Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

hasretim demek montiye geçtin karataydan,hayırlısı olsun canım omega 3 takviyesi karataya has bir durum değil ki tatlım,diyet yapsın yapmasın herkesin alması gerekiyor tabi tercih senin

yok canım portakal acıktırmıyor beni beni acıktıran tek meyve elma onuda tüketmemeye özen gösteriyorum

hasretim demek montiye geçtin karataydan,hayırlısı olsun canım omega 3 takviyesi karataya has bir durum değil ki tatlım,diyet yapsın yapmasın herkesin alması gerekiyor tabi tercih senin

canim senide bekleriz :) ben montiyi eskiden beri takip ediyorum canim hep aklimdaydi bi kac kere denedimde ama ben daldan dala ucmaya alsitigim icin karatayada bi el attim ama yemedi :) simdi montide sabit kaldim gerci suan oruc tutuyorum oructan sonra basliycam yeniden..önerin icinde tesekür ederim orucken unutuyorum iftardan sonra almayi oructan sonra baslarim bende icmeye ozaman

yok aplam hiç kilo almadım kuruyemiş yediğim için...ama avuç avuç yemiyorum.özelliklede tuzlu yemiyorum.bir ara eşim bimin paketli ve tuzlu kuruyemişlerinden poşet poşet alıp getiriyordu.stok olmuştu evde..o dönem suyu az içtiğim günler su topluyordu vücudum hem sabah yüzüklerim sıkıyordu hemde bazen 1-2 kg artımış gibi oluyordum ama tussuz kuruyemişe geçince hem çok yiyemiyorum hemde hiç su toplamadım tuz olmadığı için..
şu dediğim kuruyemiş varya a101'in karışık olanı.içinde kuruüzüm,siyah kuruüzüm,çiğ badem,çiğ fındık-fıstık.birde turuncu küçücük bişeyler sanırım portakal kurusumudur nedir artık tam analamadım.onlar var onlardan her gün bi poşet öğlen yemeğinden sojnra yiyiyorum hatta şu an boş paketi yanımda duruyor(80 gr)
toplamda 50 gr kurumeyvelerdir 30 gr'da kuruyemişlerdir sanırım.akşamlarıda bir avuç beyaz leblebim mutlaka var tv karşısında çayla ..

ama öğle yemeğimi hep hafif yiyorum.gidip bi tabak nohut yesem bunları yemem yani hala dikkat ediyorum.o zamanda 2-3 kuru kayısı yada incir yiyyorum.
bu öğlen bir porsiyon z.yağlı bamya yedim neredeyse yağsız pişirmiştim.yazdan bol domatesle kavurup atmıştım.bir kaşık yağda soğanını kavurdum suyunu ekleyerek yaptım.bir kaşık yoğurt ve bir yeşil biber ve bir dünya acı biber turşusu yedim işte öğlen.bir pakette bu karışık kuruyemişlerden.
akşamada bamya yerim bir avuçta lebleb dizileri izlerken.(fırsat bulursam tabii iizlemeye)

hafif yemekler yediğimde(ot kavurmaları yada sebze yemekleri) çerez yerken hiç tereddütüm olmuyor,ama tahıl -bakliyat tüketince çerez yememeye özen gösteriyorum.o zmanda kuru meyveleri yiyiyorum ağırlıklı olarak.dengeleniyor sanırım.kilo almadım hiç...

birde kıslar tam buğdayda en doyuru olan ve sofradan kalktığınızda midenin çok hafif olduğunu hissetiren bir ekmek tavsiye edeceğim size.ben 2 aydır falan onu kullanıyorum çok memnunum .2 dl.kahvaltıda acaip doyuruyor insanı.hiç açıkmıyorum saat 2 ye kadar falan.ve bir dilimi 39 cal. unonun tam buğdayı var.üzerinde pembe şerit var.39 cal.yazıyor..bilginiz olsun...tam buğday bulmakta güçlük çekenler var aramızda..bu ekmek her yerde var...

tamam abla dediğin gibi yapacagım

her ikisinide kullanabilirsin hasretim ..

