Birde pismis yemegin havasi aliniyormu bu makinede
Zilim acil cvp :) neden 4,5 lttercih ettin canim birde ben patlamasindan cok korkuyorum.annem hep korkuturdu bizi kucukken.fakat kullanmam lazim ama evdekini kesinlikle kullanmam.bunun kapagini acmak takmak kolaymis oyle yaziyor dogru mu canim birde neden vitaquick tercih ettin
He bu arada fiyati lt arttikca artiyor :) krstane kebap acil cvp kampanyda son iki gunmus hepsisuradada verecegin cevaba gore acil alazaam
öznurum laptop açıktı bende kesik sularla damacana suyunda salata malz.yıkıyordum mutfakta..cnm yemek pişerken zaten basınç oluşuyor doğal olrak.pişirme işlemi bittiğinde ocağın altını kapadığında hemen açılmıyor.eğer üstteki düğmeyi çevirirsen hava hemen bolaşıyor,eğer dahada acilse yandaki açma düğmesini hafif hafif basıp azar azar çıkarırsın.ben acil değilse yemeğin altını kapadıktan sonra içindeki artık enerji dediikleri sıcaklıklada pişmesini sağlıyorumikatalokta yazıyor ve o şekilde tavsiye ediyliyor.yani yemek diyelim(kurufasulye)15 dk'da pişecekse ben 11 dk'da kapatıyorum.yemek tencerenin sıcaklığıyla ve basıncıyla pişmeye devam ediyor ve doğal olarak..ama karnıbahar ve brokolide aynı şeyi yapmıyorum yoksa dağılıyorlar.pişme bitince kendim yukarda yazdığım şekilde boşaltıyorum basıncı(kesinlikle ne yaparsan yap patlamaz kendin boşaltsan bile).bir kere brokoliyi bıraktım pelte olmuştu 2 dk.sonrasında bile..altında eşit pişirme yapabilmek için ısıyı dağıtan yıldız şeklinde bir işater var .onun sayesinde tencere ocağa koyar koymaz ısınıyor,pişirirkende her yere eşit dağıtıyor ısıyı.tabanı çok kalın soğumuyor kolay kolay.geçen gece yaptığım yemek sabah ılıktı hala.
ben oğluma ek gıdaya geçtiğimiz zaman besin değğerlerini kaybetmemiş gıdalar yemes için almıştım bunu.çünki diğer düdüklüler gibi fışırdamaya başlayıp havayı dışarı atmıyor ve besin değeri kaybolmuyor.4,5 lt 3 -8 kişi aralığındaki aileler için en ideali cnm..misafirim gelsede sadece kendime kadarda pişirsem her işimi görüyor.daha küçüğünü alma bence tek kendinizi düşünme yani misafir gelincede kullanıyorsun.vitaquic'i tercih etme sebebim bunun alt modelinde (sanırım buluepointti)alt kısmında yıldız gibi az önce bahsettiğim ısıyı eşit dağıtma şeysi yoktu.bir üst modeli üstten açmalı olan(adını unuttum)hem 550 milyonmu neydi çok tuzlu geldiği ve kapağı aşırı ağır olması sebeiyle almadım cnm.kapağı kütük gibiydi.2 kilo falandı tek kapak bile..birde içi doluyken softaya getirdiğini düşün 5-6 gk olur neredeyse..ve yalnış kalmadıysa aklımda kapakta saat vardı makinede yıkanmıyordu .ama tam emin değilim bu son yazdığımdan o kadar çok tencere soruşturmuştumki o dönem.tam 1 ay aradım araştırdım...
al yani cnm..garantiside 3 yıl...
selam kızlarrr
oley oleyyy sanırım monti benim diyetimm 2 aydır nerdeyse 79,4 den bir gram aşağı inememiştimmm ama bugün 78,6 gördüm belkii 1 haftada 1 kilo veririm monti ile
dolabımı boşalttıım bir sürü kıyafet eski kıyafetleerimmm 65dim o zamnlarr allahım nolur yeniden gençleşebiliyiiimmm
kızlar ev işleri malumm çok ama bu haberi vermek istedim sizee
ocdim kıs bacım diyetini bozmadın ,sadece yanlış yaptın helede kayısıyla et yemeydiysen sorun yok .hayıflanma boş yere.
ilahi hepbera klo vermek sabır işidir canım 1 günde belli olmaz.
ne zamandır diyet yapıyorsun ? hangi diyetleri yaptın .tanitırmısın biraz bize kendini.?
sanırım geç kalkıyorsun 2 ögün yedigine göre ...
mönün güzel canım afiyet olsun ama yogurdu unutma ...
