Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

Selam milletttt ben tekrardan geldim yoğunluktan fırsat buldukça yazmaya çalışıyorum sizlere....

Teşekkür ederim ablacım bende bu menülerin devamını diliyorum kendime

Bende kışı sevmem (Soğuk ve kızım hep hasta)
Ama kışın güzel kilo veriyorum ben Bencillik dimi bu

sizleride bekleriz efendim aramıza.... haydi kızlar montiye

selam banu naber yerleştin mi artık tamamen yeni evine eksikler de bitmiştir sanırım şimdiye kadar
evet başladım ve menülerimi düzene koymaya çalışıyorum
elimden geldiğince....

Aysber ne????

Akşamları yemek yememek iyi bir şey
eşim tatilden önce 2-3 hafta kadar akşam yemeği yemedi sadece peynir karpuz yedi ve 5 kilo verdi....
Bunun dışında bütün gün normal beslendi (hamur işli normal )

Akşam yemek yemek acaip olumsuz etkiliyor bu yüzden ya çok hafif yemeli yada geçiştirmeli bitki çayları ile meyve ile yada ayran yoğurt gibi zararsız gıdalarla

Laram geldim canım geldim de neden benim geldiğime sen emin olamadınkinee
senin durum iyi maşallah güzelim... En azından kilonu koruma evresindesin....
Ben sanırım 67/68 olmuşumdur :18: :18: bu yüzden tartılmıyorum ama kaçış yok adını koymak lazım dimi....
Bakalım yarın baskül bana ne diyecek :26:
Benimle kapışırsan vermeye başlarsın tekrar....
Sıkı monticiyim ben (öyleydim yani)
kafama zayıflamam gerektiğinin sinyallerini verdiğim an cıslar yok oluveriyor otomatikman

Hadi tam dönüş yapın sizde başlayıverin montiye yaaaa

evet güzelim start verildi bakalım eskisi gibi verim alınabilecekmi montiden
sana da kolay gelsin valla benim kaygana yapıyor herşeyi sağolsun ben uğraşmıyorum domatesi ile patlıcanı ile

bana kışın yemek düşüyor kiiii..... Ben pek sevmem konserve o yüzden de yemem

Günaydın cicim hoş geldin
işten ayrılınca umarım evde daha çok kilo almazsın kız :26:
daha sık gel yaz sende olur mu

Laraaaa hoş geldin bacım....
Sen sadece bence (yanlış anlaşılmasın) ekmek konusunda montiye uyuyorsun...
Bunun dışında yazdıkların monti değilki....
Ben bu şekilde beslensem kilo alırım resmen....
yani yanlış anlama ne olur bende kitabı da yok montinin fakat bunlar bana biraz farklı geldi. doğru gelmedi yani
ha senin bünyen bunu kabul ediyordur senin metobolizma bunlarla da kilo veriyordur o ayrı.... o zaman aynen devam

Şu resmini eklediğin ekmeği de hiç almadım ben görmedim de buralarda....

Ben fırından almıyorum çünkü onlara güvenmiyorum...
Ben montiye başladığımdan beri uno tam buğday ekmek yiyorum oda sadece kahvaltıda
Daha hiç monti yaparken kahvaltı harici tam buğdayda olsa ekmek yemedim
belkide o yüzden güzel kilo verdim
dediğim gibi sakın beni yanlış anlama ama senin liste bana pek uymadı sanki
yani benim bildiğim montiye

Acaba ben mi yanlış biliyorumki yaaaaaa :44:

Mesela bence ....

1) Tam buğday denilen şey fırında satılan marketlerde tost ekmeği diye satılan ekmek değil vakumlu poşetlerde e çok az yerde bulabiliyorum şu anda sizin gibi fırın ekmeği kullanıyorum ama onlarda mutlaka beyaz un var görmesenizde ve tam buğday sert kare şeklinde kendi yağı olduğu için epey yağlı bir ekmek

*BEN UNO TAM BUĞDAY KULLANIYORUM SABAH KAHVALTISINDA İKİ DİLİM YETERLİ GELİYOR ACAİP TOK TUTUYOR.
FIRINDAN TAM BUĞDAY HİÇ ALMADIM, TOST EKMEĞİ GİBİ OLANINI DA HİÇ GÖRMEDİM....

2) Ara öğün diye kastırmıyorum böyle bir şart yok acıkırsam kayısı gün kurusu tercihim ceviz olabilir

*BEN ARA ÖĞÜN YAPMAM HİÇ... BU SAYDIKLARINI AKŞAM YEMEĞİ YEMEDİYSEM HAFİF GEÇİRMEK İÇİN YERİM...

