öznurcum
sorulara nerden bakıcam yaynlanıyormu hemen?
sınavda çıkan sorular ile sana bahsettiğim ve senin çözdüğün sorular hemen hemen aynı.onlarla karşılaştırdın mı ?
günaydınnnnnnnnn
bu sabah tartıldım ama hiçte iyi bir sonuç alamadımm
64.5
500 gr vermişimmm oysa hafta içide 64.6 idim
tuvaltede çıkamadım belki ondan böyle çıkmışımdır
evet tuvalete çıkmadıgın içinde olabılır bıde giysilerinle tartılıncada yüksek çıkar
neslişim bu tür diyetlere asla kalkışma helede saglık la ilgili problemlerin varken ve bebiş hazılıgındayken sakın .böyle diyetleri bu durumlar olmasa bile olasada tavsiye etmem ..Hoşbuldum ablacımm....
Amin inşallahhh...Sağoll ablammm...
Ya hep geliyorum yazamadan çıkıyoruımm...Ama hep aklımdasınızz...Ayrıca işlerim çok yoğun yıl sonu malum muhasebecilerin işi hiçç bitmez:)))Aynen böyle oldum bu ara ...
Aman hep diyorum Önce sağlık olsun iş elbet biter...
Tmm ablam daha sık geleceğim inşallahh...
Bu arada bir patates diyeti varmış ofiste ki kızlar illa yapalım bizide yalnız bırakma diyor ...Acaba menü nasıl çok mu düşük kalori zrarlı mı??
3 kişi kesin yapacak bende bir alıştırma olsun diye düşünmedim değil ama Bir bakarmısın ablam...
BU DİYETİN GÜNLÜK MENÜLERİ
1. GÜN
Sabah : 2 orta boy patates (haşlanmış)
Öğle : 2 orta boy patates (haşlanmış)
Akşam : 3 orta boy patates (haşlanmış)
2. GÜN
Akşam : 2 orta boy patates (haşlanmış)
3. GÜN
Akşam : 3 orta boy patates (haşlanmış)
4. GÜN
Sabah : 1 elma, 2 mandalina
Akşam : 2 but tavuk ızgara, haşlama, yeşil salata (1 tatlı kaşığı sıvı yağ)
5. GÜN
Öğle : 1 elma 2 mandalina
Akşam : 2 porsiyon balık ya da bonfile, karışık salata
6. GÜN
Öğle : 1 elma 1 portakal
Akşam : 2 porsiyon balık veya bonfile (karışık salata, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ)
7. GÜN
Öğle : Patates salatası, yeşil soğan ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Akşam : 3 yumurta teflon tavada, yeşil salata
Montide bulgur yasak demiştin neden yasak canım?Ben karatayda da neredeyse yasak olmasını mantıklı bulmuyorum.Yine de yediğim zaman mutlaka Kepekli kara bulgur tercih ediyorum.Mesela bizde yulaf da yasak halbuki çok sağlık ve barsakları çalıştıran bir besindir :26:
Kızlar sigarayı bıraktım.
mönün güzel kajumum afiyet olmuşdur inşallahabla bugun gelemedım o yüzden yazamamıştım sabahtan mönümü
1 elma 30dk sonra kahvaltı yaptım ama evde ne yeşillik var nede domates salatalık yarın o yüzden yeşillik yıyemedım
kahvaltı:
tambugday ekmegi arasına yagsız peynırden dost
5 zeytin
şekersiz çay
öğlen
y.fasulye
1kase yogurt
1bardak yagsız süt
7 badem
ara:
4tarçınlı hurma
akşam:
şimdide tavuk kaynatıyorum yanında yogurt yerim bırazda ceviz
ara yapsammı akşam bilemedim
nazardır banuşum yada sınav stresi .zilimm
cnm sınavım iyi geçtiii beklediigm gibi degildii sorulara çalıştıgım için tebi
cuma günü sabah direksyon derism vardı daha iyiydimm,gazı daha iyi hissettim ama frenle aram iyi degil geç basıyorum
direskyon sınavında şansım varmı bilmiyorumm
zilim kereviz salatası çok güsel olur,ama biz havuç yiyemiyikkkkk
ya bu arada benim yanagımdan kocaman birrr çıban çıktı yaaaa
afiyet olsun zilim ...iyi akşamlar kıslar....
banum ne ettin cnm sınavın iyi geçtimi..?
