aklıma yeni sorular geldi
protein ve karbonhidrato bi arada tüketemiyoruz
peki diyelim ki öğle yemeğimi karbonhidratlı istedim yeşil mercimek yada sade mercimek yanında bulgur pilavı yiyebilir miyim?yada sade mercimekle entegre ekmek tüketebilir miyim?
konserve bezelye tüketebilir miyim havuç ve patatessiz?
Barbunya pilaki yiyebilir miyim konserve olanından havuç ve patatesini yemeden?
balık illaki ızgara olmak zorunda mı buğulama şeklinde yiyemez miyim mesela sebzeli yapıp sadece balığından yemek gibi?
çiğ havuç yiyebilir miyim?
meyveli yoğurt tüketebilir miyim?(yoğurt normalde de yemiyorum ama belki meyveliyi sevebilirim)
hergün et balık tavuk tüketmek zorunda mıyım?mesela her gün yumurta yesem ama diğerlerini haftada 1-2 defa yesem olur mu ki?
selam kadınlar kulübünün sevgili bayanları(tamam çok etkileyici bir giriş olmadı)
eğer kabul ederseniz bende aranıza katılmak istiyorum.160 boyundayım 73 kiloyum ve doğumdan sonraki 2 yıl içinde kendi alanımda rekor kırarak hiç çıkmadığım kiloya çıktım.Sorunum çok yemek değil aslında yanlış beslenmek.Karbonhidrat ve abur cubur vazgeçilmezim ve kilolarımın yegane sebebi.Aslında eşim şakayla karışık bana hayatım önceden balık etliydin şimdi foka döndün diyene kadar aynadaki görüntümden hiç şikayetçi olmamıştım ama şimdi mi bedenime acıyorum ve bu yükten kurtulmak istiyorum.Tüm diyetleri incelediğimde bana en uygun burası geldi.Eğer yardım ederseniz bende başarabilirim...Şimdi ben ilk aşamada neler tüketmeli nelerden kaçınmalıyım.NOT:Kitabın ikinci elini dahi bulamadım.Topiğin başlarından okumaya başladım ama o liste hangi aşama için geçerli idrak edemedim yardımınıza ihtiyacım var
aklıma yeni sorular geldi
protein ve karbonhidrato bi arada tüketemiyoruz
peki diyelim ki öğle yemeğimi karbonhidratlı istedim yeşil mercimek yada sade mercimek yanında bulgur pilavı yiyebilir miyim?yada sade mercimekle entegre ekmek tüketebilir miyim?
konserve bezelye tüketebilir miyim havuç ve patatessiz?
Barbunya pilaki yiyebilir miyim konserve olanından havuç ve patatesini yemeden?
balık illaki ızgara olmak zorunda mı buğulama şeklinde yiyemez miyim mesela sebzeli yapıp sadece balığından yemek gibi?
çiğ havuç yiyebilir miyim?
meyveli yoğurt tüketebilir miyim?(yoğurt normalde de yemiyorum ama belki meyveliyi sevebilirim)
hergün et balık tavuk tüketmek zorunda mıyım?mesela her gün yumurta yesem ama diğerlerini haftada 1-2 defa yesem olur mu ki?
slm cnm hoşgeldin..
sabah ekmek yersen öğlen karbonh.yemeni tavsiye etmem.ayrıca mercimek çorbası zaten karbon yanında ekmekle cıss oluyor kendileri:)
konsereveler çok önerilmiyor ancak mecbur kalırsan yapacak bişey yok.havuç ve patateste konulmuyor yemeklere...bulgurda ilk etapta yok cnm..
balığı yağda kızartmadığın sürece istediğin şekilde yiyebilirsin...ben fırında hafif yağlayıp yağlı kağıt üstünde kızartıyorm.yağda kızarmıştan farkı olmuyor çıtır çıtır...ve yağsız denecek kadar az yağlı..
havuç konusu muallakbu konuda son sözü aebenim söylesin.bi ara çiğ havuç serbest deniyordu sanırım 2.kitapta..
meyveli yoğurtlarda şekerli cnm. ve meyveleri tek başına yiyiyoruz.yoğurda katacaksan pişmiş meyve olmalı...
her gün et balık vs..yemek şart değil..yumurta yediğin günler et balık yemesende olur .sonuçta protein hepsi...
aklına takılan herşeyi sor hepimiz yrdımcı oluruz....
benelse 'cim bende 2 yl bilfiil emzirdim oğlumu..en güzel kilo emzrme döneminde kaybedilir bunu fırsata çevirebilirsin..şekerli şeyler yemek bi sonraki şekerli şey yeme isteğini arttırır..ben hiç şekerli şeyler yemedim.hiçte cnm çekmedi.tarçınlı süt iç bol bol tatlı isteğini azaltır.kan şekeri dengenide korur...güle güle büyüt bebişiini...
kızlar aklıma geldi(yeni gelenler için hatırlatma olsun diye yazayım dedim) tatlı niyetine rendeleyip tarçınla hafifçe kavrulmuş elmayı katı kıvamlı yoğurtla karıştırıp üstüne isteseniz ceviz kırıklayıp yiyebilirsiniz.hem çok lezzetli oluyor hemde tatlı isteğinizi köreltir...
bunu kim çok seviyordu geçen yııl unuttum yine nickini.....:26: hıh buldum mimuyduu sanırım....
