, kayısı kıvamında pişirebilir, yakmadan tereyağında pişiriliebilir veya omlet yapılabilir diye yazıyor- hergün 2 yumurta- bölümünde.

ayrıca ben böyle insanların bir besini ekmek, pirinç v.s. tamamen hayatından çıkarmasına da karşıyım.

olmuş banuşumda bak sebzen baya eksik oyüzdende wc. çıkamamışsın .
pro agırlıklı mönülerde sebzeyide bol yiyin .proların posası fazla yoktur bagırsaklarınızda oturup kalmasın .
mönülerin güzel banuşum afiyet olsun .....
peki mısır yiyebiliyormuyuz? gi yüksek diye biliyorum ama patlamış mısırda durumlar nedir?
bu arada aeben abla nerelerdesin ara öğün yapayımmı akşam tyatmama 1.5 saat kaldı
aeben ablam yok kaçtı belerine ayırdı bu günü sinemaye gittik yemek yedik yavruşlarımla .

canım yatmadan 3 saat evvel ara işini haledin ... yoksa aç yatın ... pek gaddarım bugün ..

kajum canım bukadar zamandır monti yapıyorsun gı bu soruyu hala soruyorsun ben nerelere gideyim ..mısır cızzz canım her neşekilde olursa olsun ..
daha evelde dedigim gibi 64 zincirini kırmak istiyorsan damak tadından biraz ödün vermen lazım .meyvenide 1 e düşür bu hafta bence
kızlar sınavda bittiiii
platese sporaaaaa başlama zamanı nasıl yapcemmm ben şimdii
:26::26::26:
platesin hangi videolaırnı yapıyorusnuz
banuşum ebrunun kendi sitesine gir son videolarını tıkla her ahngi birini şeh hergün farkklı sıkılmassın .. görüntü kaliteside süper aynı tv gibi.
aeben abla yarın eşimle birlikte tüm gün dışarda olacagız ne yesem acaba :) şimdiden düşünüyorum
balık balık ...
çokkk meyve yiyorsun ocdim .tam monti yapmadıgından biraz kendine özgü oldugundan ses etmiyorum canım ama belirteyim .
teşekkürler sapiracım .
karatayda etle ekmek ayrımı yok canım o yüzden lahmacun çok nadir olarak yeniyor .
montide bu ayrım var etle gl endeksi yüksek karbonlar yemiyoruz ..mantıgıda şu . gl endeks yükselinde eteki doymuş yaglar depoya gidiyor ..ayrıca etle ekmek birleşince hazım süresi uzuyor. bol bol yaga dönüşüyorr..
hocamında montignacı okudugunu zannediyorum ceviri diyet olarak görüyor tasvip etmeme sebebide şu . dış ülke insanların kendi beslenme tarzna yönelik olmasını örnek veriyor .
ama montide şunu ye bunu ye yok tüm yiyeklerin gl endeksi belli ne istersen kendi memleketine göre yap mönünü ye .ve yemekden sonra 3.4 sat bişi yemek montidede var .ama önemli bir fak olrak kesinlike 3 ögün atlanmamalı çok uzun süre aç kalınıp kanşekeri düşürülmemeli diyor amcam .

belkide monti konusunda cevap yazmaması yogundur atlamıştır olabilir .

saggol sapiracım emek verip geri döndügün için .

aman ne bileyim ya zaten bilsem ne olcak yiyemiyom öyle zaten :) valla canim bende Allah tarafindan bize sunulan dogal olan seylerin hayatimizdan cikarmaya karsiyim sonucta Allahin yarattigi herseyde bizler icin bir hayir vardir bakma biz abartip suyunu cikardigimiz icin bize zarar sagliyo yoksa herseyi kararinda yedikten sonra kime ne zarari varmis ki ? he tabi suanda olan herseyde katki maddesi var o ayri en güzeli ekmeginide kendin yapip yiyceksin..

bilgilicim montide 3 ana ögünden oluşuyor .ama hipo gibi sorunu olanlar mecburan bazan ara yapıyoruz ... ama 2 ögün yapmak 8 saat aç kalmak .bana kilo verdirmiyor aldırıyor canım ..

şeker hariç bende bilgilicim. zatten 2.aşama montide yenmeyen bişi yok sadece dengelemk ve büyük kaçamakların ardından 2 gün 1.aşama yapmak yeterli canım .. kilo verip pankreas aşırı dalglanmalrın bi kısmını tolere ediyor zatten tabi kaçamkları çok sık yapıp eski haine çevirmeden ..

şekere ben de karşıyım çünkü meyvelerde falan yeterince var zaten

evet hasretim RAbBIMIN yartıgı her şeyin bize yararı var hepsi yenmeli ama insanlar tarafından degiştililmemiz olanları .

mönün böyleyse süper olcak kajum afiyet olsun ...
kajum cumaya kadar günde 1 meyve ye balakalım oldumu bu hafta kısalım biraz .
yakında abla dikmene getirme demede...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…