Ağlayarak geldim artıdayım+700 gr nedeeeen die ağlıorum şu an
kıyamam sana mirayım ağlama verirsin sen kiloları senden kurtulamaz kilolar
slm herkese....
eve gireli 1 saat oldu...6:30'a kadar dışardaydım...iş-güç ordan oraya koşturmaca birazda alışveriş derken akşamı yaptım dışarda...
kendime cıvıl cıvıl ciciler,ayakkabılar,ve çanta aldım...yine tutamadım kendimi ama vitrinler rengarek ...insanın kendini frenlemesine imkan yok gerçekten....
nazlım valla özür dilerim cnm canın çekebileceğini hiç düşünemedim.bu gün yine aldım semizotu yaz boyunca otlanırım artık ben
pazartesi günü 1 kg ıspanaktan yemek yaptım(yarım kahve fincanı bulgurla)tek başıma 2 günde bitirdim.hemen peşinden semizotu pişirdimevde ot stoğu tükenince bu gün doğruca okulun arkasında kurulan pazara gidip hem semizotu(her çğlen salatasını yapıyorum kendime)hemde yarım kg ıspanak daha aldım onuda pırasayla kavurup yumurtalısını yapçam..azda peynrle...
insanların önceki hayatları falan diye bahseden felsefeler varya ..öyle bişey olsaydı(hiç inanmam öyle şeylere)ben kesin ya koyundum,ya inek)
gelelim yumurta oturtmalı semizotu tarifine...
bir tane kurusoğan yada pırasayı(pırasalısı her zaman tercihimdir,hafif tatlımtırak olduğundan dolayı mükemmel oluyor,ama soğnalısıda çok hoş...ayy ot olsunda taştan olsun valla ayıramadım hangisini tavsiye edeceğimi)
1 demet semizotu
toz tatlı kırmızı biber,tuz,z.yağı,yumurta(yumurta kaç tane yerseniz ona göre..ben 2 tane yedim)
soğan yada 1 adet pırasayı incecik doğrayın..soğansa yarım halka daha güzel oluyor.yemeklik değil yani..pırasada incecik halka şeklinde..
onlar z.yağında kavrulunca üstüne temizlenip yıkanmış semizotlarını ekle kapağını kapat kavrulsun.kırmızı biber,tuz ekle.yumurtalı çılbır gibi dağıtmadan kır istediğin yerlerine.kapağını kapat,altını kıs 5 dk.pişir...'içleri kayısı kıvamında ennnnfes yumurtalı semizotunuz hazırdır efenim...(ben yumurtalı kırınca üslerine karabiber ve tuz serpiyorum...işte bu kadar....
altı üstü bi yumurtalı semizotunu sanki kebap tarif eder gibi etmişimama bana göre kebaptan bile güzel valla...çünki ot...
ben egeli olmama rağmen ailem hiç otcul değildir bu arada..annem semizotunu ıspanak gibi pirinçli yapar.benim çiğ olarak salata yapmazlar..radika,ebegümeci vs..ege otlarını yemezlerben ege yemeklerinin tümünü egeli arkadaşlarımdan öğrendim..çocukluğumdada babamın tayinci olması sebebiyle hiç izmirde kalamadım.sonrada evlendim kalamadım
ama oralı olduğumu otculluğumdan bile anlamak hiç zor değil...bizim evde bi ben bide birazcık aplam böyle zaten...kalan herkes etcil yada anadolu tipi besleniyor...
banum içiniz tez zamanda feraha kavuşur inşallah cnm...
aebenim kolay gele aplam...
safinaz sen ne ediyon gııı?
mimum,antim,laracım sizden ne haber kıslar....?
kuzummm güzel anneee hoşgeldin buralaraaa:)
hoşbuldum mirayım . senin canın sıkkın sanki canım ya ... bende ufaktan monti amcama takılıyorum . eşimin doğum günü muhabettine 2 gündür pek uyduğum söylenemez ama en azından geçen haftayla aynı kilodayım :)
banum çok geçmiş olsun cnm...1 ay kadar önce arkadaşlara gitmiştik.oraya gelen başka bir arkadaşın oğluda fena öksürüyordu.kreşe başladığından beri bir artıyor bir azalıyor hiç geçmiyor dedi.sabahtan beride ateşi düşmüyor dedi,eşimde korkutmak istemem ama zatürreye benziyor öksürmesi dedi.insanlr telaşlandırlar.çaylarını içmeden kalktılar.içimden eşime kızdım hatta kötülük telalı gibi insanları korkuttu diye.(gerçi kadınında çocuğu ateşli ama gezmeye gelmiş)gerçekten zatürreymiş.1 hafta yatırmışlar.ii geceler kızlarr çok cnm sıkkın kayra zatüre olmuşş
öglen kv aradı , işteyim bende dedidki kızım bu zatür eolmasın kötü öksürüyor ,
tlf kapattım amann hemen teşisi koydu vs diye kızdım. işten geldim onları aldım eve çıktım ama çocukta bi gariplik var ateş düşmüyor ve nefes alıp vermeis garip.
