Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

günaydın çok fenayım boyunum yine tutuldu hatt omuzlarımdna itibaren tutuldu
bugün yarım gün çalışıyorumm , benim kilode iice kafayı yedi bugünde 71 kilo çıktım

Banucum çok geçmiş olsun. Bir adele gevşetici alsan çok iyi olur. Kilo olayına takılma, bence vücudun ödem yapıyor. İlk başlarda verilen ani ve hızlı kilo vermede bu yaşanıyor. Benimde başıma geldi. Yemeklerine karnıbahar, biraz lahana, maydonoz gibi sebzeleri eklersen bu sorunun hemen çözülür. kabızlık olayın varsa, yani hergün tuvalete çıkmıyorsan bu da engeller kilo vermeyi, hatta kilo da yapar. ben bunun için mutlaka her gün 1 kuru kayısı, yarım kuru incir yiyorum. leblebi de bagırsakları çok çalıştırır. az miktarlarda tüketebilirsin. Ben yukarıda yazdıgım sebzeleri pek sevmem ama ödeme karşı yiyorum her gün mutlaka birini. bir dene istersen. tekrar geçmiş olsun.

selam güzel bir haftasonu geçirmeniz dileğiyle

aeben abla çıkar oklavalarını hakettim valla

ne güzel verdiğim gibi devam etsem kaçamak yemesem o kadar uğraşmıycam ama yok bundan sonra çok çok dikkat etcem sana söz

resim koyacağım da ben daha görünümümde bi farklılık yok diye koymadım 70 olunca koyarım diye düşünmüştüm 5 kilo vermiş olcam
çünkü ayrıca sizide görmek isterim benn :)

pazartesi tartılın demişsin ya abla ben regl olcam bu arada şişim biraz ama tartılcam yinede

şaka maka ocak geliyo benim yaza süper ince girmem lazımm :26:

bu arada dün biraz gevşettim yine bugünden itibaren kemerleri sıkıyorumm

menüm:
geç kalktımm bugün
Sabah:2 haşlanmış yumurta, peynir,domatesli yeşillikli salata,zeytin
Ara:1 elma,2 kuru kayısı
Akşam:Izgara balık,salata

spor:1 saat yürüyüş

bir de ben kendime hedef koydum ocağın ilk haftası 70 olacağımm inşallah maraton başlasın

hımm çok güzel geldi tadı
bugün eve gidipte haşlayım barii ..
kabızlık yine başladı malesef ablaaa:26::26:

hımm çok güzel geldi tadı
bugün eve gidipte haşlayım barii ..
kabızlık yine başladı malesef ablaaa:26::26:

İşte kilo verememenin, hatta almış gibi görünmenin nedeni de bu banucumKabızlık başlayınca otomatikman vücut su da tutmaya başlıyor malesef. tecrübeyle sabittirödem çözücü , kabızlık giderici yiyecek ve içecekleri de öğünlerine katmalısın bence. İstersen internetten de ödem çözücü, bagırsak çalıştırıcı yiyecekleri araştır sen de. Belki çok seveceğin şeyler de bulursun. sevgiler canım

Selam kızlar sizlere 3 resim ekliyorum. 3.cü resim kuzenimin söz töreninde, diyete başlamadanki halim. Nişanda çekilen ve 4 kilo verdiğim resmi zaten paylaşmıştım.Diyete başlamadan resmen topaç gibiymişim, ve epey yaşlı görünüyormuşum. dikkat edince hayret ettim. İlk 2 resim ise bugün terziye provaya gittiğimde çekilen resimler..Aradaki farka bakarmısınız Moral oldu bana bu resimler, sizinle de paylaşayım istedim..

Son düzenleme:
İyi akşamlar.

Abla 10kilo nekadar çok fark etmiş , maşallah sana

Banum takımdan ayrilmissin neden ? Sana iyi gelmişti .
Kilon kabizlikla artmıştır , sende sislik çok oluyor . Diyet düzenin nasıl ?

Aysel yaza belkide kuruyemisciye gereçte seni .sık totisi birazz:)
Pazartesi kilo bildir dedim çünkü hafta sonu kaçamak yapma diye:)

Zilim 20 gün dış ağrısını çekilir Dr kıtlığımız ayol .

