Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

hayırlısı olsun banum . nasipde varsa olur
rabbımdan umut kesilirmi anti

aslında bu bebek durumunu kilo vermeyi tetiklemekde kullansan . yani bebek için kilo vermen şart gibi düşünüp kendini kilo vermeye şartlasan anticim . bazan insanı kamçılıycak bişiler iyidir

anticim sende şeker düşmesi tam olrak ne durumda ileri dercede hipoglisemimisin .? bu konuda dr gittinmi? bu durum için ilaçlar var dr verdigi . belki faydası olur .
bir diger konuda aceba tam olrak karar verremedinmi kilo vermeyel ilgili kısa sürelerde kaçamak yapıyorsun ? haftada 1 vs olsa kaçamakların anlarım ama durum normal olrak görünmüyor . eger dr giymediysen bir endokrin uzmanına görün derim
bazan bendede oluyor deli gibi tatlı yiyesim geliyor . bazan engeleyemiyorum bu yüzden 1.aşama monti yapmıyorum . eger monti seni çok zorluyorsa montinin 2.aşamasını yap derim .yani kaçamaklı olanı .ve buna ek kl. sayarsan ikisi birden olurs etki eder sanırım
bu konularda yardımcı olabilirim buraya yazıyorsun diye illa monti yapmak zorunda deyilsin . hiç bir şeye hiç bir şekilde mecburiyetin yok . yeterki kendinizi iyi hisedin ve fazlalıklardan kurtulun

hayırlı cumalar dilerim

dükkanı ben kapatmışı ben açıyorum
ilk kilo bildirimide benden olsun .
ilk hafta 67 400
2.hafta . 67 100
2.hafta . 66 100

önceki gün 65 400 sanırım regl şişkişnligi .yoksa ölçülerimden memnunun . 10 gün önceye göre 2 cm inceldim regl geçsin haftaya tam kilom çıkar inşaşşah ç
hafytaya çarşamba tartılır yazarım malum bayram .

beni kilo vermeye iten tek şey gebelik düşüncesi inan ki aebencim. 3 ay sonra yine bir tedavi planımız var ve biliyorum ki o tedavide de 2 kg kadar artacak tartıda kilom. en azından o zamana kadar 5 kilo verebilirsem daha iyi hissedeceğim kendimi.
hipoglisemi yaklaşık 8 yıldır benimle. ilk başlangıcı titreme çarpıntı, yemek sonrası fenalık geçirme şeklindeydi. şeker yükleme testiyle ortaya çıktı. yemekten 2 saat sonra küt diye 50-60 gibi bir değere düşüyor ki açlık degerim bile 90 ken yemekten sonra hemen böle olunca elim ayağım dökülüyor. işte tatlı, pirinç, patatesi tüketmemeye dikkate ediyorum o zamandan beri. kontrol altında genelde ama bazı dönemlerde hortluyo tekrar. hipo için ilaç var mı bilmiyorum bana doktorlar(endoktrinde dahil) 2 saatte bir bişiler yememi tavsiye ettiler. 2. aşama önceki sayfalarda nerelerdedir aebencim? bir de onu mu denesem? çok teşekkür ederim ilgine.

Son düzenleme:

antim rabbım gönlüne göre versin öncelikle

benimde açlık şekerim 90 toklukda yükleme testinde 3. satte 54 olmuşltu sanırım . 2 saatde titreme başlıyuorsa hipon benden daha ileri . bende genelde gl endeksi yüksek gidalar yersem 2. saate acıkıyorum . öyle durumun varsa aralarını aksatma . fakat montyle kan şekerin dengeye gelince arlarda şeker düşmeleri duruyor bunu ben kendimde yaşıyorum . o yüzden hipolar için montiyi öneriyorum . ah yapabilsemde her daim montide olsam ama nefs durmuyor işde
banada 2 satte bişiler yememi öneriyorlar akşama kadar 8 ögün ama şekerin dengede olursa bence buna gerek yok . sık sık beslenmenin çokda faydalı oldugunu sanmıyorum kanşekeri üzerinde . zavallaı pankreaas ve diger organlar sürekli çalışıp vucudu dengede durdurmak içim çabalıyorlar

hipo için ilaç önce banda veremişdi dr. sonraki gitmelerimde bir türlü diyet yapamamakdan şikayet ettim çümki iştahım kapanmıyordu .oda bana bagırsaklar üzerinde etkili bri ilaç verdi kan şekerini aniden yükseltmiyor ve bagırsaklarda biraz fazla bırakıyor karbonhidratı oda tokluk hissi veriyor (glucoba...) dr bir danış istersen faydası olur belki. sen kulanıyormusun dersen şu an kulanmıyorum . bir ara kulandım .ilk günlerde gaz yapıyor ama kulandıkça kalmıyor . bagırsakların dolu olunca akşamlarıda acıkmassın

kesinlikle montiyle hiponun dengeleneceğine eminim ben de . bu hafta biraz daha sıkı tutucam bakalım. umarım başarabilirim.