3)Meyve................Bundada tek dikkat edilmesi gereken yemekten hemen önce yada hemen sonra yememek

*MEYVE MONTİDE BENİM BİLDİĞİM KADARI İLE SABAH KAHVALTIDAN 20-30 DK. ÖNCE YENMELİDİR.
BUDA MONTİDE ŞEKER KULLANIMI OLMADIĞINDAN VÜCUT DOĞAL ŞEKERİNİ MEYVEDEN ALSIN DİYE...
ÖNERİLEN İSE TAZE BİR PORSİYON MEYVEDİR... KURUSU VE SUYUDA PEK TAVSİYE EDİLMEZ...

4) 50 'nin altı glisemik endeks yenecek bu olmazsa olmaz......ve başta o fırın ekmeği bunun üstünde

*GL ENDEKS TE DEĞERLER NEYE GÖRE BELİRLENİR BUNU İLK DEFA OKUDUM VE HİÇ BİLMEM...

5) Kaçamak yok vücut dengeye en az üç günde giriyor bir lokma kaçamak demek insilünin dengesşni şaşırtmak demek ondan sonra 5 lokma yesende aynı şey

*KAÇAMAK KESİNLİKLE YOK
MONTİ KAÇAMAĞI KABUL ETMİYOR...
LAKİN 2 AY SIKI YAPILAN MONTİDE PANKREAS GÜÇLENECEĞİNDEN, 2 AY SONRAKİ YAPILAN UFAK TEFEK KAÇAMAKLAR KİLO OLARAK GELMİYOR ZARARSIZ....
AMA İLK 2 AY ŞART....

DİYE BİLİYORUM BEN....

6) Onla bu yenmez yokkkkkkkkkk kesinlikle sadece her öğün bir süt ürünü ye proteini gündüz tercih et yani kurufasulyeyle bilmem ne sakın yeme gibi bişey yok bende....masada köfte varsa yerim yanında 50 nin ğstğne çıkmasın yeter

*BEN BUNA ÇOK DİKKAT EDERİM...
KURUFAULYE DE ET VARSA O YEMEĞİ YEMEM ALTERNATİF BULURUM...
PROTEİN İLE KARBONHİDRAT HİÇ BİR ŞEKİLDE KARIŞMAMALI...

7) Sıkı uyguluyorsam mümkün olduğu kadar 30 larda glisemik endeksle besleniyorum dünya kadar şey var valla doyacağın zevkle...

*NEYİ NE İLE YEDİĞİN ÖNEMLİ BENCE BU BESLENME ŞEKLİNDE
TABİİKİDE ÇEŞİT ÇOK SEÇENEK ÇOK İSTEDİKTEN SONRA...
BEN BU DİYETİ HİÇ SIKILMADAN UYGULUYORUM ÇÜNKÜ GERÇEKTEN KOLAY...

8) Her öğün ekmek kullanıyorum dediğim ekmeğin bir dilimi bir gün yetiyor zaten maksat el alışkanlığını gidersine dönüşüyor

*YUKARIDA DA YAZMIŞTIM BEN
KAHVALTI HARCİ HİÇ EKMEK YEMEM....
VÜCUDUN YAKABİLMESİ AÇISINDAN VE DAHA DOYURUCU OLDUĞUNA İNANIYORUM
GÜNÜN DİĞER ÖĞÜNLERİNDE YENEN EKMEK BANA AĞIR GELİYOR, ŞİŞKİNLİK YAPIYOR

NOT : DEDİĞİM GİBİ BUNLAR BENİM DÜŞÜNCELERİM BENİM DOĞRU BİLDİKLERİM
HERKES KENDİ VÜCUDUNU DAHA İYİ TANIR DAHA İYİ BİLİR.
BEN YAZDIĞIM ŞEKİLDE UYGULADIM MONTİYİ VE 3 AY DA 13 KİLO VERDİM.... ÜSTELİKTE HİÇ SIKINTI YAŞAMADAN....

