Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

slm montici hatunlar.....

aebenim cnm aplam,çok doğru ve güzel tespitlerin var...aklına fikrine sağlık...bende diyet yapmasamda bütün topikleri okuyorum hemen her gün sıra sıra...5 günde 5 klo diyetinden tutta,karatay diyetine kadar hepsini okuyup bilgi sahibi olmak hoşuma gidiyor ve kendimce çıkarımlar yapıyorum daha sağlıklı yaşayabilmek adına....

ben montiyle 8 yıl evvel 40 kg verdim.98'lerden 58'e düştüm..tam olarak 15-16 ayı buldu bu süreç...ve bir daha hiç geri almadım.8 yıldır kilomu kontrol altında tutabiliyorum ..
fakat diyet bitti haydi bakalım eski sisteme devam yok...montiyi bir yaşam şekli olarak benimsedim ve eşimede yaptırttım o dönem oda 22 kg verdi.o dönem dönem alıp veriyor bir 3-4 kg'lık oynama payı var hep onun...

benim kadar dikket etmiyor çünki.hatta hiç etmiyor olmasına rağmen sadece 3-4 kilo oynuyor kilosu ve yazın oda gidiyor..zaten dönem dönem burda eşimin ne kadar abur cubur sevdiğini yazmışımdır.o kadar şeyi kim yese oynama olur kilosunda..erkekler bu konuda bize oranla çok daha şanslı çünki onların kalçaları,göğüsleri,göbekleri kaslarla çevriliyken bizim her yerimiz yağ dokusundan oluşuyor.zamanla sarkma sebebimizde bu zaten...

ben hala daha ara öğün yaparım vücudum ihtiyaç duyduğunda..hayatımda gördüğüm yapılması en kolay ve sağlık açısından en ideal diyet diyebilirim monti için...

uzun süre ekmek yemeden sağlıklı yaşanacağını(şahsi kanaatim) düşünmüyorum.ve ekmek yemeden duramam.zaten bir tek sabah yiyiyorum.ömrü billah yumurta yeme fikri bile midemi alt üst etmeye yetiyorki yumurta severim normalde..ama indir bindir yiyemem ...

meyvesiz yapamam...ben oğluma hamileyken haftada 6 kg kiraz yiyerek durdum tüm yaz:))

daha aklımmda bişeyler vardı ama unuttum..karnım çok acıktı ondan olsa gerek...(ha bu arada 4-5 saat aç ölsem kalamam titrerim,sonra ne yesem doymıycak gibi bir hal alıyorum ve elime geçeni yiyiyorum şuursuzca

aebenim birde bir şey soracağım geçen aklıma geldi unuttum yazmayı...kuruyemişlerin gl.indeksi düşüya ,neden aralarda yenemiyor?
(eşiminde eli amma ağır bayılmassam iyidir,balıklarıfırına attı salatayı yapıyor ha gayret doyuracağız karnımızı,

canım sen böyle yazdıkça yaz gelse de kilo kilo kiraz yesem diyorum :)

aebenim aşkolsun kafama göre mi yapıyorum işte sıkıyorum öyle yaptığım bişi yok
zilim hani saçlarımıza bakım yapıyoruz ya biz bugün gidip sprey kutusu aldım canım hiç dökülmeden saçılmadan direkt saçlarıma yaptığım karışımı sıktım oturuyorum şu an (benim evde boş sprey kutusu yoktu bu sebeple gidip satın aldım)

zilim kuru yemişerin gl endekleri çok düşük evet arlarda yemememe sabebizmiz şu
aslında aralarda 5.10 tn yenebilir fakat amcam kitapda öylen yemegi yerine 1.2. elma ve 200gr kuruyemiş yeneblir demiş ..yani kuryemişden oda korkmamış hatta salatlara eklenebilir ögündede demiş ..
ama monti mantıgında çok ara yok biliyorsun. ara içinde migdeyi meşkül etmemek adına megdede kalmayan meyveyi önermiş onuda gece deyil ikindi arasında .