bu arada bende aşure yeme şerefine nail olmuş bulunmaktayım efenim...oooh be dünya varmış...bi yerim şişmez artık...hemde tam istediğim gibi şekeri azıcıktı
kıslar birde bir salata uydurdum sizde yapın ben bayıldım...aslında bilindik bi salatanın benim uydurmasyonlarıma maruz kalmış hali oldu
1.versiyonu şu: rende kereviz,havuç,salatalık,ince kıyılmış maydonoz,dereotu sarmısaklı yoğurtla harmanlanır hüpletilir
2.versiyonu da : haşlanıp didiklenmiş tavuk göğsü,rende kereviz,havuç(mısırda var ama koymasanızda olur) dereotu ve sarmısaklı yoğurt
ben birer tatlı kaşığı mayonezde koydum walla süpper oldu...akşam yemeğinde hiç yemek yiyesim yoktu bende kendime bir salatadan 2 çeşit uyarladım ..oğluma tavuksuyuna çorba yapmak için haşladığım tavuktanda biraz alınca bunlar çıktı ortaya..deneyin derim ben...
occ cnm sevindim sigarayı bıraktığına..ama sakın atıştırmalara sarma kendini...babamda bıraktığı dönem 100 kg olmuştu (20 yıl evvel)tatlıya sarmıştı babam...her gün dünyanın helvasını yiyiyordu.cepleri çikolata şeker dolu olurdu çocuk gibi.ama şeker hastası oldu malesef akabinde..sen çerez atıştır ağzım boş durmasın dersen..sakın tatlıya takılma..hem sende hipo vardı aklımda yalnış kalmadıysa..
ay banum kilo verdiginede iyi sonuçalamadım diyon . ben needem sizi ..günaydınnnnnnnnn
bu sabah tartıldım ama hiçte iyi bir sonuç alamadımm
64.5
500 gr vermişimmm oysa hafta içide 64.6 idim
tuvaltede çıkamadım belki ondan böyle çıkmışımdır
selam sapiracım ....
canım dün karAtay kitabını aldım yapmasamda bir çok diyet kitabım vardır .her birinden kendimce bilgiler çıkarırı karşılaştırırım ....
bulgur sorunda tam bunu üstüne geldi...
kitabın yarısını okudum dün . canım karatay diyetinin 2 ana hattı var. öncelik .4.6. saat aç kalınmasına özelikle akşam agıza hiç bişi alınmayıp sabaha kadar leptin hormonun salgılanbmasına agırlık verilmiş ..uzun süre açlık olmaması içinde dogal olrak gl endeks düşük gıdalar seçilmiş . çünki gl endeksi düşük olan gılar açlık hissettirmez ..
....nerEdeyse karataY diyetinide bunun üzerine kurmuş hocam ..
2. side gl endeks ...
fakat gl endeks konusundan kartay diyeti gl endeksi 50 altında olan gıdlara izin vermiş .bunun içine bulgurda giriyor .. o yüzden bulgur karatayda azda olsa var.
montide gl endeksi 35 geçen sadece ekmek ve baklagil var onun dışında 35 altında besleniyoruz .bulgurda montide ondan yenmiyor pişmiş bulgurum gl degeri 55 dir ..
kitapda geniş bir gl endeks tablosu bulamadım genel yiyecekler baz alınmış .(bu konuda monti linkinin ilk sayfası baya doyururcu bir sayfadır birçok yiyegin gl endeksi vardır . takıldıgınız yerde sizede yardımcı olur )
sarpiracım ekmek yediginde kilo vermin nasıl oldu bi degişiklik yada duraklama varmı ??
yulafa gelince bulgurun izin verlipde yulafın yasaklanması bence tezat olmuş çünki sütle yulaf ezmesinin gl degeri 40 dır . pişmiş bulgurun ise 55 .
hocanın birçok yazısına katılıyorum ama bir şeye katılmıyorum ..ara ögün uygulanan diyetlerle 3.5 kilo verir. sonra alınır ve çok kilo verilemz geride alınır demiş ..
ben buna katılmıyorum buna en iyi örnegi zilimi verebilirim . 35. 40 kilo kadar verdive 3.4. sendirde aynı kilosunu koruyor . ve bunu ara ögün yaparak verdi .ekmek ve meyve yiyerek .
bu konuda ynlışım varsa zilim düzeltir .tabi ama böyle oldugunu biliyorum en azından ...kendimden örnek verisemde 78 kiloyla başladım diyete hepde arAlarım oldu .nerdeysa 20 kilOya kakın kilo verdim ama pisbogazımdan dolayı çok azını geri aldım ve asla 70 kiloyu bi daha göremedim .(BİDAHA ALLAH GÖSTERMESİNDE )
hele ben 5.6 saat aç kalınca direk yiyeceklere saldırırım ne yErim bilemem hipoglisemim var çünki uzun aç kaldımmı şekerin düşer 50.60 lara ..
hoca buna gl endeksi düşük beslenince açıkılmaz demiş ama ben zaten monti yapıyorum gl endeksi kartaycılardan bile düşük besleniyorum ama açıkıyorum ..
