Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

cnm kilo almada yaş etkilidir bu tamam
ama şimdi senin boyuna göre 59 kg ztn düşük vücut artık normal kilosuna doğru yol almaya çalışıyor yani ideal olması gereken kiloya
yediklerinden kalori olarak azaltmak elbette zayıflatması gerekir ama bunun mantığı şu:
diyelm ki ihtiyacın 1500 kalori
sen eğer ki 1400 alırsan vücudunun metabolik hızını düşürürsün
çünkü vücudun 1500kalori ile kendini idame etmeye programlı boyun, yaşın, vs...'ye göre
mesela diyelim ki 1600 kalori aldın ama 200kalorilik de spor yaptın o zmn kilo verebilirsin
bu kalori hesabı uzun iş ben biliyorum da anlatmakta biraz zorlanıyorum maalesef
şunu söylemeden geçemicem, gereğinin çok altında beslenme vücudun kıtlık sinyali vermesine neden olup kilo aldırır senin yaşadığın durumu ben de yaşadım kilom vardı vermeye çalışıyordum olmuyordu herkes yediklerini kıscan boğazını kısmadan olmaz derdi ben ztn az yiyordum iyice azalttım azalttıkça kilo aldım daha da kıstım ve şimdi vermeye çalışıyorum 62 kilodan 80e çıktım üstelik daha az yiyordum 80ken
şimdi daha fazla yemekle beraber kilo veriyorum çünkü yakıt olmadan araba nasıl çalışmazsa, besin almadan da metabolizma çalışmaz bilmem anlatabildim mi?
bu arada ben diyetisyen değilim ama birçok yazım var sitede
elimden geldiğince diyet ve beslenme üzerine yazılar yazıyorum sorulara cevap vermeye çalışıyorum bilmediklerim hakkında araştırma yapıyorum diyetisyen olmayı çok istedim ama olamadım yine de okuyorum
burada yazan yani kkdaki kişilerden bazıları inan bir diyetisyen kadar donanımlıdır
ben de okuyorum ve anlamadığım yerde bilenlerden destek almaya çalışıyorum eğer ki niyetin kilo vermekse, montiye takıl verirsin emin ol
inşallah yazdıklarım senin kafandaki soru işaretlerine azıcık olsun yanıt olmuştur
sevgiler...

canim cok ilgilendin benimle cok tsk ederim sana. simdi ben aslinda hep az yiyordum ve kilo veriyodum yada kilomu tutuyodum asiriya kactigim an zaten hemen aliyorum. demek simdi biraz yasta ilerleyince vücut kizmaya basladi :) 61 olsam gene yeticek bana böyle karnim falan biraz ciksin rahatsiz oluyorum. zaten ben öyle asiri zayifliligi seven bir insan degilim. bu arada simdi pilatesimi yaptim ve dusumu aldim yaticam malum yarin gene is. bende diyetisyen olmayi istedim ama ise baslayinca tekrar okula gitmedim. avusturyada yasiyorum burda üniversitede hangi bölümü istiyorsan onu okuyosun öyle bi güzel yönü var.
böyle seyler benimde cok ilgimi cekiyodu herzaman. simdi bu montiyi nasil yapayim ben cok yaziyor ilk sayfayi okudum ama tam olarak neye dikkat ediyoruz ben mesela simdi yarin ne yiyeyim bana söylermisin?

hoşgeldin canım..

cnm tabii ki ilgileneceğim biz burda birbirimize destek için varız birimiz olmazsa diğermiz mutlaka yazar bişeyler
yurtdısında olmanın avantajını kullan derim ben de bulundum bi ara ama o zmn daha lisedeydim ve kalma gibi durumum olmadı şimdi imkanım olsa giderim yurtdışına ama çalışmıyorum bile
işte ya 2 yıllığı 4 yıla mühendislikle tamamlayıp ustune belki diyetisyenlik master yapayım diyorum yani senin yerinde olsam hiç kaçırmam tabii maddi imkan da olmalı
ne yiyeceğine gelince...
sabah normal kahvaltı edersin
işte tam bugday ekmeği+peynir+salata (maydanoz, domates evde ne varsa)
öğlen et/tavuk/balık(yağsız)+salata+yogurt/ayran
ya da sebze+salata+yogurt
akşam da benzer
ama öğünler arası en az 3 saat geçmeli eğer et ise bu 4 saat oluyor
sen yarın yediklerini yaz burdaki arkadaşlar daha iyi yönlendirir seni bnm eksikliklerim olabilir çünkü

