Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

slm herkese...

ohh ..bu gün tatil başladı..dinlenelim biraz...oğluşumda ilk karnesi aldı...kendi okulumdan tüydüm erkenden.çünki kendi okulumda ben karne vermiyorum.rehberlik öğr.verdi...bende soluğu oğlumun okulunda aldım:))
eşimde kamera -fot mak. ne varsa almış gelmiş...sınıf curcuna..tüm veliler,annaneler,babanneler herkes ordaydı... üniversitenin mezuniyetine gitmiş gibiydik:))) görmemişin çocuğu olmuş misali
öğretmenimizin tavsiyesi üzerine tatilde çözmemiz gerek kitapların listesini aldık ,gelirkende kitapları temin ettik geldik...

sizin çocuklarınızında karnelerini tebrik ederim...allah tüm eğitim hayatları boyunca hep yüz güldüren karneler getirmelerini nasip etsin...

safinaz benim oğlum üç yaş 5 aylık...bu yıl ilk defa gidiyor kreşe...ama kreşe başladığı günden beri(ekimde başladı)sürekli hasta...bu yıla kadar doğru dürüst hasta olmamıştı..bu yıl okulun başlamasıyla altta yatan astım bronşitide açığa çıktı..herkesin bir peditusla -calpolle geçecek olan hastalığı bizde antibiotiksiz geçmez oldu.ve 3 ayda 10 defa antibiotik kullanmak zorunda kaldık..yani 3 gün iyi bir hafta hasta şekilde 3 ay geçti.şurda 1aydır iyiydi.3 gündür yine ateşliydi çok şükür atibiotiğe gerek kalmadan atlattık bu sabah iyi gitti okula..

bizde ekimden bu yana flixotide'ı champer cihazıyla kullanıyoruz.sabah akşam 1 puf .ve singulair tab.akşamları 1 tane..çok sıkışırsa da ventolin sprey.bu şekilde mayısa kadarda devam edeceğiz.sonra kademeli olarak bıraktıracak dr..

ama astım-astım bronşit-allerjik astım .....çekenede bakanada çok zor ..ve çağın hastalıkları maesef...yapay beslenmekten yada genetikten...bir şekilde var işte..ve çocukların büyük bölümü malesef bu hastalıkları yaşıyor...

bizimde bu yılımız böyle geçecek sanırım...:18: 3 yaş bağışıklık açısından sıkıntılı bir dönemmiş zaten..5 yaşında gelişmeye başlıyormuş tam olarak bağışıklık.. allah başka büyük dert vermesin...çaresi olan şeylere çare bulmak zor değil...yeterk kuzucuklarımız iyi olsun...

banum evinde tadilat varmış kolay gelsin cnm..eşya içerdeyken tadilat boya badana vs..çok zor valla..bizde bu eve geçince terasa panel cam yaptırdık.üst kattan dış kapıya kadar pislik oldu ev..çok zor temizlemiştim...

iyi haftasonları dilerim .

zilim ilk karneniz hayırlı olsun .
malum bizde heryıl 3 tane geliyor . kızlarım taktir getirdi tüm derleri 5 ikisininde ,ama oglan teşekkür getirmiş alıştık onunda her yıl taktir getirmesine teşekkür bozdu bizi e tabi ilk okulla ortaokul bir olmuyor . beyimiz aldı boyunun ölçüsünü.

iyi haftasonları herkese....

aebenim aplam ,yawruşlarının karnelerini tebrik ederim.ne kadar gurur duysan azdır aplam..insan emeklerinin karşılığı olarak görüyor çocuklarının başarılarını...hem davranışlarıyla takdir gören,hemde eğitim hayatlarıyla öne çıkan çocuklar yetiştirdiğin için seni kocaman tebrik ederim...bu onlardan çok senin başarın aslında....

bu tür olguların hiç farkında olmazdım annem sizinle gurur duyuyorum dediğinde..bekarken falan ...yada anneler günü falan olduğunda ona hediye aldığımızda sizin için çevreden duyduklarım benim en büyük hediyem falan derdi...canım annem... anne olunca onun neler hissetiğini anladım.hayatını düzgün evlatlar yetiştirmeye adadı..iyiki onun gibi bi annem var...allah başımızdan eksik etmesin..babamıda onu...özledim sanırım..içlendim ....gitmeyi düşünüyorum ...bakalım pazartesi falan gidebilirim oğlumla....

