Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

selam kızlar
evde kos kos turmak iyi gelmiyor bana hiçç alışkın deyilim yahu ..
bugün ayran aşı yapıyorum en azından şişligim gitsin :26:

iyi hoş diyon laramda önce kendi içinde diyet yapma istegi olmalıki sizleride ve başkalarınıda sürükleyim
ama eminimki buraya sık yazarsam diyete edepde olmam zor olmayacak ..
söz buralara daha sık yazıcam size gelin eski günlerdeki gibi. monti 1.aşama yapmayı bende istiyorum ama eskisi gibi evde oturan bir ttip deyilim laram mutlaka dışarda yada sohbetledeyim . o yüzden monti yapmak zor . hatta diyuetisyene gideyim en azından kontrolde olmak beni toparlar diye bile düşündüm . bakalım bir yerden başlıycam yoksa göbek aldı başını gitti . 68 69 kiloyum bende banum gibi ramazan ve bayramda kilo almadım yani önceki aldıklarımı korudum diyim
neyse hayırlısı bakalım ama daha sık burdayım artık .

zilim kolaygelsin canım ... bende başlıycam biraz menemen yapayım diyorum senin kadar koru diri yapmasamda var işler ..

..canım bendeki iştah sendede olsa yazın nasıl yemek yendigini anlarsın helde şeker dengem altüst oldu iyce halsizlik had safada. beni en iyi frenleyen şey spor aslında yüryüşlere başlamam lazım .

banum eşinle aynı yerde çalışmak birçok yönden avantaj bence sonuçta aynı katta olmayınca sürekli görmiyceksiniz birbirinizi

elifim son cümleni duymamış olayım .yahu bizle senin farkın ne baksana bana
madem montiyede başladın buraya ugramadan olmaz ...

ogluş büyüdü dimi iyce.maşallah ..
nazlımın bebiş çoktan olmuştur .. yokmu sizin feysiniz neyin, haberleştiginiz yerler . malum ben o konuda boşum
netede girmiyorum çoktandır bazan telefondan bakıyorum k.k yada okadar .
demek pastaneyi bırakıyorsun . kilo vermen için şarttı bencede

Valla monti 1.aşama bana müthiş kolay geiyor dışarda yapma açısından götürüyorum bir uygun yemek götürmezsem alo döner please diyorum tamamdır....Hay aeben allahaşkına diyetisyen sanki gittiğin yerlerdeki mönüleri önericek mi sana ......illa yemek planlaması yapmak zorunda kalacaksın diyetisyen listeleri bana hiç uymaz sabah şu akşam bu daha sıkıntı bütün gün yemek planlama ayrıca bi çoğuda monti kopyası oluyor ilke olarak aeben sadece bunu ye bunu ye diyo bi bakıyosun monti prensipleri aslında bağlayıcı olmadan ne yemen gerektiğini sen belirle canım gel beni dinle başlıyomuyuz 1 eylülde ...
Bende yapıyorum domates sosu yaptımmmmmmmmmmmmm kırmızı biber patlıcan turşumsu bi şey yaptımmmmmmm taze fasulye barbunya falan ....ama domatesleri 5kg 5 kg yapıyorum one be 35 kg domatesle bi seferde nasıl uğraştın zili ben domates görmek isteme ondan iştah kalmıyor sende uyanık :)

loroşum diyetisyeni listesi yada tavsiyeleri için istemedim (artık öyle oldukki ben ona yazar liste verebilirim ) sırf kontrol için kendimi adepte için ..
canım ayrıca dışarda derken sohbet ve ev gezmeleride içinde . haftada 2 sohbetim oluyor ,evden getirmek abes olur . yememekde olmuyor . o yüzden biraz serbest beni kasmayan uzun bir yol tercihim sanki.. zaten genel anlamda benim için diyet montidir .fakat kaçamaksız imkansız o yüzden ortayollu bişiler yapmalıyım .

zilim öyledir 1 kasa domatezden aşagısı kurtarmaz ama haksızda deyil el degmişken hepsini yapmak daha iyi .. bu hafta bende alayım ayaş domateslerden
acı biberli domates sos favorimiz . bu arada balkonumda yetiştirdigim biberler bu yıl yetecek bana

sizleri özlemişim vede pc yi
bu saattde pc açmazdım ama eşim izmir deydi şimdi uçakda onu beklerken uykum gelmesin oyalanayım

banu karar verdinmi iş için .?

safiş sen neler yapıyorsun ?