BİRDE AKLIAM TAKILAN EGER KAHVALTI YAPTIKDAN SONRA 5.6 SAAT OLMADAN ACIKILIRSA O KAHVALTIDAN VUCUD YARAR SAGLAMAZ DENİLMİŞ ...
BEN KAHVALTIDA BOL EKMEK YERSEM 3.4 DL GİBİ O ZAMAN AÇIKMIYORUM 5.6 SAAT AMA EKMEK YEMEz VE SAGLIKlı GL ENDEKSİ DÜŞÜK YUMRUTA PEYNİR YEŞİLİK YERSEM ÖYLEYe AÇIKIRIM ..
BUNDA TAM BİR TEZAT oluyor KARATAYA GÖRE .
kitapda güzel bilgilerde var fAYLANANA BİLECEGİM ..
mesela yer fıstıgının baklagil oldugunu bilmiyordum ...
vede insülinin migdeye giren yiycekle deyil agıza giren yiycekle salgılanmaya başladıgınıda kitapdan ögrendim ..
ben arada bir çok canım çekerse tatlıları agzıma alıp çigneyip hiç kaçırmadan çöpE tükürüyordum .ama bu bile insülin salgılatıyormuş ..bunu görendigim iyi oldu .
birde yumurta konusundan çoK pişmiş yumurtanın trans yaga dönüştügü yumurta olmakdan çıktıgını yazmış hoca.ben kayısı severim yumurtamı ama bebler iyi pişmiş seviyor şimdi yavrularım yumurtadan bi gıda almıyorlarmı ?:26:
BUNLARIN DIŞINDA AKŞAM ATIŞTIRMAMAK MANTIKLI GELDİ BANA BUNU ELİMDEN GELDİGİNCE YAPICAM ...
İLAÇ FİRMALARIYLA İLGİLİDE HOCAYA KATILIYORUM BUKADAR İLAÇ KULLANMAK SAGLIGIMIZI BOZAR. ORTADA DÖNEN RANTSA İŞTAH KABARTICI ..
SAPİRACIM BU DEGERLENDİRMELER SAKIN ELEŞRİ VS OLARAK BAZ ALMA CANIM ÖYLE BİR NİYETİM DE YOK . SADECE GÖZLEMLERİM .
.HEPİMİZ KİLO VERMEK İÇİN UGRAŞIYORUZ ADI NE OLURSA OLSUN .AMA YETERKİ SAGLIKLI OLSUN ..
aeben abla, ben önceden günde 3 öğün yiyerek beslenen birisi olarak; ara öğün yapmamanın bir süre sonra kişinin kendini daha zinde hissetmesine sebep olduğunu, daha kalıcı kilo verildiğini, verilen kilonun tamamen yağdan verildiğini biliyorum. Uzun bir süre bu şekilde beslendim. Hatta hamile olduğumu öğrenemeden önce de böyle bir beslenme sistemine geçmeye karar vermiştim ama hamile olduğum için yapamadım. En fazla bir haftada bu şekilde beslenmeye alışılıyor ve bu şekilde 6 aydan fazla beslenmiş birisi olarak hiçbir şekilde acıkmadığımı söyleyebilirim. ben de bazı drçlar gibi ara öğünlerin kapitalist sistemin ürünü olduğunu düşünüyorum. atalarımız hatta o kadar geriye gitmeye bile gerek yok, yakın geçmişimizde bile ara öğün diyebirşey yok maalesef. Kilonun geri alımına gelince 3 öğün yiyerek zayıfladıktan sonra geri kilo alımının kesinlikle çok daha yavaş, hattta yine 3 öğün devam edilirse hiç olmadığını biliyorum.
yumurta konusuna gelince Karatay'ın bahsettiği besin değeri kalmamış yuyurta artık pişmekten grimsi bir renk almış yumurta bildiğim kadarıyla, çocuklara zaten o kadar fazla pişirmiyorsundur canım...
