O nazardan deyil laracim, bir süre sonra ozeliklede sık sık diyete bırakıp baslamakdan .diyet zedeler kulubüne hosgeldin :)ben kaçamaksız moda giremiyorum ya nazara geldim :)
ah Safisim gecmis olsun.diyeti dert etme sakın saglıgın yerinde olsunda.Günaydın kızlar
umarım herkes iyidir vede keyifler yerindedir....
Aeben ablam ben mideyi düzelttim fakat bu seferde soğuk algınlığı yapıştı yakama ablam ya
haftasonu misafirler için baya bir hazırlık yapmıştım cuma gecesi saat üçe kadar mutfakta idim sanırım mutfakta üşüttüm kaloriferler yanıyor ama yaptıklarım soğusun diye mutfağın balkonuna girip çıktım haliyle üşüttüm....
Cumartesi sabahı kalktığımda resmen yutkunamıyordum, geniz akıntım var burun akıntım var halsizlik baş ağrısı kırgınlık sorma gitsin.... haliyle bu sırada diyette kalmadı dikkat edemedim valla hasta halimle gözüm açıkçası diyet menüsüde görmedi elime ne geçtiyse boğazımdan geçen onu yedim birde bol ballı ıhlamur içtim boğazlara iyi gelsin diye anlayacağın benim bu hafta fiyasko oldu ablam yaa....
Ne diyim sağlık olsun ben iyi olayımda toparlarım elbet....
Sen nasıl oldun ablam iyicemisin durumlar nedir?
Ablam kacamagin afiyet olsun arada olur .fakat sırf Pro Yemen taraftarı değilim.montide kaçamag söker
Diyetisyenleride anlamıyorum artık.
Güzel giden kilonı kacamamk deyilse sırf Pro Yemen durdurur bence.
O nazardan deyil laracim, bir süre sonra ozeliklede sık sık diyete bırakıp baslamakdan .diyet zedeler kulubüne hosgeldin :)
Sen azmettinmi yaparsın laram
Ablam kacamagin afiyet olsun arada olur .fakat sırf Pro Yemen taraftarı değilim.montide kaçamag söker
Diyetisyenleride anlamıyorum artık.
Güzel giden kilonı kacamamk deyilse sırf Pro Yemen durdurur bence.
Ayselim iyiyim balım sagolasin .ilacımı düzenli alınca ağrım kalmadı
Peri karditte 3secenegim var.1ameliyat 2kortizon. 3 .colchicum la bu şekil devam
Bende 3.şıkkı sectim.prof.kontrolünde gidiyorum iste şimdilik.ne perikarditin nede bu bobrekdeki sorunun kaynağı belli deyil.onca test tahliden bisi çıkmadı. Birde sana soracaktım ayselim branşın deyil bilirim ama, idrarda kan ve Pro kaçağı var fakat tahlillerden testlerden bisi çıkmadı .birahatsizligimde yok görünürde Dr.secimi bana bıraktı biopsisi konusunda sence biopsisi riskine değermi yaptirmalimiyim?.
ablacım haklısın branşım değil ama biyopsi hakkında deneyimim var patolojide haftada iki kez dersimiz var. şöyle bu sana kalmış ama biyopsiden korkup çekinmene gerek yok hem kendin diyorsun tahlil ve testlerden bir şey çıkmadı diye o zaman biyopsiyide yaptırıp emin ol derim eğer Allah korusun bir şey var da sonradan ortaya çıkarsa daha çok uğraşırsın erken teşhis herşeyden çok önemli, ben kafan rahat etsin derim tıp bu konuda çok gelişti yani korkmana filan gerek yok canım ablam Ayrıca Allah şifalar versin
böbrekle ilgili biyopsi yaptırcaksan sana bilgi veriyim kalem ucu kalınlığında uzun bir iğne var bu iğne ile ultrason eşliğinde böbreğin üst tarafından biyopsi alınır, profesyonel yerlerde çok basit bir işlem oluyor hiç bir riskide yok. hem anestesi de lokal oluyo genel olmuyor o yüzden korkulacak hiç bir şey yok :) bu arada proteinüri çok önemli ablam yaptır bence biyopsi..bu arada taş çıkmadı dimi ablam?
Abencim zaten 1 gün yapmıştım pro yu vücuttaki karbon fazlalıgı gitsin diye. her zaman yaptıgım birşey değil
Bu gün tartım bozuldu bende gittim dijital bir tartı aldım. tartılınca birde ne göreyim..benim eski normal tartım 3 kilo eksik tartıyormuşyani asıl kilom bu gün itibariyle 70.300 gr. demek ki ben diyete 74 kiloyla başlamışım. Cuma günü tekrar kilo bildirimi yapacagım ve yeni tartımla devam edeceğim..kilomu artmış görünce şaşırmayın diye şimdiden yazdım
bu günkü menüm
saat 11
1 tb ekmekli yagsız kaşarlı tost
akşam
menemen havuç salatası
gece
belki 1 elma
hayırlı günler olsun hatunlar
benim temizlik hala devam ediyor ama ev hala kalk gidelim diyorçekmece dolap ranza altı ne varsa boşalttım .vede kendime kızdım ne doyumsusuz heryer tıklım tıklım dolu ha bire tüketiyoruz atsan altılmıyor bir çogu koysan ev çöp eve dönüyor . dagıtsak bazan verecek kimse bulunmuyor rabbım nefsine hakim olan kularından eylesin amin .