selammmmm!!!!!!!!
buraya yazmayı ne kadarda özlemişim meger, yazılarıda okuyunca mutlu oldum...
aben ablam hoş geldin topigin neşesisin valla sen , zi,lim olmasa zaten topik nerelerde kalır bilinmezdi.

diyete bende dün başladım , ama dedigin gibi 1. aşama monti mümkün deil
bi tane arkadaşım 8 kilo verdi 2 ayda akşam yemegi yemeyerek ,yogurt, cacık veya
ayran içmiş aben ablam mevcanı biliriisn sen od aöyle yapıyordu çok inceldi 5 lerde şimdi.
benim iş yeirnd eyemek çıkmıyor evden de getirmek olmuyor kalabalık içinde.
ama idare etmeye çalışıyoruz

monti yapamıyorum aa temel kurallarını uyguluyrum glisemi sine dikkat eidyorum yiyecekleirmin
hala yumurta ile ekmegi yiyemiyorum. son zman lard açok ekmek, pilav hamur işi yeidm
halsizlik , nefes daralması başladı. bol bitki çayları içmek laızm ilk haftlarda mide ancak küçülüyor

hepinizi öperim benimd ekışlık bişiyle ryapmam lazımmm:26::26::26:

Selamlaaarrr ben geldimmmmmm
fırsat buldukça daha sık geleceğim buralara inşallaaahhhhh
tatil dönüşü işlerin yoğunluğu beni mahvetti bir tülü düzene giremedim hala yoğunum....

sizlerde ne var ne yok hanımlar keyifler nasıl bakalım
yazın son demlerini yaşıyoruz artık bir aya kalmaz uzun kollular hırkalar ceketler çıkar yine

ama bunlar fazlalıkları kapatmak için geçerli sebep değil aksine kilo vermek için çok iyi bir başlangıç

oooooo araban hayırlı olsun cicim ne aldı ML320 mi?
ben A180 istiyorum bakalım
Allah kaza bela vermesin inşallah bol gezmeler

bence eylülü bekleme sen niyetine girdiğin an diyete de gir yoksa o tarihler hiç gelmez
Klasik pazartesi sendromuna döner

oy oy oy oyyyyy kolay gelsin ziliiiii valla işin zor.... Neyseki kolaylamışsın artık afiyetle yemek nasip olsun inşallah hepsini

ben girdim diyete arkadaşları da bekliylorum sabırla

sizleri özlemişim vede pc yi
bu saattde pc açmazdım ama eşim izmir deydi şimdi uçakda onu beklerken uykum gelmesin oyalanayım

banu karar verdinmi iş için .?

safiş sen neler yapıyorsun ?

iyiyim ablam ne yapam çalış çalış çalış yoğun ve koşuşturmaca hayat aynen devam her gün artarak
Bu hafta sonu sünnet cemiyetimiz var (dayımın) onu da atlattık mı hayırlısı ile sonra artık sakinleşmeye başlar hayatımız sanırım.
Yurt dışından misafirler var önümüzdeki hafta onları ağırlamak için bir hafta izinli olacağım.... hayat bir şekilde gidiyor anlayacağın ablam yoğun bir şekilde....

Fakat ben montiye start verdim tam anlamı ile bu gün ..... e sizleri de bekliyorum peşimden

Kahvaltı 08.30
3 dl. tb ekmeği
ince bir dilim beyaz peynir
domates - salata - bir kupa şekersiz çay

Öğle 12.30
bir porsiyon ızgara köfte
marul salatası ve ayran

Akşam 18.30 - 19.30 Arası
Ispanak yemeği
yoğurt ve salata

Gün içinde bol su ve şekersiz çay....

Kilomu bilmiyorum tartılmak bana ürkünç geliyor
Cuma sabahı tartılıp ilk başlangıç olarak yazmayı düşünüyorum

00000 MAŞALLAH mönüler bile yazılmış
afiyet olsun safişim ...
yaz daha var yahu hala dışarısı kavruluyor , dur hele .kışı pak sevmemde ben

yavaşdan bende başlıycam ama mont yapamam şimdilik ...

banuşum akşam az yemek işe yarıyordu ilk etapda monti yapamasakda onu deneyelim bari ....

hadi toplaşım bende artık buralardayım ..

karnım şişligi hafifden inemeye bile başladı ama bugü öyleden dışardaydım kızılayda . diyete uymadı fakat akşam aç yatayım en azından ...
hepinizi öptüm

günaydınnnnlarrrrr

ne güzle ya topik dolmaya başladı yavaş yavaş,
safiş menü bile yazmış meaşalahhhhh

aben ablam bencede deneye bilirizzz akşam yememeyi iki gündür sadece yogurt veya cacık yiyorum
karnım inmeye başladı yuppiiii, gün içindede abartmıyorum. mnti yapmıyorum ama glisemin endexe dikkat ederek yiyorum.
bugün yanımd aton balıgı , barbunya ve aysber getirdim yogurt getiridm evde kahvltımı yaptım, evd e kahvaltı yapınca
abur cubura sarmıyorum kan şekerim denged eduruyorr iyi oluyor...