rabbim herkesi evladından yana güldürsün...bizi yawrularımızla imtihan etmesin ...acılarını göstermesin..(aaaamiiiinnn)

banada akşama misafir gelecek ,eşimin iş arkadaşları ve eşleri...sabah erkenden kalkıp heryeri temizledik..eşimde yardım etti sağolsun..şimdide ütüleri yapıp ,akşam için ikramlık bişeyler hazırlıyayım...akşam oturması olsunca hamur çamur şeylerden ziyade midayi yormayacak daha hafif şeyler hazırlıycam..zaten bi kısmı için dondurucuma başvuracağım..(sigara böreği,ve sarma içinn)

banum yine yoksun canımmmm:26: gel artık yaaa..sensiz olmuyor..alışmışız walla...

dışarı çıktım geldim...

bime girdim ekmek almak için...birde buzdolabından alacaklarım vardı..aklıma geldi aknazın lıght olanın yağına baktım..ne göreyimm

yağ oranı 9.5 yuh dedim...

geçen yıl 2,5'ti..hatta bazı yerlerde %7 falan diye bile monti yapanlara almayın diyorduk..heten %9,5 yapmışlar..az daha uğraşsalarmış kaşar peynir yapacaklarmış

üretici firma değişmiş sanırım.önceden hangi firmaydı unuttum ama şimdi kaanlar süt.tekirdağ yazıyordu..önceden başka firmaydı diye kalmış aklımda...acaba bölge bölgemi yapılıyor.taktım yani...aebenim bi çıktığında sende bakarmısın aplam..:26:üretici firma türkiye genelinemi dağıtım yapıyor.yoksa her bölgeye farklı firmalarmı üretip dağıtıyor...
sırf merak ettim aldım eve gelincede açtım denedim.bayağı bildiğin yarım yağlı peynir tadında yanii..eski aknaz kuruydu buna göre..bulgur bulgur dağılırdı ağızda..bu öyle değil..normal beyaz peynr yani....

niye böyle saçma sapan işler yapıyorlar anlamadım...:44:

selam iyi akşamalr herkesee
teşekürler, taktirler gemiş ablamm . benim kuzucuklarda aldı karne ama sıkıntımdan görmedi bile gözümm
allahım sne ver hayırlısını demekten baka birşey gelmiyorum elimden.
yeri gögü yaradana sıgındık , bizi bu dar bogazdan geçircek inşş.
dualarınızdann bizide geçirmeyi unutmayın ne olur

zilim cnm bende sizleri çok özlüyorum cnm ama , gelemiyorum bi türlü.
p.tesi işe başlıyorum 5 yıl sonra çalışıcam.kafam çok karışık çocuklar ne yapcak daha uzun zman kalıcaklar kreşte.
acaba haksızlıkmı ediyorum diye düşünmekten kendimi alamıyorum bi türlü

iyi pazarlar.
banum yeni işin hayırlı olsun canım .
sorun neyse oda kısa zamanda hollolur inşallah .:26:
bazan sana kızıyorum banum . çoçukları kreşe verdin e onun parasını vermek içinde çalışacaksın :44: şimdide haksızlıkmi edeyorum diyorsun . kuzum beni mazur gör belki çok açık yazıyorum ama ben bunu asla tasvip etmiyorum . yakında zaten okula başlıycaklar ..
tabi senin soyalleşmek istemenide anlıyorum ama her evde oturan çoçuklu olan anti sosyalmi oluyor ?
samimiyetimize dayanarak ablan olarak yazıyorum yoksa yorumda bulunmam, ama benim bu konuda düşüncelerim bu :26

Son düzenleme:
banum hayırlı olsun yeni işin cnm..inşallah istediğin gibi bir yerdir...

çocukların içinde endişelenme...benim çocuğum seninkilerden 1,5 yaş küçük olmasına rağmen gidiyor kreşe..ve bende çok endişeliydim ilk başladığında..1 yıldırda yanımda taşıdım okula sırf kıreşe vermeye kıyamadığım için..ama gayet memnun çocuğum orda olmaktan.ve beyin gelişimi açısından biz ona evde yetemeyecektik.birde bu durumumuz var bizim.mecburduk ve verdik çokta iyi oldu..seninkilerde memnunsa hiç dert etme cnm...zaten fark etmişsindir bu zamana kadar memnun olup olmadıklarını..birde seninkiler birbirine desteklerdir.yalnız olmaya benzemez...

sosyalleşmek açısından çalışmak senin içinde iyi olacaktır eminim buna..kafan dağılır...sıkıntılarını atlatmana yardımcı olur bir nebzede olsa..insan evde olduğu zaman çok daha fazla düşünüyor herşeyi..

