Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

arkadaşlar birkaç sorum olacaktı bu diyette şekersiz light içecekler serbestmi?diyet kola vb....birde tatlandırıcı kullanabiliyormuyuz çayı şekersiz içmekte zorlanıyorum.daha öncede yazmıştım 5 aylık bebeğim var çok sık bağlanamıyorum bu diyet emziren anneler için sakıncalı değil sanırım bilgilendirirseniz sevinirim herkese kolay gelsin....

Son düzenleme:
Günaydın, mutlu hafta sonları

Dün her ne kadar diyeti bozmayacam dedimse de, arkadaşımın nadiren ve çok güzel yaptıgı ıslak kek e dayanamadım ve yedim, hem de akşam üzeri. hınzır kız o kadar güzel ve seyrek yapar ki, kaçırmak olmazdı o yüzden bu gün sebze pro takılacagım

saat 11
1 yumurta beyaz peynir salatalık

ara
1 porsiyon sebze sote,ayran

akşam
ızgara çipura, göbek salata

gece
salatalık

1,5 saat yürüyüş

Son düzenleme:
İyi hafta sonları .

Abla lütfen artık kacamaklara üzülme artık yahu :)

Selam srddlzm tatlandiricilar çok sağlıksız belkide şekerden daha fazla helede emzirmeleriyorsan tavsiye etmem bende çok zor alıştım şekersiz câya .ama alıştım .
Kola zaten seker olmasada başlı basına sağlıksız. koladaki tek zarar seker deyil kola montide cis diyetde olsa .
Reçel tarzı seyleri kendin yapabilirsin montign abla senin icin daha ondaki sayfalarda tarifini vermişti

Son düzenleme:
Merhabalar hosgeldiniz
Yazdıklarınızdan anliyorumki gercekten çok dikkatli monti yapmışsınız :)
Baklagilleri yagsiz pisirmiyoruz ancak pisirdigimiz yağ doymuş yağ olmayacak vede miktarida fazla olmayacak . Diğer sebze ve et yemeklerinde bu sınırlama yok tabi
Fakat bir ayrıntı var siz. Baklagil tuketirken yanında bizim tuketmedigimiz pilav ve ekmek tükettiğiniz icin yagsiz yiyorsunuz sanırım .
Monti konusunda tecrübelerinizden bizde faydalanmak isteriz
Soğan konusunda ise sebze joker her ogünde yenir.

Slmmm moontig abla cokk tebrik ediyorummm masallahhh zilim safis sizlerede cok gecmis olsunnn

İyi hafta sonları .

Abla lütfen artık kacamaklara üzülme artık yahu :)

i
Üzüldüğümü kim söyledi kıs:) Halime gülüyorum bile. Dün tüm gün dışarıdaydım. İstanbulun ünlü pastanelerinden birinde bile oturdum, agzıma lokma sürmedim.Amaaa Emine arkadaşımın yaptıgı ıslak pasta var ya, benim diyen eline su dökemez valla.kendisi 90 kilo, ömrü diyetle geçen ama kilo veremeyen bir kızcağız. Mutfak ve yemek pişirmek onun için düğün bayram, hiç bir yemek programını kaçırmaz, malzemeden kısmaz.Hal böyle olunca da ortaya enfes yiyecekler çıkar. Gel de yeme

Slmmm moontig abla cokk tebrik ediyorummm masallahhh zilim safis sizlerede cok gecmis olsunnn

Sagol Banucum çok teşekkür ederim

Cook tesekkurler cevap verdiginiz icinnn..
Doymus olmayan yaglar bitkisel sivi yaglar degil mi yani baklagilleri az zeytinyagi ya dasiviyagla tuketebiliriz yani degil mi??
Yok hayir ben baklagilleri pilav ekmekle falan tuketmedim hic sadece yaninda yogurt ve salata turevleriyle tukettim hep...
Tam bulgurdan yagsiz domates ve soganla pilav yapip yagsiz yogurt ve yagsiz salatayla tuketmisimdir cok sizlere de onerebilirim:))
Ve yagsiz peynirle tam bugday unu yagsiz yogurt ve yagsiz sutle karistirip tam bugday pogacalari yapiordum. Simdi tekrar denicem pigacalari sizlere de yazarim tarifini cunku hep kafadan uydurarak yapardim :))

Deneyiminiz oldukça çok sizi yanıltmak istemem :)
Karbonhidratlarla ne kadar az yağ okadar iyi siz hiç yagsiz kullanıldınız .sanırım sonuc dahada iyi olmuş. Dediğim gibi birbirimizin tecrubelerinden faydalanalım bundan memnun olurum.

