Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

merhaba bende bu diyeti öle forumda gezerken buldum ve yarından itibaren başlamaya karar verdim ama şuan regli dönemindeyim bittikten sonramı başlasam

Canım hoşgeldin.
Aeben detayları anlatır muhakkak.Fakat et ile baklagil ve ekmek tüketemiyoruz.Bu sebeple etli nohut olmaz.he sadece nohutu yiyeceğim dersen olabilir.
sabah kahvaltına ek yapayım.salatalık domates de tüketebilirsin.

günaydın
yagmurlu bir ankara sabahından . gece ne yagdı maşallah ..

kızlar herkese merhaba.
Bu diyet kafama yattı yapmayı düşünüyorum.
İlk sayfayı detaylı okudum ama tam anlayamadım bir noktayı.
Sabahları beyaz peynir yemek yasak mı?:44:
hoş geldin . peynir yasak deyil canım . linkin 2.3. sayfaları 4 sene evvelinin . o zamanlar diyet hakkında fazla bilgim yoktu .. antininde dedgi gibi sabah ekmekle peynir yiyebilirsin ama yag oranı biraz düşük olsun .. yaglı peynir yerim dersende ekmeksiz yumurtalı kahvaltı yaparken yiyebilirsin .. linkin ilk mesajı günceldir.
OCDiimde degi gibi baklagiller ekemk sınufında o yüzden etle karıştırmıyoruz. yeni etleekemk türevi beraber yenmiyor .akşamınada yogurt ekleye bişlirsin montide yogurt genelde her iki ana ögündede yeniyor çünki yogurttaki calsuyum yag emilimini engeliyor
merhaba bende bu diyeti öle forumda gezerken buldum ve yarından itibaren başlamaya karar verdim ama şuan regli dönemindeyim bittikten sonramı başlasam
hoş geldin . yok canım hiç fark etmek regl yada olmaman .
......................

günaydın herkese....
bubble ve melike hoşgeldiniz arkadaşlar...hayırlısı olsun diyetiniz,devamı gelir inşallah...

ocd'im bende yapıyorum pilates cnm..geçen sezon ebru yokkende tekrar başlar ümidiyle dönemin yarısına kadar iyi kötü yapmıştım,sonra pilates yapmadım ama koşu bandıyla devam ettim.yazın hepsine ara vermek zorunda kaldım,totom yer görmedi koşturmaktan..düğünlerdi,sağlık problemleriydi derken eve gelemedim zaten... bu sezonda full başladım.okuldan geliyorum,oğlumu yedirip içip uyuması için yatağına yatırdığım gibi,açıyorum ebrunun o günki videosunu..oturup yapıyorum sonra günlük işlere dalıyorum..ebru saat 10'da değilde 1'de başlıyormuş gibi düşünüp aksatmadan yapıyorum..benimde ilk başlarda bacak arkalarım hafif kapalı durumdaydı.en son pilates bittiğinde bacakları esnetme için yerde yapılan bi hareket varya onu ilk başlarda çenemi dizime değdiremiyordum mesela ,şimdi çok rahat değiyor...zaten pilates bittiğinde masaj yapılmış gibi rahatlıyorum,yerde uyuklamamak için zor tutuyorum kendimi walla...sende yap mutlaka cnm,hipo içinde egzersiz çok iyi gelir....

anticiğim hipon varsa ara öğünleri meyveyle yapıp kan şekeri düzeyini dalgalandırıp o yorgunluk,kesiklik hissini yaşamaktansa aralarını yoğurt,peynir,süt gibi şeylerle yapmayı denesen..:26:

banuş gene kayıpsın şu oklava smileyini niye kaldırdılarki yaw..arada birde olsa işe yarıyordu

ben olumun okula gidip onu alıp doktora götürücem birazdan,ve kendimde sesimde kısıklık ve çatallık devam ettiği için son kez doktora gidicem,4 aydır böyle sesim ve acaip rahatsızlık veriyor.yüksek sesle hiç konuşamıyorum.hep kısık konuşmak zorunda kalıyorum iyice bozulmasın sesim diye..nodüller 2mm demişti 1 ay önceki gidişimde ilaçlarım bitti,eğer nodüllerde küçülme yoksa ameliyat demişti ..umarım küçülmüştür...sesimi kaybetmek istemiyorummmm

Hoşbuldummm verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
Sabah küçk bir dilim peynir yarım domates 3-4 zeytin ve 1 dilim tam buğday ekmeği yedim.
Öğlende nohut yiyeceğim ama etlerinden yemicem.
Şirkette nohut çıktığı için mecbur yemek zorundayım

Ziligurti hoşbulduk inşallah devamının geliceğine inanıyorum. Çünkü vücudu yoran şok diyetlerden değil.
Ne yiyeceğim ne yemek yapacğaım diye strese girmeme gerek yok evde sebze yada et akşam ye pişmişse onu yiyeblirim. Buyüzden devamlı olacağıma inanıyourm :)

