Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

iyi aksamlar arkadaslar,felaket bir grip donemi atlattim hamd olsun bugun daha iyiyim ,bu sene ne coccuklar ne ben kurtaramadik allah beterinden sakinsin insallahh
bu arada yeni gelen arkadaslara HOSGELDINIZ diyorum
aebencim kilo bildirimini biraz gec yapiyorum ama kusura bakma anca firsatim oldu:26:
cuma gunu kilom 55,600 herhalde yilbasinda yaptigim kacamaklar ve adet doneminin etkisi olmali... haftaya cumaya kadar toparlamaya calisicam artik

ya oyle yemek yerken atıverdım agzıma.evet malesef et yedım.
aksamda o kadarı dıkkat ettım teyzem geldı gelırkende kurabıye getırmış onlardan yedım.sımdıde kusmayı dusunuyorum :))) yok tabısı saka saka.ama ben bunları yarına kadar yakarım

cnm ben her türlü böreği çiğden yapıp atıyorum.yani iç harcı yada sosu ne olursa olsun.porsiyonluk börek olarak yapıyorum.sigara böreği,gül börek,bohça şeklinde katlanmış börek(şu an dolapta kıymalı-bezelyeli-havuçlusu var arkadaşta yedim ya geçen gün ondan yaptım)rulo börek...aklına ne gelirse hatta dün gecede bir tencere daha sarma yaptım bu akşamda elmalı kurabiye yaptım şu an donuyorlar dolapta..dolabım boşaldıkça yapıp atıyorum.boşalsın diyede yazdan attığım şeyleri tüketiyoruz.
yani böreğin harcı yoğurtyada süt-yağ-yumurta şeklindede olsa olur.sadece sıvıyağ-su karışımıylada olur.içinede canın ne isterse...istediğin şekildede katla kıvır..önce üstüne poşet serdiğin bir plastik tepsiye diz(sık sık dizsende olur yapışmıyorlar)dondurucuya at,donuncada doldur poşetlere yallah dolaba..canın ne zaman isterse kaç tane lazımsa çıkart aynen tazesine uyguşadığın işlem gibi yumurta sür 200 derecelik fırına at..valla tazesinden çok daha lezzetli oluyor özellikle börek.durdukça milföy gibi kat kat oluyor yufkalar..
bu gün akaşm yemeğini erken yemiştik eşim akşam çayın yanına bişeyler olsa iyi olurdu cnm varmı bişeyler dedi.dondurucuda ay çöreklerim vardı misafire diye yaptığım fazla gelen ve dolaba attığım.(pişmiş)koydum yağsız tavaya bi kapak kapadım kısık ateşte 3 dk'da yeni pişmiş gib olmuştu.yediler oğlumla..

ben aklına gelebilecek her şey dondurucuya atıyorum cnm..çokta memnunum tavsiye ederim.çocukluyada çalışanada süpper pratik..

salata konusundada ben doğramıyorum besin değer,n kaybetmmesin diye.yıkayıp atıyorum.kaç yaprak doğrayacaksam çıkarıp kullanığ kalanı dolaba...birde şey çok pratik oluyor.göbek marullar.onların dıştan bir iki yaprağını yıkıyorum ilk başta sonra zaten göbeğin iç kısımları kalınca onlar aynen lahanada olduğu gibi temiz oluyor gerek yok yıkamaya.zaten ayrılmıyor kökünden yapraklar koparmaya kalksanda ..ondanda kullanabilirsin...

zilim sağol canım.kalem böreği sarıp atmıştım onun haricinde börek atmışlığım yok zaten güzelde yapamazdım tepsi böreğini.geçenlerde gül böreği yaptım gayet lezzetli olmuştu ama yinede riske etmeyip hazır börek almıştım ani misafirler için :) ani misafiri eşim çağırır ve misafir gelmeden 1 saat önce haber verir sağolsun.
eşime derin dondurucu aldırdım geçen yıl.çok rahat oluyor dediğin gibi.ben zaten tembelim, çocukla dahada zul oluyor bana yemek işleri ile uğraşmak.bugün kereviz, ıspanak,havuç attım.yarın senin verdiğin bilgiler eşliğinde portakal kabuğu, börek, kek ve kurabiye hazırlayıp atayım derin dondurucuya.birde lahana alıp sarayım diyorum yarın ama zorlar sanırım :))