Günaydın cicim hoş geldin
işten ayrılınca umarım evde daha çok kilo almazsın kız :26:
daha sık gel yaz sende olur mu

hoşbulduk safişim

evde düzenli yemek pişirme şansım olduğum için almam gibi geliyor canım. bir de biliyosun pastanede çalıştığım için araöğünler, çay saatleri, kahve saatleri hep tatlı ilaveleriyle geçiyordu şimdiye kadar, dondurma saatleri de cabası

akşam yemeklerinde de eşimle ikimiz fast food beslenmeye çok yatkın bir çiftiz malesef, şimdi evde olacağım için düzenli beslenmemiz daha rahat olcak

bir de minik kuzucuk olduğu için artık ona da daha düzenli beslenme sistemi oturtucam (şimdiye kadar gerek ben, gerek bakıcı yaptık yemeklerini, akşamları da erken uyuduğu için evde yemek yerine mama yedirdim fazla bir yemek pişirme çabasına girmeme gerek kalmamıştı)

monti konusunda ilk sayfayı okuduğumda bile benim kafam karıştı, lara'nın da dediği gibi farklı anlamalar sözkonusu ,kendi aramızda tam netlik oluştursak iyi olacak galiba

bugünkü menümü de yazayım

9:00 tam ekmek, peynir, domates, salatalık, çay

11:00 1 elma, 2-3 fındık , 5-6 leblebi

14:00 taze fasulye, salata, yoğurt

18:45 sosis , peynir, domates

gece acıkırsam 1 armut

Safinaz sen glisemik endeks diye bişey bilmeden monti mi yapıyorsun anlamadım canım .Monti tamamen bu demek aslında klasik montide karbonhidrat ve protein karıştırmayla ilgili bir kural kesinlikle yok bu kadına özelde mi vardı acaba onu okudum attım bir kenara kendi adıma ilk kitap bana kilo verdirdiği ve uygulaması kolay geldiği için kafamı karıştırmadım ikinci ile .....Montiyi temel olarak anladığım kadarıyla bir cümle ile özetlersen glisemik endeksi düiük şeyler ye kilo ver çatlayana kadar ye ver diyor bana göre ve ben öyle yapıyorum etli kurufasulye yerim iki tabak salata yoğurtla ama asla pirincin tadına bakmam .........veririm
Ama sende kendi yönteminle veriyosun oda güzel uno yiyosun beyaz ekmekten iyi ama monti üstüne basa basa entegral ekmek yada tam ekmek der ve tam buğday sğtlğ kahe rengi bile değil bitter çikolataya yakın koyu renk kitapta bu böyle canım yazdığım herşey yedikçe zayıfla ince kal kitabından senin diyetin bana protein karbonhidrat ayrımı ile ilgili bişey gibi geldi evet oda verdiriyodur yapıp veren çok .............

Saficim sakın kızma kız bana ne güzel vermişsin 3 ayda 13 kg ama biz farklı şekilde yapıyoruz siz herhalde kadına özeli yapıyorsunuz kadına özeli aeben daha iyi biliyor benim demek istediğim kadına özel klasik montiden daha zor ama sana kolay gelmiş sen pişmiş havuç yermişin ya da patates yada pirinç ya da mısır veya karpuz kavun acaba........

Canım link verdim bu birinci kitabın özeti bu şekilde benim zayıfladığımı gören çevremde çok insan yaptı diyti ve herkes verdi bide bunun kadına özel versiyonu var ama bu daha kolay geliyor bana :)
BEN BÖYLE YAZIYORUM AMA YANLIŞ ANLAŞIMASIN HERKES ELBETTE KENDİNİ TANIR VE VERDİĞİ ŞEKİLDE VERMEYE DEVAM EDER AMA MONTİ BU .......BEN FANATŞK BİR MONTİCİYİM SANIRIM.AEBEN GEL EL AT Bİ

günayydınnn . vede hayırlı cumalar efenim

hadi gözüm aydın bende satrtvermiş bulunuyorummmm sabah yürüyüşüm yapıldı efem
kilocugumda bu sabah itibariyle 68, 8 bunun 69 olduguda oluyor işde gün itibariyle

neyse bakalım . sabah kahvaltımda monti usulu yapılmıştır. ama diger ögünlerde tam montiyu uygularmıyım onuda ilerleyen günlerde görücez
mesajlarınıza geçeyim
ha birde liste yapalım i,sterseniz . liste içinde herkesin MONTİ YAPMASI ŞERT DEYİL ARKADAŞLAR .