hep yumurtalı kahvaltı yapma ekmekde ye sabahları
tunacımmm tebirklerrrrr sana demiştim sonuç alırsın diyee:)
masallahkesin verirsin 1 kilo 1 haftanın sonunda
geçmiş olsun çamlıcam ... regldendir cenim iner kilon ..iyi aksamlar arkadaslar,felaket bir grip donemi atlattim hamd olsun bugun daha iyiyim ,bu sene ne coccuklar ne ben kurtaramadik allah beterinden sakinsin insallahh
bu arada yeni gelen arkadaslara HOSGELDINIZ diyorum
aebencim kilo bildirimini biraz gec yapiyorum ama kusura bakma anca firsatim oldu:26:
cuma gunu kilom 55,600 herhalde yilbasinda yaptigim kacamaklar ve adet doneminin etkisi olmali... haftaya cumaya kadar toparlamaya calisicam artik
afiyet olsun ocdim .ya oyle yemek yerken atıverdım agzıma.evet malesef et yedım.
aksamda o kadarı dıkkat ettım teyzem geldı gelırkende kurabıye getırmış onlardan yedım.sımdıde kusmayı dusunuyorum :))) yok tabısı saka saka.ama ben bunları yarına kadar yakarım
vay vay vay
sınavı geçtimmmmmmmm çok heycan yapmtım amaaaa nerdeysee inicemktim yarıdasonra toparladım:)
tunacım 10 ögün karbon demiştim canım canı gün boyu deyil 1 haftalık .mesela haftada 7 gün günde 3 ögün var toplam 21 ögün bu ögünlerin 10 nu kaebonlu oluyor . 7 si ekemkli kahvaltı kalan 3 de bakliyatlı ögün canım ..hmm demek salçayı ölçülü kullancam... canım benim göbek ezelden var kızkende vardı ama hamilelikte yırtıldı sarktı falan derken irenç bi hal aldııııı inşallah zayıflayınca daha iyi olcakkk
çok geçmiş olsun canım ben hilal bu arada
tebrikler canımmm yollar hızlı şöfeeerrr görsün bakalımm
aeben merhaba
menüme yorum yapmışsın ilk sayfaları da es geç demişsin olur canımmm alıntı yapmıştım nasıl olduysa seninkiler gitmişşş
çok teşekkür ederim canım ilgin içinnn
ben bişe daha sorabilirmiyim 10 karbon alacaksın demişsin gündeydi galiba dimiiiii
bunlar içinde ekmek her bir dilim bir karbonmu oluyooo mesela ben bu sabah 3 dilim tb ekmeği yedimm çok mu olmuşş
menümü yazim en iyisi
kahvaltı
3 dilim ekmek 1 yumurta( yumurtanın ekmek ile yenmiceğini yeni öğrendim kızlar) peynir biber salça maydonoz şekersiz erik marmelat
öglen ızgara tavuklu bol salata ayran
ara 2 mandilin
yarım saat sonra light sütle nescafe 3-5 badem
akşam 2 pirzola tavuk bol yoğurt ( pilav yaptım sadece pişmişmi diye baktım okadar)
ara 1 elma yarım portakal
biraz fazlamı oldu bilmiyorum ama öglen ve akşam önceden 1 dilim mutlaka ekmek yerdim iki gündür bu beni zorladı yani 2 sate baya acıkmış oluyorumm bende o nedenle biraz fazla yedim 1 pirzola yiycektim 2 yedim doymak için
sevigler kızlar biraz yakın geçmiş okuyup monti hakkında bilgileniyim ben
benimki noble memnunun . düdüklü büyük klaylık ocdim nasıl kulanmassın kurur fasulyeyi neyle yapıyon ki?Kizlar hangi marka duduklu tencere kullaniyorsunuz.bende karacaninki var ama bo kere bile kullanmadom cok korkuyorum
ocdim ve zilim fisler alacaksanırz 2 li takımı var onu alın derim hem düdükli kapaklı kem tencere kapaklı 2 tencere şeçlinde . fiyatıda digerlerin çok farklı deyil .öznurum ben fissler vitaquick olanı kullanıyorum cnm .çok memnunum..elim ayağım oldu resmen..piyasadaki en hızlı ve en güvenli pişirici deniyor.elırken çok araştırmıştım.bendede varıd karaca kullanıyordum ama uzun sürede pişiriyor.normal düdüklüden farkı yok.ben bununla barbunyayı 8 dk'da akşamdan ısllatılmuş kurufasülyeyi 9-10 dk'da nohutu 12-13 dk'da karnubaharı 1 brokoliyi 30 saniyede.bütün patatesi 4 ikiye kesilmişi 2,5 dk'da haşlıyorum. 4,5 lt'liğini kullanıyorum.herkese tavsiye ederim.fiyatı biraz pahalı alırkende çok düşünmüştüm ama iyiki almışım diyorum.çalışan insanın en büyük yardımcısı cnm..birde benim gibi mutfağı seven tiplerin tabisi..
