Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

kitapdan aynen yazıyorum bir bölümü ekmek kosunda bizi aydınlatır umarım

..... iki ana ögünde (hayvansal yaglar varsa) ekmekten vazgeçmek uyulması zorunlu önemli bir kuraldır .
belkide ince ayrıntılara girerek yalnızca beyaz ekemegin yasaklandıgını düşüne bilirsiniz .
öyle olsun . ayrıca entegre bile olsa ekmek bol bir yemek için gereksizdir . midede şişerek şu çok iyi bildigimiz uyuşuklugu artıran agırlık duygusunu artırır .
1.aşamada amaç pankreası olabildigince az uyarmaktır.
protein ve yaglı bir yemekte yag depolanması için yeterli olmayan azıcık insülin salgılanması bile kilo vermeyi durdurabilir . şişmanlamasınız belki ama kiloda veremezsiniz.

evet kızlar 1. aşamada özelikle doymuş yag ve et olan ögünlerde .azda olda gl endeksini yükseltirsek kilo verimi durur diyor .
ekmekde bunlar arsında zaten .
ama şunuda ekleyim et ve doymuş yag olmayan bir ögünde 1 dl ekmekdende bişi olmaz . bunu daha öncede yazmıştım . mesela sebze yemegi yada baklagil yanında fazla olmamak kaydiyle ekmek yenebilir ... ama yok şişiyorum diyenede ekmek yemesine gerek yok .

günaydınlar mutlu sabahlar

dünkü menüm : (akşam yemeğinde arkadaşlar vardı beylerin işten gelmesini bekleyince çok geç oldu malesef yemek)

9:00 tam buğday ekmeği, domates, salatalık ,zeytin, peynir

11:00 1 fincan şekersiz türk kahvesi (vazgeçilmezim ) , 1 avuç kadar leblebi

13:00 mantarlı tavuk sote , yoğurt

16:00 3 ceviz

21:00 1 tatlı kaşığı zencefilli bal (boğazım kötü diye ağzıma 1 kaşık attım sonra aklıma geldi :26:)

22:00 5 ekmeksiz minik köfte , 2 tabak kadar salata , 2 bardak ayran

herkese günaydın kıslar...

sayfalar akıp gitmiş ne güzel,tam olarak okuyamasamda göz gezdirdim.yatılı misafirim var o sebeple gelemiyorum..bir kaç gün sonra gelirimm inşallah...bu yaz nasıl geçti hiç anlamadım walla...okuldu,ramazandı,tatildi,bayramdı ,işler güçler birde misafirler derken okul açılacak zaman geldi tekrardan...

hepinizin gazası mübarek olsun diyerek sözlerime burada son verirken siz değerli dostlarımın yanaklarından,küçüklerin gözlerinden ,büyüklerin ellerinden öperim...

abla bi tane arkadaşm hep diyorum ya bu şekild eincecik oldu akşam 5-6 dna sonra bişiy yemedi
ço acıkınca salatalık, ayran vs benimd edün gitti diyet pisi piisne ama ben spor olmadna diyet yapamıyorum
p.tesi başlıyorum inşş..

ben ekmek yeidigmd eşişiyorum masesef günde 2 dlm kmekten fazlası yaramıyor bana

günaydın zilim, valla ben de hiç bişiy anlamadım bu yazdan bi patlıcan közlemesi yemeden bitti yazz

SElam kızlar 4.5gunlugune memlekete kaçıyorum haberiniz olsun .
Anlaşılan okullar açılmadan diyete başlamak mümkün olmayacak sanırım

günün menüsü

07:00 1 armut

09:00 klasik kahvaltım

11:00 1 şekersiz türk kahvesi , 3 vişne

14:00 leblebi ve ayran ( yemekte bulgur pilavı ve %90ı patatesten oluşan türlü vardı)

16:00 bikaç tane tuzsuz antepfıstığı

19:00 domates, biber, soğan soslu spagetti ve ayran

tünaydınlar herkese diycektim ama gene kaybolmuşsunuz...:26:

bi görünüp bi kaybolmayın yahu,hep yazın çizin...2.sayfalara kaymış topiğimiz...

bu pazartesi okullar başlıyor yine(seminerler) walla 2 ay yaz tatilinin toplam 2 haftası tatil olarak geçti.diğer günleri hep bi koşturmaca hep bi telaş...geçen yazda düğünler dernekler derken ömür geçiyor...

yatılı misafirleri yolcu ettim,eşimide yurt dışına robotik cerrahi kursuna yolcu ettim.....her zaman olduğu gibi kendimi temziliğe vurdum misafir gelmeden önce temizlik,gittikten sonra yine temizlik bu ne yaaaw...sanki ev hiç temizlenmemiş gibi batıyor...halılarımı yıkamaya verdim..yerler boşken dip köşe bi gireyim eve..artık okul başlayınca işim artar...kışa girmeden bi daha büyük temizlik yaptımmı tamamdır herhalde...
kahvaltılık yapasım var ama dermanım yok... bakalım cesaret gelirse yapıcam..yoksa kalıcak...

sizden ne var ne yok ....bu arada neslihan ve çok yalnızım isimli arkadaşlar nerelerde acep ?