çalışmak ilk başta zorda gelse sonra sonra yi gelecektir,ve disipline edecektir seni ve çocukları..eşinide tabiii..sürekli proğramlı olmak iyi geliyor bana ,yorucuda olsa...

sıkıntılarınızda bir an evvel son bulur inşallah...ama seninde bir hayatın ve çocukların,eşin var unutma cnm bunu....

aben ablam herkes snein gibi süşünüyor aa kreş parasına zaten çalışıyorusn diye, ama ben artık evd eçocuklara yetemiyorum çok sıkılıyorlar evde
her evde oturan çocuklu insan anti sosyal degil tabiki ama ben beceremedim diyim
hem çocuklar hem ev hemde sosyalleşmeyi , iki çocukla
mesela eşim diyor ki eger durumum olsa hiç çalışmazdın diyor, ama ben yine .çalışırdım para kazanmak çalışmak hoşuma gidiyor.
birde görüşebilecegim bi çevrem yok burada benim ark bile yok.

Oglum yarin Allahin izniyle krese basliyor.sadece 3.5 saat kalacak.10:00 - 13:30 arasi oyun yemek odahil.ama 2 gundur icimde oyle bosluk varki yiye yiye sisirdim kendimi o boslugu kapatacagim diye :)
Banum benim bidik 35 aylik yetemiyorum ben yazik cocuga en azindan gitsin oynasin dedim.sen canini sikam canim benim.simdinin cocuklarina yetmek pek mumkun degil ki sende iki bidik birden ayni yasda.onlar icin cok iyi olacak bence.

Aebenim deniz ile kayra seneye okula gidecekler en azindan gecis esnasinda anaokulu kolaylik saglar.banu zaten bebeler okula basladiginda calisacakti diye hatirliyorum.bakti olmadi alir kresden oturur ebinde cikar isinden en kotu ihtimalle.bak ben calismayida dusunmuyorum ama oglanin ihtiyaci var evde cok sikiliyor arkadas yok yasit yok beni didikliyor bi saatden sonra

He bu arada kres icin istenen testleri yaptirmaya devlet hastanesine gittim gitmisken kandaki alerjisinede baktirayim dedim.iste her hayirda bir ser her serde bi hayir vardir.normal olmasi gereken sinir degeri 165 oglumun degeri 875 testlerinin hepsi ciksinda degerlendirilecek.

evet aeben ablacım başladım kilo vermeye bakalım bundan sonra da motivem eksik olmaz inşallah

tebrik ederim ablacım maşallah çocuklarına, oğlun da zamanla sizi takdire alıştırır inşallah

merhaba kızlar .
sabah küçük kızı bolu'ya gönderdim geldim ..

öznurum inşallah degerlendirildiginde sorun yokdur canım .

banum seneye okulla başlıycaklar nasılsa ,o yüzden 1 sene için kendini üzme demek istedim .. mecburu olunca tabiki eyvallah .ama o yaşlardayken ben gözüme bile güvenemiyordum kaldıki kreşe .

tabiki şimdide gönderip çalışabilirsin ama o zamanda ''içime sinmiyor kreşe göndermek'' demek olmuyor bence
tabi bu benim görüşüm kimseyi baglamaz .

.. diger konuda sıkıntın umarım azalmıştır :26: annenlere gidip geldigine göre sanırım sıkıntın bu yönde .:26:

öznurum seninde hayırlı olsun kreş. bir kaç saatligine degişiklik olur çoçuklar için tabi. önceden sokakda oynarlardı çoçuklar ,arkadaşları olurdu şimdi eve hapsoluyorlar . sanırım şimdiki nesil arkadaş bulmak için ya kreşe, buyük yaşlardada okulla gitmek zorunda .

slm herkese....

öznurcum hoşgeldin cnm..oğluşunun oyun gurubu hayırlı olsun..kesinlikle çok eğleneceğinden emin ol cnm...onlar çok kolay alışıyorda biz onların kısa süreli yokluklarına alışamıyoruz

alerji içinde geçmiş olsun cnm..aynı durumu bizde bu yıl kreşe başladıktan sonra yaşadık.o testte bizimde 727 küsur bir rakam çıkmıştı..koldan alerji testide yapılmıyor dört yaştan evvel.bizim yaza temmuzda yapılacak.ama büyük ihtimal ev akarlarına dedi dr.

ben o güne kadar titizleniyorum sanırdım.o günden sonra hepten bildiğin temizlik manyağı oldum çıktım..evi sileyim temizleyeyim derken ellerim egzama oldu( oğlum açısından sonuç çokta değişmedi.sık sık kreş hastalıklarına yakalanmaya devam etti..kreşte dikkat edin yerlerde halıflex olmasın.bizde vardı koparttırdık.eşim antibaktial 2 adet halı aldı getirdik sınıfa..yerde oynayacakları zaman ona otursunlar diye.çocukların hepsine kendimiz minder diktirdik,içlerini antialerjik-antibakterial elyafla doldurttuk..pahalıya patladı bize oğlumun allerjisi..ve 2 adet ilaç kullanıyoruz devamlı olarak.mayıstan sonra kademeli olarak azaltıcakmış dr.. inşallah sizin alerjiniz gıda gibi bişeyedir.yedirmessin olur biter..gerçi gıda alerjisi 3 yaşa kadar çoktan anlaşılırdı demişti dr.hayırlısı cnm...çok geçmiş olsun....