Tekrar Merhaba yeni gelen arkadaşlar hosgeldiniz bir arkadasimiz sormus zero cola iciliyormu diye ne yazikki içilmiyor
Bende Menümü yazayım,haa ayrıca tüm baskılara rağmen bU akşam bir tabak SarmaYYI elimin tersi ile ittim Çok mesudum :)
Sabah
1mandalina 15 dakika sonra tam buğday ekmeği ve light Peynir
ÖğlHamsi ve az salata
Ara
Mandalina
Akşam
Brokoli salatası ve bol mantar Çok az tavuk
Gece
Yarım elma 1muşmula ve Türk Kahvesi
Sanırım bu hafta hiç kilo vermedim ama bakalım azimliyim Birde daha çok yazabilsem size iyi olacak ve biraz spor yapabilsem bakalım hiç zamanım Ve halim kalmıyor. Sizi seviyorum.. .
merhaba menünle ilgili bişiy söylüycem eleştiri degil tabiki
emziriyorsun sanırımm maydanoz yeme maydanoz süt kesiyor cnm
sabahları bol dereotu ye çok süt yapıyor
dut kurusuda yiyebilirsin birde süt ve kuru incir birlikte tüketebilirisn süt için
bilmiyordum maydanozu teşekkür ederim :13:
rica ederim ben emzirme konusunda doktora yaptım neredeyse
kizleri 2.5 yaşına kadar emzirince
mesela gaz yapan yiyecekler yediignde azcık kimyon serp üsttüne hem gaz yapmaz hemd ebol süt yapar
Anticim öncelikle soiunu cevaplayayım Faasdyeyi ye Ama etleri yeme varsa yanına salata ve yoğurt ohh güzel menü Olur.
Tatlı krizleri geçtiyse his olmamış say slfrdan başlı güne en güzeli bu oluyor tatlım
Bu arada eşine Ispanağın yanına ayrı cg Pilav yapsan ıspanağı pirinç katmasan yemez mi
bir şekilde yemeye ikna edicem artık referanscım. belki onun için tavuk filan eklerim pilav yanına. yoksa çok bıdı bıdı yapıyo. ben bu yemeklerle doymuyorum erkeğim ben diye:)
fasulyenin yanına yoğurt koymamışlar, malesef turşu var. ben bu menüyle doymam öğleden sonra da iyice saldırırım meyveye. o yüzden öğlen balık yemeye karar verdim dışarda.
bugün başaramazsam toparlanmayı kötü olucak yoksa.
yazılarıma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim kızlar
Hayatımm boyunca et tavuk balık yoğurt peynir zeytin domates yediğimi hatırlamıyorum.protein ihtiyaçlarımı baklagillerden sağlamaya çalıştım sebzede eksik kalanlarıda meyveden toparlamaya yıllarca kan tahlillerimde dahil en ufak sorun yaşamadım.ta ki doğum yapana kadar ekmeği makarnayı pilavı patatesi kesebilirim patates harici diğerleriyle aram iyi değil zaten.ben abur cubur üzerine çok düşkündüm ve sağlıksız beslenme beni bu hale getirdi.dün diyet için yoğurt yemeyi deneyeyim dedim ne mümkün peynir asla sadece meyveli yada kakaolu süt içebiliyorum vegeteryan olduğumdan kırmızı et yiyemiyorum balık tavukta olmasa yıllarca aramam sebzelerden de sadece salatalık karnabahar havuç ve ıspanak yiyorum.düşünün ki domates göbek bile yemiyorum.hiç bir diyet bana uygun olmadı diyetisyenlerin yptıkları da ne gözümü ne midemi rahatlattı.montignac diyeti en azından mercimeği yasaklamadığından bana uygulanabilir geldi.peki ben şimdi sabah t.b ekmeği salatalık marmelat ve kakaolu süt öğle mercimek çeşitleri yada 8 dk usulu sarmısaklı salça soslu spagetti yada ıspanak karnabahar ve bunların yanında t.b ekemği tüketsem proteinimi sütten yada soya sütünden alsam haftada bir iki defada balık yada tavuk yemeye çalışsam bu diyeti yapamaz mıyım???:26:
selam bacılarımmm...
Bayağı bir süredir giremedim..işlerdi oydu buydu derken üzerinede psikolojim bozulunca herşeyden uzak kaldımm..
Bende çok kilo aldım..halen hamilede değilim..böylede olunca habire yiyom yiyom valla..
şimdi burayı okuyunca motive olsam da biraz biraz bende başlasam dedim birr baktım herkes maşaallahh toplanmış..
Aeben ablam zilim banucum sizler nasılsınız? Yeni gelenlerde hoşgelmişler..ne güzelde adapte olup motivasyonlusunuz valla..:)) gıbde ettim..
Ne yapsam nerden başlasam bilmiyorum..geçen seneki o motivasyonumdan eser yok..verdiğim 10 kiloyu geri almanın psikolojisi ile hiç dikkat edemeden devam ediyorum yemeye..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?