İYİ HAFTA SONLARI HATUNLAR ....
eczcım daha sık mönünü yazcasnımki yanlışlarını düzeltelim ...
öncelikle tarhana yemiyoruz tarhana baya cız normal diyetlerde bile baya ki,lo aldırır .hemde beyaz un zatten yasak montide .
bide üstüne etle yemişsin
montinin önemli kurlarından biri ETLE EKMEK TÜRÜ BEREBAR YENMİYOR ! AKŞAM BALIGININ YANINA SALATA OLMALIYDI .BİDE SÜT ÜRÜNÜ . BALIKLA PEYNİR TARÇİH EDERİM BEN GENELDE ..
BİR UYARINDA DİYEBETİK REÇELLLER . CANIM TATALNDIRICINI ŞEKERDEN ÇOK ZARARI OLDUNUNU SANIRIM YUAZMAMA GEREK YOK HEM UZUN VADEDE KİLO ALDIRIR HEMDE KANSEROJEN .YANİ NORMAL ŞEKERLİ REÇEL YESEN ONDAN DAHA SAGLIKLI .MONTİ YAPARKEN SEDECE KİLO VERMEYİ DEYİL SAGLIGIMIZDA DÜZENE SOKMAK HEDEFİMİZ .
BAK BAYA YANLIŞIN ÇIKTI TAM YAPSAN KİMBİLİR NE KADAR GİDECEKTİ.
YTİNEDE TEBRİKLER İLK HAFTA ALIŞMA EVRESİDİR 2.HAFTA ALIŞMIŞ OLURSUN ZATEN ...
KİLONUDA NOT ALDIM CANIM LİSTEYE EKLERİM ..
Bİ HATIRLATNA DAHA YAPAYIM HAFTADA 10 ÖGÜN KARBONHAKKIN VAR BUNUN 7 Sİ EKMEKLİ KAHVALTI 3 DE AKŞAM YADA ÖYLEN YEDİGİN BAKLAGİLLER .
DÜN BU HAKINDAN KULANMIŞSIN ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDEN DÜŞERSİN .
ANA BEN YENİ, BAŞLAYANLARA ETLE EKMEK YOK DİYOM AMA BAKARMISINIZ OCDİME .KIYMALI TARHANA ÇORBASI HI
AMA OCDİM SANA KIZAMIYOROM YAV SIGARAYI BIRAKDIGIN İÇİN . GEL ÖPEM ACIDIMI .AMA YANLIŞ OLDUGUNU YAZMAM LAZIM .
TUNACIM BİTTERE KONUSUNDA HAKLISIN YA KISITLI YA YENMEMELİ HATTA ET ÖGÜN ARKASINDAN KESİN YENMEMELİ ET ARDINDAN AZDA OLSA KANŞEKERİ DALGALANMISI KİLO ALDIRIMASADA VERDİRMEZ... BUNU BÖYLE BİLİN ET ARKASINA YEDİKLERİNİZE DİKKAT EDİN .
MÖNÜN GÜZEL CANIM AFİYET OLSUN ....
PEYNİRİRN AŞIRI YAGLI DEYİLSE OLUR CANIM . ESKİDEN PEYNİRİR ÇOK YAGSIZ TAVSİYE EDİYORDUK AMA ŞU SIRLAR BİRAZ İPLERİ GEVŞETİK .
ŞALÇAN TUZSUSSA SORUN YOK ÇOK TUZLUYSA SU TUTARSIN BUNA DİKKAT ET.
BİRDE MEYVELER SÜT ÜRÜNÜNDEN 15 DK ÖNCE CANIM BU AYRINTIYA UYUN .
ÖYLENLE KAHVALTI ARASI ZATTEN ÖNERMİYORUZ .MECBUR KALMADIKÇA ARA YAPMAYIN DERİM .
BAKIN NAZLIM ARA YAPMADIGINDA DAHA GÜZEL VERİYOR . DİMİ NAZLIM DİKKAT ETİİN SENDE BUNA SANIRIM ..
ECRİNCİM DAHA SIK YAZ CANIM BİZLER BAYA GEVEZEYİZDİR E MALUM 3 SENENİNDE ARKADAŞLIGI VAR TANIRIZ BİRBİRİMİZİ ..
CANIM BU DEDİGİN İLK KİTAP BASKIDE YOK BİLİYORUM . BİRDE YENİ BAŞLAYANLAR BU KİTABİ BİRAZ ZOR ÇÖZER BENİMDE 1 SENENMİ ALMIŞTI BU KİTABI ÇÖZMEK BAYA KARIŞIK YADA ÇEVİRİ HATALARI VAR SANIRIM ...