öncelikle günaydın ve hoşbulduk :)
ilk sayfayı falan okudum ama ben size günlük yediklerimi yazayım çıkarmam veya eklemem gerekenler konusunda beni bilgilendirseniz ?:)
bide ben 3 gün staj yapıyorum onun haricinde okula ve dershaneye gidiyorum
staj günleri için= 1 fincaan nescafe içiyorum kahvaltıda hiç bir zaman zaten bi kahvaltı düzenim olmamıştır sonra öğle yemek arasında kadar genelde acıkmam bünye alışmış artık öğle yemek arasındada şirkete gelen yemeklerden yağsız olur genelde çorba oluyor ya sebze yada et yemeği geliyor bide makarna yada pilav yanınada ayran sonra akşam eve gidince evdeki menüde şirkettekine benziyor zaten çorba bizde pek et yenmediği için sebze yemeği olur genelde makarna yada pilav
okul ve dershane günleri ise: sabah yine nescafemi içiyorum okuldan sonra direk dershaneye geçtiğim için aralarda birtek çubuk kraker yiyebiliyorum zaten öle dışardan yemek gibi bir alışkanlığım yok birde çay içerim akşam eve gittiğimdede menüm yine çorba sebze yemeği ve makarna pilav olarak değişir
aralarda çay içiyorum ama şekersiz içiyorum onuda

merhaba melike hoşgeldin.
sana neler yemeli yememeli yazacak kadar bilgili değilim diyet konusunda zaten yeni başladım. Fakat bir bayan olarak ileriki yaşlarında çok eksikliğini çekeceğin kalsiyum günlük beslenmende hiç yok. bunun için süt,peynir en önemlisi de yoğurdu hayatına mutlaka sokmalısın. bir de günün en önemli öğünü bence kahvaltıdır. ilk düzenlemen gereken o bence. güzel, sağlıklı bir kahvaltının yerini hiçbir öğün tutmaz emin ol.

sanırım bende o okuldan kalan bir alışkanlık sabah 5 te kalkıyorum okul uzak olduğu için 6 da otobüse biniyorum midem bulanıyor kahvaltı falan yapınca ama akşamları yoğurt yemeye çalışıyorum tavsiyelerini göz ardı etmeyeceğim tabiikide

Öğle yemeğinde mercimek çorba, nohut ve yanındada yoğurt yedim. Nasıl sizce diyete uygunmu?

Selam
aben ablamm pc bitti tamiride gidip alicak kimse yok(
Benimde keyfim yokk esimin isinden dolayi maaslarda sorun varmis hala
yatmadi kredi.kk fatutalar eldeki parayla idate ettik ne olcak durum bilmitorum((

Ise alirken hersey superrr ise baslayinca degisiyor( boylr
bisiy oldugunu bilseydi hic gecmezdi buraya...... Bi yere basvuru yaptim olursa cok iyi olcak bizim icinn.
Bi buhranin icindeyim su pc gelsede doksem icimii... Cok bunaldimmm;((((

Çok soru sorduğumun farkındayım ama bişey daha soracağım :/
nohutun yanında et olmaması gerektiğini söylemiştiniz. bu sadece bakliyat içinmi geçerli. sebzedede aynı durum söz konusumu? Örneğin kıymalı patlıcan yemeği kıymalı kabak yemeği vs yiyebiliyomuyuz?

Son düzenleme:
hayırlı cumalar dilerim

beletlecim hoşgeldin ..özlettin kendini

bublecım istedigim kadar soru sorabilirsin canım 4 senedir aynı soruları belki 1000 kere cevapladık . bi 1000 kere daha cevaplarız yeterki size faydalı olalım . bu konuda hiç çekinmeyin

sebzelere istedigin kadar et katabilirsin hiç sorum deyil . etle baklagil karışmıyor çünki baklagil karbonhidrat . kısaca söyle izah edeyim .

..yiyecek gurupları var sizde gayet iyi bilirsiniz . protein ve karbonhidrat. bu karbonhidratların gl endeksi yüksek olan . nişastalı olanlar yani baklagil ekmek gibi . bunların yanında et tüketmiyoruz . bu nişasatalı karbonhidratları yedigimizde ettteki yaglar kan şekeri yüğkseldigi için depo oluyor .(ayrıca hazım sorunuda yapar bu ikisi birleşince ) sabah ekmekle yaglı peynir yemememizin sebebide bu . şindi sebzelerde karbonhidrat diyeceksin ama gl endeks leri çok düşük ve nişasta oranlarıda o yüzden yeşil sebzeleri her daim her ögünde her şeyin yanında yiyebilirsiniz yemelisinizde .. özelikle sabahları ekmegin yanında tavsiye ederim çünki her nekadar tam bugdayda olsa gl endeksi yüksek 40 vivarında bunu dengelemek için gl endeksi düşük yeşilikler yeniyor ekmekle kahvaltıda..

banuşum rabbım yardımcın olsun hayatta her şey istedigimiz gibi olmuyor melasef zatten herşey istedigimiz gibi olsa hayat olmaz başımıza gelen her neolursa olsun bunun bizim için bir sınav oldugunu unutmamak lazım