Gunaydinnnnnn,
Yok anacim hersey sekersiz iciliyorda cay icilmiyor.tatlandirici alayim bugun.ayyy yarini dort gozle bekliyorum 62 kg gorurum insallah

slmm öznurcum nasılsın cnm, kimsecikler yok yaa zilimde gelmiyor nerede acaba?
merak etmeye başladımmm... ben yine çuvalladım ya çok cnm sıkkın artık hiç bi yöntem yaramıyorum bana

canim burda hersey cok zor okullar cok zor fazla üniversiteye giden yok cünkü zorlaniyor herkes. cok kati kurallari var. ben hukuk okuyodum ara verdim baska bölümü denedim simdi tekrar gideyim diyorum ama evde okunandan var onu yaparim diyorum ama isimde cok yogun bakicam artik.
bak ne dicem benim isyerinde yemek yeme imkanim yok öyle türkiyedeki gibi disardan söyleyebilecegimiz yer ya pizzaci ya döner yani bunlarida yemek istemem. yada evden getiricem mecburun aksam yemek yapicam ertesi günde ise getiricem. benim asil korkum daha fazla kilo almak. tiroidimde az calistigi icin dikkat edeyim simdiden. dahah cocuk bile dogurmadik nlucak bakalim :) simdi makarna pirinc yasak degil mi? peki kuru kayisi? ananas? bunlari yesem olurmu? tatli yasak öyle anladm dogrumu. kalorimi hesaplicam simdi ben?

kizlar benim moralim bozuk bu isyerinde bu diyet nasil olucak resmen yicek bisey yok evden getireyim en iyisi yarin tam baslayayim. ekmek getirdim bugün onu yesem kuru kayisi getirdim bide ananas var. kahve icebiliyozmu. tatlandiriciyla? ama kacinin kahveden koffeinsiz olsun yaziyor

Suzn canim ekmek sabahlari max 3 dl tam bugday olacak.eger kahvaltida yumurta gibi proteinli gidalar varsa ekmek yasak.ekmek yiyeceksen protein yasak.
Kahvr kafeinsiz sekersiz icebilirsun ama bence bir fincandan fazla icme.tatlandiriciyi doyetw alisana kadar kullan bence.ben oyle yapmistim.
Kuru kayisi ananas meyve yerine geciyor.ya yemeklerden 15 dk once yada yemeklerden 3 3,5 saat sonra tiketebilirsin.

slm kızlar naıslsınız bakalım ben bişey sorcamm size diyete devam edıyorum dun adet oldum sabahları 1-2 tane kuru incir yesem olurmu aç karınlaaa yumurtam gelişsin diyee yemek istiyorum

Banucugum vallahi bende ziligurtiyi merak etmeye basladim.iyidirler umarim.ulasma sansimiz yok malesef.aebenin annesi feldi ondan girmiyor biliyorim

slm kızlar naıslsınız bakalım ben bişey sorcamm size diyete devam edıyorum dun adet oldum sabahları 1-2 tane kuru incir yesem olurmu aç karınlaaa yumurtam gelişsin diyee yemek istiyorum

Yiyebilirsin kuru incir meyve neticede.kahvaltidan 15 dk once.

Regl donemini kuru kayisi ve kuru incirle atlattim kizlar.sabahlari kahvaltidan 15 dk once cay ile beraber bi tane kuru incir yedim.aksam ise cay ile beraber incir kayisu ve hurma tukettim.

tsk ederim canim ilgin icin.
ayin 15inde doktordan randevu aldim tiroidimde az calistigi icin doktora bu durumumu anlaticam bakalim günlük kalori ihtiyacim ne kadarmis bi sorayim bakalim. diyetisyen degil ama beslenme ile ilgili diplomasi var oda diyetisyen gibi biseydir umarim faydasi olur.
bende yarin evden biseyler getirip baslicam bugünde simdiye kadar 1 fincan kahve (is yerinde kafeinsiz yok napayim?????)
3 kuru kayisi, ananas yedim.
1 dilim ekmek
1 litre su (bu arada suyu zor iciyorum yanima koymasam aklima gelmez)

işte yurtdışında bu imkan var bn de alabilirim online ama işte Türkiye'de geçerliliği yok yaaaa
kalori ihtiyacını kendin de hesaplayabilirsin kolay bişey bu
yaş, kilo, boy söyle hemen bakalım bunun için otomatik hesaplayıcılar var güveniyorum ben çünkü diyetisyen de aynı kaloride diyet vermişti ama montide kalori sınırlaması yok
sadece öğünlerde belli gruplarda besin yiyorsun mesela ekmek ama tam bugday olmalı, günde 3 dl max o da sabahları genelde
uyguladıkça yardımcı oluruz
ben de evdeyim ama zorlanıyorum çünkü evde herkes yemek yerken ayrı olmuyor

kızlar ya merak ettiğim bişey varrr
montide salata+yogurt yapıyoruz ya yogurdun yağ oranı pek fark etmiyor biliyorum da salataya yağ koyabiliyor muyuz yoksa yağsız mı yenmeli???

Hilalcigim sukur iyiyim cnm.kar kis deyince evde kendime mesgale ariyorum.tilifonuma kap oruyorum :) sen nasilsim bebikim nasil?
Suzn anacim zeytinyagli yemek yap biliyorsun hemen bozulmaz.oglenleri tavuk yada kirmizi et siparis etme sansin yok mu?yogurdunu salayanida al yanina.birde meyveni gotur ogleden sonea aksama kadar acikirsin ara yapmanda fayda var.bu arada z.yagli yemeklerine seker kotmayacaksin unutma :))) haftada uc kere kurubakliyat ypabilirsin
Lily86 az miktarda zeytinyagi kullanabilirsin cnm.

tsk ederim kizlar öyle yapicam evden getiricem. disaridan söyleme sansim yok. is yeri uzakta yakinda biyer yok malesef. döner ve pizza var onlardanda uzak durmaliyiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…