ÖNERECEGİM VE KİTAPÇILARDA BULABİLECGİN ŞU CANIM .
((KADINA ÖZEL MONTİGNAC.)) HEM MONTİYİ DAHA YALIN ANLATIYOR . ADI ÜSTÜNDE KADINA ÖZEL . KADINLARIN HER DÖNEMİNİ KONU ALIYOR .:
KİTABI KOPYALAYMADIM NETE YAZINDA ÇIKAR . ŞAPKALI ARKASI DÖNÜK BİR HATUN VAR KİTABIN KAPAGINDA.
afiyet olsun nazlım ....sanada iyi haftalar ablacığım . evet ben ara yapmayınca daha güzel kilo veriyorum bunu test ettim ve onayladım .
bugünki menim öğlene kadar şu şekilde oldu
sabah
3 dilim kızarmış köy ekmeği
kk kadar beyaz peynir
zeytin ezmesi
cevizli ezme
öğlen
domates
salatalık
eski kaşar , beyaz peynir , zeytin
afiyet olsun nazlım ....
öylen yine kahvaltıya kalmışsın .işyerinde yine o teyzemi var yemek yapmaya .
bi arkadaşımda bu ünlerden satıyor . bazılarını çok mettediyorumarım zili veririm
eşinin işide ne güzel bi meslek ama çok zor ben anwayin leke çıkarıcısını kullanıyorummm fısss piskirtüoson beş dakka bekletip makinaya atıyosun süper canım her lekeyi çıkarıyo ariel leke çıkarısı filan halt etmiş yani
yopgurdu geçen gün şu toprak çanaklar varya kıslar onlara mayaladım çokkk güzel oldu tavsiye ederim ...tunacım çok sağol cnm..hemen deiycem.o kadar çok forma atmak zorunda kaldımki...artık kar etmiyor diye hiç eşime bile söylemeden kumaşını alıyorum lekeliyi götürüp veriyorum terziye aynı ölçülerle dik diye..adam ilk başta eşimi aşçı sandı zaten.kan lekesitam çıkmayınca hafif yeşilimsi bi leke gibi kalıyor adamda eşimi aşçı sandı:)) amway2ın look ve zoom'unu hep kullanıyorum.önce onlarlada bi deniim bakiim..eşimin yanında çalışan bi hemşire satıyor ısrmarlarım spreyide..
salata saklama işinide zamanında çok yapmış biri olarak doğrayıp haftalık yapmayın acaip şekilde pörsüyor çünki doğranmış yeşillik.ne kabında olursa olsun...bende tupper'ın her şeyi mevcut.en sevdiklerim bakliyat sakalam kapları,hamur mayalama kabı,yağdanlığı,bilimum saklama kabı çeşitleri...oğlum içinde bebek setini ve suluğunu almıştım...hepsindende memnunum.ama salata saklamak için bir hafta çok uzun bir süre..ben şu şekilde yapıyordum.salatalık malzemeleri(tazesoğan,marul,roka,tere gibi yeşillikleri)yıkayıp kağıt havluya sarıp saklama kaplarına koyuyordum.ama buzdolabı poşetindede 3-4 gün dayanıyor.
mor lahanayı traş bıçağı gibi bişey varya onunla incecik doğrayıp bir cam kavanoza üstünede büyüklüğüne gçre 1-2 limon sıkıp hoop dolaba..havuç ve turp zaten o cart cart kazıdığımız soyacakla 1 dk sürmyor salata yaparken.yeşillikleride çıkart doğra.5 dk'da beşiktaş:))çalışan insan için bu tür pratik fikirler acaip kolaylık oluyor.akşamda kahve içmiştim uyku tutmadı,herkes yatışınca sarma sardım bi tencere attım dondurucuya.biliyorsunuz bana pek haberli gelen olmuyor sağolsunlar:)) hep tetikte duruyorum o sebeple.çocuk olunca insan zaman kazandıracak şeyler arıyor...biri gelse koyucam tencereye suyunu koy bitti işin.o sırada yine dondurucudan börek ve kurabiye al sata 3 çeşit hazır:))ister haberli gelsin ster habersiz...24 saat hizmetindeyiz:))))
öznurum kabından değildir cnm yoğurt mayalama işi..annem aklına gelebilecek her şeye mayalıyor,cam kavanozdan tutta emaye tencereye,plastik kaba...hepside tutuyor.süt önemliymiş her sütçününki tutmayabiliyormuş diye duymuştum annemden.içinde su olan sütte pek tutmuyormuş.hazır yoğurdun mayalamasınıda beğenmiyorum ben uzuyor yoğurtben oğluma mayalarken köylülerden süzme yoğurt alıp onunla mayalıyordumççok güzel tutuyordu..