Kızlar güzelmiş haberim var size, bobrekdeki Pro kaçağım 0 lanmiş ne sevindim .
Az bir kanama görünüyor .oda rel biteli daha birkacgun oldu inşallah oda ondandir . Bir sonraki tahlile oda temiz çıkar . Çok şükür Rabb'ime

slm hepinize..

banum çok geçmiş olsun cnm..tutulma çok zordur..her hareket kısıtlı ve hareket ederken duyduğun acıda cabası...ılık havlu falan koy bari omuzlarına ...

montig apla valla brawooo ne kadar farketmiş 10 kilo...ben kilolu hallerimi untuttum bile..umarım sende unutursun bir kaç yıl sonra..

aebenim çok sevindim apla..pro kaçağının sona ermesine...o kanamada inşallah dediğin gibidir..bişey çıkmaz aplam..Rabbm şifa versin şifa bekleyen herkese ..amiiinn...

benim diş her zaman çok ağrımıyor aplam ama her daim kendini hissetiriyor..bende sabah işe giderken içip gidiyorum ağrı kesiciciyi..
Çağdaş Kışlaoğlu'na gidiyorum aplam.eşimin arkadaşı diye..ama hep çok yoğun oluyor..bir kere onunla başladım diye devamınıda ona gideyim dedim . geçen ayın 22'sinde gitmiştim ,ancak bu ayın 11'ine randevu alabildim..sekreteri randevu defterini bi açtı hiç boş yer yok...ünlüsü,iş adamı,vs..vs..hepsi orda... bi bitsede kurtulsam şu diş olayından...

Günaydınnnn

Abencim çok sevindim pro kaçagının 0 lanmasına. eminim bir sonraki tahlilin daha da temiz çıkacak, gözün aydın

Evet canım ben de inanamadım resimdeki şişman halimle aradaki farka.çok mutlu oldum yeni halimi görünce, darısı hepinizin başına

Sana kilo bildirimini yapayım canım, istemiştin ya

Cuma sabah 64 kg
c.tesi (kaçamak sonrası) 64.800 kg
Pazar 64.100 kg..
100 gr kalmış o da bugün gider + sıyla

Bu günkü menüm

saat 11

1 yumurta, peynir, 2 zeytin domates biber salatalık (her ihtimale karşı 1 dilim ekmek yemege yarından itibaren başlayacam)

ara
1 kuru incir,1 kuru kayısı, 2 badem, 2 fındık, yarım ceviz

akşam

Bol brokoli salatası. 1 ızgara köfte.ayran

gece
3-4 dilim ayva

1 saat yürüyüş

Son düzenleme:
İYi pazarlar karlı ve dondurucu bir soğukla Ankara'dan .

Abla kacamakli kilo korumayı çözdün zaten :)

Dün tum gün disardaydim , diyetde iyi gitti ama gece kaçamak yaptım .1hafta aynı düzende yemek mantıklı gelmedi , bünyeyi azda olsa şaşırtmak lazım ,

Dünkü menüm.

Hergün yaptıgım gibi 1 bardak limonlu su ile başladım

8:30
2dl.ekmek ,tere, peynir,domates.

12:00
1avuc kuru yemiş

.15:30patlican kebap(patlıcan,4koftesi,dom,biber,)ayran,salata.21:001dl. Laz böreği.
.saat 10 da çıkmıştım evden 6 da evdeydik baya yürüdüm .

Abencim haftada 1 gün 1 ögün aşırıya kaçmadan kaçamak yapmak en mantıklısı zaten. bu kaçamak gün içine de yayılabilir ama özellikle karbondan zengin yiyecdekleri akşama sarkıtmamak gerekiyor, sen de biliyorsun.

