banucuğum merhaba , topiğinizin bi ara üyesiydim şimdide ara ara girip okuyorum. aebenim le ww den yazışıyoruz arada
yeni evinde güle güle oltur canım
bende 1.5 aya yeni evime geçeceğim. bütün evi yenileyeceğim. pedeler,halılar, mobilyalar yani yeni gelin evi gibin olacak
perde konusunda çocukların odalarını desenli zebra düşünüyorum , biri kız biri erkek olunca kendileri neyi seçerse artık. mutfağım balkona açılıyor balkonu kapattırıp sade zebra yaptıracağım mutfağıda içerden dolapların rengine uygun katlamalı perde düşünüyorum. salon için ağır birşeyler istiyorum fonlu ve yere kadar inen perdelerden . bu arad kk evim evim bölümüne çok sık uğrar oldumbu arada seramik tencere ve tavaları kullanıyorum çok memnunum ,çok az yağla yapışmadan yemeklerini pişirebilirsin
topikteki diğer arkadaşlarda fikerlerini yazarsa sevinirim
iyi pazarlar herkese....
banum ben 2 yıldır seramik kullanıyorum.seramikleri aldığım gibi teflon namına ne varsa koydum çöpe.2 yıllık teflonları bile hiç acımadan attım.ben ilk olarak schaffer'in yurt dışı için üretilen siyah bir serisi vardı o zamanlar çok kalın tabanlı.o seriden bir tencere 2 tava almıştım.tavanın birini anneme verdim birini hala kullanıyorum.(şu anki schafferler biraz daha ince sanırım.düşünürsen dkkat et alırken)
sonrada moneta ceramika serisinden aldım 2 tencere 2 tava...hepsinden çok memnunum..hiç çizilmediler.bulaşık makinesine atmıyorum.zaten hiç yapışmadığı için köpüklü süngerle üstünden bi geçince temizleniyor..
korkmaz vs..bir çok markanınki seramik adı altında beyaz teflon cnm.alırken dikkatli ol,satıcılar öyle bir allayıp pullayıp satmaya çalışıyorlarki inanmamak mümkün değil..seramikler beyaz teflonlara göre çok daha kalın ve pürüzsüz oluyor aklında bulunsun cnm...
perde konusunda benim mutfağım ve otura odam zebra cnm.oturma odama yaptıralı 2 ay falan oldu hatta..benim oturma odam caddeye bakıyor ve ev çok yüksek olduğıundan tam karşısına kalan bina yok.o sebeple zebrayı çoğu zaman yarıya kadar kaldırıp açık bile bırakabiliyorum..ama yatak odasına falan bence çok uyacak bir perde değil gibi geliyor.yani kapalı bile olsa biraz transparan olur diye düşünüyorum...
temizliğini de silerek yaptım bir kez mutfaktakini.oturma odamınkini daha yeni diye silmedim.azıcık kosla döktüğüm suya temiz bir süngeri batırıp sıkıp öyle sildim.temzilik şirketleri söküp yıkayıp getirip talıyorlarmış.iyice kirlenirsede onlara veririm diye düşünüyorum..
yemek odası için çok daha şık perdeler var cnm.zebra hafif kalır salona gibi geliyor bana...
bornozuda benim çeyizimden 2 takım var ,biri soley biri özdilekti.ama hiç kullanmadım ben.eşim kullanıyor ben kullanmıyorum bornoz.fiyatlarınada hiç bakmadım cnm.bilmiyorum o sebeple..ama tek tek al.çeyize koymayacaksın sonuçta.takım olunca illa pahalı oluyor bu tür şeyler...
insan yeni eve çıkarken eşyalarınıda yenilemek istiyor.ben bu evime 2,5 yıl olacak taşınalı.5 yıllık evliydim mobilyam vs..hep yepyeniydi.ama yeni ev yeni heves derken tüm mobilyamı perde halı ne varsa yeniledim.istikbalden almıştım evlenirken koltuk takımlarımı ,yatak odamı herşeyimi.yepyeniydi,ama bu ev için herşey yeni olsun istedim.oğlumun karyolalı beşiğini diğer evden bu eve getirmedik,yeni genç odası takımı aldık bu eve kurdurduk.vs..vs... almaya kalksan daha dünya kadar şey bulurum alacak..istekler hiç bitmiyor.her gün yeni bişeyler çıkıyor.oturma odma bu ve geçerken pullu fransız perdesi yaptırmıştım modası geçti diye stor çevirdim.ev tekstilide modaya uydu her gün yeni bişeyler çıkıyor..takip edip almaya yetişmenin imkanı yok zaten...
ama yeni eve geçerken aklında kalacak herşeyi almaya çalış cnm..alamadıklarınıda yerleşince alırsın...hayata 1 kere geliyoruz...
laceyim hoşgeldin .
sık sık bekleriz canım monti tpiginde sadece monti, yapmıyoruz yene
banum tencereler konusunda zilime katılıyorum . dikkatli bakarsan renk farkınıda görürsün . bende esse'nin indirime girmesini bekliyorum . daha önce bir tanceresini almıştım pek memnunum .
perde konusundada yazmıştım . ebnce eskilerle idare et mobilyana göre al ..
stor alma karanlık olur . zebra yaptır mutfaga . di,ger odaların içinde odanın mobilyasına göre seç . bu ev dekoru konusunda ben biraz ince eleyip sık dokurum bilyorsunuzyatak odasını bile 2 senede arayıp bulmuştum lazzoniden .. şu sıralar ne kadar arkadaşım eşya veye evde degişiklik yapsa hemen bana top atar oldu hatta eve yaptıracakları dolapları bile benim çizmemi istiyorlar . bununlada kalsa iyi bi yakın komşum memlekete yaptıracagı eve benim plan çizmemi istedi . ve çizdim istek ve arzularına göre pek begendiler . iç mimar olmayı çok isterdim .
seve seve antim hadi bakalım hafyaya ben 62 lkeri safişle sende 61 leri görmek için çabalıyalım .
