Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

aebenim bu ayın konumunu falan bende merak ediyorum aplam.okuyorum bazen denk gelince.hem saç için ıolanı hemde kilo için olanı..hakikatten dikkat edelim bakalım kıslar durumunuz ne olacak?yani bi nevi kendimizi denek ilan edelim...sende gerekli gördükçe günleri burdan paylaş kıslarla aplam..yani ayın konumuna göre kilo verilebilecek günleri yada verilmesi zor olan günler falan...
deneyelim görelim yani...

s.d hayatında yeni bir sayfa açmışsın artık.herşeyi ve kilolarını geride bırak,önüne bak cnm.güzel günler seni ve kızını bekliyor....yen yıl yeni umutlar olsun sizede...ve çıtır anne olursun inşallah cnm yaza kadar...ayrılma burdan yaz yediklerini motivasyonun artar...

hava ne soğuk yaw...kombi cayır cayır yanıyor ama yinede uzun kolluyla geziyoruz evin içinde..ben eski tip peteklerle ve katı yakıtla ısınmayı seviyorum yaw...içine işliycek sıkcaklık.askılılarla hatta şırtla falan gezeceksin kışında ...kat kat lahana gibi değil...hele üst kat temelli soğuk valla yatmaya gidesim gelmiyor yukarı...

selammmmm :))))
kızlar ben sinirden top yaptım ne yaptığımı bile bile yapıyorum sinir, sonra sinirlendiğim için sinirleniyorum bu bir süreç geçecek vücüdum temizleniyor.derlerdide inanmazdım.sigara yiyeceklerin gerçek tadını almamızı engelliyormuş :)
bu arada kimse oğluşa bakmaya gelmediği için yarına henüz birşey yapamadım.annem ablam ve eniştem gelecek bize.ablam 5 aylık hamile.onun sevdiği yemekleri yapacağım diğerleride yemesin beğenmesin .he tabi bu eşim yarın yardım ederse geçerli değil. :)))
ben mutfakdayken Doguhan resmen krize girdiğinden mutfakda vakit geçirmek sinirlerimi yıpratıyor.ay üstüne bişey dökülecek aman bıçakları alacak yok çekmeceye tırmandı,mikrodalgaya zıpladı,meyveleri döktü,gazı açtı derken fenalık geçiriyorum.yapma deyincede vurup çimdikleyip ısırıyor tepki vermezsem ağlıyyor, tepki verirsem hem o hem ben iyice hırcınlasıyoruz velhasıl kelam artık yemek yapmakdan iyice hoşlanmıyorum.birde konsantrasyonum çok dağınık yazmak ıstediğimin dışında şeylerde yazmış olabilirim aklım çok karışık ama geçecek tabisi

günaydınlar dünki menümü yazayım hemencik

sabah
3 dilim kızarmış tam buğday ekmeği
kk kadar beyaz peynir
zeytin ezmesi
cevizli ezme

öğlen
1 avuç badem
salata
beyaz peynir

ara
1 adet armut

akşam
1 avuç badem
1 kutu ayran
salata

:)))gercekden de yazacqgim seyle alakasiz dert yanmisim.ben ebrunun karin dvdsi ve tv8deki programi ocak ortasinda basliyormus diye yazmaya gelmistim foruma :)))

günaydın yılın son gününden ...

nazlım niye yemek yemedin fıstıgım?
öyleyin anlıyorumda akşmdamı dışardaydınki?

:)))gercekden de yazacqgim seyle alakasiz dert yanmisim.ben ebrunun karin dvdsi ve tv8deki programi ocak ortasinda basliyormus diye yazmaya gelmistim foruma :)))
aa çok güzel teşekürler ocdim ...
önümüzdeki yıl sana bol monsantreli yıl diliyorum .bu kadar sinir niye yav :)
top dirken ne yaptın o kısım hariç anladım .
senin ogluş ne burcu ikizlermi?

ablam akşam arkadaşa gittik . kolunu incitmiş yardım edelim dedik . onlarda yemek için çabuk olsun diye makarna yaptılar . bende yiyemediğim için malesef bu şekilde geçiştirdim

ablam akşam arkadaşa gittik . kolunu incitmiş yardım edelim dedik . onlarda yemek için çabuk olsun diye makarna yaptılar . bende yiyemediğim için malesef bu şekilde geçiştirdim

tahmin ettim nazlım .afiyet olsun .

Top yapti derken en ust seviyeye ciki demek istemistim.ya hayatim sigarayi biraktim ya iste ondan bide esim ve iglum da tuz biber oldular.oglus balik burcu

iyi akşamlar kıslar .... hayırlı yılar diliyorum hepinize.

HERKESİN YENİ YILI KUTLU OLSUUUUNNN....EN BAŞTA SAĞLIK OLSUN,EVLERİMİZDE MUTLULUK, BEREKET OLSUN...SEVDİKLERİMİZ HER DAİM YANIMIZDA OLSUN...YENİ YIL HERKESİN GÖNLÜNDEKİNİ VERSİN İNŞALLAH..İŞ İSTEYENE İŞ,PARA İSTEYENE PARA,BEBEK İSTEYENE BEBEK...KİM NE İSTİYORSA ONU VERSİN İNŞALLAH...