Ekmegi hangi öğünlerde ve ne kadar tüketiyorsunuz ? Birde baklagilleri nekadar sıklıkla yiyordunuz ?
Ben monti yaparken salatayı yagsiz tüketmedim ,diğer arkadaşlarda öyle . Sanırım sizde bunu sadece karbonhidratli öğünlerde yaptınız dogrumu ?

Ekmekli kahvaltı harici haftada 3 Ogün karbonhidrat tavsiye ediyor monti amca.

:)) hep beraber paylaşım yapalım evet bence de insanın fikir alışverişine çok ihtiyacı oluor çünkü...

Evet ben karbonhidrat olark tam ekmek yediğimde yanında mutlaka yağsız peynir veya yoğurt tükettim yad a tam bulgurdan pilav yaptığımda da yağsız salata ya da yağsız yogurt yedim çünkü karbonhidrat la yağ birleşmemeli bildiğim kadarıyla..

Baklagillerde normal yağ tabi abarmadan sıvıyağla pişirilmiş olarak yedim yanında yoğurt ya da peynir normal olarak yedim bilmiorum yanlış mı yaptım:) sizin doymuş olmayan yağ dediğiniz sıvıyağ değil mi??

Ekmek kahvalti olarak yağsız peynir ya da yağsız tostla ya da bazen işyerinde yağsız yoğurt ve diabetik bal. şekersiz reçel ve meyveyle tükettim.
Ben doğrusu illa sadece kahvaltıda karbonhidrat diye ustelemedim mesela bazen akşam yemeği yağsız tambulgurdan pilav yapıp yağsız yoğurt la yedim.. Çünkü bu bir iki haftalık rejim değil nihayetinde bazen canının istediği zaman yiorsun iyi oluyo:))

Benim tek zaafım diet kola ya da zero içmem:)) napim dayanamıorum:)) bitki çaylarından çok yarar görüorum onu da tatlandırıcyla içiorum çünkü başka türlü mümmkün deil içebilmemm:)) şu tv deki 9 lu çay formülü var ya onu yapıorum 1 haftadır ve cidden çok iyi geldiğini düşünüorum..

Bu arada soya kıyması ya da soya etini neyle tükettiniz?? Ben onceden yaptığımda bamya yapmıştı annem onunla güsel olmuştu:)) bamya sebze nihayetinde acep başka nelerle tüketebiliriz die düşünüorumm hangi grupta olduunu tam çıkaramadım çünkü :)))

Ve ben hani haftada şu kadar kere baklagil diye saymadım hiç zaten açıkçası böle bi sınır olduunu da bilmiodum:)) çünkü aşırıayrıntıya girince ben saçmalayıp tamamen üşenip diyeti bozmaktan da korkarım:))) bi de aç kalmak baya zor bişi malumm:))
Örneğin kuru börülce haşlayıp sıcakken biraz zeytinyağı ve sumakla karıştırılır sonra içine maydanoz doğranır karştrlr ve oldukça güzel gider çayın yanında peynirle domates salatalıkla beraber :)))

Günaydın..

menüm
saat 11
3 kaşık müsli yogurt, 1 kayısı, 1 badem,1 fındık

ara
haşlanmış karnıbahar, limonlu,kırmızı biberli

akşam
çipura bugulama, göbek salata

gece
küçük elma

1,saat 15 dk yürüyüş

İyi pazarlar .

Abla afiyet olsun .

Perşembe misafir vardı , cumada komşuya bebek görmeye gidince diyet sekteye uğradı .
Dünde karbonu kıstım biraz toparladım şükür cumaya 67 li bir rakam görmek istiyorum 68 de çok takıldım .

Chight cim öncelikle sunu belirteyim ben su an monti yapmıyorum canım , 5 senedir bu linkdeyim ama hep diyet yapmadım tabi :)
Neden monti yapmıyorum ? Haftada 2.3 sohbetim oluyor ve bilirsin ikramliklarda montiyr uygun yiyecek bulmak zor , ve yine bilirsinki monti kacamakla yapılmaz . Ve bir süredir böbreklerinden azda olsa şikayetim var proya pek yuklenedim , çünkü montide belli bir oranda protein yenmeli ,
Şimdi neyapiyorsun dersen , misafirlikte en az zararla atlayıp geri kalan günlerde monti tarzı beslenmeye çalışıyorum ama tam başara bildigim söylenemez . Eh yıllardır diyet yap artık bünyede nefiste bir yere kadar diyor .