saphiracım canım sana uzun bir cevap yazmıştım okudunmu ..???
geri sayflarda kaldı

zilim sen onların hepsini bir ögünde yesen yine klo almasın canım bukadar korkma artık insülin dengen okadar oturmuşki kolay kolay kilo almasın .. boş yere tedirgin oluyorsun baklagil erdından bile kuru yemiş yemende bir sakınca yok canımkuruyemşlerin gl endeksinin 15 odugunu hatırlatayım ..
bunu duyupda monticeler kaseyle yiyormu amanınnnnnn. zilimin diye yapmadıgını biliyorsunuz zati dimi.

walla sakın yemeyin kıslar çok fazla kuruyemiş.azına kanaat edin.yoksa hepten mahrum kalırsınız...siz yine iyisiniz hem diyet yapın hemde kuru yemiş kurumeyve yiyin ohh..daha ne istiyceksiniz dimi...

ben ne kuru meyve yedim,ne doğru dürüst kuruyemiş...(keşke yeseymişim diyetimi hiç etkilemeyecekmiş.hatta eminim çokta faydası olurdu.ben acaip kasmıştım diyetteyim diye.zaman zaman bir çok burnumda tütmüştü..ve bir kaç ayda bir aklımda kalan şeylere sadırdığım oldu sırf bu kadar kastım diye....zaten ne kadar yasak o kadar kaçamak...hatta saldırmak oluyor bir yerden sonra...sizin yasaklı olduğunuz çok az şey var..tadını çıkarın walla..

ayrıca tek başınıza yapmadığınız için daha motive olmuş durumdasınız ve paylaşım yaptığımız için alternatifleriniz artıyor.çikolata yiyemesenizde çikolataya benzer şeyler icat ediyoruz(aebenim) tatlı yiyemesenizde sütlü tatlılar yapabiliyoruz(benden ve arkadaşlarımızdan uydurmasyonlar) gözleme bazlama uydur allah uydur sonu yok yani...
ben bunları karanlıkta el yordamına bulmaya çalışmıştım..siz burda onlarca insana sorabiliyorsunuz...walla keşke o zamanlar bu topik olsaydı ben çok daha büyük bir gazla yapardım diyetimi...

bana köstek olacak o kadar çok dış etken vardıki..kuş uçmaz kervan geçmez yerlerde yapmaya çalıştığım dönemler oldu..yiyecek içecek temin etmenin çok büyük lüx olduğu yerlerde bulunmak zorunda kaldım..ona rağmen hiç yılmadım ve başka diyetlere sapmadım.kapadım gözümü bu diyetten başka bir şey görmedim..çok şükürde mükafatımı aldım..umarım bu çabayı veren hepinizde fazlasıyla alırsınız...