Öznurum sigara bırakılınca senin yaşadıklarını herkes yaşıyor cnm.ben hiç içmedim ama babam bırakmıştı ondan biliyorum:ben daha çocuktum.ama felaket derece unutkanlık ve sinir yapmıştı babamda da...2 ay falan sürüyor sonra geçiyor ama..ha birde geçen gün kk'da okumuştum sigara bırakma ilacı varmış.sağlık bakanlığı ücretsiz olarak veriyormuş.(sağlık pcağımı verir veremsavaş dispanseri mi bilmiyorum ama)dışarda oldukça yüksek bir fiyata satılıyormuş normalde..ve ilaçla birlikte 1 hafta sigara içiyormuşsuhn sonra ikisinide kesiyormuşsun.bir daha istesende sigara içemiyormuşsun..sen bırakmışsın gerçi ama başka içen varsa aklında bulunsun diye paylaşayım dedim...
oğlunla mutfakta yaşadıklarını bizzet yaşadım geçen kış ve yaz.çözüm olarakta bir bebek dergisinde okuduğum şunu yaptım.plastik ve oğlumun oynamasına izin verebileceğim bazı kap kacağı onun rahatça açabileceği alt dolaplara koydum:ve yerini gösterdim.bıçakların olduğu çekmeceyi açmasının tehlikeli oldunu elini keseceğini anlattım.ve bıçağın ucunu eline hafifçe değdirdim.eline alırsan batar diye anlattım.o da ben mutfakta işimi yaparken plastik eşyalarla oynadı..öyle geçirdik o kurcalama devresini...şimdi artık hiç baktığı yok..

plates konusunda twitterde bişey yazmamış ebru nerden öğrendiniz tv8'de başlayacağını.walla acaip heves ettim okuyunca yazdıklarını cnm..eğer doğruysa dile benden ne dilersen...lambadan çıkarım tüm dileklerinizi yerine gitiririm doğruysa bu haber öznur

bizde akşam için hazırlık yapömıycaktık güya..eşim öyle kös kös oturursak buruk buruk kalırız .kendi kendimize bişeyler yapalım dedi.iyi dedim ne diim artık..sabahtan beri bişeyler hazırladım.tabisi onada evi temizleme işini vermek kaydıyle..şincik mutfağa kaçayımda aç kalmasınlar:))

iyi yıllllarrr olsun montinin çıtır hatunlarına....(simileylere tıklanmıyor tıklansa bişeyler ekliycektimde..olmadı )

Yağ Yakımını Hızlandıran Yiyecekler?

Bazı yiyecekler metabolizmayı hızlandırırken yağ yakımını da tetiklemektedir. Kilo vermek bazı kişiler için gerçekten zor olabilmekte bu nedenle diyetlerine uygun miktarlarda belirli yiyecekleri ekleyerek bunu hızlandırmak mümkün.

Yağsız et Protein sindirimi daha geç tamamlandığından zayıflama diyetlerinde yağsız et tüketimi kalori yakımını %5 daha fazla artıracaktır. Ayrıca proteinler yağ ve karbonhidratlara göre daha fazla tokluk hissini artırmakta. Derisi alınmış tavuk, hindi, balık, dana eti kızartılmadan haşlama veya ızgara tercih edilebilir.

Light süt ve süt ürünleri
Yapılan araştırmalar gösteriyor ki günde 1000-1300mg kalsiyum tüketimi kilo kaybını 2 kat daha fazla artırmaktadır. Kalsiyumun yağ hücrelerini hacmen azaltıcı etkisi olduğu araştırmalarca desteklenmektedir. Light yoğurt, süt ve peynirleri tercih edin.

Tam buğday unu ve yulaf
Yüksek oranda lif içermesi ve düşük glisemik indekse sahip olması nedeniyle beyaz unlu mamuller yerine tam buğday unuyla yapılmış ürünleri tüketmek sizi daha fazla tok hissettirecektir. Böylelikle kan şekerinizi daha regüle olacak ve kendinizi daha tok hissedeceksiniz

Narenciye ve ahududu, böğürtlen
Bu meyveler özellikle C vitamininden ve flavonlardan zengindirler. Flavonlar ise metabolizmayı ve yağ yakımını hızlandırmaktadır. Özellikle spor öncesi tüketilen C vitamininden zengin meyveler yağ yakımını %30 artırmaktadır.

Yeşil çay
En fazla yeşil çayda bulunan kateşin adlı antioksidan maddenin kilo kaybını hızlandırdığı ve özellikle karın bölgesindeki yağlanmayı azalttığı, metabolizmayı hızlandırdığı araştırmalarca desteklenmekte. Günde 2-3 fincan yeşil çayı mümkünse limonlu içmeye çalışın.

Kurubaklagiller
Kuru fasulye, nohut, yeşil mercimek, soya fasulyesi, bakla, barbunya bitkisel protein içeren ve demirden zengin besinlerdir. Protein olarak etle kıyaslandığında yağ miktarı daha az ve kan şekerini yükseltme etkisi daha düşüktür. Soya ayrıca kolin denilen bir enzimden de zengindir, kolin karaciğerden yağ atımını hızlandırmaktadır.