çamlıcam çok geçmiş olsun cnm...iyileşte diyet bi şekilde yoluna girer cnm...

tesekkurler canim ,bende senin gibi dusunuyorum ama bir kere bu diyete baslayip alistinmi kacamaklar kilodan cok vicdan azabi hissettiriyo:26:kacamak yapmayi hic sevmiyorum o yuzden...gerci bu sefer kacamak demiyelimde saatlerim cok duzensizdi bide meyveye cok yuklendim

sınavı geçtimmmmmmmm çok heycan yapmtım amaaaa nerdeysee inicemktim yarıda sonra toparladım:)

sınavı geçtimmmmmmmm çok heycan yapmtım amaaaa nerdeysee inicemktim yarıda sonra toparladım:)

tebrik ederim canim coooook sevindim ,bende ehliyetimi 14 sene once almistim 14 seneden sonra 8 aydir kullanmaya basladim artik butun ihtiyaclarimi kendim goruyorum hem artik araba kullanmak ihtiyac oldu tekrar tebrikler

Gunaydinnnnnn,
Hilalcigim biber salcasi sisiriyor diye hatirliyorum aebenim net bilgi verir.dun baktim baktim goremedim dnr de satilacak sanirim.gider alirim artik.dogumdan mi kaldi karnin?

hmm demek salçayı ölçülü kullancam... canım benim göbek ezelden var kızkende vardı ama hamilelikte yırtıldı sarktı falan derken irenç bi hal aldııııı inşallah zayıflayınca daha iyi olcakkk

çok geçmiş olsun canım ben hilal bu arada

tebrikler canımmm yollar hızlı şöfeeerrr görsün bakalımm

aeben merhaba

menüme yorum yapmışsın ilk sayfaları da es geç demişsin olur canımmm alıntı yapmıştım nasıl olduysa seninkiler gitmişşş

çok teşekkür ederim canım ilgin içinnn

ben bişe daha sorabilirmiyim 10 karbon alacaksın demişsin gündeydi galiba dimiiiii

bunlar içinde ekmek her bir dilim bir karbonmu oluyooo mesela ben bu sabah 3 dilim tb ekmeği yedimm çok mu olmuşş

menümü yazim en iyisi

kahvaltı
3 dilim ekmek 1 yumurta( yumurtanın ekmek ile yenmiceğini yeni öğrendim kızlar) peynir biber salça maydonoz şekersiz erik marmelat

öglen ızgara tavuklu bol salata ayran

ara 2 mandilin

yarım saat sonra light sütle nescafe 3-5 badem

akşam 2 pirzola tavuk bol yoğurt ( pilav yaptım sadece pişmişmi diye baktım okadar)

ara 1 elma yarım portakal

biraz fazlamı oldu bilmiyorum ama öglen ve akşam önceden 1 dilim mutlaka ekmek yerdim iki gündür bu beni zorladı yani 2 sate baya acıkmış oluyorumm bende o nedenle biraz fazla yedim 1 pirzola yiycektim 2 yedim doymak için

sevigler kızlar biraz yakın geçmiş okuyup monti hakkında bilgileniyim ben

Banuuuuuuuuuuuu tebrik ederim canim.aman diyeym isin pesini birakma ve basla ufak ufak.ay cok sevindim senin adina

tebrik ederim. şubattan sonra ehliyet için yeni uygulama geliyormuş sanırım senın bı bılgın varmı? bende almak istıyorum ama trafige fobim var sürekli kaza yapacagız dıye düşünüyorum

selam herkeseeeee
teşekür ederim kızlarrr:)))

ben hala regli olamadım ya

walla dondurucum ve düdüklü tencerem benim elimin altındaki 2 hazinem cnm...aklına ne gelirse var içinde...az önce eşim kıyma alıp gelmiş yemeklik ayırdıktan sonra kalanınından 1 kg kadar köfte yaptım attım.okuldan gelince hazır yemek.izmir köfte yapacağım zaman soy-doğra patatları dök yağlı borcama üstüne diz köfteleri ver ssalçalı suyunu hooop 5 dk'da fıstık gibi yemek.o pişerkende pilav olur.misafir bile gelse yüz akı bi yemek işte..oğluma patates kroket yapıp atıyorum 4-5 köfte 4-5 kroket çıkarıp caz cuz 5 dk.da hazır:)kayınvaliden sendeyken oğluşu ona bırak yap bi seferde..biraz yorulursun ama çok rahat edersin..