banuş sürüştedir şimdi...aebenim nerelerde....?
birde dünyahali vardı bir hafta faan göründü kayboldu ??pesmi ettiki acep?
tunacım 1. mesaj hariç 2.safflardaki mönüleri pek degerlendir 3 sene öncenin baya dedigiklikler oldu ö dönemler bende tam bilmiyordum montiyi yap dene yöntemiyle geldik birazda . o zamanlar 2çkitapda yokdu elimde sanırım 1 kitapda yokdu .OCD canım ben aldım vallahi çok memnun kaldım zilinin dediği gibi bi haftalık belki fazla olabilir yani pörsür gerçi yaptım yag tuz koymeyınca yeni yapılmış gibi kalıyooo al dene mutlaka yogurt için bişe diyemicem hiç yapmadım beceremem heralde
ya böyle herbişeciğini hazırlayıp dolaba koyan hatunlara varya hayranımm ben biraz tembelim galibaa pravo süpersin canımm
bide ben şu salatalık olayını biraz çeşitlendirmem lazım hep kıvırcık mor lahana sıkıyoo biraz daha fazla çeşit koyimmm bunların hepsini her ögün yiycem inek gibinn
bide kızlar geçmişi okudum da peynir yemiyoruz kahvaltıda ekmekle öylemiii
ocdim bu büneyele alakalı ben sabah ekmek yedigimde acıkmıyorum öyleye kadar .ama yumurtalı kahvaltı yaptıgımda acıkıyorum öylen olmadan ,, beni ekmek çok tok tutuyor hipo olmama regmen sanırım büneye göre degilşiyor .bu arada bak sen yazdın tok tutuyor dıye bende ıse tam tersi canım.aeben söylemişti diye hatırlıyorum bi izle demişti hakikattende öyle ben ekmekle kahvaltı yaptığımda kesinlikle ara yapıyorum ogle yemegı vaktıne kadar.cok acıkmıs ooluyorum.her bünye farklı demekki.belkide hipoglisemiden dolayı oluyordur.
istikaralı biçimde gidiyorsun ecrin tabrik ederim canım ...günaydın kızlar hepinize hayırlı cumalar arkadaşlar kılo bildirimi yapıyorum kızlarr
başlangıç tarıhım 19-11-2011
1.hafta 64,80 kg ( 23-11-2011)
2.hafta 63,80 kg (30-11-2011 )
3.hafta 63,00 kg (06-01-2012 )
kaçamak yaptığım halde iyi gidiyorum galıbaa yılbaşı diye oldu kaçamak misafirlikde olduğum için ama alışıyorum yavaş yavaş diyete ekmeği kestim sadece sabahları tam buğday ekmeği şekeri tamamen çıkardım hayatım çok mutluyum hergün 1,5 2 litre su içmek ben sık sık wc cıkarsada çok mutlyum akşamlarıda en az 30dk yürüyüşş
afiyet olsun nazlım ....bende bugünki menümü yazayım
sabah
2 dilim kızarmış köy ekmeği (bimde satılan köy ekmeğinden aldım )
peynir
5 adt siyah zetin
cevizli ezme
öğlen
1 adet fırında yapılmış yavuk but
1 bardak ayran
göbek + maydonoz ( ikisini limonladım tuzladım yedim )
ara
1 adet armut
akşam
1 avuç badem
1 kutu süt
afiyet olsun diyarım mönün güzel canım ....merhaba arkadaşlar kilo veren herkesi tebrik ediyorum
ablacım ben 82 yim aslında bir haftadır spordayım ve montiye uyuyorum ama bakalım sorun değil illaki verilicek bunlar
bugünkü menüm:
sabah: tb ekmekli tost(biraz fazla yedim amaöğlene kadar da ara yapmadım hiç acıkmadım iyi oldu)
öğlen:z.yağlı barbunya,salata,yoğurt
ara: süt
akşam: haşlanmış tavuk,yoğurt
bide öğlen yemeğini 12:30 da yiyorum akşam içinde spora gittiğimde burdan çıkmadan 17:30 gibi yesem 19:30 da spora başlıyorum nasıl olur daha sağlıklı olmaz mı?