aebenim tatil kızlarına yaradı ...siz istiyordunuz gezmeyi ama çocuklardan fırsat mı kalıyor desene...bende anneme gidecektim sözde...her yer kar...oğlumu üşütmiim diye oturdum kaldım...

banunun bu gün ilk iş günüydü..iyi geçmiştir umarım....
antim sen nasılsın cnm.?

iyi akşamlar ....

safiş yoksun gıı nerdesin .:26:

haklısın zilim çoçuklar oldumu el ayak baglanıyor eşinde isyan etmiyor deyil istedigimiz yere gidemiyoruz diye . canları sagolsunda gezmeyi veririz . .

ocdim diyetin ne alemde bacım ..

bende tekrardan başladım hazır cuma sohbetlerim tatil boyunca askıydayken . malum evde olmayınca diyet yapmak zor oluyor ..

banum nasıl geçti ilk iş günü.?

antim selamlar canım ....

SULAKCIMM TAKİP EDİYORMUSUN BİZİ .BU GÜNLERDE SANA OKUYACAK ÇOK ŞEY YAZMASAKDA BİZİ OKU CANIM .

Son düzenleme:
Kızlar ben bir arlar akşamları az yiyip gece aç yatıyordum ve iyide ki,lo vermiştim .tekrar başladım bakalım .

Bu konu hakında püsküütümde bir konu açtı takip etmek isterseniz .

günaydın hayırlı sabahlar olsun inşallah .

iyce unuttunuz topigi

nerdesiniz hatunlar .. mönümü yazayımda topige renk gelsib bari

2 temuzda tatil için katıt yaptırdık .tam 5 ay var ozamana kadar tekrar 5li rakamlarda olucam inşallah ..

hadi kızlar yokmu hedefi olan ?

bu günün mönüsü .
sabah
1 dl ekmek . peynir , hş.yumurta
bool yeşilik . 2 zeytin .

öyleyin .
kıyma sote. yş salata .

ara
portakal .1 kuru erik .5 fındık

akşam . 18 de.
3 kş madımak . hş. karnıbahar ve yogurt

.yemek için son nokta koyuldu .

sabahda plates yapıldı ...

slm herkese...

oğlum sabah ben pilates yaparken laptopda oyun oynarken kitlemiş ..nasıll yaptığını biliyor,eşşek sıpası bana söylemiyor...ne diller döktüm açmadı haydut..kendi kendine az önce açmış getirdi...giremedim tüm gün kk'ya...

aebenim motivasyonun için tebrikler aplam...bizde yaz ,için erken rezervayon yaptık cumartesi günü..okul bittiği gibi gidiyoruz nasipse..acaip inirimli oldu.neredeyse yarı yarıya....eşimle bundan sonra hep kıştan yapalım rezervasyonu dedik.yaza kadar ödenip bitecek zaten.hiç sarsmıycak ekonomik olarakta..yazlık var ama eşim çalışıyor ben tek başıma gitsem millete hizmetçilikle geçiyor tüm yazım..tatil yapamadan geçiyor yaz tatilim..babamın yaptırdığı ev olmasa satmayı bile düşündük..sırf atıl duruma gelmesin diye yazdan yaza gidip bakım yapıyoruz biraz..hepsi o...otelde daha çok rahat ediyorum ben..ekmek elden su gölden:)) misali...
siz nereye gidiyorsunuz..birde ramazan ne zaman başlıyor acaba bu yıl? aradığımız acentadak bayan bu yıl çok erken doldu erken rezervayonlar ,ramazan tam yaz ortasına kaldığı için dedi... bakalım çocukla ve arabayla 15 saat yolu nasıl gidicez..oğlumu araba tutuyor(

banum yoğunluktan giremedi sanırım...

birde aebenim geçen gün yazmıştım sana aplam..bi ara markete gittiğinde aknaz lıght'ın yağ oranına ve üretim yerine bi bakarmısın aplam..taktım ben ona

ve sabah bende pilates yaptım ve ebrunun eğildiğinde arkasında bişey gördüm ,aebenim sende gördünmü aplam...frikik vereydi daha iyiydi ((

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…