slm kıslar.....ve hayırlı cumalar hepinze..rabbim bu günlerin yüzü suyu hürmetine hepinizin gönlünün muradını versin..(amiiiin)

anticiğim en çokta senin gönlünün muradını versin cnm...birde neslişimin tabiisii...

çocuk konusunda ümidinizi hiç kırmayın kıslar.benim babamın yeğeni olan bir ablam diyeyim benden 10 yaş büyük..infertilite (kısırlık)teşhisi konulmuştu.evlendikten 10 yıl sonrasına yani bundan 4 yıl evveline kadar çocuk için denemedikleri hiç bir yöntem kalmadı.tüp,aşılama,yumurta çatlatma şu an aklıma gelmeyen ne tedavi yöntemi varsa artık...olmadı...rabbim ol dememiş olmadı...4 yıl evvel midesinden endoskopi yaptırmak için hastaneye gidiyor bir gün,orda testler tahliller vs..doktor en son gebelik vs..yok değilmi diye prosedür gereği sormuş..oda olmasına imkan yok zaten demiş ama doktoru ben yinede işim gereği bunada bakmak zorundayım deyip son bir idrar tahliline yollamış.oda yaptırıp zarfı almış götürmüş.doktor kağıdı almış bakmış gebesiniz demiş.ablam kesinlikle olamaz infertilitem var demiş.doktor birde kandan baktırmış ordada gebe...şu an oğlumdan 2 ay küçük boncuk gözlü bi kızı var...doktorların imkansız diye defalarca rapor ettiği bir olay bu ..ve ben kendi gebeliğime bile ona sevindiğim kadar sevinmedim,allah biliyor...gözünün yaşı kurumazdı.ben gebe olduğumu söyleyememiştim ona üzülecek diye..

rabbim ol diyecek ve siznde olacak inşallah....hiç sıkma canını,duanı et ,işini allaha havale et cnm...sen şimdi öncelikli hedefin olan kilo verme işine odaklan...

bende bu gün oğlumu kontrole götürdüm sabahtan, izin alıp....ama hiç iyi haberlerle dönmedik...hırıltıda başladı sabaha karşı..doktor ilaçlar yeterli gelmemiş hava vericez dedi..bir cihaz verdi maske gibi bişey.chamber 'miş adı...eşime söyledim dükkandan almış getirdi.ilacınıda aldık.bir sürede bununla deniycez...allahım içim bir ağacın içi gibi boşaldı sanki.kurtlar yer ya ağacı,dışından bakarsın ağaç sağlam gib durur ama içi boştur kurtlar boşaltmıştır..gerçekten o ruh halindeyim...yavruma iyi gelemiyorum,iyi edemiyorum...elimden bişey gelmiyor,çaresizlik hissi mahvediyor beni...ne çabuk koyveriyorum kendimi yaaa çocuk söz konusu olunca sapasağlam görünüyor dışarıdan bakınca oğlum,110 cm boyu,21,5 kilosu.sınıfının en iri çocuğu.ama tık nefes gibi yaşıyor...ne yapsamda düzelse allahım...kahırdan içim bi fena oluyor ...ne karamsar oldum....oğluma ve hiç bir çocuğa hiç bişiy olmasın..grip bile demesinler oğlum için.oracıkta bayılacak gibi oluyorum yaaa

Son düzenleme:
çok geçmiş olsun ziligurti oğluşuna. sanırım alerjik bir durumu var. benim de çok sıkıntılı geçti çocukluğum. ama büyüdükçe geçebiliyor bu tarz şeyler. umarım zamanla atacaktır o da.
ben infertilite belasıyla 4 yıldır uğraşıyorum yaklaşık. ablam da 10. yılında ikizlerine kavuştu. ondan dolayı sürecin uzun olabileceğini biliyordum ama çok stresli ve meşakkatli bir tedavi. aynı zamanda insanı maddi olarak da göçertiyor. napalım kaderimizmiş. umarım önümüzdeki deneme son olur artık.