hoşbuldum canım bu mesajını yeni gördüm,senin hatırlatma mesajını görünce geri gittim
bazı bilgiler yanlış ve doğu olanlarında cevapları var.Emin ol bizler de karatay diyeti yapanlar olarak,ilk önce kendimiz yargılıyoruz,sorguluyoruz ama her seferinde hocamızdan çok mantıklı cevaplar alıyoruz.Bahsettiğin tezatlıklar herkesin kafasını karıştırıyor.Mesela muz;evet g.i yüksek olduğu için biz de çok yadırgamıştık ama hoca şu cevabı verdi bize,''muz protein içerir,yanında ceviz,fındık,fıstıkla yendiği takdirde sindirimi yavaş olur,korkmayın!''.Mesela bir öğlen öğününde 1-2 yerli küçük muz ve yanında 1 kase kuru yemişi kuvvetli bir öğün yapabileceğimizi söylüyor.un yok diyor ama lahmacun veriyor;haftada 1 gün,1 ad. yenebilir diyor hoca.mayasız hamurdan yapıldığı için ve kavurma işlemi yapğılmadan kıyması piştiği için çok sağlıklı olduğunu söylüyor.(tabi bu benim kafamda bir sürü şey oluşturuyor.o zaman mayasız poğaça da yapıp yiyebilir myiiz veya ev yapımı mayasız pizza? diye düşünüyorum.henüz bunu hocaya sormadım,topikteki arkadaşlarıma sordum,onlarda tam cevap veremdi.Hocaya güvendiğimiz mutlaka mantıklı bir açıklaması vardır diye düşünüyoruz.Bu durumu kendisine bizzat sorucam burada da cevabı paylaşırım)
yağlara gelince tüm yağlar yasak.sadece faydalı yağlar serbest,soğuk sıkım sızma zeytinyağ ve köy tereyağı ve omega 3(küçük balıklar ve cevizde bolca var).Bunlar için de miktar belirtmiyor ama 1 kg da yiyemezsiniz ya diyor.Yani abartmadan yemek gerekiyor.Yalnız az yağlı yiyecem derken çabuk acıkmamızı sağlayacak kadar da az olmamalı yağ.
ara öğün yapmıyoruz biz hele ki ara öğünde taze meyve.karatayda 4-6 saat olmalı öğün araları,bu leptin hormonunun salgılanması ve yağ yakımının olması için gerekli.Eğer ara öğünde t.meyve yersek insülin salgılarız ve insülin leptinin tam tersi
bulgur karatayda kilo verme sürecinde yasak gibi bir şey.illa yenecekse günde 2-3 kaşığı geçmemeli diyor.Menülerimizde bulgur çokça görmüşsündür.kötünün iyisi olarak,kaçamağımızdır bulgur bizim hiç bir tahıl yok ama kuru baklagiller var abartmadan.
karatay şekeri yasaklayan,proteini bolca veren (g.i. 0 olduğu için) ve basit karbonhidratlar yerine sağlıklı karbonhidrat içerikli yiyecekler öneren bir diyet.Bir de tüm hazır yiyecekler,tatlandırıcılar,light veya diet ürünler yasak karatayda.Çünkü hepsi işlenmiş gıda ve karaciğer yağlanmasına sebep oluyormuş bu da kilo alımına sebep oluyormuş.aynı zamanda trans yağ içerdikleri için kanerojenmiş.Yoğurdun sütün tam yağlısını öneriyor hoca çünkü tam proteini alabilmemiz için ve d vitamini için.
karatayla ilgili görüşlerini gayet kibar bir dille yazdığın için teşekür ederim.sonuçta herkes kendisine mantıklı gelen diyeti uyguluyor ve hepimiz de birbirimize saygı duyuyoruz.
hoca montiyi okumuş mudur bilemiyorum,sorarım canım.yalnız çeviri diyetler diyor,dışarıdan ülkemize giren diyetlere ve doğru bulmadığını,bizlere uygun olmadığını söylüyor.montide bunların arasında mı bilmiyorum
bu arada ben de 3 ayda karatayla 14.5 kg verdim.bu hafta 80 leri gördüm ucundan da olsa :124:
uzun zaman önce belki 1-2 yıl önceydi,karatay yoktu,monti yapmaya karar vermiştim,gelmiştim birkaç gün buraya ama sonra yapamamıştım diyeti.Sanırım zamanı şimdiymiş.Hepimize sağlıklı zayıflamalar

Son düzenleme:
yok canım portakal acıktırmıyor beni beni acıktıran tek meyve elma onuda tüketmemeye özen gösteriyorum
ah o elma içimi kazır benim de
canım ben de daha önce montiyi düşünmüştümhatta deneme girişimim de olmuştu ama o zamanlar o kadar motivasyonum ve azmim yokmuş devam edemedim.O zamanlar karatayda yoktu henüz. 3aydır karataydayım memnunum ama değiştirmeye karar verirsem yüksek ihtimalle monti olur.Orucunu Allah kabul etsin canım
her ikisinide kullanabilirsin hasretim ..

saphiracım canım sana uzun bir cevap yazmıştım okudunmu ..???
geri sayflarda kaldı

buldum buldum

Selam montinin güzelleri....

Öyle bir girip selam verim dedim....

Bu arada hafta içinde kitabı buldum ve aldım...Okumaya başladım...Ve işyerinde ofisçe karar verdik önce bir hafta bir diyet yapacaz sonrada montiye geçecem ben onlarda normal diyetleerini yapacaklar...