Ay süper süper herkesler gelmiş safiiiiiiiiii tatlım geldin mi eminsin dimi menön harika canımcım ben zaten yapıyorum tatlımmmm hiç bırakmadım sayılır fakat arada kaçamak ufak tefek olunca verilmiyor anca korunuyor ama şöyle diyim tatil sonrası 67.7 gördüm temmuz 10 gibi ve şimdi 63.8 kg yim yani herşey yolunda fakat 64.5 la tatile çıkıp almıştım anca bu kadar oldu iki ayda kaçamaklı çünkü hedef 58 benim o yüzden gaza basmam lazım yani kaçamaksız .......Saficim sağol canım darısı başına daha iyileri sizlerin olsun canım .........
Masum canım 1 aşama monti zor değil ki ama şu akşam yoğurt ayranı becerebilirsen çok hızlı kilo vereceğine inanıyorum fakat almakta kolay olur bırakınca monti bu anlamda çok iyi verince kolay almıyorsun geriye.....
Aebenim kıymetlim burda ol cankat tatlım...........
Zilim nerdesin sen
Banucuğum öpüyorum canım hakkında hayırlısı........Bende okulda öğretmen çiftleri görünce zaman zaman özeniyorum birlikte çalışmaya ama böyle daha iyi sanki............

laracım 1. aşama monti maleseef ki çalışırken çok zor oluyor ,
peynirin yagsızı , yemegin etllisi , çorbanın unu derken yapamıyorum
sabah evd ekahvaltmı yapıyorum biraz erkn kalkıp 7:30 gibi sonra 12-12:30 da öglen yemegi yiyorum sıkı bir kahvalt ile acıkmıyorum

ara ögün beni daha çok acıktırıyor malesef, fakat ögleden sonra 4 gibi kahve ve kuruyemiş incir filan yiyorum.

iş meseleside olmadı zaten , firma kabul etmedi eş çalıştırmayı

slm hepiniize...

topik canlanmış ohh ne güzel...

laram önceki yıllarda 5kg, 10 kg olarak alır yapardım ama bu yıl büyük bir tencere aldım karacadan(15 kg)onunla 2 postada yapıverdim.30 kg'ını şişe domates olarak,5 kg ile menemen yaptım ve domat işi bitti..bizde yaz kış domates her türlü yenir..oğlum domates çorbasına bayılıyor ,eşimde..zaten çok yemek seçtikleri için kurtarıcım oluyor resmen...geçen yıllarda bende beşer onar kilo alarak yapardım ama normal ebattaki tencerelerde bir kaç seferde ancak oluyordu ve her yere çıp çıp sıçrıyor her yer batıyordu ..canıma tak ediyordu o kırmızı lekeleri temizlemek..aldım koca bi tencere 2 seferde oluverdi..her eve lazımmış böyle bi tencere walla..

fasulyeleride yaptım attım dolaba..birde erişte kestim koca bi kutu dolusu..onuda oğlum çok seviyor ve olabildiğinde hazır gıda yedirmek istemiyorum..bir tek barbunya atıcam onunda zamanı var daha eylül ortasından sonra alır atarım..ama yinede kış gelmesin ,bende yazı sevenlerdenim..

banum her işte vardır bir hayır cnm...

safinaz ve lara startı vermişsiniz.hayırlısı olsun... aebenim sanada kolay gelsn ablam...