özetle :kuruyemişler1.2. avuç yendiginde ögün yerine geçer .ama arada 1 meyve yendiginde migdede kalmadıgından ögün gibi olmaz ..

aşk olmassa meşk olsun ocdim .
yav geçen gün aşüre.dünde ekerpare lüpleten benmiydim .. hergün aşure geliyor komşulardan .:26:
ocdim canım kilo verebildigim muddetçe afiyet olsun canım öyle devam et.

selammmmmmm ayy sabhatn beridir bi selam veremeidmmm nasılsınız bakalımmm
aben ablam bende 15 kilomu ara yaparak verdim ve geri almadım
canan hoca kendini ön plana çıkarmak için
bir çok diyetisyeni çürütmeye çalışıyor

sebze yemedim evet ama valla yogunluk vardı ondan kaynaklı
kilom içinde valla inanamadım sabah bir kez daha tartılcam ablaa

menümü yazayım

sabah 1portakal

kahvaltı
4minik ekmek
monti kahvaltı

öglen
1 avuç çerez
1bardaksüt

akşam
tavuk şiş
salata ayran

ara
meyve yerim

2lt su

dün akşam meyva yemedım abla ara yapmadım

mönün böyleyse süper olcak kajum afiyet olsun ...
kajum cumaya kadar günde 1 meyve ye balakalım oldumu bu hafta kısalım biraz .
yakında abla dikmene getirme demede...

abla dün akşam ara yapmadım meyva yemedım. mısırıda ziliguritti bi salata tarıfı verdi onun içinde vardı bende merak ettim ondan sordum. meyvayı kısıyorum bu hafta cumaya 63 e düşerim inşallah eger düşemezsem abla batıkentten dikmene gelip alt katına taşınacagım :) artık senın kampına girerim yanlız bugun dışarda azcık kaçamak yapdım çok pişmanımm:18:

canım ekmek yediğimde kilo verişimde bir değişklik olmadı aslına bakarsan ben daha fazla vermeyi umuyordum.çünkü 1 çay bardağı cevize göre 1 dilim kızarmış kepek ekmeği oldukça düşük kalorili :26: yalnız kuru yemişler doyduğum günleri özlüyorum açıkçası.Bir ara yeniden deneyeceğim kuru yemişlerimi.çünkü diyetime ihanet ediyormuşum gibi geliyor bana,bu saçma da olsa
gülben programına katıldığı yayını izledim bugün netten,bir hanım telefonla katıldı ve hocaya soru sordu.akşam yedikleri şöyleymiş;et,salata,yoğurt ve 1 tabak bulgur pilavı 1 tabak?? nasıl yani oldum ve hoca bu menüye çok güzel dedi.Hanım 80 li kilolardaymış.Yani bulgur olayını hala tam olarak kavrayamadım desem yeridir ama dediğim gibi yiyorum,sonra başka bir cümlesinde kısır yiyin dedi.Yani bizler de hocanın anlattıklarını kimi zaman çok doğru yorumlayamıyoruz sanırım.Hoca herkes kendi vücudunu tanıyacak ona göre beslenecek diyor önemli olan sağlıklı gıdalar yenmesi.Sağlıklı beslenirsek zaten otomatikan sağlıklı kilomuza ineriz diyor.Dediğin gibi monti g.i. olayında daha katı demekki.Karatay çok tefferuatlı değil hem de harekt yapıldığı sürece her şeyden yenileblilir diyor.Sanırım benim bu diyeti seçme sebebim de bu.Bol bol yemek yiyebileceğim ve arada kaçamaklar da yapabileceğim bir diyet.Kaçamakları önemsiz buluyor hoca,önemli olan tüm hayatımıza yaydığımı beslenme biçiminin sağlıklı olması.Kendinize göre uyarlayın diyor zaten ama kesin olarak yasakladığı iki şey var,akşam 8 den sora yemek yenmeyecek ve ne yersek yiyelim hareket mutlak yapılacak.mesela 1-1.5 porsiyon mantı yediniz mutlaka hareket yapın diyor,bunun gibi.
canım eleştireceğiz tabi ve araştıracağız bu çok normal Bu arada sen ilk kitabı aldın sanırım,2. kitapta g.i. tablosu varmış..ve evet yıllardan beri ilk sayfadaki g.i. tablosu pc mde kayıtlıdır,hep faydalanırım oradan