İLEHİ NE DİYİM SİZE .

hatunlar öncelikle şunu diyeyim .biz senet sepet yada evrak imzalamadık yavs montiyle

... bakım ben bunca yıl şunu gördüm diyet tecrübemde . her kişi kendine özel bünyeye sahiptir birine kilo verdiren bie digerine aldırabilir .
bunu defalarca yazdım (laram sen yokken bile çok kulagını çınlattım ) hatırlarsan 2008 de bu topigi açmadan monti kitabını okumadan . senin degerli tavsiyelerinle montiye başlamıştım . hatta özgişle beraber başlamıştık kulakları çınlasın . ikimizde ekmek yemiştik . yaklaşık 3.4. hafta yapmıştım bu şekil fakat ekmegi senin gibi eser miktarda deyildi ögünde 1.2. dl yiyordum . ve hiç kilo verememiştik. hatta bizim bi arkadaş daha vardı yurt dışında viva diye hatırlarsın oda kilo almıştı . fakat yaptıgımız hatalar vardır mutlaka .
. sonrasında monti kitabını buldum ve ona uygun yaptım (montiyi kitabını çözmemde çok kolay olmadı dogrusu )
ve ondan sonra sıkı bir şekilde yaptıgımda kilo verdim ama yinede senin kadar güzel gitmiyor benim bünyede ve burda belki 100'den fazla kişiden 2 kişide gördüm montiyi tam anlamıyla yapmalarına ragmen kilo veremediler . fakat her hatada 2 ,2 verenide gördüm
safişe gelince safişdeki bilgiler tam monti kitabındaki bilgiler bazan bakıyorum safiş bendende monti konusunda bilgili vede uygulamada benden daha iyi derlerye boynuz kulagı geçer

ayırma konusuna gelince montide doymuş yaglı prolarla ekmek türü karbonhidratların ayrımı var canım . bu ilk kitapdada var ama kitabı anlamak ve çözmek baya zamanımı almıştı . 2. kitap daha açık ..
montide pişmiş havuç. patates üzüm pirinç yasak .hatta bulgurda . çünki pişmiş bulgurun gl endeksi sanırım 50 cıvarındaydı.
gl endeks konusunda benim bildigin kilo vermek istiyorsan 35 geçmemelisin bunun aşan sadece ekmek oda sadece kahvaltıda izin var .
gl endeks 50 olan yiyeceklerde aslında ilk etapda pek yok .
evet sen ekmek yiyerekde kio verebiliryorsun fakat gördügün kadarıyla ekmek yerken çok az miktarda yiyorsun vede diger yedigin gl endeksi düşük yiyecekler bunu telefi edebiliyor . yanı dengeyi kuruyorsun .

evet senin yaptıgın montide yiyecek ayrıştırması yok hatırladıgım kadarıyla sık olamamak kaydıyle sucukla ekmek bile yiyebiliyorsun . bizde bazan sucuk salam yiyoruz fakat ekmek yemedigimiz kahvaltıda . fakat şunada dikkat çekeyim sen doymuş yaglara çok dkkat ediyorsun . benim yaptıgım montide buna çok dikkat etmiyorum . belkide ondan iyi kilo verimim olmuyor olabilir :44:

.sen ekmek miktarını minimum düzeyde tutup o ögünde yedigin diger gıdalarla gl endeksini dengeliyorsun ayrıca domuş yaglarıda yemiyorsun vede güzel bir bünyeyele kilo verimin güzel oluyor

.... sonuçda hapimizin varmak istedigi yer aynı .hangi yoldan gidersek gidelim

elifim yıllardır o pastane yüzünden kilo veremedin canım .
madem artık evdesin gitsin kilocuklar
ogluş ne kadarlık oldu elifim koca adam olmuş fotoda
sana tavsiyem her yemekden her meyveden agzına ver alışsın zamanında ben o hatayı yaptım siz yapmayın çok yemek şeçiyor benim yavrular ..

montide birgige gelince . her yiğidin yogurt yiyişi farklı olurmuş, bu onuda no problem . sonuçda saglıkla kilo verelimde .

bugünkü menümü de yazayım

9:00 tam ekmek, peynir, domates, salatalık, çay

11:00 1 elma, 2-3 fındık , 5-6 leblebi

14:00 taze fasulye, salata, yoğurt

18:45 sosis , peynir, domates

gece acıkırsam 1 armut
elifim gece meyveden çok yogurt ayran tarzı şeyler ye iç .
mönün güzel fıstıgım afiyet olsun

Son düzenleme:

ekmekler gerçekden çok çeşitli laram .bu dedigin ekmegi hiç görmedim .nerde var bu ekmek ?.
benim genlede aldıgın bir kaç ekmek var . birisi son dönemde bimde tam bugday ekmegi var ama bölgeye özel pakette deyil . çok sert bir ekmek . birde yakın bir fırında var bir tam bugday ekmegi o güzel. sadece kahvaltıda yiyecegim içinde pek sorun etmiyorum dogrusu.
ha birde begendikde görmüştüm alman ekmegi
gl tablosunu bir gözden geçireyim hazırlık babında . tam monti yapmayalı baya oldu sanırım .