Kaçamaklı kilo vermeyi çözdüm kıs, kilo nasıl korunur daha öğrenemedimEğer kaçamak sonrası 2 gün (Özellikle de ilk gün) yediklerime dikkat etmezsem, pro sebze ve az meyve yemezsem sabitte kalıyorum hatta kilo alıyorum. o yüzden ekmek gibi bakliyat gibi besinleri malesef arttıramıyorum henüz. bu hafta karar verdim pazartesiden perşembeye kadar sabah öğünlerimde 1 dilim ekmek yiyeceğim. veya 1 ögün ekmek yemeyip, 1 dilim ekmek yerine geçecek kadar bakliyat ekleyecegim menüme. bakalım cuma günü durum ne olacak. İyi hafta sonları cnm.

Evet abla kacamagin erken saatte yapilmasi konusunda yuzdeyuz katılıyorum ,dünkü kacamagin planlı degildi gece ben yaptım cocuklara ilk defa yaptım . Bügünde diyet modundayim , yarın kilo bildiricem demistim hedefim kilo almadan hafta sonunu geçirmek .

selaam ,iyi pazarlaar

sevdiceğimle dışarı çıkmadan bi gireyim dedim :78:

aeben ablaaa çok sevindim ben ama ya maşallah ablam Allah bir daha göstermesin inş

kaçamak yapmadım abla valla bu sefer irademi tuğlalarla ördüm kale gibi sapasağlam inş

hatta şimdi dışarı çıkacağız ya balık restoranına gidelim diye tutturdum benimkine işi garantiye alayım dedim

montig abla sen fıstık gibi olmuşsun ya maşallahın var taş gibisin

bende resmimi koycam ama sonra kaldırılıyormu bilmiyorum o yüzden tereddütlüyüm biraz :26:

menümü yazayım kaçayım ben

Sabah:2 yumurta haşlanmış,zeytin,peynir
Öğle:1 mandalina,4 kuru kayısı
Akşam:Balık,salata,belki ayran

spor:50-60 dk yürüyüş

öpüldünüzz

Mrbbbb aben abla gozun aydin.... Montig abla masallah ya super olmussun incelmissinnn belin cikmis ortaya.... Dun eve geldim kayranin kasi yarildi carpti kapiya gecen hafta denizin kasi gitmisti hemde ayni kas arabayi cikartamadim esimde yoktu taksi ile zar zor attim kendimi hastaneye cok sinirlerim bozuldu iz kalicak ama allaha sukur kafasini carpmamis

:13: Çok teşekkür ederim canım

Çok teşekkür ederim sana da banucum. Çok geçmiş olsun canım, çok üzüldüm. İnşallah bu son olur. Verilmiş sadakan varmış, Allah gözünü korumuş yavrucuğun

herkese merhaba dışardan takip ederek bu diyeti yapmayı düşünüyorum dün başladım sayılabilir daha önce dukanı çok kısa süre yapmıştım ama ekmeğe izin vermediği için sıkıldım. bugün sabah 3 dilim tam buğday ekmeği liğt peynir domates satalık nane ve dereotu yedim öğlen yok ara yok sadece tatlndırıcılı türk kahvesi içtim akşamda 19.15 gibi tavuk mercimek çorba salata yedim yanlış anlamadıysam yağ sınırlaması yok varsada biri bana açıklayabilir mi ayrıca mercimekle tavuk yasak mı sayfayı baştan beri okumaya çalışıyorum ama yine de kafam karıştı. sorularım oldukça sormak istiyorum umarım sıkılmazsınız

Son düzenleme:

merhaba hoşgeldiniz sayfaya :)

bu saatte genelde pek kimse olmuyor ben bildiğim kadarıyla yardımcı olayım size :)

dukanı bende yapmıştım ama çok pişman olmuştum meyvesizlik de çok zorlamıştı

ilk sayfaları okudunuz mu oralarda çok daha fazla bilgi var bu diyette düşük glisemik indeksli gıdalar tüketiyoruz...sabah tamam olmuş da öğle ve ara neden yok? ara da yapıyoruz biz ama yedikten 3.5-4 saat sonra meyveyle ara veya ana öğün şeklinde..
akşam yanlış olan tavuk ve mercimek birlikte yemek protein ve karbonhidrat bir arada olmuyor burada ama dediğiniz gibi herhangi bir sınırlama yok serbest olan gıdalarda :)