karatay topiğinde ilk sayfada 1 haftalık örnek menü var.orada ara öğünlerde var.3 ana öğün+2 ara öğün şekilnde ama şart değil diyor.Eğer ihtiyaç duyulursa yeniyor.g.i.düşük bir meyve de olabilir,kuru meyve ve kuru yemiş de olabilir.meyveye karşı çıktığı kısım akşam yemeklerden sonra,tv karşısında koca bir tabak meyve,1 elma+1 portakal+1 muz vs.. şeklinde yenilen meyveler.Karataya alışınca bünye zate canın ara öğün istemiyor ve zamanla 2 öğün yeteli hale geliyor.Yani özellikle 2 öğün yiyin,meyve yemeyin,ara öğün yapmayın diye kati kurallar yok.Dediğim gibi herşeyi kendimize göre düzenliyoruz.Bana 2 öğün yetiyor çoğu zaman ama bazen acıkmasam bile yediğim de oluyor.Canım istediği için veya 1000 kalorinin altına düşmemek için.
kan şekerini düşürecek kadar aç kalınmasını karatayda doğru bulmaz ama inan çok değişik bir his bu,yapınca şaşırıyor insan,acıkmıyorsun.Gerçi montide aynı olabilir bu konuda düşük g.i. ten dolayı

günaydınlar montinin hatunları ...

ben 2 günlük menümüde yazayım hemen

10.12.2011 cumartesi

sabah
2 dilim kızarmış tam buğday ekmeği
kk kadar beyaz peynir
domates + salatalık
5 adet siyah zeytin

öğlen
peynirli omlet
salatalık

ara
1 adet nar

akşam yemeği yok malesef öğlen yemeğini çok geç yedim arada narıda yedikten sonra akşam bişey yiyemedim .

11.12.2011

sabah
2 dilim kızarmış tam buğday ekmeği
kk kadar beyaz peynir
domates + salatalık
6 adet yeşil zeytin

öğlen
menemen
beyaz peynir
zeytin

akşa
1 avuç badem
1 kutu light süt

günaydınnn herkesee
klasik p.tesi banu temzilige kaçarrrrr
sonrasında plates yapcammm inşşş
grş üzere

tünaydın güzel hatunlar......

banum kilon çok iyi gidiyorher hafta 1 kilo vermessinki ya.. bu hafta tüm bu çabalarınla 500 gr vermeyip 500 gr. artı çıksaydın ne yapcakdın .olmuyormu bazan böyle...?
buldunfa bunuyon yav gelip dövecem artık seni.
her hafta takır takır kilo verdigin için galiba beklentin yükseldi . 500gr mi begenmiyorsun ..
menümü yazayım

sabah 1portakal

kahvaltı
4minik ekmek
monti kahvaltı

öglen
1 avuç çerez
1bardaksüt

akşam
tavuk şiş
salata ayran

ara
meyve yerim

2lt su
afiyet olsun banuşum güzel mönü..

dün akşam meyva yemedım abla ara yapmadım
iyi yapmşın kajum yatmaya bukadar yakın ar ayapmayın ...
bak şindi ne güzel digerken ne kaçamagı yaptın gızz.
ben zatten bi apartman kurcam monti kampı diye . elimede bi sopa .