Son düzenleme:
kilo bildirimi yapayım o zaman bende ablam liste yapıcaksan :13:

74,25 kg

oğluşum da 11 ayı doldurdu ablacım eylülün 20sinde yaşına gircek inşallah. ilk başlarda çok teorik bilgiyle hareket eden ,kuralların dışına çıkmayan, bakıcıyı da annemi de komşularımı da deli eden bir anne oldum yemek konusunda ama artık kasmıyorum kendimi herşeyi yiyor maşallah oğlum hatta vermesek sinirleniyor

- tavuklu , etli , köfteli sebze yemekleri (patates ve havuçsuz) yenebiliyordu di mi yanlış hatırlamıyorsam

- yoğurt yağlı mı yağsız mı ?( heryerde farklı görüşler var ).kendi mayaladığım yoğurdu yiyorum haliyle yağlı yoğurt

-üzümün kurusu da tazesi de yasak mı ?

- baklagiller yasak mı değil mi?

kitabı tekrar okumaya başladım ama doruk bey'le pek fırsat olmadığı için sizlere sorayım aklıma takılanları

Son düzenleme:

Elifim telden yazıyorum o yüzden kısa geceyim
Etle sebze yenir.

Kendi mayaladigin yoğurdu tükete blirsin

Uzumu unut ama etsiz ve doymuş yagsiz bir Ogün ardına Yada arada yogutrla 3.5 uzumu görmezlikten gelebilesin
Baklagil yasak değil canım niye olsunki tek dikkat etmen gereken baklagil yediğin ogünde et ve doymuş yağ olmasın

Kitap su an benimde elimde ukuyorum vakit bulunca ekmekler ilglli bir not yazıdan
Sendeki kitap 2.se118 sayfayı oku

Aklimdayken Elif eğer sutuhazir değilde aradan alıp kaynatiiyorsan kaymağını al sonra mayala

mercimekle kurufasulyenin yasak olduğunu okumuştum biryerde de ondan sordum

bende yedikçe zayıfla ince kal kitabı var

Aklimdayken Elif eğer sutuhazir değilde aradan alıp kaynatiiyorsan kaymağını al sonra mayala

öyle mayalıyorum zaten ablacım

selammm ,

safiş aysberkk demek istemiştim yanlış yazmışım acele yazıp çıktıgım için

montiyi bende 6 ay uyguladım kızlar ama 10-15 kilo arası verdim, reglillerim düzenlendi
bende glisemin endekse dikkat ederek besleniyorum şimdi,zaten pko hastası oldugum için çok dikkat etmem lazım
herkeisn bünyesi farklı mesela ben ara ögün yaptıgımda daha çabuk acıkıyorum
ama bir kez güzelce doyursam karnımı tıka basa acıkmıyorum 4-5 saat
çalışırken monti yapmam imkansız çalışma saatleim çok uzun, hergün eve gidip kedime özel yemekte pşirirememm

bazı ark var gün içind eherşeyi yiyip akşam yemiyorlar ama bend eöle bieşey yok işte
şeker dengem bzoluyor hemen daha çok saldırıyorum yemeklere.

eve koşu bandı aldım bende,dışarı çıkamadıgım için şimdi ufaktan dikakat etmeye başladım p..tesiden itibaren buradayım inşş.

banum koşu bandın hayırlı olsun . bol bol kulanman dilegiyle

evet diyet adına ilk gün çok güzel giderken bir tel geldi ve işler bozudu . yakın komsum ve arkadaşım erişte yapıyormuş . ve kalabaydı biraz diyet yapıyorum yemem dşiyecek durumda yokdu pisipisine gidiyor işde benim diyet, anlayın beni yoksa hiç iştahımda yoktu öylesine yedim en son ögünümü. işde monti yapmam bundan imkamsız benim nereye ne zaman gideegim ve ne yiycem belli olmuyor . ama bu şekildede vericem ben kilolarıııı

sabah 9.30
1 dl ekmek . peynir
domates ,salatalık ,biber .

11.30.
1 erik .

14.00
1 kş yagda sebze sote .( kabak dom. bib .)
1 dl ekmek . ve yogurt.

17.00
1 servis kş erişte . 1 dl börek .domates .
2 lokma kadayıf.

sonrası yok dükkan kapandı artık

sabah 45 dk yürüyüş .

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…