Kızlar merhaba! herkesi burada görmek ne güzel! kürkçü dükkanına dönüldü. temizlik,kış hazırlıkları başlatıldı. Alınan kilolar verilmek üzere montiye başlandı. keşke tatilde ,ramazanda da yapabilseydim ama ben çalışırken,kendi evimde ve misafir yokken daha rahat yapıyorum.Ne güzel 90 nın altına inmiştim . şimdi yine 90 üstü. Neyse U dönüşünü yapabilmek de güzel.Diyete başlamanın yıldönümünde( 8 Martta) incecik olacağım inşallah. Ah bir de yürüyüş başlasa süper olacak.
Sevgilerle ,görüşmek üzere iyi akşamlar!

slm herkese....

Arkadaşlar kısır yiyemiyor muyuz?
kısır ilk etapta yenmiyor cnm...aslında 2.etap içinde çok uygun bişey değil ama mecbura kalıp 1-2 kaşık yersen kan şekerin uzun süredir dengede olacağı için absorbe edebilir bunu ama ilk etapta cıss...

hoşgeldin takyim,nasılsın?zararın neresinden dönersen kardır..tüm monticiler gibi sende burdasın... bi yere kaybolma,diyetten kopma..burda olmak daha çok motive eder seni..sen yapmaya başlayınca pek kaçamak yapmıyordun zaten,şimdide startı verdiysen marta kadar hayallarine kavuşman işten değil cnm..yeterki salma ipin ucunu....

banuş,lara,safinaz nerelerdesiniz yaw..hadi aebenim memlekete gitti,sz nereye kayboldunuz yine...:44:

Selamlar
Ben bu hafta bütün sakıncalıları yedim ve bu sabah 66.3 gördüm tartıda hak ettim eşşek kafam .........Olsun kafayı iyice adapte ettim pazartesi itibari ile kaçamaksız şık bir monti başlangıcı olacak bana okulda başlıyor daha disipline oluyorum Bana baklagiller iyi geliyor bol bol baklagil ve zeytin yağlı yaparım kendime .......Hadi kilo bildirimleri ve liste yapalım PAZARTESİ KİLO BİLDİRİMİ yapmış olalım her hafta kim ne verdi kendimizi tartıp biçmemiz için iyi olur daha keyifli oluyor VAR SINIZ DİMİİİİİİİİ

selam kızlar ben döndüüüü
memleket havası iyi geldi. dedigim gibi ben okullar açılşmadan diyete başlayamayacagım galiba .
bugün ve yarım sohbetim var hafta sonuda kaynımın tıorununun sünnet dügünü var . hafta sonuda misafir agırlarım muhtemelen vede ek sınavlarım var ancak pazartresi aranızda olurum sanırım

hoşgeldin takyim ..
evet canım yazın pek diyet yapmak mümkün olmuyor.
ya kızlar ben sizn bu diytnzi anlmdm nasl bi diyet
papatyacım monti kan ekeri dengesiyle yanı gl endekse dayalı bir diyettir . amacı kan şekerini yükseltmeden saglıkla kilo vermektir.

memlekette bende ordakilere uydum ve sonuç muamma kilomu yazmayım az vereyimde öyle yazayım yok artık diyorum kendime ipin ucu bir kaçtımı toparlamak mümkün olmuyor yahu
neyse saglık olsun bakalım .

banuşum zilim kolay gelsin canlar ...
safiş sen nerelerdesin ?

elifim afiyet olsun cancazım .

slm herkese...

bir günlük bir anne kaçamağı yaptık oğlumla:)) eşim yurtdışından dönüşte drek izmire bilet almış kendine...bizede almış gelin hadi 1 günlük anneni babanı görürsün dedi.bizde dün öğle saati oğluşla atladık taksiye doğruca havaalanına:) bu gün öğlen uçağıylada geri geldik...taptaze domat-biber-patlıcan-börülceler getirdik annemin bahçesinden..az nce salatasını yaptık yedik bile..mmm neffisti vlla...

laram hadi ver artık startı okulla birlikte...aebenimde 1 hafta sonra katılsın aranıza...başlayın bi an evvel...

ben bi yere giidince sohbetten muhabbetten hiç yiyemiyorum neredeyse..akşam annemde çok kalabalık bi sofradaydık ve güllüşmekten yiyemedim walla..sonrasındada çay ve pasta vardı oğluma yedirdim kendim zaten tatlısever değilim tek bi çatal tattım..yazın zaten hiç iştahım kalmıyor benim...

banuşşş nirdesiiin gııı?