sorun tabi mutlaka cevaplanır buradakiler o kadar tatlı ve sıcaklar kii

aeben abla gelirse o size daha çok yardımcı olacaktır üstad olur kendisi

teşekkür ederim hoşbuldum :) aslında kilo almamın sebebide bu ( tek öğün beslenme tarzı ben de öğle yemeği veya ara hiç olmazdı açlık nedir pek bilmem yıllarca aktif halk oyunları oynayınca ve şimdi oynamayıp sadece eğitmenliğini yapınca spora alışmış vücut otomatikmen kilo alıyor sayfayı baştan takip etmeye başladım soruma çok açıklayıcı cevap verdiniz fakat yine de yağ konusunu anlamadım

Son düzenleme:

Günaydın, hoş geldiniz aramıza. Aşagıda ilk sayfadan alıntı aben arkadaşımızın paylaştıgı bilgiler var. sayfanın devsmını okursanız daha da bilgilenirsiniz. Takıldıgınız yerleri sorarsanız yine yardımcı olunur size. kolay gelsin..:)

Montignac Diyeti Deneyimlerimiz
:selam kıslar...17.12..2008...

Ben bayramdan sonra mortıgnac diyetine başladım . eger bu diyeti yapan arkadaşlar varsa . beraber günlük yediklerimizi ne yemeyecegimizi .yazalım kitabı bende var sormak istediginiz bi konu olursa cevaplamaya hazırım .... yani bir birimizi kontrol edelim .... varmısınız ...... mesajlarınızı bekliyorum ....

13. 10.. 2009. da tekrar başladım monti amcamın diyetine 69 kilo ile

MONTıGNAC DıYETı .....(SAĞLIKLI BESLENME .)
İLK KİTAP'' YEDİKÇE ZAYIFLA ''. ama piyasada yok bu kitap... aynı bilgiler ''kadına özel montignac'' ERGENLİKDEN MENOPOZA ''kitabında var .
bu 2. kitabi piyasada bulabilirsiniz . hem yedikçe yazyıfla kitabına nazaran daha yalın bilgiler var.

BU BESLENME 2 AŞAMALI ..

1. AŞAMA kilo verme ....(VERıLECEK KıLOYA GÖRE 1 ıLA 3 AY ARASI )
2. AŞAMA kilo koruma ....(ıDAAL KıLOYA ULLAŞTIKTAN SONRA )

Bu diyet tamamıyla kan şekeri degerinizle ilgili yani glisemik endeksle kan şekerinizi yükseltmesseniz vucud yag depolamaz. ve fazlalıklarınız yok olur ... AYNı ZAMANDA BıR ÇOK HASTALIKTAN KURTULURSUNUZ ....

KISACA ANLATAYIM SiZE ŞıMDı . YıYECEKLERıN KAN ŞEKERı GÖSTEGELERı VAR .

bazı yiyeceklerin düşük bazılarını yüksek degerleri var (GL.ENDEKS ). k. şek. yüksek besinleri yiyince kan şekerin yükseliyor ,buda yedigin yagların depo olmasına sebeb oluyor . egerki diyete tam uyar kan şekeri göstergesi düşük besinlerle beslenirsek . kan şekerin yükselmiyor böylecede yedigin yaglar depo olmuyor harcaman gerekende vucuddan depodan karşılanıyor .....yerimseniben

1.AŞAMADA yenilen yemegin o ögünde kan şekeri göstergesinin 35 civarında kalmasını saglamak .... karışık gibi görünsede aslında 1 hafta yapınca otamatikman alışıyorsun .kaydirigubbakcemile3

yani bu diyette kl. hesabı yokkkkkk:lepi: doyana kadar yiyyorsun (tabi abartmadan )o yüzden metebolizmanda durmuyor çalışıyor ..

yanlız bu diyette yasaklar kesin yasak 1. aşamada hiç yemiyorsun !
( şeker ve içinde şeker bulunan gıdalar . beyaz un ve içinde beyaz un bulunan gıdalar..
patetes .pirinç..muz .mısır. pişmiş havuç .kuru üzüm karpuz ..kavun .)
aşagıdaki listede ayrıntı var zaten .
..
Yenebileceklerde serbest doyana kadar abartmadan yiyyorsun .....
.(ET .SEBZE. SALATA. SÜT ÜRÜNÜ . BAKLAGıL . MEYVE VS.)