niye canım kitapta, kayısı kıvamında pişirebilir, yakmadan tereyağında pişiriliebilir veya omlet yapılabilir diye yazıyor- hergün 2 yumurta- bölümünde.canim benim bildigimde karatayin yumurtasi hafif sulu olacak sekilde olmasi gerekiyo bende hic sevmem öyle yumutayi hani bide kirince beyazini pisirip sarisini yuvarlak bi sekilde birakiyosunya dagitmadan oda ekmek banmadan yenmezki :)
olmuş banuşumda bak sebzen baya eksik oyüzdende wc. çıkamamışsın .iki günlük menüleirmi yazayımm
cuma
sabah 1 mandalin
kahvaltı
3 dlm ekmek
monti kahvaltısı
öglen
2 yumurta
yogurt
yeşillik
akşam
karnıbahar haşlama
yogurt
salata
bugün
kahvaltı
2 haşlama yumurta
peynir zeytin
öglen
1 ızgara but
peynir
salata
akşam
1 avuçfındık
1 bardak süt
aben abla bugün pro agırlıklı yaptım ama
akşam ayarlayamadım fndık ve süt içtim umarım olmuştur?
aeben ablam yok kaçtı belerine ayırdı bu günü sinemaye gittik yemek yedik yavruşlarımla .peki mısır yiyebiliyormuyuz? gi yüksek diye biliyorum ama patlamış mısırda durumlar nedir?
bu arada aeben abla nerelerdesin ara öğün yapayımmı akşam tyatmama 1.5 saat kaldı
banuşum ebrunun kendi sitesine gir son videolarını tıkla her ahngi birini şeh hergün farkklı sıkılmassın .. görüntü kaliteside süper aynı tv gibi.kızlar sınavda bittiiii
platese sporaaaaa başlama zamanı nasıl yapcemmm ben şimdii
:26::26::26:
platesin hangi videolaırnı yapıyorusnuz
balık balık ...aeben abla yarın eşimle birlikte tüm gün dışarda olacagız ne yesem acaba :) şimdiden düşünüyorum
çokkk meyve yiyorsun ocdim .tam monti yapmadıgından biraz kendine özgü oldugundan ses etmiyorum canım ama belirteyim .Sorulara baktın mı ? Hadi hayırlı, gelmiş geçmiş olsun.
sağol canım benim.
canım ilk gün sadece çay içtim.Ama her haftasonu olduğu gibi bu haftasonuda aşırı derecede yedim.Yediklerimde beyaz ekmek ve 1 tanecik kemalpaşa tatlısı kaçamak.diğerleri kuru ve taze meyve ayrıca bol miktarda kuruyemiş.kemalpaşayı hipoglisemimi kontrol etmek için yedim ne yalan söyleyeyim.
sigara aklıma geldiğinde yemiyorum Allah"a şükür.Sadece çay içiyorum.Zaten çay ile sigara çok içiyordum ben.Çay olmadığında sigara bana çok kuru geliyordu ve yarıda söndürüyordum.
Neyse Allah"a şükürler olsun sigara ile geçen zamanlarım bitti.Kendi isteğim ile bir anda bıraktım umarım Rabbim utandırmaz.
Birde kızlar 2 haftada yaklaşık olarak 3 kg mandalina yemişimdir.Çok erinirim mandalina soymaya ama gidip gelip yedim.(Tabisi sabahları kahvaltıdan 15 dk önce ve yemeklerden 3 saat sonra) aceba vücudumun C vitamininemi ihtiyacı var ? az öncede bir greyfurt ve 2 mandalina yidim
teşekkürler sapiracım .kadınlar kulübünden sevgiler
Haftada 1 gün,1 ad. lahmacun yiyebileceğimizi,mayasız hamurdan yapıldığı için sağlıklı olduğunu belirtmiştiniz..Mayasız olsa da un içerdiği için beslenmemize sakıncası yok mu?Bu durumda mayasız olan başka hamur işlerinden de tüketebilir miyiz?Herkes biz Karataycılara bu soruyu yöneltiyor.Bizlerde merak içindeyiz.Cevaplarsanız çok seviniriz.Hocam bir de montignac diyetiyle ilgili ne düşünüyorsunuz rica etsem,glisemik indekslere göre yapılan ve Karatay Diyetine oldukça benzeyen bir diyet,bu yüzden merak ediliyor düşünceleriniz.Çok teşekkürler
Cevap :
Lahmacunun unu çok az olduğu için çöneriyorum. Ayrıca,içinde protein ve bol sebze olduüu için öneriyorum. Dengeli ve bütün bir besin kaynağı diye öneriyorum. Kilo verdikten, sağlıklı yaşam biçimini edindikten sonra her şeyi ayarlı bir şekilde zaten yiyebiliyorsunuz. Hareket etmeyi, yürümeyi bir yaşam biçimi yaptıktan sonra, doğal yiyecekleri seçerek, işlenmişlerden mümkün olduğu kadar uzak durarak.. Kolay gelsin.
