tünaydınlar kısçeler...
herkes ne gzel vermiş kilocukları..brawoo
tuna haftaya sende hem regl sonrası olduğu için hemde metabolizmanın montye cvp vermesi hasebiyle güzel rakamlar göreceksin tartıda cnm..
diyarım tatlımmmspora başlamışsın ne güzel... spora ilk başladığında kasların su tutması muhtemel cnm o sebeplede ilk haftalarda kilo kaybı görmemen normal yani sakın endişeye kapılma.spora ve montiye devam...elbet gidecek bu kara yağlar...
banum evet cnm doğru hatırlıyorsun cerrah benim eşim.normalde yeşil önlükle giriyor ameliyata eğer planlı bir ameliyatsa.ama bazen acil vakalarda yetiştiremeyip üstü başı değişmeden giiriyormuş yada ameliyata girene kadar acil müdahale esnasında kan fışkırıyor üstüne.yeşilleri yıkama ve steril etme işini hastanede yapıyormuş hizmetliler ama beyazları eve getiriyor kaç tane attım lekesi çıkmayınca.birde midem kalkıyor artık alemin hastamıdır heptatitlimidir elimle ellemeden suya basıyorum baznede eldiven giyiyorum hasta olucam korkusuyla..akşamki getirdiklerinide arielle çıkarttım ama gölge gib belli( bi daha uğraşıcam kurusunda bakayım..
İNŞALLAH canım 1 kilo nedemek ben çok zor veriyorum 500 gr versem havalara uçarım bu hafta iyce sıkıp spor filan bakalım monti ile olur inşallah
hafta sonu iyce araştırcam bide bir haftalık salata yapıp saklama kabına koyup işe getirmeyi planlıyorumm
umarım zili veririm
eşinin işide ne güzel bi meslek ama çok zor ben anwayin leke çıkarıcısını kullanıyorummm fısss piskirtüoson beş dakka bekletip makinaya atıyosun süper canım her lekeyi çıkarıyo ariel leke çıkarısı filan halt etmiş yani
Ay hilal bende bu salata olayina taktim.tupperin salata kaplarindanmi alsam diyorum.birde yogurtlarim titmuyor son iki uapisimda.kabinda problem var.acep tupperin yogurt kabi varmi.amwayin leke cokaricisini duydum bende.evdeki bitsin omdan alacagim
tunacım çok sağol cnm..hemen deiycem.o kadar çok forma atmak zorunda kaldımki...artık kar etmiyor diye hiç eşime bile söylemeden kumaşını alıyorum lekeliyi götürüp veriyorum terziye aynı ölçülerle dik diye..adam ilk başta eşimi aşçı sandı zaten.kan lekesitam çıkmayınca hafif yeşilimsi bi leke gibi kalıyor adamda eşimi aşçı sandı:)) amway2ın look ve zoom'unu hep kullanıyorum.önce onlarlada bi deniim bakiim..eşimin yanında çalışan bi hemşire satıyor ısrmarlarım spreyide..
salata saklama işinide zamanında çok yapmış biri olarak doğrayıp haftalık yapmayın acaip şekilde pörsüyor çünki doğranmış yeşillik.ne kabında olursa olsun...bende tupper'ın her şeyi mevcut.en sevdiklerim bakliyat sakalam kapları,hamur mayalama kabı,yağdanlığı,bilimum saklama kabı çeşitleri...oğlum içinde bebek setini ve suluğunu almıştım...hepsindende memnunum.ama salata saklamak için bir hafta çok uzun bir süre..ben şu şekilde yapıyordum.salatalık malzemeleri(tazesoğan,marul,roka,tere gibi yeşillikleri)yıkayıp kağıt havluya sarıp saklama kaplarına koyuyordum.ama buzdolabı poşetindede 3-4 gün dayanıyor.
mor lahanayı traş bıçağı gibi bişey varya onunla incecik doğrayıp bir cam kavanoza üstünede büyüklüğüne gçre 1-2 limon sıkıp hoop dolaba..havuç ve turp zaten o cart cart kazıdığımız soyacakla 1 dk sürmyor salata yaparken.yeşillikleride çıkart doğra.5 dk'da beşiktaş:))çalışan insan için bu tür pratik fikirler acaip kolaylık oluyor.akşamda kahve içmiştim uyku tutmadı,herkes yatışınca sarma sardım bi tencere attım dondurucuya.biliyorsunuz bana pek haberli gelen olmuyor sağolsunlar:)) hep tetikte duruyorum o sebeple.çocuk olunca insan zaman kazandıracak şeyler arıyor...biri gelse koyucam tencereye suyunu koy bitti işin.o sırada yine dondurucudan börek ve kurabiye al sata 3 çeşit hazır:))ister haberli gelsin ster habersiz...24 saat hizmetindeyiz:))))
öznurum kabından değildir cnm yoğurt mayalama işi..annem aklına gelebilecek her şeye mayalıyor,cam kavanozdan tutta emaye tencereye,plastik kaba...hepside tutuyor.süt önemliymiş her sütçününki tutmayabiliyormuş diye duymuştum annemden.içinde su olan sütte pek tutmuyormuş.hazır yoğurdun mayalamasınıda beğenmiyorum ben uzuyor yoğurtben oğluma mayalarken köylülerden süzme yoğurt alıp onunla mayalıyordumççok güzel tutuyordu..