---Bu beslenmede protein miktarıda önemli . açıklama aşagıda var ...
---Bir kuralda ögün atlamamak yani aç kalmamak ....
yani 3 ögün kesin yiyyorsun aralarında 3.4 saat bırakarak ....ve ögün aralarında atıştırmamak ..
( ARA FARKLIDIR, ATIŞTIRMA FARKLI)...

ara ögün ise sabah kavaltıdan önce meyve ve meyve suyu .... vede akşam yatmadan yedigin ve içtigin meyve (vucud şekerini bundan alıyor dogal şekerden .....)

Sabah ,öglen arasında münkün oldugunca ara ögün yok ...a.s( zaten karnın doyunca açıkmıyorsunda . vede kanşekerin bi seviyede oluncada açıkmıyorsun zaten ..

Birde önemli bir konu her ögünde mutlaka bir süt ürünü yiyceksin ... ama yagsız olması kaydıyla ..(

Çünkü bu diyette doymuş yağ dan münkün oldugunca kaçının, özellikle sabah kavaltıda ekmekle direk depoya gidiyor ......:1hug:

Kitabı olmayan arkadaşlara bir hatırlatma yapayım bu diyet öyle 5 gün yapayım bir gün ara vereyim yada 1 ögün kaçamak yapayımmı kaldırmıyor malesef....

bu diyette önemli olan daha öncede yazdıgım gibi pankreası normal haline getirmek ve düzenli insülün salgılaması ..... egerki kaçamak yapmadan 1.2. ay bu diyeti uglularsak zaten 2. aşamada kaçaklara izin var . ve o zaman pankreas bu dalgalanmalara karşı koya biliyor ve kilo alınmıyor ...

MONTıGNAC KıTABINDAN ALINTI ......

1. AŞAMANIN ÖNEMLı KURALARININ ÖZETı..

******* Kalori hesabı yapmadankısıtlama getirmeden doyuncaya kadar yiyin ....

*******Belirli saatlerde olmak üzere günde 3 ögün yiyin ... .

******yemek aralarında her türlü atıştırmadan uzak durun ..

****** akşam yemegi hafif olması koşulu ile ikindi vakti açlıgınızı meyveyle bastıra bilirsiniz..

*********Üç temel öz besinler.(karbonhidratlar... proteinler. yağlar.) arasındaki denge gün içerisin yayılmalı ama her ögünde düzenli karbonhidrat ve protein alınmalı ....

********kavaltı az yaglı yada yagsız.. iyi karbonhidrat agırlıklı olmalıdır. (tam buğday ek.)...

*******ögle yemegi (protein, yağ ,karbon hidrat ) karışımı olmalı .ançak karbonhidratlar .özellikle kan şekeri göstergesi düşük olanlardan seçilmeli...

*******akşam yemegi ögle yemegi ile aynı ama daha hafif olmalı az yaglı olmalı .agırlık karbonhidratlara verilmeli ..bu son durumda doymuş yag alınmışsa karbon hidratların kan şekeri göstergesi 35 yada altından şeçilmeli.

******doymuş yag tüketimini sınırlandırın ..( et .şarküteri ürünleri ,tereyagı ,tam süt ürünlerinden uzak durun .)

****** koyu kahveden kaçının .kafeinsiz kahve için ...

kan şekeri değerleri alttaki mesajda.......