çamlıcam gazozum hastayken vitaminede ihtiyaç var bişey olmaz o kadardan..psikolojimizi nasıl baskı altına ladıysak kaçamak yapınca beynimiz tüm benliğimizi esir alıyor walla.ben hala öyleyim.kötü bişey yapmış gibi azap duyuyorum bazen..en basitinden eşim bu sabah sucuklu patatesli bişey yapmıştı.bayağı yağlıydı bana göre.üstünede kaşar gezdirip eritmiş.tadı nefisti 3-4 çatal aldım üstünden .yağı altına çökmüştü ama midemi kirletmişim gbi kötü hiissettim kendimi..

tebrikler banummmmm...ben emindim başaracağından zaten hiç kuşkum yoktu...arayı soğutmadan cesaretini kırmadan eşinle hafta sonları çocukları annene bırakıp çık dolaş biraz..eferimmmm.azmin zaferi.....sefiyorum seni leynnnn...

birde reglin gecikmesinin sebebi sınav stresi olabilir banum...tarçın ye biraz...

Son düzenleme:
ziilimmmmm saoll tatlımmm ama varya çok olaylıydıı yaa
ilk sırada benim herkeste heycan bendede bi heycannn bindim arabayaa
1 bayan 1 erkek komisyon varr erkek komisyonla ortookuldan din ögretmenim çıktı:)

ayarlarımı yaptım, debriyaj gaz gidiyorum ama bacaklarımm titriyor heycandann
sonra vitesi 2 ye takıyorum diye tekrar 1 e takmışım bi stop etti araba bi sarsıldık aglayıp bırakcam yani o derece
hocamm hadi banu dediii bismillah dedim tekrar başladım sonrası iyiydi bir kaç sinyal hatam oldu okadar
amaa arabadan zor attım kendimii malumunuz zırıldak biri oldugum içinn agladım hemencikkkk
kaldım kesin dedim şevkim kırıldııı ((((( ama 78 le geçmişimmm

ahh zilimmm yaww sen nekadar haklıymışsın bende 2 kilo yufka aldım annemlerin oaradan allahım dedim ya markettekiler yufkamı incecik zar gibiiiii 1 kilosunu sigara böregi sardım yani annecigim sardıı bana kıyamadı
1 kilosunudaa ıspanaklı börek yapayım diyorum onu nasıl yapsammm acaba ıspanagı kavursammı kıyma ile biraz?

patatess krokleti nasıl yapıyorsunnn ?bende yapayım diye düşündüm geçen bir kez yaptım dagılduı
reglimd eumarım strestendir yaa

Zilime katiliyorum sonav stresindendir gecikmesi banusum.
Ne aglaysun be ne olacaidi gececeyini biz bile bileyduk :)
Zilim kv yok bende needeyse 1ay olacak buyuk gorumceme gitti.arada birde kucuk gorimceme geciyor.gelir ama.su kroketleein tarifini viseneeee :)
Bu sabah hamaratligim tuttu kahvaltiya bizimkilere borek yaptim.aaa saar 10:30 oldu uyuyorlar hala.gittim ust kata annem hastaymis efendim siz kahvaltinizi yapin dedi esime gittim biraz daha uyuyayim dedi. Sinirden soylene soylenw mutfaga gittim oglusla.bi daha size bisey hazirlamayacagim diye.zati sekerim dustu onlari geklerken.neyse baktim geldiler kahvalti ettik hadi gidin yatin dedim :))) yatan insana tahammulum yok oglusda bana cekmis uzanan biri pldumu hemen gider laldirir