banuş sürüştedir şimdi...aebenim nerelerde....?
birde dünyahali vardı bir hafta faan göründü kayboldu ??pesmi ettiki acep?
ocd canım ben aldım vallahi çok memnun kaldım zilinin dediği gibi bi haftalık belki fazla olabilir yani pörsür gerçi yaptım yag tuz koymeyınca yeni yapılmış gibi kalıyooo al dene mutlaka yogurt için bişe diyemicem hiç yapmadım beceremem heralde
ya böyle herbişeciğini hazırlayıp dolaba koyan hatunlara varya hayranımm ben biraz tembelim galibaa pravo süpersin canımm
bide ben şu salatalık olayını biraz çeşitlendirmem lazım hep kıvırcık mor lahana sıkıyoo biraz daha fazla çeşit koyimmm bunların hepsini her ögün yiycem inek gibinn
bide kızlar geçmişi okudum da peynir yemiyoruz kahvaltıda ekmekle öylemiii
peynir yeniyor ekmekle cnm..ama her peynir değil.yağ oranı düşük peynirler yeniyor.(bim aknaz lıght-carrefour lıght-migros lıght)bunların yağ oranları%2,5 civarı.bunlar serbet.hem yumurta yediğin günlerde hemde ekmek yediğin gün yiyebilirsin bu peynirleri..başka tüm markaları bir zamanlar arkadaşlar için araştırmıştım ne kadar lıght,yağ oranı azaltmıştır vs..yazsada en düşük %10-15 civarı hep..sakın lıght yazıyor diye aldanıp etiketini okumadan alma cnm..
ekmekte tam buğday biliyorsun..bimin köy ekmeği en ideali kolay bulunması açısından...ben uzun br süredir unonun tam buğday ekmeği var bir dilimi 39 cal.onu yiyiyorum onunda tadı çok güzel.yawan değil..ve çok tok tutuyor..onuda tavsiye ederim..hemde 2 dilim taş gibi doyuruyor karnını toplamdada 80 cal.civarı alıyorsun normal tam buğday ekmeklerinin bir dilimi o kadar neredeyse...örneğin bimin köy ekmeğinin 100 gr'ı 230 cal. unonunki 180 cal..ve her yerde var ikiside seçim sizin ikiside olur yani...
ekmekle peynir yiyiyoruz canım ama peynirimiz yağsız olacak ( bim aknaz , carefoursa light ve migrosun light peyniri )
ekmekle beraber yumurta ve et çeşitlerini yemiyoruz
peynir yeniyor ekmekle cnm..ama her peynir değil.yağ oranı düşük peynirler yeniyor.(bim aknaz lıght-carrefour lıght-migros lıght)bunların yağ oranları%2,5 civarı.bunlar serbet.hem yumurta yediğin günlerde hemde ekmek yediğin gün yiyebilirsin bu peynirleri..başka tüm markaları bir zamanlar arkadaşlar için araştırmıştım ne kadar lıght,yağ oranı azaltmıştır vs..yazsada en düşük %10-15 civarı hep..sakın lıght yazıyor diye aldanıp etiketini okumadan alma cnm..
ekmekte tam buğday biliyorsun..bimin köy ekmeği en ideali kolay bulunması açısından...ben uzun br süredir unonun tam buğday ekmeği var bir dilimi 39 cal.onu yiyiyorum onunda tadı çok güzel.yawan değil..ve çok tok tutuyor..onuda tavsiye ederim..hemde 2 dilim taş gibi doyuruyor karnını toplamdada 80 cal.civarı alıyorsun normal tam buğday ekmeklerinin bir dilimi o kadar neredeyse...örneğin bimin köy ekmeğinin 100 gr'ı 230 cal. unonunki 180 cal..ve her yerde var ikiside seçim sizin ikiside olur yani...
zilim sen böreği nasıl atıyorsun derin dondurucuya bi diyebilir misin zatıma? tarif değil yani herşeyi çiğden mi yapıyorsun? ben sigara böreği atıyorum ama normal börek hiç denemedim.
kıslar ben doğrayıp atmayacağım.benim derdim yıkamak :) cok uzun suruyor yıkamam ve oglus dırlık vermiyor o esnada.tupper uzun sure taze tutacaksa alayım yok tutmayacaksa zılımın tarifindeki gibi yapayım.yıka kurut sat posete koy :)nedersiniz zilim ve hilal?
he bu arada sütümü değitirmiştim yoğurt mayalamak için.2 dir su gibi oluyordu sebep bu olabilir o zaman.süzme yoğurt ve baska bır marka sut ile deneyeyim bugun.tesekkur ederim zilim.
hepinizi tebrik ederim hatunlar .... ne güzel kilolar gitmiş .....
banuşum yarın sabah için başarılar canım
mesajları hep okıyamıdım kusruma bakmayın ..
tunacım hoşgeldin .