Zaten benim tedavinmin sonucu 19.unda belli olacak..O güne kadar regl oldum oldum olmadı 19 unda kan tahlili istedi dr.um....Bakalımm Rabbim hakkımızda hayırlısını versin...

Hepiniz iyisinizidir inşallahhh...Sizi asla bırakmammm monit yapasamda sizi takip ediyorumm...İyi ki varsınızz montinin gülleri..

iyi hafta sonları kıslar dışarı çıkcam çıkmadan szilere bakayım dedim ....

Benim kilom 59,9.
Aslında 2 hafta olmadı bugün 12.gün:)))
canım tebrikler .. 12. günde nerdeyse 2 kiloya yaklaşmışın tebrikler ....

sapiracım cevabın için teşekürler .
canım ne demek yargılamak . ben çok saglıksız gördügüm diyetleri bile yargılamadımki kaldıki karatay diyetini...
dün sana cevap yazdıkdan sonra hocanın bir tv programını izledim ... yazdıkların az çok ordada açıkça belirmiş .. hocanın bir çok görüşüne katılıyorum ama katılmadıklarımda var. en önemlisi ekmek .benim düşüncem tabi.
yazdıklarından montiyle karatay karşılaştırmasında bişi daha çıkardım .. montide saglıklı sindirim için bazı ayrımlarda var bu etle ekmekgin (mayalı yada mayasız olsun )bir arada yenmemesi şartı , hazmı kat kat zorlaştırdıgıı için yogun karbonlarla eti karıştırmıyoruz .normalda 4 saat olan etin hazmı ekmekle yendiginde 8 saati buluyor hatta daha falasını ve hem gereksiz şişkinlik yapıyor hemde bol bol toksin yaratıyor buda insan saglıgına nekadar zararlı .
birde karatay topiginde gözüme çarpan küçük bir ayrıntı belirmeliyim .
diyeti yapan kısların mönülerinin çogu karataya uygun deyil .. baktım ama mönü yarumlayan birini görmedim sadece mönü yazıyorlar okadar benmi göremedim aceba .?
bir çok mönüde bulgur ve tarhana sanki her gün yeniyormuş havası dogurdu bende ..
karatay hızlı kilo verdiren bir diyetir . buda normal ,çinki karbonhidrat yok denecek kadar az .ama bir çok mönüde buna uyulmadıgını görüyorum ve kilo kayıplarıda o yüzden az oluyor bir çogunun .

.... kilon içinde tebrikler canım inşallah hedefledigin kiloya iner fıstık gibi bir sarışın olursun .
her zaman bekleriz canım bu linke yazmak için monti yapmak gerekmiyor ..

günaydınlar herkese nasılsınız
günaydın nazlım ....

hoşgeldin neslişim .....
canım inşallah gönlündeki olur . rabın hayırlısını verdin bzide sensiz bırakma çok az geliyorsun ..

banuşum bugün sınavda allah zihnini açık etsin inşallah .......
kıslar malum perşembe pro agırlıklı gitmiştim . bu sabah geri biraz çıkar diyordum..
e normal olrak fazla su gidiyor ogun biraz .ama bu sabah 100gr daha gitmiş düz 62 olmuşum ..
sanırım bende monti 1 aydan sonra çözülüyor . uzun süre monti yaptıgım notlarıma baktım ozamnlarda öyle olmuş ..
inşallah öyle devam eder .hafta sonu dikatli omalıyım . bıktım hafta sonlarında artı çıkmakdan ...
cumaya 61 li kiloları görmek istiyorum ...

Son düzenleme:
günaydın nazlım ....

hoşgeldin neslişim .....
canım inşallah gönlündeki olur . rabın hayırlısını verdin bzide sensiz bırakma çok az geliyorsun ..

Hoşbuldum ablacımm....
Amin inşallahhh...Sağoll ablammm...

Ya hep geliyorum yazamadan çıkıyoruımm...Ama hep aklımdasınızz...Ayrıca işlerim çok yoğun yıl sonu malum muhasebecilerin işi hiçç bitmez:))) Aynen böyle oldum bu ara ...