Yağlı balıklar, fındık, badem, keten tohumu
Yağlı balıklar ve yağlı tohumlar yağ yakımını hızlandıran esansiyel yağ asitlerinden zengindir. Her gün tüketilen 10-15 adet fındık, badem, ceviz, 1 yemek kaşığı kadar salata, çorba, yemek veya yoğurdunuza katabileceğiniz keten tohumu ve haftada en az 2 kez tüketilen balık sağlıklı bir zayıflama programı ile beraber kilo kaybını hızlandırmaktadır. Balığın özellikle kadınlarda leptin seviyesini dengelediği de bilinmektedir. Leptin, iştahı baskılayan, insulin salınımını etkileyen bir hormondur.

Tarçın
Günde tüketilen yarım çay kaşığı kadar tarçının en başta şekeri dengelediği artık bilinmekte, bunun yanı sıra tarçın tükettiğiniz yiyeceklerin yağa dönüşümünü de azaltmaktadır. Tarçını tek başına tüketmek biraz zor olabilir, günlük tüketmeniz gereken süt veya yoğurt içerisine katarak daha rahat tüketebilirsiniz.

Acı biber
Acı biber içerisinde bulunan kapsaisin adlı madde metabolizmayı %23 hızlandırmaktadır. Günlük aynı kaloriyi alıp ama yemeklerine acı biber ilave edenlerin etmeyenlere göre daha hızlı kilo verdiği yapılan araştırmalarca da desteklenmekte.

Köri ve hardal
Hardal ve köri yağın depolanmasını azaltıp, kan şekerini dengelemektedir. Salata veya sandviçlerinize yağ yerine ilave edebilirsiniz.

Zencefil ve sarımsak
Zencefil ve sarımsak vücutta vazodilatör olarak etki gösterir yani damarları genişletip vücut ısısını artırmaktadır. Böylelikle metabolizmayı da %20 civarında hızlandırabilmektedir.

Sağlıklı Beslenin, Sağlıklı Yaşayın..

Dyt.Özlem Sert Aydın

Gunaydıııııııın ,hepınıze huzur ve mutluluk dolu bır sene dılıyorum,rabbım hepınıze gonlunuzden gecen butun dıleklerınızın gerceklesmesını nasıb etsın ıyı seneler

gelelım kılo bıldırımıne cuma gunu coook yogundum fırsat bulup kılomu bıldıremedım ,kılom ne yazıkkı sabıt kalmıs 55 deyım hala :26: E sımıdıde araya yenı yıl gırdı bıraz ondan bıraz bundan derken ıpın ucunu kacırdım ama yarın dan ıtıbaren tekrar devam ınsallah benı cok etkılememıstır bakalım hayırlısı artık

dün akşamki kaçamaklarım 1 orta boy legen mısır patlatması yedim 4lt su içtim 1 dilim kumpir yedim içinde protein yoktu 1dilim milföylü bı hamurişi yedim sabah 63du kilom
hepsi bu değil tabii 1 kase mercimek çorbası içtim bıraz tavuk ızgara yedim

iyi akşamllar mutlu yıllar herkeseeee:))))
herşey gönlümüzce olur inşallah 2012 yılındaaaa

bende p.tesi ve salı pro beslencemm
çarşamba ve perşembede yulaflı listeyi yapayım diyorum
amaa hepsini karıştırmış mı olurum acaba?

Sacma sapan yeme icme uyku dan dolayi duzenim bozuldu.hic keyfim yok bea yaw.yazacaklarimi sonra yazarim

günaydınlar herkese yeni yılın herkese sağlık huzur ve mutluluk getirmesini dilerim . hafta sonu menümüde yazayım hemencik

31.12.2011

sabah
3 dilim kızarmış tam buğday ekmeği
kk kadar beyaz peynir
zeytin ezmesi
cevizli ezme

öğlen ( 15:00 )
1 tabak yeşil mercimek yemeği
1 kase yoğurt

akşam ( 19:00 )
1 avuç badem
1 bardak süt

01.01.2012 pazar

sabah (12:30 )
2 dilim kızarmış tam buğday ekmeği
kk kadar beyaz peynir
domates + salataık
yeşil zeytin

ara
meyve salatası ( portakal + elma )

öğlen (17:00 )

patlıcan salatası
kabak salatası
közlenmiş kırmızı biber salatası
fırında köfte yemeği ( hazır köfteydi içeriğini okudum ekmek yoktu içinde )

akşam 20:30
1 avuç badem fındık karışımı

saatler biraz düzensiz oldu ama diyetimi bozmadım

günaydınlar efem .
tüm güzel dileklerinize katılıyorum hayırlı seneler olsun inşallah

zilim bilgiler için teşekkürler
afiyet olsun kıslar hepinize ....
ben 3 gündür serbest yiyorum ne kadan cız varsa hepcini yedim . bu sabahda yogurt diyetine başladım bakalım bünyeyi ne kadar şaşırtıcam ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…