Kizlar hangi marka duduklu tencere kullaniyorsunuz.bende karacaninki var ama bo kere bile kullanmadom cok korkuyorum

banum arkada duran heyette senin ne kadar stresli olduğunun farkında emin ol..onlar neleri görüyorlar kimbilir..benim sınava girdiğim gün biri arabayı refüje çıkardı ve şakınlıktan dahada fazla hatalar yaptı.refüjden indirmeye çalıştı araba yan yattı.arkadada heyet çorbaya dönmüşüç küşüydi heyet ben girerken.hep öylemi yoksa 2 kişimi bilmiyorum ama arkada ortada bir erkek iki yanında bayanlar vardı.hepsi birbibirinn üstüne yatmışlar.arabadan hepsi yukarı doğru tırmana tırmana çıktılar falan.sürücü adayı olan bayan bayıldı ayıldı vs..benden önceydi bu olay olduğunda.ben o güne kadar bildiğim her şeyi bir anda belleğim kendi sıfırlayarak unuttum sandım..içimden bu heyet bu sinirle bundan sonra kimin arabasına binse bırakır..ama zaten ben daha kalkarken anladılar daha önceden araba kullandığımı.az ilerden geri dönebilirsin dediler.hocam binmişken bi tur atalım bari dedim.iyi sen bilirsin dediler.ben kendi isteğimle geri çıktım,part ettim vs..sonrada aldığım yere bıraktım..

yufka konusunda el açması yan yufkacı yufkasıyla marketteki makine işi yuflakar arası uçurumlar var banuşum..araba brandası gibi market yuflakarı,hiç elastik değil.büksen bükülmüyor kıvırsan kıvrılmıyor.ne gül böreği oluyor ne sigara böreği.her yanında yırtılıyor.yufkacı yufkaları taze olduğu için nemli hiç yırtılmıyor.suyu çekilmemiş market yufkaları gibi..her çeşidi hiç yırtılmadan kolayca kıvrılıyor yırtılmıyor.

ben ıspanaklı böreği şu şekilde yapıyorum banum istersen sende böyle yap.yada farklılaştırarak yaparsın.ben kıymasız yapıyorum.
ıspanakları yıkayıp doğrayıp az tuzla ovuyorum biraz sönsünler diye.çıkan suyu süzüp atıyorum.üstüne bir kurusoğanı incecik kıyıp birazda karabiber koyup üstüne ister lor istersende biraz beyazpeynir kırıklarsın.lor koymassanda kıymayı kavur ekle bu aşamada.kıymayı soğanla kavur,extradan soğan koymassın o zaman.birazda sıvıyağ gezdir harmanla..(ben toz tatlı kırmızıbiberde serpiyorum azıcık)
yuflakarı ser ben üst steyken kesiyorum hepsini.gül böreği yapacaksam 4'e sigara böreğinin kalın şeklini yapacaksamda 8'e bölüyorum.
bir kapta az sıvıyağ,biraz yoğurt,biraz süt,2 yumurta çırpıyorum.her yufkaya sürüp harç koyup sarıyorum.gül börek yapacaksam tek kat eğer sigara böreğinin kalını dediğim şekilde yapacaksamda 2 kat yufka kullanıyorum.ama iki katın arasınada üstünede bu sıvı sostan sürüyorum cnm..sonra yine bir plastik tepsiye poşet yayıp düzüyorum donunca hoop dolaba.
gül böreği yapacaksam tepsiye dizip dondurup atıyorum.diğer türlü olanı ise tava yoğurt kabı veya ona benzer dikdört bi kaba aralarına buzdolabı poşeti yada streç serip üst üste istifliyorum.yamulup yumulsalarda pişerken balon gibi şişiyorlar ..
uzun oldu ama detaylı anlatmadanda anlatamıycam gibi geliyor

patatess krokleti nasıl yapıyorsunnn ?bende yapayım diye düşündüm geçen bir kez yaptım dagılduı
reglimd eumarım strestendir yaa