hastaneye gittik ve zatüree, yatış vericeklerdi kan degerleir iyi çıktı
kullandıgımız antibiyotigi 1.5 yaptık umarım yarın yatış vermezler
Çok geçmiş olsun arkadaşım rabbim şifa versin yavrucuğunaii geceler kızlarr çok cnm sıkkın kayra zatüre olmuşş
tlf kapattım amann hemen teşisi koydu vs diye kızdım. işten geldim onları aldım eve çıktım ama çocukta bi gariplik var ateş düşmüyor ve nefes alıp vermeis garip.
zilicim kendime nazar değdirmiyim ama ben hiç kaçamak yapmıyorum çok şükür hatta az önce benim menülerden sıkılan eşim lahmacun söyledi onlar lahmacun hüpletirken ben yeşil mercimeğimi yedim hiç tereddüt etmedim ucundan tatsam mı diye geçmedi aklımdan gayet mutluyum dün 69.7 dğm bu sabah 69.2 çıktım.3 hafta olmak üzere 3.5 kg verdim daha iyi olabilir miydi evet ama yinede çok memnunun hep diyorum mayıs sonuna kadar ne veririsem diye sonrasındada 2 kilo alsam direk vermeye odaklanıcam ŞUNU ANLADIM Kİ KÖTÜLERİ UNUTTURUNCA ZATEN İSTEMEZ HALE GELİYORSUN O YÜZDEN KAÇAMAKLAR EZİYETTEN BAŞKA BİŞEY DEĞİL.Ayrıca kuru kayısı,leblebi az fındık ve bitter zaten ıvır zıvır ihtiyacını karşılıyoriyi haftasonları herkese....
laram düşme tuzaklara,sakın kaçamak yapma..yaza kadar sık dişini,ama sonrasındada sakın salmayın...bazı bünyeler hep dişler sıkılı kalmak durumunda malesef..(bunlardan biride benim)azıcık kaçırsak toplayana kadar anamız ağlıyor..
bende bu gün hem kahvaltıda(bol tahinli pekmezden 2 yemek kaşığı kadar yemişimdir)oda yetmemiş gibi sucuklu-mantarlı bol tereyağlı bulgur pilavına daldım az evvelçok yemedim gerçi ama akşamada tutamam kendimi gibi geliyor..bulgura bayılıyorum çünki...
şimdi acısını çıkarmak için yürüyüşe gidiyorum.artık yakana kadar yürürüm...
laram bende sana bunun için kızıyorumya 3 senedir montinin sende bu kadar işe yaradıgını bile bile başlamıyordunHafta sonu yine bizimkiler yok olur tabiiii kaçamak yok kızlar yaz geliyor istediğimiz kıyafetleri giymemiz lazım benim için herşeyden önemlisi sen veremezsin diyenlere cevab vermek açıkçası.Onların lafını hak ettim biliyorum çünkü 3 yıldır vermem lazım diye diye ağlaşıp durdum ama veremezsine cevap vereceğim kodladım kendimi.Ay çok mu fesadım bilmiyorum :44:benle aynı boy ve kiloda bi arkadaşım var sürekli ben mi daha zayıf görünüyorum o mu karşılaştırması yapar durur bi de ona buna sorar çaktırmadan diyete başladı sayemde :))))))))))) Ben diyet yapamam diye diye bişeyler yapıyor bakalım.Biz kadınlar :)))))))))
Bunların hepsini motivasyon arttırıcı kabul ediyorum he heeeeee:))
banum geçmişler olsun canım . ah bu çoçuklar yokmu elimizi ayagımızı kesiyorlar ..ii geceler kızlarr çok cnm sıkkın kayra zatüre olmuşş
iyi pazarlar herkese
giremedim 2 gündür hastaydım midemi üşütmüşüm hiç bişi yiyemedim 2 gün boyunca yanlızca serum
cuma günü de tartılamadım kusurabakmayın
bugün daha iyiyim normal beslenmeye döndüm yarından itibaren sıkı şekilde döncem montime
kimseden ses seda çıkmamış safiş nerelerdee :44:
masum geçmiş olsun Allah şifa versin canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?