160 yıllık bir alman markasıymış fissler.160 yılda tek bir patlama vakası yok..çünki emniyet ventili sayesinde basıncı artarve kullanan insan bunu farketmezse içindeki fazla basıncı otomatik olarak kendi bırakıyor güvenli bir şekilde..ve havası çıkmadan assla açılmıyor diğerleri gibi..çekiçle vursan açamassan içinde basınç varken..düşünürsen al derim..kampanya falan olursa kaçırma ..ben 370'den 320'ye düşmüştü o zaman almıştım..,inan bazen birde başka bir boyunu alayım diye düşünüyorum ama paraya kıyamıyorum :))
geçen gece akşam yemeğini yapayım yarın okuldan gelince oğlumu yedir içir uyut derken öğeln yemeğim iyice geçe kalıyor dedim.kalktım 8 dk'da eşime barbunya 1 dk'da kendme karnıbahar yemeği yaptım valla.hadi soğan soması ıvırı zıvırı derken en fazla 15 dk'da 2 çeşidi yaptım gittim yattım.barbunya pişti açtım hemen başka tencereye aktardım hemen karnıbaharı yaptım.oda düdüklüde kaldı.sabah giderkende soğmuşlardı dolaba attım çıktım gittim.geldim hem kend yemeğim hem eşimin yemeği hazır.hiç tasalanmadım yemeğim hazır olunca...
Zilim acil cvp :) neden 4,5 lttercih ettin canim birde ben patlamasindan cok korkuyorum.annem hep korkuturdu bizi kucukken.fakat kullanmam lazim ama evdekini kesinlikle kullanmam.bunun kapagini acmak takmak kolaymis oyle yaziyor dogru mu canim birde neden vitaquick tercih ettin
He bu arada fiyati lt arttikca artiyor :) krstane kebap acil cvp kampanyda son iki gunmus hepsisuradada verecegin cevaba gore acil alazaam
bugunki menum
sabah 7:30
1 dilim ekmekten hazirlanmis tost ve capuccino
ara 11:00
yarim ayva
oglen 13:00
zeytinyagli fasulye ve enginar ,1 kase yogurt
ara express kahve (esim cok israr etti mecbur ictim)
aksam 2 yumurtadan cilbir ve brocoli
banum ben genelde hepsini pişirip atıyrum kekde börekde . sabah çoçoklara direk çıkardıgım için pişmiş atıyorum sorunlamuyorzilimmm okuyamadım börek tarifini yaparken okuyum cnm
ama ben fırında pişirip atayım diyorum hazır olsun çıkarınca diyee?
selam kızlarrr
oley oleyyy sanırım monti benim diyetimm 2 aydır nerdeyse 79,4 den bir gram aşağı inememiştimmm ama bugün 78,6 gördüm belkii 1 haftada 1 kilo veririm monti ile
dolabımı boşalttıım bir sürü kıyafet eski kıyafetleerimmm 65dim o zamnlarr allahım nolur yeniden gençleşebiliyiiimmm
kızlar ev işleri malumm çok ama bu haberi vermek istedim sizee
heperacım nazlımın mönülerindeki kahvaltıları incele bak seninkiyle farklı .haftasonları geç kalkıyorum canım..hafta içi saat 7 de ayaktayım..çalışıyorum.denizlide laboratuvar teknisyeniyim.aylardır diyet yepıyorum.hep kalori saydım desem olur..bi sefer sadece 5 günde 5 kilo diyeti yaptım.tatil dönüşü acil kilo vermem gerekiyordu.onun haricinde 1200 kaloriyle başladım.kilom takıldıkça azalttım.ama bir haftadır kilo veremedim.1050 kaloriye kadar da düştüm.artık inecek hal kalmadı:))alışabilirsem bi süre monti yapayım diyorum.bugünkü menüm:
bugünkü menüm
SABAH:yarım elma
1 saat sonra:2 dilim tambuğday ekmeği arasına 1 dilim kaşar peynirini tost yaptım
1 su bardağı yarım yağlı süt
1 domates
ARA:1 portakal
3 saat sonra:2 parça tavuk ızgara
1 kase yarım yağlı yoğurt
biraz kuru biber kavurması
3 saat sonra:1 elma,1 portakal
olmuştur inşallah...monti mantığını kavramam zaman alacak gibi görünüyor.şimdilik nazlının menülerini uygulamayı düşünüyorum.herkese iyi geceler..