Öğle yemeğinde mercimek çorba, nohut ve yanındada yoğurt yedim. Nasıl sizce diyete uygunmu?
bublecim mönün güzel canım ama salatada olsa iyi olurmuz hani bi önceki mesajımdada bahsetigim gibi baklagillerde nişastalı gl endeksi biraz yüksek gıdalar yanında salata olsa iyi olur gl düşürmek için . malum montinin amcada bu kan şeker dengesini bir seviyede tutmak ve pankreası düzene sokmak. bunun içinde genel beslenmeni gl endeks degeri 35 olsa süper olur . bunu nasıl yapıyoruz açayım ; mesela ekmek gl 45. diyelim yanındada gl 10 degerinde salatalık yiyyoruz al sana düştü miğde birleşimleri . ama bu sadece bir örnek tutupda her yedigini böyle derecelendirme hesap kitapla .
size ınat bugün yaptım pilatesimi. şaka bir yana kıslar beni yönlendirin pilatese yahu yapmadıgımda sorun bende utanıp yapayım sporsuz olmuyor .. bu konuda özznur sana güveniyom
zilim dr gittinmi ?nasıl bogazın ses tellerin ?.:26: oglanı kantrolamı götürdün ?

demek pilates yaparken dip bucaktaki tozu ;şaçı görüp gözü takılan bir ben deyilmişim
afiyet olsun yazdıgın kadarı güzel canım gerisi nasıl oldu ?
ah bak unuttum bublecim haftada 3 ögün baklagil hakkın var fazlası kilo verimini etkiler . aslında haftada 11 ögün karbon mönü hakkın var bunun 7 sabah kahvaltısında ki ekmekli ögünler . diger 3 mönüde baklagil . ama sabahları haftada 2 gün ekmekli deyilde yumurtalı kahvaltı yaparsan bu haklarını diger ögünlerde baklagil olrak kulana bilirsin .

tartı gününüz varmı ?
eskiden daha kalabalıkdı ve bende yapıyordum o zamanlar monti . ve listemiz vardı . cumaları tartılıp aç karna liste yapıyorduk . hatta eski sayflarda var baya kalbalıkdık . bildirim yaprsanız yine not düşebilirim
melikecim montinin ve kilo vermenin baş tacı kahvaltıdır :26: montide ögün atlamak yok bu önemli bir kural .sabah aç karna kahve nekadar saglıklıki? bence başda bu alışkanlıgını degiştirmelisin . montide çok kahve yok 1 bilemedin 2 ye göz yumabilirzi oda tiryakisin diye eger kafeinsiz kahve bulablirsen eyvallah .
şirkete gelen yemeklerden sebze .et salata ve ayran iyi bir seçim çorbalar genelde patates ve unlu oluyorlar . akşamda sebze mutlaka olursa süper . yanında yogurtla ayranla yersin porsiyon ölçün yok 2 tabak sebze bile yiyebilrisin .
dersana günleri ise yanılmıyorsan akşama kadar aç duruyorsun dogal olrakda akşam yemegim direk dopoya gidiyor dışarda yemek zorunda deyilsin tambugdaydan sandöviç hazırlayıp götürebilirsin . tabi sabah kahvaltısında mutlaka bişiler yemelisin . bence senin kilo sebebin bu düzensiz ögünler . onları halletsen zatten kilo verisin .. kahvaltı yapmadıgın için ve gün boyu aç kaldıgın içim muhtemelen akşam baya yiyorsundur . ve akşam çok yenince genelde sabah tok gibi olnur . sabah aç olmalısınki kahvaltı yapabilesin . bunun içinde akşam az ye ve gece geç saatde yeme

melikecim ögünlerini düzeltinmi mutlaka olumlu sonuç alırsın sabah illaki meyve yerim diyorsan 2 porsiyon meyve al yanına ve bir kutuda yagsız süt bu seçenekle haftada bir kaç gün kahvaltı yapılabilir

lilişim mucuks
bana musade hanımlar .. tonla iş var yine .
camcı bekliyorum benim oglanla küçük kız dün şakayla kavga arası birbirlerini kovalamışlar :) bende namaz kılyordum ses edemedim amanın şangırt diye ses gelmezmi. kzım kapıyı iterken oğlanda eliyle(tekvandocuya ) nasıl vurduysa çam inmiş aşagı . gülüşmeli sesizlige burumdu birden :) neyseki elinde bişi yok minik bir çam batmış.. dün bekledim gelmediler . yav benim gibi bir dakik kadına yapılırmı bu ya öff

Son düzenleme:
Günaydın sevgili monti uygulayıcısı arkadaşlarım
hepinize hayırlı Cumalar diliyorum
nasılsınız? aeben ablam, banum, zilim, ocd ve adınızı sayamadıklarım nasılsınız???
inşallah bugun tartıda eksileri görerek uyanmışsınızdır

selam ablacım hayırlı Cumalar...
valla kötü olmuş geçmiş olsun inşallah kimseye bişey olmamıştır?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…