iyi akşamlar anneme gitmiştimm yeni geldim herkes iyidir umarımm
geçmişi okuyamadımm

slm herkese....

banum hoşgeldin cnm...bende farketmedim gittiğini yazmamışsın sanırım.yazdıysanda görmemiş olabilirim.bu aralar kafam pek ayık değil..2 gündür hiç uyumadım....akşamda tekrardan ateşlendi oğlum...gözlerimin altı çöktü uykusuzluktan..bu günde öksürmekten uyuyamadı öğlen o uyurken uyurum diyordum azıcık..oda olmadı,eşimde yok evde..akşamı bekliyorum gözümden uyku akıyor valla..birde hem elekt.hemde su kesikt sabahtan beri..bizim sokakta kazı çalışmsı varmış..az evvel geldi.iş güçte yapamadım.sepet çamaşırla dolu yıkanaıp kuruyup tonlada ütü yapılaak..eşim yarında yok şehir dışında..keşke benim annecimde yakınlarda olsaydı da başımın sıkıntısını çözüverse ihtiyacım olduğunda hele bu aralar acaip ihtiyacım var anneme,eşim hep yoğun bu aralar,sınavları var,ders çalışıyor vakit buldukça,seminerleri,toplantıları vs.. birde oğlumun hastalığı geçmek bilmedi ve her yere ben götürüp koşturunca sinirlerim yıpradı...

anticiğim rabbim çaresiz dert vermesin...seninkide çözümsüz birşey değil cnm...tevekkül et,allaha sığın...başkada yapacak neyimiz varki zaten kulları olarak... bende dua edicem senin için ...hiç sıkma canını,kafana takıp strese sokma kendini...

aebenim nerelerdesin aplam ? beetle nerelerde yaw sahi....

Son düzenleme:
yok cnm yazmamıştımm perşembe sabahtan çıktım gittim
artık araba kullanıyorum ya, kafam eserse çıkıp gidiyorum planlı degildi yani.

çok geçmiş olsun zilim yaa üzüldüm ogluşa öksürükte illet bişiy ya geçmek bilmiyor bir türlü..
insan bazen tükeniyorr, annende yakın olsa aynı şeyleri yaşarsın emin oll
bu yıl bend eçok yıparanıyorum herşey benim üstüme eşim yogun çalıştıgı için
annemde gidip kalsamda yüküm hafiflemiyorr yaa inanki bugünümüzee şükür tabi ama çocuklar dogdugundan beri geçen en zor yılım desem yeri var.

çok kıskkanıyorlar birbirleirni saçma sapan şeylere aglıyorlarr, sen önce çıktın ben sonraa benim üstümm kirli sneinki degil
sen az yedin ben çok yedim daha neler neler ikisi oldugu iin hep ugraşıyorlar birbirleriylee geçen yıllar daha kolaymış
kreşe göndermek istiyorumm çünküü birbirleirni bıraksınlar başka ark edinsinler diyee
diyat olarak ikisni 850 ye göndericem biraz daha indirim olcak ama olsa olsaa 800 olurr

sen ne kadar gönderiyorsun aylık?

tek ayrı dert ikiz olunca apayrı bir dert banum..allah sıkıntılarını göstermesin,canları sağolsun...birde dediğin gibi genel olarak senin üstüne düşüyorsa özbakımı,gezdirmesi,tozdurması vs...iyice bi bunalıyor insan...akşam yanımda yatırdım ateşi falan olursa diye,gece 4'te öksürerek bi uyandı 4:30'a kadar gözlerinden yaşlar geldi,hatta altına kaçırdı öksürü koparamadı diye...yırtılıyor çocuk öksürücem diye...akşam yemeğini yerkende öksürük geldi yine mutfakta kilime kustu:18: havada yağışlı yıkayıp astığım bişeyde kurumuyor ,dünden beri yıkanmayan şey kalmadı evde...ne yapıpta geçireceğim şu öksürüğü bilmiyorum.ciğerler temiz diyor dr.allerjiden öksürüyor..tereyağ-pekmez ısıtıp veriyorum yok,bal zencefil ııhh....:18:

canım bizim okulun yıllığı tam günlere 6 binmiş..yarım günlere 4bin.....ata falan bindiriyorlar 15 günde bir.hayvanat bahçelerine,akvaryuma vs..hepsine gidicekler yıllık gezi planı yapmışlar(bunlar ücrete dahil değil)..yarım güne öğle yemeği dahil ama ben beklemiyorum öğle yemeğine kadar.12:30'da yiyiyorlar öğle yemeğini.ben 12'de çıkıyorum kendi okulumdan 12:15 yada 12:20 gibi oğlumun okulunda oluyorum alıp çıkıyorum...çünki yemiyor okulda..bir kaç sefer bilerek bıraktım..yememiş çokta güzel yemekler çıkıyor liste verdiler aylık...sabah kahvaltıları 5-6 çeşit öğle yemekleri hep çocukların seveceği şeyler ve süslü püslü hazırlıyorlar tabaklarını gördüm,ikindi kahvaltısına zaten kalmıyor oğlum yarım gün olduğu için ama ondada çok güzel yiyecekler hazırlıyorlar..ama benim oğlum okul yemeği yemezmişsanırım evde istediği yiyeceğin pişeceğine emin olduğu için yemiyor,yoksa aç kalınca öyle bi yerkiii
bir sabah evde çok naz yaptı yemiycem diye,iyi sen bilirsin hadi gidiyoruz okula geç kalıcam dedim.üfledi püfledi falan ama okulda o gün sucuklu omlet ,kaşar peynir,ekmek,zeytin,reçel,süt varmış.sütün dışında hiç birini yemez normalde,hele sucuğu asssla..öğretmeni aradım sordum içim rahat etmedi açmı kaldı acaba diye...2.dilim ekmek istedi zeytin dışında hepsini sildi süpürdü dedi
evde banaymış tüm nazı yani....bende artık evde çok diretirse okulda yemesi için yedirmeden götürcem napiim.hiç kimse yedirmiyor zaten,ben garantiye almak için yiediriyorum.birde evdeyken ilaçlarını vereblmek için...

bizimki özle eğitim kurumu diye geçtiği için biraz fazla cnm..oğlumun durumunu biliyorsun,normal bi kreşe vermeye gönlüm el vermedi(hatta hiç bi yere vermeye el vermiyor ama el mahkum artık,benle daha ne kadar sürüklenecek)oğlum okumayı iyice sökmüş kendi kendine,hatta babama mektup yazmış:)) birde bu aralar sayılara taktı,sabah kahvaltıda iki elinden üçer parmak kaldırmış gösteriyor.ben bununla bunu çarpınca kaç yapar biliyorum dedi..kaç diye sormadım bile kafasını kurcalamamak için.ne yapacağımı nasıl davranacağımı bilemiyorum bazen dahada derine gitmesin diye

sen ikisini 800'e iyi bir yer bulursan hiç durma ver banum..dediğin gibi evde birbirlerini yiyeceklerine sosyalleşirler..seninde kafan rahatlar...ama 800'le kalmaz yolu var(sen yada servis götürecekse),üstü başı,kırtasiye masrafları vs..vurdukça tozuyor yani..hele ilk aybir ay ücreti kadar kırtasiye kitap ıvır zıvır listesi verdiler...sadece 7 adet dergi kalınlığında kitap 110 liraydı düşün...boyası,hamuru,faaliyet önlüğü,kartonlar ooooff...okul öncesi eğitim fazla masraflıymış:18:

Son düzenleme:
zilimm dün haber geldi kreşten 750 ye vericez ikisni
normalde tek çocuk 500 ikiz indirimi ile kreş 850 demişti
bir tanıdık araya girince 750 oldu dahada çıkıcak masrafı eminimm
bi iş bulmam şart oldu hemen

geçenlerd ekuzenimi gördüm oda 3 yaşındaki kızını vermiş kreşe vee evd eyemedigini yiyor abla
demişti yemek yemeyen çocuklar için gayet iyi bence kreşş
ama baksa sen tabi benim bile yüregim el vermiyorr için sızlıyor ayrı kalacagımı düşündükçe her nekadar yorulsamda
iş ciddiye bindi aglamaklı luyorum arada..