afiyet olsun tunacım canım arlarını tam olarak anyamadım ??????????????umarım kızlar vericem inşşş..
ben daha şimdi oturdum acayip yoruldum yarın işe götürmek için zaytinyağlı kereviz ve salata yaptım hazırladımm
ütü yaptım vs. sırtım çok agriii
menümm
kahvaltı 3dilim ekmek peynir zeytin marmelet
öglen 1 kase yogurt kırmızı et
ara bdem fındık
süt
elma yarımm
akşam 2 kaşık kıymalı menemen
küçük tabak kereviz yemeği
ara 1 elma
2 saat sonra yani şimdi tarçınlı yagsız sütt
öpüldünüz geçmişe örnek almak üzere dalış yapım
afiyet olsun nazlım .....günaydın hafta sonu menülerimi tazayım
07.01.2012 cumartesi
sabah
3 dilim kızarmış köy ekmeği
kk kadar beyaz peynir
zeytin ezmesi
cevizli ezme
öğlen
domates
salatalık
eski kaşar , beyaz peynir , zeytin
akşam
1 avuç fındık
1 kutu ayran
göbek salata
08.01.2011 pazar
sabah
3 dilim kızarmış tam buğday ekmeği
kk kadar beyaz peynir
domates + salatalık
öğlen
1 avuç fındık
2 kutu ayran
akşam
tavuk sote
yoğurt
közlenmiş kırmızı biber
Gunaydinnnnn,
He yedim valla ya zati su icemiyorum dis hassasiyeti sebebiyle kendimi sismis gibi hissediyorum.bakliyati islatiyorum sonra pisiriyorum.du bakayim su ikili sete ama hepsisuradada yoksa aldiramam kocise adamcagizi biktirdim vallahi :)))
Ya su ebrunu dvd si nerede satiliyor bulamadim gidip alacagim
banum ben genelde hepsini pişirip atıyrum kekde börekde . sabah çoçoklara direk çıkardıgım için pişmiş atıyorum sorunlamuyor
ıspaklıyı yaptınmı ..
ben haşlamam canım börek yaprken . hem sulanır hemde eşit yayılmaz börege .
ama yapmadan önce tuzluyorum vede yaglıyorum kırmızı toz bib ve baharatlarla hatta sogande dogruyorum onuda çigden koyuyoprum kavurmadan katarsan peynir vs katıyorum malum benim tarif takıntım yok ne uygun görürsem katıyorum .böregin yufkasını serene kadar ztten ıspanklar pörsümüş oluyor canım .
ben gül böregini şöyle yapıyorum yufkayı 2 ye kesip yaglıyorum ıspakyapacaksam başka iç malzeme kulanmıyorum baktın yufka çok kuru 1.2 kaşık süt düküyorum (AMA YAGLADIKSAN SONRA BÜ ÇOK ÖNEMLİ BİR AYRINTIDIR BÖREK YAPARKEN HARÇ KATMADAN MUTLAKA YAG GEZDİRİRİM SONRA SIVI HARCI EKLERİM ) çok yaglı olmaz kararına dikkat ederseniz ve diger yumurta süt yagort gibi diger katıgım içlere yag eklemem ..
ıspanagıda yaglanan yufkalara eşit dagıtırım yani blelli yerlerine deyilde öncen sardıgım her yerine yayarım. ve sarar kıvırırım biraz büğyük malum yarım yufkadan oldugundan ama çoçuklar için 1 porsiyon okula iyi olyyor . tabi dilimleyip küçülte bilisin . pambık gibi oluyor bu tarif .ıspanak yufkanın her tarafında oldugu için
tebrikler
tunacım cuma sabhları tartıl kilunu bildir canım liste için .
heperacım nazlımın mönülerindeki kahvaltıları incele bak seninkiyle farklı .
kaşar baya yaglı ekmekle yemessen iyi olur .
meyvende biraz fazla olmuş sanırım ....
alışırsın canım 1 haftaya kalmadan yeni başlayanlar için mönün gayet iyi ..
afiyet olsun tunacım canım arlarını tam olarak anyamadım ??????????????
kaç ara yaptın . montide bukadar ara yok canım .
afiyet olsun nazlım .....
yine kuruyemiş ve süte kalmışsın .
tahmin etmiştim . afiyet olsun .
inşallah vardır bak bekem .
nette yokmu dvd?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?