Kilo veren ve memnun kalan kadınlar kulübü üyelerinden bana yazlamalarını rica ediyorum. sevgilerimle.
Prof. Dr. M Canan Efendigil Karatay
maalesef montignac la ilgili bir yorum yapmamış ama lahmacunla ilgili görüşlerini yazmış
niye canım kitapta, kayısı kıvamında pişirebilir, yakmadan tereyağında pişiriliebilir veya omlet yapılabilir diye yazıyor- hergün 2 yumurta- bölümünde.
ayrıca ben böyle insanların bir besini ekmek, pirinç v.s. tamamen hayatından çıkarmasına da karşıyım.
bilgilicim montide 3 ana ögünden oluşuyor .ama hipo gibi sorunu olanlar mecburan bazan ara yapıyoruz ... ama 2 ögün yapmak 8 saat aç kalmak .bana kilo verdirmiyor aldırıyor canım ..aeben abla, ben önceden günde 3 öğün yiyerek beslenen birisi olarak; ara öğün yapmamanın bir süre sonra kişinin kendini daha zinde hissetmesine sebep olduğunu, daha kalıcı kilo verildiğini, verilen kilonun tamamen yağdan verildiğini biliyorum. Uzun bir süre bu şekilde beslendim. Hatta hamile olduğumu öğrenemeden önce de böyle bir beslenme sistemine geçmeye karar vermiştim ama hamile olduğum için yapamadım. En fazla bir haftada bu şekilde beslenmeye alışılıyor ve bu şekilde 6 aydan fazla beslenmiş birisi olarak hiçbir şekilde acıkmadığımı söyleyebilirim. ben de bazı drçlar gibi ara öğünlerin kapitalist sistemin ürünü olduğunu düşünüyorum. atalarımız hatta o kadar geriye gitmeye bile gerek yok, yakın geçmişimizde bile ara öğün diyebirşey yok maalesef. Kilonun geri alımına gelince 3 öğün yiyerek zayıfladıktan sonra geri kilo alımının kesinlikle çok daha yavaş, hattta yine 3 öğün devam edilirse hiç olmadığını biliyorum.
yumurta konusuna gelince Karatay'ın bahsettiği besin değeri kalmamış yuyurta artık pişmekten grimsi bir renk almış yumurta bildiğim kadarıyla, çocuklara zaten o kadar fazla pişirmiyorsundur canım...
niye canım kitapta, kayısı kıvamında pişirebilir, yakmadan tereyağında pişiriliebilir veya omlet yapılabilir diye yazıyor- hergün 2 yumurta- bölümünde.
ayrıca ben böyle insanların bir besini ekmek, pirinç v.s. tamamen hayatından çıkarmasına da karşıyım.
bilgilicim montide 3 ana ögünden oluşuyor .ama hipo gibi sorunu olanlar mecburan bazan ara yapıyoruz ... ama 2 ögün yapmak 8 saat aç kalmak .bana kilo verdirmiyor aldırıyor canım ..
şeker hariç bende bilgilicim. zatten 2.aşama montide yenmeyen bişi yok sadece dengelemk ve büyük kaçamakların ardından 2 gün 1.aşama yapmak yeterli canım .. kilo verip pankreas aşırı dalglanmalrın bi kısmını tolere ediyor zatten tabi kaçamkları çok sık yapıp eski haine çevirmeden ..
aman ne bileyim ya zaten bilsem ne olcak yiyemiyom öyle zaten :) valla canim bende Allah tarafindan bize sunulan dogal olan seylerin hayatimizdan cikarmaya karsiyim sonucta Allahin yarattigi herseyde bizler icin bir hayir vardir bakma biz abartip suyunu cikardigimiz icin bize zarar sagliyo yoksa herseyi kararinda yedikten sonra kime ne zarari varmis ki ? he tabi suanda olan herseyde katki maddesi var o ayri en güzeli ekmeginide kendin yapip yiyceksin..
evet hasretim RAbBIMIN yartıgı her şeyin bize yararı var hepsi yenmeli ama insanlar tarafından degiştililmemiz olanları .
mönün böyleyse süper olcak kajumaeben abla nerelerde
yazdan derın dolaba koydugum kaysıdan şekersiz meyva suyu yapdım 1 bardak sabak onu içtim
1 saat sonra kahvaltı yaptım
bol yeşillıkli 2 tane yumurtanın beyazını yedim
şekrsiz çay
bugun spor yok ama bolca gezi var eşimle bugun arkeoloji müzesine gidecegız
öğlen:
badem süt içerim
ara: meyva
? tavuk yada kırmızı et yanında ayran yada salata
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?