Ziyaya gelince monti yaparken 1 kere almisligim var prosu çok yüksek diye almıştım , köfte yaptığımı hatırlıyorum . Diğer arkadaslardanda kullananı görmedim

Kola cis saglık acısından . Monti amca tatlandiriciya pek sıcak bakmıyordu .
Bu arada yeni gelen emziren arkadas oda lola ve tatlandici sormuştu
İnşallah bu yazışmalarımızı okur kendi karar verir kullanıp kullanmamak icin.
Chhightcim günlük menü yazarsan daha iyi istişare ederiz.

Son düzenleme:
Ziya kim yahu :) soya yazdım Ziya çıkmış :) duzeltemedim telden pardon .

Dünkü menüm
Monti yapmadığımı hatırlatayım Birde kaçamak ardı gün olduğu icin bira sıktığımı .

Sabah 10:00
Biberli domatesin yumurta peynir 4 zeytin

14:00
Et haslama , azkaraciger , yeşilik
18:00. 2hurma , 8 fındık

22 1parca peynir.

Yatmam 1'i buldu.
Yarım şaatde yürüyüş

Son düzenleme:
Yağ konusuda söyle montide , doymuş yağlar ( et yağları ve süt yağları )
Kullnilacak yağlarda basta z.yağ ve sıvı yağlar ayçiçek yağı gibi.
Baklagilerde z. Kullanıyorum ben , yaninda saltadada yağ oluyor , yoğurtta kendim mayaliyorum yagsiz deyil yani .
Monti yaptıgım zamanlarda sadece sabah ekmekle yediğim peynirim yagsiz olurdu bim ' in peyniri % 2 yağ oranı var .
Ama şimdi normal peynir kulaniyorum .
Diyabetim develere gelince hiç tavsiye etmem 2. Kıralda yani kadına özel montignac da kullanılan tatlanditicinin o anda deyilse bir sonraki ogünde kan şekerini yükselttiğini okumuştum .
Bir monti yaptıgım bir ara doga marlaydi yanılmıyorsam sırf meyveyle yapılan bir marmelad vardı onu kullanmıştım . Sonralarida meyveden kendimiz yapmıştık , fakatt bunlar sadece karbonhidrat öğününde yenir, etli bir menüye eklenmez .

selam herkese

bu hafta giremedim o kadar yoğundumki finaller yaklaştıkça nefes alacak vakit kalmıyor :26:

tıp öğrencisi olmak çok zoooor

birazda moralim bozuktu gönül işleri sağolsun birileri üzdüde beni

ama affettirdi kendini şimdi herşey yolunda çok şükür

safişcim hasta olmuşun geçmiş olsun cnm kivi tüket sen meyve yemiyorsun bak vitaminsiz kalma

aeben abla maşallah incelmeye başlamışsın devamını diliyorum ablacım

ben bu hafta tartılamadım affedin nolur moralim bozuktu ama montimi bozmadım

herkese iyi haftasonları diyim menümü yaziyim

Sabah:menemen,peynir,zeytin
Öğle:2 hurma, 10-15 fındık,süt
Akşam:tavuk,salata,yoğurt

spor:2 saat yürüyüş

slm herkese..

şu saat itibariyle(gecenin 10'u olmuş) ancak oturdum..sabah 9'dan beri süpür,sil,mutfağı temizledim,banyo,lavabo,yemek,ütü,oğluşla kurabiye yaptık,banyo yaptırdım.akşam yemeği derken eşim döndü ankaraya gitmişti sabahtan akşam geldi..yarında başka bi yere gidecek..onunda canı poğaça istemiş.hadi onu mayaladık,içini hazırladım(patatesli) o mayalanırken oğlum anne bu patateslerle börekte yaparmısın ?dedi..kıyamadım kuru yufkalarım vardı onlarla hemen tava böreğide yaptım ...sonrada yürüyüşümü ,duşumu vs..oğluşu yatırdım..onun çantasını,kendi çantamı ,üçümüzün yarın giyeceklerini hazırladım...oğlum kurabiyelerden sınıf arkadaşlarınada görürecekmiş..onları paketledim..
en sonunda oturdum..artık kendime bakım yapayım biraz.ama pert vaziyetteyim gerçekten..başım döndü iyice...
oje sürerken bi yandanda kuruyan tırnaklarımla yazıyorum..diğer elimede sürüp yatacağım...kafam sersem gibi oldu..bi aşağı bi yukarı inip çıkmaktan...dahada kuruyan çamaşırlar var..onları da yarın ütülerim artık...

katherina gönül işlerinin düzelmesine sevindim cnm...

aebenim,banum,montig ablam sizler nasılsınız?
yeni gelen arkadaşlarda tecrübelerini paylaşmaya başlamış,ne güzel olmuş..herkesin motivasyonu artar..

ben kaçtım kıslar..yarın yoğun bir gün beni bekler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…