önümüzde hafta sonu var kıslar kaçamaksız geçirmeye çalışmalıyız yoksa zor gürürüz bu rakamları
Aebenim zaten elimden geldigince dikkat ediyordum ne kadar elimden geliyorsa :)) bi ara pilarside siki yapiyirdum.zwten tiroidimde duzeldi masallah ilacin dizunuda simdilik oturttuk.unlu bi doktir tanidigimiz vardi emzirme bitsin gel diyorlardi sagolsunlar.emzirme haziranda sonlandirdim iste 17udurde diyetisyen sliinde yapiyirum d8yetimi.yanlarim icinde soguk lipoliz yapalim dedi.yilbasindan sonta son duruma bi daha bakacagiz.he bu arada kayinvalideminde desegi cok cok tabi.yemeklerimi kv yapiyor.bu sabah gec uyanmiiiz detoks gunumde meyveeerde kompostomu bile yapmis Allah razi olsun.bana sadece irademe hakim olmak kaliyor.e bide doktor tanidik olunca kilo vrrmezsem cok ayip olur dimi yani :)))
kızlarrr sıkı durun 62.200 gr kadar indim:)) zaten 62.500 dun demeyin bigün 63 bigün 62700 çıkıyodu baskülde.
nasıl mı oldu. haftasonu tuttum boğazımı anca öle oldu tabiki
aebencim, karbonhidrat kısmında karatay a uymaya karar verdim. yani ekmek yok artık hayatımda:))
belki zorlanırsam haftada 1 gün serbest gün yaparım kendime. ama şimdilik fındık koydum kahvaltıda ekmek yerine. aşırıya kaçmadan tabi.
bir de spora başlayalı 1 ay olucak. anca sıkılaşmaya başladım. OCD nin sonuçları beni çok etkiledi. sabah ölçeyim. 1 ay sonra farkı yazıcam bende:))
wowww mikemmellllll
ama ekmek konusu için aynı şeyi söyleyemiycem karatay hocanın savundukalrı şeyle riçinde bu bana çok ters geliyor açıkcası
ekmekte yemek gerekiyor sen hafta 3 gün ye bencee
aben ablada gerekli açıklamayı yapacaktır bence
aslında şöle düşündüm masum, bu ara nohut, barbunya filan yedim. onlarda karbonhidrat değil mi zaten. yani ekmek proteinle yasak, nohut, barbunyayla da yasak. bi kahvaltı kalıyor geriye. onda da yumurta yediğim için yasak. zaten yemeğe fırsatım olmuyor:))
bakliyatlarda karbonhidrat evet cnm , sen hiç peynir yemiyorsun dimi ? bakliyatı çok fazla tüketme derim ben kilo verimin daha hızlanır eger biraz kısarsan
evet biraz bakliyatı kısmalıyım, üst üste oldu birkaç gündür. peyniri tüketmemeye çalışıyorum canım, çünkü erhan özer in şifa sende kitabında kan parazitlerine sebep olduğu yazıyor. yalaşık 1 aydır hiç yemedim.
sana bi etkisi oluyordu dimi yediigndee?
etkisiz bi peynir bulamaz mısın acaba araştırsan
tam olarak bana bir etkisi var diyemem canım. Ama doktorlar genel olarak peyniri pek tavsiye etmiorlar. Mayalı şeylerden biraz uzak durduğumda karnımın şişliği biraz azalıyor sadece. Buna yoğurt da dahil aslında. Ama yoğurdu çok seviyorum. Hayatımdan çıkarmayı asla düşünemicem yiyeceklerden biri. Bir de zaten günlük süt tüketme gibi bir alışkanlığım da yok. Bari kalsiyum kaynağı birşey kalsın hayatımda.
normalde uzak duramıyorum masum, ama işin içine tüp tedavisi ve bağışıklık olayı girince her yolu deniyorum. şöle ki benim cd56 denen bir testte değerim yüksek çıktı. o da bağışıklık sistemi vücuda giren şeyleri mikrop olarak algılıyor ve saldırıyormuş. buna eşimin hücreleri de dahil olabilir. yani bziimki sebepsiz infertilite ya, olabilecek türlü türlü denemeleri yapıyorum. bağışıklık sistemimi baskılamak için yüksek doz omega3, koenzimQ10 kullanıorum. d vitamini takviyesi yapıorum. bir de böle gıda intoleransı olabilecek şeylerden tedaviye kadar uzaklaşmaya çalışıorum. aslında biri de kırmızı et. metionin içerdiği için kırmızı etten de uzaklaşmam gerek, hiç önermiyor tüpçüler. ama gel gör ki bakliyat yesem karbo zararlı, hergün balık, tavuk olmuyor. hele çalışırken çokkk zor. işyerinde hep kırmızı et oluyor öğlen.
hayırlısıyla bi kucaklasam bebis(ler)imi bırakıcam tümden herşeyi. 100 kg olsam umrumda olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?