ayselim iyi hoşda pro agırlıklı beslenmek beni iyce korkuttu . arada bende yapardım pro agırlıklı beslenme . ama şimdi böbreklerin bu durumunda ACEBA demekden kendimi alamıyorum. pro agırlıklı beslenmenin böbreklere etkisi nedir bir dr. adayı olarakdan senden açıklama alsak olurmu? birde bu pro kaçagı ne gibi durumlarda olur ?
sagolasın ayselim .
yok canım taş vs . hatta genetik test bile yapıldı, akdeniz anemisi varmı diye . birde tek böbrekdenmi biopsi alıyorlar her ikisindendemi?
biopsi sonrası böbreklere kalıcıbir durum oluyormu en çok onu merek ediyorum . nede olsa parça alınıyor böbrekler yada kesilmiş oluyor.
o modda bende çok olurum zilim halini çok iyi anladım .slmlar hepinize..
aebenim kolay gelsin aplam..bende bu gün sabahtan evdeyim diye mutfak dolapları ve camlara girdim.ama pestilim çıktı...öğlen kendimi okula zor attım walla..okulda dinleniyorum resmen..birde öğleden sonra oğlumun öğretmeni aradı.ev ziyaretlerine başlamışlar bu akşam müsaitseniz size gelicez.anket dolduruyormuş çocukla ve yaşam biçimi,aile hayatı ,evdeki odası vs..vs.. gibi şeyleri görmek ve anketi doldurmak için..
Allahım dedim.terasta her yer çamaşır asılı,mutfakta ocağın kafaları telleri vs..hepsi yıkanık ölece duruyor bezin üstüne bırakıp çıktım kurusun diye..temzi ama hafif bir dağınıklık söz konusu yani...birde kek yaparım diye düşündüm..okuldan 1 ders evvel çıktım ,yolda neredeyse arabayı sırtıma vurup gelicem aceleden trafikte takılıyor diye
eve girdiğim andan itibaren hızlı gonzales misali kendimi oradan oraya vurdum koşarken70 dakikada evi boydan boya süpürdüm,yerleri paspasladım,toz aldım,keki fırına attım,banyo wc hepsini yıkadım,havluları değiştirdim ve o sıra kapı çaldı..ben en zon elimde kağıt havlu onlar asansördeyken fortmantonun aynasını siliyordum.. son saniyeye kadar kullandım yani zamanımı
pazar günü bütük temizlik yapmıştım ama genede toz oluyor işte..bahaneyle aradan çıktı:)ama benim şu an bacaklarım tutmuyor
banuş nereye kayboldu yine yahuuu?
sagolasın fıstıgım baya aydınlattın
selam ablacım...
pro miktarını abartmazsan zararlı olmaz bence ama şimdi ben profesyonel değilim kesin bir şey diyememki
seni yanlış yönlendririm filan :26:
pro kaçağı şu durumlarda olur:
-Nefrit (böbrek iltihabı)
-Böbrek reprodüksiyonları
-Amiloidozis -DM (Şeker hastalığı)
-Yanlış kan transfüzyonu
-Gebelik toksemisi (zehirlenme)
-Prerenal organik nedenler
-Ağır anemi -Ağır şok
-Konjestif kalp yetmezliği
-Renal ven trombozu (böbrek toplardamar tıkanması)
-Üreterler, taşlar
sen hangi doktora gittin peki nefroloji uzmanına gitmelisin bence
evet nefroloji hatta romatoloji. malum kalp zarındaki sıvıyla böbrekteki aynı olabilirmi diye ona bile bakıldı ,ilthaplı eklem romatizması vs olabilirmi diye ama öyle bişide yokmuş .
bugün test sonucu çıkacak bakalım yine idrardaki kan ve pro kaçagına baktırayım bir demiştim hala devam ediyormu diye .:26:bu sonuca göre bayramdan sonra baştan başka bir dr. daha gidicem . inşallah tahliller temiz çıkarda hiç birine gerek kalmaz .
iyi o halde, şimdi şöyle ultrasonda doktor belirler hangi böbrekten biyopsi yapılacağını ama sende risk faktörü yoksa biyopsi çok da gerekli değil gibime geldi taş veya anemi yoksa yani
kalıcı birdurum olmaz ama hafif kanama olabilir o da geçici bir durum oluyor ayrıca 1 gün hastanede yatmanı isteyebilirler benm bildiklerim bu kadar ablacm karar senin... ayrıca parça dediğin ip gibi küçücük bir şey çok büyük değil.. ama endişeni anlıyorum..
hadi hayrılı olsun ilk iğnenherkese iyi akşamlar
safiş nasıl oldun canım daha iyi misin?
bugün yine yoğun bir gündü6 saat ayakta kaldık ameliyat odasındaydık da uzaktan yardım ettik
akşam babannemin iğnesini ben yaptım ilk defa babamın desteğiyle korktu ama çaktırmadı haha
menüm
Sabah:1 elma
Kahvaltı:menemen, peynir,zeytin
Öğle:Ceviz,süt
Akşam:Balık,salata,ayran
Spor:1 saat yürüyüş
afiyet olsun ablam .Günaydın aben, günaydın kızlar
Bu günkü menüm
saat 11 de
Beyaz peynir 1 dilim tb ekmek, domates
akşam
ızgara tavuk gögsü, yogurtlu kabak salatası
akşam
1 ekşi elma
1 saat yürüyüş
hadi hayrılı olsun ilk iğnen
afiyet olsun ablam .
elektronık tartılar öyle benimkide 2 kilo fazla tartıyor ama benim işime gelmiyor dogrusuyoksa yeni baskülü baz alsam iyce bunalıma giricem kilodan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?