banum ilk başlarda çok zor geldi banada ,onu orda bırakıp çıkmak..oğlum daha ilk dakika anne sen git ben arkadaşlarımla oynıycam dedi üstelik...hatta beni ne çabuk unuttu diye de üzüldüm..ama şimdi alıştım...başka çıkış yolumuz yok çünki...ona bir bakıcı bulup eve hapsetmek ve tv başına kitlemekte hiç içime sinmeyecekti...mecbur böyle yaptık artık...bu arada bizim faaliyet rapruna baktım buraya yazdıktan sonra aklıma geldi,dur bakalım bu aralar br yerlere götüreceklermi diye,faaliyetler ücretlymiş.yani okul ücretine dahil değilmiş.ben dahil diye hatırlıyordum .eşimi aradım sordum bize dahil dememişlermiydi diye,yooo değil dedi...birde bunlara para ödiycez anlaşılan...eve bakıcıda tutsam gene ayrı paraya maal olacak zaten.ve bir şey öğretemiycek oğluma...
perşembe günü atatürk'ü anlatmış öğretmenleri ..eve geldi anne ben atatürkümü çok seviyorum,onu görmeye gidelmmi dedi.sanırım anıtkabirde şimdi dedi öğr.
birden boşta bulundum oğlum atatürk öldü dedim,nasıl ağlımaya başladı.allahım dedim bi çuval inciri berbat ettim durup dururken...bi saat dil döktüm şaka yaptım diye...öğretmene de anlattım durumu...ben öldüğünü söylemedm onlara anıtkabirde dedim sadece dedi...(

çok güzel şeyler öğreniyorlar,çok faydası olacak eminim...sizede çok uygun bir fiyat çıkartmışlar.hiç düşünme gönder ,insana zor geliyor ilk başta ama alışılıyor...

slm herkese masum 750 ye bulduysan ikizlere kreş hiç kaçırma bu yaz bende biraz araştırmıştım 450 den aşağı dememişlerdi ama kreşide biraz araştır tabi zilim çok geçmiş olsun oğluşun çok tatlı ya Atatürk'ün öldüğünü duyunca ağlaması çocuklar ne kadar masum ve korumasız masumun ikizleride öyle senin elbiselerin temiz benimki kirli diye ağlamaları çok tatlılar

zilim biizm faliyetlerde ücretlii sanırım hepsi aynı
ben keisn vericem ama nasıl yapıcaz bilmiyorum bi iş bulmadan versemm nasıl ödüycem elimde birikmişim var mecbur onlardan:26::26::26:
iş bulunca versem kreşe diyorum onlar evdeyken ben nasıl iş arıycamm, görüşmeye gidicem vs vs..
zilimm bird eogluşun büyüdü evde bakıcı tutmak mantıklı degil zaten artık sosyalleşmesi lazım çocugun senin oglun şanslı benimkiler tam gün gidicekk
bakalım durucaklarmıı kreşte birde o var

sulakcımm buradada 1 çocuk 500 2. kardeş yüzde 50 indirimli oluyor ikisi servis dahil 850
taıdık araya girince 750 oldu banada çok uygun geldi cidden.. ama dediigm gibi ne zaman başlıycaz hiç bi fikrim yok

banum senin 750'nin içinde serviste varsa resmen bedava cnm...ama mutlaka önceden git iyice bir bak,temizmi,yemekleri lavaboları ,öğretmenleri,yatıp kalkacakları yerleri nasıl diye...hatta ön hazırlık olarak gidip 1-2 gün alışıp alışamıycaklarını gözlemle.bunun için ücret talep etmezler zaten.kalmak isterlerse bırakacağını söyle...sınıftan çık pencereden veya varsa kameradan gözle..neler yaptıklarını,seni arayıp aramadıklarını..ve giedene kadarda telkinde bulun,ben sizin oynunuz bitince gelip alıcam ,merak etmeyin vs..diye...
benim oğlum o kadar hevesli olmasına rağmen kendini garantide hissetmek için benim tel numaramı ezberledi gitmeden 1-2 gün evvel.bişey olursa ben seni aratırım öğretmenime diye...halbuki öğretmende müdürde var zaten tellerimiz,adresler vs..ama çocuk işte...
ararsam hemen geliceksin dimi anne,söz ver anne diye iyice bi sağlama aldı kendini..kreşte çocukları görür görmezde sen git anne dedi:))

sen iş aramak için çocukları kısa süreli annene bırak iş bak cnm...elindeki birikmişi bence şimdi kreşe verme hiç.evin için eşya vs..almak için lazım olunca kullanırsın paranı...iş bulduğunda nasılsa anlaşmışsın kreşle hemen verirsin.ama önceden git bi gözlemle kreşte neler yapacaklarını vs...buna her kreş izin veriyor... iş bulduğun gibi yarın gel başla demezler zaten ,evrak vs..işleri tamamlanana kadar vaktin olur.o arada hemen verirsin kreşe çocukları...