Kızlar herkese iyi akşamlar...bende sabah tartıldığımda tam 65kg geldim.600gr vermiş görünüyorum ama su kaybıdır diye düşünüyorum.Çünkü bu hafta regl oldum malum vücut su tutuyor.Bugünkü menüm
Sabah, tam buğday ekmeği 1 dilim (uno)
peynir( pınar aldım ben light beyaz p. bazende bahçıvan alıyorum light)
çay ve diabetik vişne reçeli
öğlen, mercimek yemeği ve yoğurt
akşam, ızgara balık ve 1 kase tarhana çorbası
Ben tarhana çorbası yiyebilirmiyiz diye soracaktım.Kitap bende var dün akşam biraz karıştırdım, tarhun otu yazıyor ama malum tarhananın içinde un da var.Bide malum dönemden dolayı canım çok tatlı istiyor.bende bitter çukolata aldım bir parça damağıma yapıştırıyorum.Bün 2 parça bu şekilde yedim.%70 KAKAO içeren bitter çukolataya izin var.Spor maalesef yok.herkese kolay gelsin...
E.salli nin karinsavar dvdsi pazartesi gunu heryerdeymis.twit etmis genduleri :)
eczcım daha sık mönünü yazcasnımki yanlışlarını düzeltelim ...Kızlar herkese iyi akşamlar...bende sabah tartıldığımda tam 65kg geldim.600gr vermiş görünüyorum ama su kaybıdır diye düşünüyorum.Çünkü bu hafta regl oldum malum vücut su tutuyor.Bugünkü menüm
Sabah, tam buğday ekmeği 1 dilim (uno)
peynir( pınar aldım ben light beyaz p. bazende bahçıvan alıyorum light)
çay ve diabetik vişne reçeli
öğlen, mercimek yemeği ve yoğurt
akşam, ızgara balık ve 1 kase tarhana çorbası
Ben tarhana çorbası yiyebilirmiyiz diye soracaktım.Kitap bende var dün akşam biraz karıştırdım, tarhun otu yazıyor ama malum tarhananın içinde un da var.Bide malum dönemden dolayı canım çok tatlı istiyor.bende bitter çukolata aldım bir parça damağıma yapıştırıyorum.Bün 2 parça bu şekilde yedim.%70 KAKAO içeren bitter çukolataya izin var.Spor maalesef yok.herkese kolay gelsin...
ANA BEN YENİ, BAŞLAYANLARA ETLE EKMEK YOK DİYOM AMA BAKARMISINIZ OCDİME .Sabah Ekmekli kahvalti
Ara kuruyemis kuru meyve
Karnibahar yemegi yesillik yogurt
Ara kuruyemis meyve
Aksam :) yanlis hesap dan dolayi kiymali tarhana corbasi 2dl tam bugday ekmegi yogurt yesillik
TUNACIM BİTTERE KONUSUNDA HAKLISIN YA KISITLI YA YENMEMELİ HATTA ET ÖGÜN ARKASINDAN KESİN YENMEMELİ ET ARDINDAN AZDA OLSA KANŞEKERİ DALGALANMISI KİLO ALDIRIMASADA VERDİRMEZ... BUNU BÖYLE BİLİN ET ARKASINA YEDİKLERİNİZE DİKKAT EDİN .teşekkür ederim canımhoşbuldummm
canım menü çok gzüelde çikolata bitter heralde kısıtlı yada yenmemelli değilmi bilelim yani....
dört gözle bekliyorum koca bi karnım var ne yazikki
bugünkü manüm kızlar yorumlarını bekliyorum monti olarak uygunmuuu
kahvtı 2 dilim tb ekmeği beyaz peynir biber salçası( peynir liğht değil evde biraz yağlı penir var biterene kadar kullansam olurmiki)
ara yokk
ögeln 4 sulu köfte 1 ayran
ara 6 badem light süt
akşam ıspanak 1 tabak yumurtalı(prinç yok)
bol yoğurt
ara 1bardak süt 1 elma
iyi geceler kızlar
ECRİNCİM DAHA SIK YAZ CANIM BİZLER BAYA GEVEZEYİZDİR E MALUM 3 SENENİNDE ARKADAŞLIGI VAR TANIRIZ BİRBİRİMİZİ ..nasılsınız abaklım ben çok falz anete gelemezsemde sizi takıp etmeye çalısıyorum mönülerinize bakıyorum yedıklerıme dikkat ediyorum sayenizde zayıfaldımda ortomda süper hep yazmak istiyorum ama fırsatım olmuyorr bende burdayım yanı :)
size bişey sorcak bende kitap almak istiyorum doğrumu sizde bi bakın yanlış bişey almıyayım:)
Eki Görüntüle 322476
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?