Aman hep diyorum Önce sağlık olsun iş elbet biter...

Tmm ablam daha sık geleceğim inşallahh...

Bu arada bir patates diyeti varmış ofiste ki kızlar illa yapalım bizide yalnız bırakma diyor ...Acaba menü nasıl çok mu düşük kalori zrarlı mı??
3 kişi kesin yapacak bende bir alıştırma olsun diye düşünmedim değil ama Bir bakarmısın ablam...

BU DİYETİN GÜNLÜK MENÜLERİ

1. GÜN

Sabah : 2 orta boy patates (haşlanmış)
Öğle : 2 orta boy patates (haşlanmış)
Akşam : 3 orta boy patates (haşlanmış)

2. GÜN

Akşam : 2 orta boy patates (haşlanmış)

3. GÜN

Akşam : 3 orta boy patates (haşlanmış)

4. GÜN

Sabah : 1 elma, 2 mandalina
Akşam : 2 but tavuk ızgara, haşlama, yeşil salata (1 tatlı kaşığı sıvı yağ)

5. GÜN

Öğle : 1 elma 2 mandalina
Akşam : 2 porsiyon balık ya da bonfile, karışık salata

6. GÜN

Öğle : 1 elma 1 portakal
Akşam : 2 porsiyon balık veya bonfile (karışık salata, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ)

7. GÜN

Öğle : Patates salatası, yeşil soğan ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Akşam : 3 yumurta teflon tavada, yeşil salata

canım lahmacunu ve montiyle ilgili fikirlerini hocaya sordum.cevap bekliyorum
et ile ekmeğin buluğtuğu tek yiyecek lahmacun bakalım hoca ne yazacak.
bir de uzun süre tok kalma olayı bizim diyette esas aslında.Yağ yakımı için bu şart..
Karatay diyeti topiği çok kalabalık ve çok fazla paylaşım yapılıyor.Bu yüzden takibi zor oluyor.Bir de tekrar tekrar alıntılar yapılarak menülere yorum yapılırsa iyice zorlaşır durum.Yine de menülere yorum yapılıyor ama bazen 1 kişi yapıyor bazen daha fazla.Dediğim gibi yetişemiyouz çünkü.Karataycılar da çokça kaçamak var doğru söylüyorsun.Çok sıkı karataycı,hiç kaçamak yapmayan bir arkadaşımız var ki hepimizin idolü.37 kg vermiş durumda
Tarhana çorbasıyla ilgili de hoca izin veriyor.Tüm çorbalara izin veriyor ama aşırı koyu kıvamlı olmamaıs gerekli tabi.Mesela karbonhidrat değeri düşük olduğu için şehriye çorbası da içiyorum ben.Tarhana çorbasını da koyu kıvamlı yapmıyorum ve çok sık tercih etmiyorum.Buguru da az tüketiyorlar.Bir çok kişinin menüsünde aynı zamanlarda kaçamakları görmüşsündür,ondan her gün kaçamak apıyorlar gibi gelmiştir.
benim menümde de kahvaltıda ekmek var bir süredir.Kuru yemişler eskisi kadar tok kalamamaya başlamıştım ve 2 haftadır kahvaltıda 1 dilim kızarmış kepek/tam tahıl/tam buğday ekmeği yiyorum.Hocanın da böyle bir önerisi var zaten.Eğer hiç ekmeksiz yaşayamıyorsak,kızarmış 1 dilim ekmek,üzerine tereyağ sürülerek yenebilir diyor.
Karatay topiğinde ağır toplar azınlıktayız.Çoğunluk 60 lı 70 li kilolarda ve çok spor yapıyorlar bu da su tutuyor ve kilonun daha yavaş gitmesini sağlıyor.
tebriğin için teşekkürler canım

Montide bulgur yasak demiştin neden yasak canım?Ben karatayda da neredeyse yasak olmasını mantıklı bulmuyorum.Yine de yediğim zaman mutlaka Kepekli kara bulgur tercih ediyorum.Mesela bizde yulaf da yasak halbuki çok sağlık ve barsakları çalıştıran bir besindir :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…