5 makine çamaşır yıkandı ütülenecek ama hiç mecalim kalmadı walla..camların slinmesi lazım ama hava yağacak gibi:44: içimin rahat edeceğini ,arkasından tekrar kendim yapmayacağımı bilsem alıcam bi kadın eve ama huyum kurusun ...gözüm tutmaz başkasının elinin değdiği yerin temizliğini...

iyi o zaman ablam ama sonra kızma bana çok vukuatlıyım biliyosun

ilk menü gelsin

9:00 2 tam ekmekli sandviç (peynir, domates, maydanoz) + şekersiz çay

10:00 şekersiz Türk kahvesi

11:00 dut kurusu, kuru üzüm , leblebi yanında 2 çilek (ara yok biliyorum ama dayanamıyorum )

13:30 bulgur pilavı ,domates, yoğurt

15:00 1 armut , 5 badem

akşam yemeği olarak da zeytinyağlı taze fasulye + salata + ayran

Son düzenleme:
selam hatunlar ....

bak unuttum laram araban hayırlı olsun . bu arada bende sonunda sözünü aldım arabanın ben 2. el istiyorum malum acemiyim oatomatik vites olsun yeter diyorum .ama eşim ne alır bilmem .:44: o 0 dan yana tamir sorunu olmasın diye .

diyete adepte olmaya çalışıyorum bakalım . tam başladıgım söylenemez ama .

pazara çıkayım biraz domatasde ben alayım tam zamanı .

elifim canım mönün ilk günler için iyiy ama tammonti deyil onuda bilesin .
kuru üzüm bulgur bunlar yok ama sen bildigin gibide yapabilirsin . sıkmak yok ilk başlarda

bulgurdan emin olamamıştım haklısın ablacım ama öğlen patlıcan kızartmasıyla bulgur pilavı olunca ben de pilavı yedim

inşallah 10 gün sonra evdeyim o zaman daha rahat olcak

herkese günaydınlar mutlu sabahlar

sadece aeben ablama yazıp kaçıyo gibi oldum ama iş, ev, bebek derken pek uzun uzun yazma fırsatım olmuyor

haftaya cts işte son günüm sonrasında daha rahat girerim inşallah doruk paşa müsaade ederse tabi

Arkadaşlar montiyi algılayışımızda farklılıklar var sanırım ...................
Ben kendi uygulayışım hakkında biraz açıklama yapayım hoş şu an daha bu kadar düzgün yapmıyorum bu moda eylül itibari ile giricem inşallah
1) Tam buğday denilen şey fırında satılan marketlerde tost ekmeği diye satılan ekmek değil vakumlu poşetlerde e çok az yerde bulabiliyorum şu anda sizin gibi fırın ekmeği kullanıyorum ama onlarda mutlaka beyaz un var görmesenizde ve tam buğgay sert kare şeklinde kendi yağı olduğu için epey yağlı bir ekmek
2) Ara öğün diye kastırmıyorum böyle bir şart yok acıkırsam kayısı gün kurusu tercihim ceviz olabilir
3)Meyve................Bundada tek dikkat edilmesi gereken yemekten hemen önce yada hemen sonra yememek
4) 50 'nin altı glisemik endeks yenecek bu olmazsa olmaz......ve başta o fırın ekmeği bunun üstünde
5) Kaçamak yok vücut dengeye en az üç günde giriyor bir lokma kaçamak demek insilünin dengesşni şaşırtmak demek ondan sonra 5 lokma yesende aynı şey
6) Onla bu yenmez yokkkkkkkkkk kesinlikle sadece her öğün bir süt ürünü ye proteini gündüz tercih et yani kurufasulyeyle bilmem ne sakın yeme gibi bişey yok bende....masada köfte varsa yerim yanında 50 nin ğstğne çıkmasın yeter
7) Sıkı uyguluyorsam mümkün olduğu kadar 30 larda glisemik endeksle besleniyorum dünya kadar şey var valla doyacağın zevkle...
8) Her öğün ekmek kullanıyorum dediğim ekmeğin bir dilimi bir gün yetiyor zaten maksat el alışkanlığını gidersine dönüşüyor

Aebenim bulgur yenir montide bence 50 civarı ben yiyorum canım
Örneğin
SABAH
bal reçel tereyağı dışında tam yağlı peynir sucuklu yumurta domates falan bir kahvaltı
ÖĞLEN
AKŞAMDAN NE YEMEK YAPTIYSAN GÖTÜR YANINDA YOKSA ALO DÖNER PORSİYON EKMEĞİNİ YANINDA TAŞI AMA AYRANLA MİS
AKŞAM
Baklagil yada sebze tercih et iöine cızları koymadan havuç patates pirinç gibi yoğurt salata bide bulgur pilavı .......

Ben bu şekilde uyguluyorum normal yemek standartı dışında değil yani ekmek hariç
ASLINDA BENCE KISACA MONTİ EKMEK BUNDA TAVİZ YOK (PİYASADAKİLERE KANMA) VE 50 ALTI ,LE BESLENME GERİSİ HİKAYE

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…