100 GR YıYECEKLERDEKı PROTEıN MıKTARLARI ......

tavuk eti........20 gr...
koyun eti ......15 gr..
dana eti .........20gr..
sosis ... .............25.gr.
balık . ................20 gr.
1yumurta .........6 gr....
b. peynir............15 gr.
yagsız peynir.... 19gr.
yogurt ...............5.gr.
süt .....................3.5 gr.
soya tanesi.........35.gr.
yulaf gevregi.....13gr..
tam ekmek ........9.gr.
makarna............ 8 gr.
kuru fasulye.........8 gr.
mercimek ...........8.gr.
nohut ................8.gr.
soya unu ...............45.gr..
soya sütü yagı ve filizi...... 4gr.

bunlar kitapta bizimde yedigimiz serbest olan yiyecekler . ayrıca ....
ceviz fındık gibi kuru yemişlerdede bol miktarda var diye yazıyor bir bölümde

günde normal bir insanın beslenmesinde kilo başına 1 gr. alınması uygundur . kilo vermek isteyenlerinde kilo başına 1.2 gr. 1.5 gr almaları tavsiye ediliyor kitapta .....

vede bi önemli ayrıntı bol protein alındıgında mutlaka ama mutlaka günde en az 2 lt civarında su içilmesi gerekiyor ..

yedikçe zayıfla ince kal kitabından alıntıdır .......

ÖRNEK menü

meyve yada meyve suyu .
yarım saat sonra ..( çünki meyve ögünler karıştırılmıyor )

kavaltı

tam bugday ekmegi ne kadar yersen .(kızartırsan kanşekeri oranı dahda düşüyor .).
şekersiz marmelatlar ....
zeytin ezmesi ..
az yaglı peynir .. yagsız süt .. yogurt ..
salatalık ,domates, maydonoz vs...

veya
yumurta. peynir. yeşilik domates vs.

veya
yulaf ezmesı sütlü( %0 yağlı)
yeşlik. domates vs.

ÖĞLE
tavuk .balık . kırmızı et . )...
salata .
sebze yemegi .yada çorbası
yogurt .süt türü .....

AKŞAMDA ..( .. ve porsiyonlar kavaltı ve öglene göre daha az olmalı)

tavuk .balık ..
sebze yemegi yada çorbası
salata
yogurt .süt, peynir ......

veya
baklagil yada spagetti...( az haşlanmış ).
sebze yemegi yada çorbası
salata
yogurt .süt, peynir ......

akşam et yenmeye bilir öglen yenildi ise.....
et yerine yumurtada yenebilir yada birlikte .....

yemeklerden en az 3 saat sonrada meyve yiyebilirsin .. sütte içebilirsin .

çok acıkılırsa ikindi meyve yenebilir.. ama akşamı daha hafif yapmak şartıyla....
Düzenleyen: aeben Düzenleme Tarihi : 11-03-2012 Düzenleme Saati 36 Sebep: ek

Son düzenleme:
Günaydıınn..iyi haftalar

Bu günkü menüm
sabah
1 dl. tb ekmek domatesli yurmurta, az beyaz peynir, salatalık

ara

karnıbahar limonlu yagsız

akşam

3 ızgara köfte göbek salata, ayran

gece

salatalık

1 saat yürüyüş

Günaydın

Hosgeldin KEY . Arkadaslar sorularını yanıtlamış .ek yapacagım çok bisi kalmamış .
Neden dışardan yapıyorsun canım anlamadım :) linkdeede gonlumuzdede her daim yer vardır :)
İlk olarak öyleni atlamissin bu olmamış . Montide 3 ana Ogün yenmeli eğer kahvaltıyı çok geç yapmıyorsan tabi
Eğer öyleni yemek istemezsen en azından kuvvetli bir ara yapmalisin .5.6 sarden uzun ac kalınmamalı . Çünkü seker düşüklüğü olur . Bu montide istenmeyen birsey . nasıl ki montide kan şekerini yükseltmek yoksa dusurmekte aynı .
Mercimekle tabumda olmamış . İkiside yenir montide fakat ayrı öğünlerde . Aslında montide karbonhidratlarla Pro ayrımı YOK . Ayrı yenme sebebi prolardaki doymuş yağlar .
Birde ilk gün icin 2 ogunundede karbonhidrat olmuş . Sabah ekmekli kahvaltı yaptıysan diğer Oyunları'nda çok karbon tavsiye etmem . Baklagil yiyeceğin gün sabah ekmekli kahvaltı yapma. Yumurtalı kahvaltı yap .

Banum bu seferde diğer oğlan kasini yarmış hay Allah gecmis olsun . Şimdi nasıl ?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…