günaydın herkese kilom
geçen hafta 60,0 kg
bu hafta 59,2 kg
giden : 800 gr
vınnn vınn banuşum ..günaydınla hemen kaçıcam
bugün deneme sürüşüm var yarın sabahta sınav edua ediverin bana :)))
kilomda 65.4 mutlu oldum daha fazla bekliyordum çünküü
bugün kaldııgım yerden devam ediyorum montiye kahvaltımı yaptım 2 dlm ekmeklee
öpt herkesii
kızlar 1 kilo daha gittiDDDD 62.100 falan :))) çok mutluyum haftayada 61 inşallah
annem dün gitti spora ve diyete tam gaz devam
sabah: 2 haşlanmış yumurtanın beyazı(sarısını sevmıyorum)kıvırcıkla salata yapacagım
3 siyah zeytin bıraz kuruyemiş
öğlen:kurumuş patlıcan kavurma yanında yogurt yada ayran bıraz kıvbırcık
ara: meyva
akşam: akşam bı yere davetlıyız orada ne olursa ondan yıyecegım
afiyet olsun. kilon içinde tebriklergünaydın monticanlar
kilo veren herkesi tebrik ediyorum...
bende 71.8 den 70.5 e düştüm bakalım hep böyle giderse iyi olur
bugün menüm
sabah
2 küçük tost
lor peynir
6 zeytin
şekersiz marmelat
öğle
1 elma
yoğurt
kayısı kuruyemiş
akşam
kuru fasulye
yoğurt
uyardıgın iyi oldu banuşum .. var o süzgeçleren öyle yaparım artık .. ne kadar bilsende bir bilene danışacaksın demişler.aben abla yazıcaktım unutmuşum yeşil çay ve sinamki zararlı olabilir sürekli içinde durması
ya sallama kullan sonra çıkart yada ikea ya gidersne orada bardak içine atmaya yarayan
süzgeçler var çelikten makas gibi düşün açıp içine koyuyorsun sonrada atıyorsun demlik yada bardaga tavsye edrim..
Aebenim aslinda kirmizi et vardi aksam icin ama ben dondurucudan yanlis parcayi cikarmisim.bir tane daha cikarsam cok olacakti.bu sebeple tarhana ictim.normalde biliyorum tarhana ciscisssss :)
merhaba arkadaşlar..ben 1. takımdan gülnihal.aylardır kalori sayımıyla kilo vermeye çalışıyordum.ama nazlının hem benden daha çok yediğini hem de çok güzel kilo verdiğini görünce kıskandım ve buraya geldimbu sabah itibariyle montiye başlamış bulunuyorum.beni de aranıza alın canlarım..bi soru eynirle yumurtayı birlikte yiyormuyuz..
Hosgeldin ivet yiyebilin.ekmek ile yumurta olmas.peynirle yumurta ekmek yiyebilursin.wkmekle et urunu aalam aisus cisss
teşekkür ederim bacım..yidim gitti:))
Ay hayatim yanlis yazmisim gibi gorunuyor.bak simci
Yumurta ile kahvalti edeceksen ekmek yok. Sahsen ben pastirma tuketiyorum.
Ekmek ile kahvalti edeceksen yumurta sucuk salam sosis et urunu yok
Yukarida belirtmis oldugum kahvaltilarda peynir yiyebilirsin
heppera hoşgeldin .....
ocdim kıs bacım diyetini bozmadın ,sadece yanlış yaptın helede kayısıyla et yemeydiysen sorun yok .hayıflanma boş yere.Heyt bea sinir oldum heeee.ogle yemegi yerken arada kuru kayisi yedim.buda meyve oldugundan gitti rejimim.neyse olsun yilmak yok yola devam.haydi bi daha bi daha bi daha
bugün monti diyetindeki ilk günümdü arkadaşlar.nazlıcım senle görüşemedik bugün..siteyi inceledim.ayy
.sabahtan bi açlık korkusu geldi banaAllahım ya..
2 yumurta haşladım.1 domates doğradım.maydanoz doğradım yine.tuz
.1 büyük bardak yarım yağlı sütle yedim onları.
şiştimfazla geldi..
3 saat sonra 1.5 elma yedim.inanın arkadaşlar hala acıkmadım.
şunu anladım.yetiyormuş
akşama ızgara köfte yada sebze yemeği düşünüyorum.nasip..
pek umutluyum.sabahtan beri eşime zayıflamışmıyım deyip duruyorum.4-5 kere tartıldım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?