banum kroket için haşlayacağın patatesleri kesinlikle kabuğuyla haşlaman lazım cnm.ve pişerken kabuğu patlayanıda kullanma tutmuyor yoksa kıvamı.kroketler pişerken yağ çekiyor yani.pişip pişmediğini anlamak için çatalla deldiğini kroket hamuruna katma kendiniz yiyin.
haşlanmış patatesleri pütürsüzce ez,biraz tuz azıcıkta karabiber ekle.hemen galete unu ve bir yemek kaşığı un ekle.soğuyana kadar bunları harmanla.bayağı katı bi hamur olsun.soğuyunca bir yumurta ve rendelenmiş kaşarı ekle.gene biraz yoğurup yedir bunlarıda..eğer cıvıksa galete unu ekle .bir kapta 2 yumurta yı çırp bir tabağada galete unu dök,bir tavada bol sıvıyağı ısıt.önce yumurtaya sonra galete ununa bulayıp kızgın yağa at kızart cnm.hepsi bu ...çok basit..eğer dolaba koyacaksanda aynen börektek gibi aralarına poşet serip diz yanyana at dolaba..çıkart kızgın yağa hç çözdürmeden ay kızart.
ben et pişirdiğimde falanda yanına püre yerine bunu servis ederim misafirlerime..çok basit ve elinin altında bulununncada iyi oluyor.kahvaltıya bile çok hoş oluyor...

öznurum ben fissler vitaquick olanı kullanıyorum cnm .çok memnunum..elim ayağım oldu resmen..piyasadaki en hızlı ve en güvenli pişirici deniyor.elırken çok araştırmıştım.bendede varıd karaca kullanıyordum ama uzun sürede pişiriyor.normal düdüklüden farkı yok.ben bununla barbunyayı 8 dk'da akşamdan ısllatılmuş kurufasülyeyi 9-10 dk'da nohutu 12-13 dk'da karnubaharı 1 brokoliyi 30 saniyede.bütün patatesi 4 ikiye kesilmişi 2,5 dk'da haşlıyorum. 4,5 lt'liğini kullanıyorum.herkese tavsiye ederim.fiyatı biraz pahalı alırkende çok düşünmüştüm ama iyiki almışım diyorum.çalışan insanın en büyük yardımcısı cnm..birde benim gibi mutfağı seven tiplerin tabisi..

160 yıllık bir alman markasıymış fissler.160 yılda tek bir patlama vakası yok..çünki emniyet ventili sayesinde basıncı artarve kullanan insan bunu farketmezse içindeki fazla basıncı otomatik olarak kendi bırakıyor güvenli bir şekilde..ve havası çıkmadan assla açılmıyor diğerleri gibi..çekiçle vursan açamassan içinde basınç varken..düşünürsen al derim..kampanya falan olursa kaçırma ..ben 370'den 320'ye düşmüştü o zaman almıştım..,inan bazen birde başka bir boyunu alayım diye düşünüyorum ama paraya kıyamıyorum :))

geçen gece akşam yemeğini yapayım yarın okuldan gelince oğlumu yedir içir uyut derken öğeln yemeğim iyice geçe kalıyor dedim.kalktım 8 dk'da eşime barbunya 1 dk'da kendme karnıbahar yemeği yaptım valla.hadi soğan soması ıvırı zıvırı derken en fazla 15 dk'da 2 çeşidi yaptım gittim yattım.barbunya pişti açtım hemen başka tencereye aktardım hemen karnıbaharı yaptım.oda düdüklüde kaldı.sabah giderkende soğmuşlardı dolaba attım çıktım gittim.geldim hem kend yemeğim hem eşimin yemeği hazır.hiç tasalanmadım yemeğim hazır olunca...

Zilim acil cvp :) neden 4,5 lttercih ettin canim birde ben patlamasindan cok korkuyorum.annem hep korkuturdu bizi kucukken.fakat kullanmam lazim ama evdekini kesinlikle kullanmam.bunun kapagini acmak takmak kolaymis oyle yaziyor dogru mu canim birde neden vitaquick tercih ettin
He bu arada fiyati lt arttikca artiyor :) krstane kebap acil cvp kampanyda son iki gunmus hepsisuradada verecegin cevaba gore acil alazaam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…