arkadaşlar birkaç sorum olacaktı bu diyette şekersiz light içecekler serbestmi?diyet kola vb....birde tatlandırıcı kullanabiliyormuyuz çayı şekersiz içmekte zorlanıyorum.daha öncede yazmıştım 5 aylık bebeğim var çok sık bağlanamıyorum bu diyet emziren anneler için sakıncalı değil sanırım bilgilendirirseniz sevinirim herkese kolay gelsin....
Merhabalar hosgeldinizSelamlar herkese..
Ben de bundan çook onceleri yapıtım ve 20 kilo belki daha da fazla verdim montignac diyetiyle.. Yapan herkese kolaylıklar diliyorum..
Şuanda farklı sebeplerden oturu çok kilo aldığım için tekrar başladım diyete:))
Bakalım inşallah yapan hepimize Allah kolaylıklar verir..
Bi soru olacak bazı noktalarını unuttum ve kitabımı da bulamıyorum cevap veren olursa çok mutlu olucamm:))
Baklagilleri yağsız pişirmek zorunda değiliz değil mi?? Çünkü ben normal karbonhidratları tam bugday ekmeği ya da tam bulgur pilavı yiceim zaman kesinlikle yağsız yogurt- peynir- süt ve yağsız pişirmeyle tüketiyorum. Bir de kuru soğanı hem k.hidrat hem proteinlerle tüketebiliorduk değil mi??
Teşekkürler ederim herkese kolay gelsin...
Üzüldüğümü kim söyledi kıs:) Halime gülüyorum bile. Dün tüm gün dışarıdaydım. İstanbulun ünlü pastanelerinden birinde bile oturdum, agzıma lokma sürmedim.Amaaa Emine arkadaşımın yaptıgı ıslak pasta var ya, benim diyen eline su dökemez valla.kendisi 90 kilo, ömrü diyetle geçen ama kilo veremeyen bir kızcağız. Mutfak ve yemek pişirmek onun için düğün bayram, hiç bir yemek programını kaçırmaz, malzemeden kısmaz.Hal böyle olunca da ortaya enfes yiyecekler çıkar. Gel de yemeİyi hafta sonları .
Abla lütfen artık kacamaklara üzülme artık yahu :)
i
Slmmm moontig abla cokk tebrik ediyorummm masallahhh zilim safis sizlerede cok gecmis olsunnn
Merhabalar hosgeldiniz
Yazdıklarınızdan anliyorumki gercekten çok dikkatli monti yapmışsınız :)
Baklagilleri yagsiz pisirmiyoruz ancak pisirdigimiz yağ doymuş yağ olmayacak vede miktarida fazla olmayacak . Diğer sebze ve et yemeklerinde bu sınırlama yok tabi
Fakat bir ayrıntı var siz. Baklagil tuketirken yanında bizim tuketmedigimiz pilav ve ekmek tükettiğiniz icin yagsiz yiyorsunuz sanırım .
Monti konusunda tecrübelerinizden bizde faydalanmak isteriz
Soğan konusunda ise sebze joker her ogünde yenir.
Abenn ablam sen nasilsinn
Cook tesekkurler cevap verdiginiz icinnn..
Doymus olmayan yaglar bitkisel sivi yaglar degil mi yani baklagilleri az zeytinyagi ya dasiviyagla tuketebiliriz yani degil mi??
Yok hayir ben baklagilleri pilav ekmekle falan tuketmedim hic sadece yaninda yogurt ve salata turevleriyle tukettim hep...
Tam bulgurdan yagsiz domates ve soganla pilav yapip yagsiz yogurt ve yagsiz salatayla tuketmisimdir cok sizlere de onerebilirim:))
Ve yagsiz peynirle tam bugday unu yagsiz yogurt ve yagsiz sutle karistirip tam bugday pogacalari yapiordum. Simdi tekrar denicem pigacalari sizlere de yazarim tarifini cunku hep kafadan uydurarak yapardim :))
Deneyiminiz oldukça çok sizi yanıltmak istemem :)
Karbonhidratlarla ne kadar az yağ okadar iyi siz hiç yagsiz kullanıldınız .sanırım sonuc dahada iyi olmuş. Dediğim gibi birbirimizin tecrubelerinden faydalanalım bundan memnun olurum.
Ekmegi hangi öğünlerde ve ne kadar tüketiyorsunuz ? Birde baklagilleri nekadar sıklıkla yiyordunuz ?
Ben monti yaparken salatayı yagsiz tüketmedim ,diğer arkadaşlarda öyle . Sanırım sizde bunu sadece karbonhidratli öğünlerde yaptınız dogrumu ?
Ekmekli kahvaltı harici haftada 3 Ogün karbonhidrat tavsiye ediyor monti amca.
Ve ben hani haftada şu kadar kere baklagil diye saymadım hiç zaten açıkçası böle bi sınır olduunu da bilmiodum:)) çünkü aşırıayrıntıya girince ben saçmalayıp tamamen üşenip diyeti bozmaktan da korkarım:))) bi de aç kalmak baya zor bişi malumm:))
Örneğin kuru börülce haşlayıp sıcakken biraz zeytinyağı ve sumakla karıştırılır sonra içine maydanoz doğranır karştrlr ve oldukça güzel gider çayın yanında peynirle domates salatalıkla beraber :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?