kitapdaki ögünleri inceledim sapıracım . kahvaltı hariç aynı monti ..
evet montidede karnın doyunca arlara gerek duyulmuyor açıkılmıyor ama 4.5 saati geçmemek lazım montide ögün atlamak yok
canım ekmeginla sabah niye kuruyemişi berebar yemiyorsunki bence ikisinide yemende bir sakınca yok .
birde uzun süre kilo verme çizelgesine bakılınca karbonhidrat şart canım ekmekgi eklemekle iyi etmişsin . kilo vermeye katkısı olur ekmegin .

afiyet olsun nazlım ...
günaydın kolay gelsin

günaydın fıstık . nazlım tebrikler çizelgen 300gr daha eksilmiş.

günaydınnn herkesee
klasik p.tesi banu temzilige kaçarrrrr
sonrasında plates yapcammm inşşş
grş üzere

sbah tartılndınmı banuş ..
kolaygelsin ...
biraz topladım bende sag sol ama süpürüp silme işi bekliyor beni...

afiyet olsun nazlım ...

Günaydın fıstık . Nazlım tebrikler çizelgen 300gr daha eksilmiş.

günaydın ablam evet cumaya oranla 300 gr daha vermişim ve 2 haftayı geçti kaçamaksız montim bu hafta 3. Haftamdayım .

Aebenim ablam bu hafta ara yapmadan devam etsem mi montiye bakalım ara yapmadan nasıl bir sonuç elde edeceğim

tünaydınlar efenim...

m.e.b.'den evraklarım geldi.haftaya pazartesi başlıyorum nasipse..bu haftada her gün sabahtan 2 saat dersim olacak yarından itibaren.5 gün.cumartesi son dersim var..pazarteside okul başlıyor...

aebenim kuruyemişle ilgili paylaştığın bilgiler için arkadaşlar ve kendi adıma teşekkğr ederim aplam..merak edenler için açıklayıcı oldu sağolasın..

ocd cnm bende sprey kutusuna koyuyordum geçen sene.o sinamekili bepantenli karışım için..saç koruyucu sprey vardı düzleştiriciden önce sıktığım o bitmişti onun kutusuna doldurmuştum.ama bu yıl sadece yağlar ve balla yapıyorum.yağı püskürtemiyor sprey kutuları..

ama geçen gün kahkül kestirirken kırıklarıda aldırdım bayağı bir fazla aldı kuaför,uzasın diye yine başlıycam o küre.ne buşursam srüyorum bitlenmessem iyidir..ama z.yağı bile çok faydalı alnım yeni çıkan saçlarla doldu.kokusu olmasa şu sarmısağıda katıcam şampuanıma ama resmen facia yaw..güzel olmak adına kendimizi kör kuyuya atıcaz neredeyse

Aebenim ablam bu hafta ara yapmadan devam etsem mi montiye bakalım ara yapmadan nasıl bir sonuç elde edeceğim

açıkmıyorsan zatten yapma nazlım ama sabah mulataka meyveni ye ..

her hafta sonu oldugu gibi yine şişkinligim var ölçülerim sanki daha ince ama baskül biraz artmış ..
ama iner yerıne birgüne alıştım ertık .
sanırım hasta sonları kaçamak olmasada yeme saatlerim düzensiz oldugundan şişkinlik oluyor bende ..
birde pazar kahvaltısı baya geç yapıyoruz ben erken kalksamda ev ahalini bekliyorum nede olsa hafta boyunca hep beraber kahvaltı yeptıgımız tek gün :26:
. onlarla yemek istiyorum . ve çok açıkıncada saldırıyorum tabi.bunu pazar mönümdede rahatça göre bilirsiniz

zilim akdardaki hazır sarımsaklı şampuanlar var sanırım onlarda okadar koku yok gerçi ben dogal deyil elimle yapayım diye almadım kendim yaptım .
bu hafta sürdük ilk kaz kısların kafalarına .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…