Zilim başlıyorum canım bu sabah 65 i gördüm anlamadım şişlikti benim ki herhalde bugün aylardır tatlı yapmıyodum halleyli pasta yaptım ve yedim.Pazartesi tam manası ile başlıyorum.Ekmeğimide aldım bana hasolan ekmeği bu ekmeği hiç kimse kullanmıyor sanırım.Bide dip not kandırmaca asla yok ben 65 diyorum ama benim tartı tescilli 1300 gr fazla tartıyor yani 63.7 yim aslında :)) Sizi ilgilendirir mi bilmem ama
Zili ya sen nevi şahsına münhasırsın o ne ya sıcakta yemem muhabbette yemem tabii zayıf olursun sen

herkese selam

beni hatırladınız mı bilmiyorum ama Aysel ben doktor adayınız

kocaman dayakları hakettim biliyorum hiç haber vermeden gittim gelemedim de

finallerden sonra kaza geçirdim kolumu kırdım 2 ay kımıldatamadım dolayısıyla yazın staja gidemedim o yüzden tüm motivasyonumu kaybettim çok zordu benim için inanın bu stajlar doktorluğa atacağımız adımlar açısından çok önemli çünkü ama neyseki babamın da yardımıyla staja yeniden girmeye hak kazandım şu an stajdayım yoğunum yinee ama kilomu korudum hiç almadım çünkü kendimesöz vermiştim tekrar buraya dönüp kaldığım yerden devam etmek için ve döndüüüüm

beni kucaklasanız da kızsanızda hepinizi çoook özledim sizin verdiğiniz motivasyonu da özledim

aeben ablam,safişim,zillicim,masumcum nasılsınız umarım iyisinizdir

ben herşeye yeniden başlamak için döndüm her zamankinden daha kararlı bir şekilde hemde

bu arada kuruyemişçimi hatırlıyomusunuz onunla işler ciddileşmeye başladı annemle tanıştırdım filan bilmiyorum bakalım hayırlısı

öyle işte bu zamana kadar gelemediğim için çok özür dilerim umarım beni affedersiniz aeben ablacım özellikle de sen

iyi geceler kızlar,diet devam ediyor. dün yemekli düğün kaçamağı olmasına rağmen bugün 90 ın altına gramla da olsa indim. İnşallah devamı gelecek.İşe de başlarsak daha da düzenli olurum. Okul açılana kadar 85' i görmek istiyorum. 15 günüm , 5 kg kadar var.

katherinam hoşgeldin cnm..çok geçmiş olsun...diyete tekrar start vermende takdir edilesi cnm...
kuruyemişçinle aran nasıl diye soracaktım,okumaya devam edinnce gördüm:)) iyiymiş...hayırlısı bakalım...kopma burdan,,ver artık şu kalan kilolarınıda..

takyim ha gayret cnm,sen kaçamaksız devam edince çok güzel veriyorsun..tökezlemeden devam edersen okul açılana kadar istediğin noktaya ulaşacağına eminim...spor ypabliyormusun?

laram valla koca yaz geçti,karnımın tam tıka basa doyduğunu hatırlamıyorum desem yeridir..öğünlerdede az az yedim oğlumla uğraşmaktan..öğün aralarındada küçük küçük atıştırır gibi oldu..geçen gece kendimi oğlumun doğum günü resimlerinde gördüm ..ilk defa kendi gözüme çok zayıf göründüm..o gündür bu gündür kuruyemiş,kurumeyve tıkıştırdım aralarda aklıma geldikçe ama gene almamışım kilo..çok aktif b yapım var sanırım ondan..birde yazın çok ter atıyoruz nemden,sıcaktan..ondanda alamıyorum sanırım..ama kışın iştahım açılıyor benimde biraz::))

bu arada ebru şallı bu dönem pilates yaptırmıycak galiba yaaa(....magazin programında gördüm bu gün..yurt dışında kalıcakmış bi süre..c.abazoğlu defileleri vs..gibi proğramları varmış planlanmış....

kocasıyla ayrıldıya uğramaz artık...olan gene bize oldu..evelki yılda böyle yapmıştıı..:18:

bişey duyan,bilen varsa paylaşın ebruyla ilgili...merak içindeyim....okul saatlerimi bile ona göre ayarlamıştım ne güzel yaaa....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…