bizim yarın gün aylık 500'e geliyor.galiba peşinde 500 aylık ödersen 550...yoksa eşimde durduk yere peşin niye versin...ingilizce kursu içinde aylık 50 tl extra ing.öğretmeni parası.ve 50 tl de sinema tiyatro gezi vs..için aşağı yukarı..toplamda 600 aylığı ,birde buna servisi ekle yada benzin parasını...onada her ay 100-150 desen ...yarım günü bile 750 lira hemen hemen cnm...ve bir çocuk...
kırtasiye masrafınıda ekleyince üniversiteye başlatmış kadar masrafı olmuş ilk ay valla..kalemtıraşı bile markalı istiyorlar neye yarıycaksa markası...hadi boya,hamur vs..tabii birinci kalite olsun kimyasal içerikleri var,drek tene temas ediyorda...kalemtraşı bile marka aldırıyorlar..herşey birinci kalite olsun vs...kırtasiyeleri zengin ettiler...çocuklara ödül olarak takacaları yıldız şeklinde rozetleri bile yüzlü paket olarak bize kakaladılar vallahi...ama ne yapacaksın ,çocuğum mutlu olsun diye göz yumuyorsun işte...

parayı yoldan topluyoruz ya....

Son düzenleme:
unutmuşum az evvel yazmayı,yarın okul çıkışı ailemin yanına gidiyorum bayram için...vaktim olmazda giremezsem şimdiden iyi bayramlar herkese...görüşmek üzere hoşçakalın,allaha emanet olun....

kızlar ev tadilatina giriştik o yüzden gelemiyorum. boya, kagıt vs ev hepden ayakda .

pc açıkken haber vereyim dedim ..

giremessem şimdiden hayırlı bayramlar dilerim

Selam kızlarrrr...

Çok özledim sizinle sohbeti..
Çok giremiyorum kk.ya işler feci yoğun
akşamları ve haftasonlarıda bu aralar sürekli misafir ağarlıyorum..
Evimi temizlemişken hepsini sıraya dizdim:)) İyide oldu..

Herkescikler iyidir umarım..Şöyle bir üstten okudum..
Aeben ablacım çok kolay gelsin..Rabbim tez zmnda işinizi yoluna koysun inşş..

Zilim Oğluşuna çok çok geçmişler olsun..Rabbim acil şifalar versin inşş..Küçkü olmasa ADa çayına gargara yap diyecem ama küçük daha gargarayı bilemez ki..
Kıyamam ya öksürük çok illet birşey..Geçen sene tam 10 ay çektim..Bronşit var bende de kronik astıma çevirmişti 10 ay ömrümden ömür gitti..

Banucum sen nasılsın Nasıl gidiyor..Kreş aramasındasın sanırım Hakkınınzda hayırlısı olsun ama kesinlikle tavsiye ederim..Benim komşumda tek oğlunu verdi
Hem oğluna yararı oldu hemde kendi işe başladı ve düzene girdiğini söylüyor..

Bende iyi olmaya çalışıyorum bunalımlara bir giriyorum sonra bir silkeleniyorum..Böyle böyle geçiyor zmn..Halen bir bebek haberi veremedim kimseye..
Artık pek düşünmüyorumda açıkcası sadece tedavim gereği ne yapmam gerekiyorsa onu yapıyorum okadar..Çok zor günler geçiriyorum aslında Ama iyiyim çok şükür..

selammm

canım çıktı vallahi ya yeni oturdum daha.

aben ablam kolay gelsinn tadilat işine girmişinizz

neslişş cnm merhaba cnm herşey gönlünce olsun inşş, kolay gelsin sanadaa...

ziimm bu kreşle gidip görüşmüştük önceden referanslarda varr
tek iş vermeye kaldı işteee önceden verip paramı harcamayı bend eistemiyorum amaa
aslınd abenimde çocukları gönderim 1 ayda ols abi kafa dinlemeye ihtiyacım var. kolay degil ikiz bebekleri büyütüp
ha diyincede işe başlamak aslında ama herşey maddiyata bakıyor hayırlısı olsun diyorum..

benim annem bana çok yakın degil cnm her gün bırakıp iş aramammmümkün degil:26::26::26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…