Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

hoşbuldum canım ayrıca Teşekkür ederim ilgin için aeben. Biraz daha detaya girmem lazım bu diyette pişirme şekli önemlimi acaba tekrar okucam tşkler. ara ara soru yağmuruna tutarım artık sizi yapabilmem için öncelikle anlamam lazım

canım nazlım seni çok iyi anlıyorum aynı durumu bende yaşıyorum maalesef...
Uzun zamandır görmeyenler görünce hep aynı tepkiyi veriyor "uuu kilo almışsın sen" ve bunu duymak can sıkıcı...
demek sizin de cemiyetiniz var yaza aynı kaderi paylaşıyoruz canım... Daha önce de yazmıştım...
Benim de kaynım evleniyor, bu cumartesi nişan var büyük ihtimalle yaza da düğün...
Ve ben düğüne kadar kendimi çok iyi hizaya sokmalı istediğim bedene inmeliyim, sonrasında da korumalıyım tabii...
İkimizin de hedefleri aynı ve çevremize göstermeliyiz azmimizi bence... Çok iyi bahanemiz var...
Her gün gel mutlaka ve yaz canım... Bende buralardayım yine...
Hadi bakalım....

Safişçim aklında olsun diye yazıyorum, belki işine yarar diye Bende zaman zaman fırını beklemeyeceksem malzemeleri önceden hazırlayıp fırın tepisine veya payrexe koyup kaldırıyorum. kaşarıda rendeleyip hazır tutuyorum. yiyeceğim zaman hemen kaşarı üzerine boca edip 200 derecede fırına atıyorum. kaşarlar erirken, soguk yemekte fokurduyor ve hazır oluyor. ben hazırlanırken sofrayı kurarken o da hazırlanmış oluyor..

Merhabalar,
sizinle daha önce yazıştık mı hiç hatırlayamadım kusuruma bakmayınız :44:

Kahvaltıda yediğiniz labne sizi geri atabilir kilo verme konusunda... Her ne kadar light bir ürün de olsa kilo vermeniz yavaş olabilir sadece bu gözüme takıldı... Tabii yine siz kendi bünyenizi daha iyi bilirsiniz... Sadece bildiğim monti beslenmesine aykırı geldiği için yazmak istedim o kadar

Kilo vermeye başlamış olmanız da mükemmel... Dilerim devamı hızla gelir....

Selamlar Light Labnenin yağ oranı oldukça düşük. Montignac'a neden aykırı acaba?

Kategori: SÜT ÜRÜNLERİ
Yiyecek: pınar Labne Light
Birim: GRAM
Kalori: 1.442
Karbonhidrat: 0,09
Protein: 0,068
Yağ: 0,09

evet çalışan bayanlar için oldukça pratik
teşekkürler ablam aklımın bir köşesine yazıyorum

Merhabalar,
benim aklımda kaldığı kadarı ile yazdım... Bundan 3 yıl önce ben monti yaparken (buradaki arkadaşlarla birlikte) beyaz peynirde yağ oranına dikkat ederdik ki o zaman sadece bim de satılan aknaz marka light beyaz peynir bize uygun olanı idi...
Ekmekle birlikte tüketildiği için yediğimiz peynirde yağ oranı önemli idi... Ben hala buna göre yaparım diyetimi...
Tabii siz kendinizi daha iyi tanırsınız bazı arkadaşlar kaşar peyniride yerdi verirdi bünye ile alakalı...
Bu konuda en iyi açıklamayı aeben ablam yapar size....

Selam kizlar .
Kursdan geldim karnimi doyurdum oylen biraz gecikti gene .

Kizlar labne konusu soyle montide ; montide yagsiz pynir kulaniliyor . Tabi karbon hidratli ogunde . Eger et ogunu ve gl endeksi dusuk karbonhidratli bir ogunse yagli peynir yene bilir .

Yani yagsiz labnede bir sorun yok mothercim kullana bilirsin , bende soracaktim hangi marka diye , cunki bircok layt urun aslinda layt Deyil , yag oranlari cok yuksek !

Safisim ben hatirliyorum sen labneyi kalinti peynirlerden yapiliyor cok saglikli deyil diye yemiyordun .

Nazlisim oglusa gecmis olsun yavruslar hep hasta .
Menunde afiyet olsun . Bende safisin dedigi soracaktim 2 kofteyle doyuyormusunuz diye ama cevaplamissin :)

Salihacim montide soru cevaplamaktan Asla bikmayiz canim , sadece ben deyil herkes yardimci olursana .

Abla tarif cok guzel afiyet olsun sormak istedigim buyuk guvecmi yoksa tek kisilik guvecdemi yapiliyor ? Ustune kasar diyince tek kisilik sanirim .
Az evvel bende uydurma bir tavuk yaptim 15 dk oldu . Cugunuz bunun degisik versiyonunu yapiyordur .
Yinede kabaca yazayim .
Tavuklar julyen dograyip kizgin tavaya atiyoruz yagada gerek kalmiyor aslinda ama gogus eti ise konula bilir .
Kabak , mantar , yesil ve kirmizi biber de julyen dograyip tavuklar biraz suyunu cekip pisince ekledim . Piserken kori , karabiber , sarimsak , aci pul biber , kekik kattim cok cabuk hazir oldu , tadida cok guzel oldu , tavugu sade yiyemiyorum .

Selam abencim..bazen küçük güveçlerde yapıyorum, bazende payrexse döşüyorum. kaşarı da ona göre rendeliyorum tabiki, bol miktarda. senin tarifte çok güzel, afiyet olsun eline sağlık. bak değişiklik aradıgın zamanlarda yaptıgın harcı parexe döküp kaşar rendeleyip fırınlarsan çok güzel olur. en azından tavugu denerim bende

selammm

aben ablam yarın gidip son şartları konuşucaz ona göre başlıycam
hafa sonu çalışmıycam yeride yıldız da ve çevre yolundan 15 da evdeyim..
çocuklarada evede zaman ayrcam hemd eçalışmış olcamm hayırlısı bakalım...

safiş en uygunu burasıydı bana umarım pişman olmamm ...

Salihacimpisirme sekli derken? Tam anlamadim sanirim yagi soruyorsun . Et ve sebze yemekleri normal miktarda yagli tabi z. Olursa daha iyi , sut ve et yaglarini kulanilmiyor montide .baklagil ywmeklerinide mumkun oldugu kadar az yagli yap . Baklagiller etsiz pisecek .

Banum iyiymis yer sana baya yakin . Hafta sonuda calismiycakmisin ne guzel , insallah icin isinir is yerine .

Kizlar ygsiz peynir bulmak zor . Aslinda son donemlerde normal peynirde kullanalar vardi , fakat chiglet arkadasimiz gelince bu kobuyu tekrar masaya yatirdik . Ve bencede monti tam yapilmak isteniyorsa gl endeksi yuksek karbonhidratlarin yaninda yagsiz sut urunleri kulanmak lazim .

Bimde tek sut marka lor var turkiyenin her yerinde ayni lor olurmu bilmem ama lezzeti iyi bir lor yag oranida cok dusuk %1
Malum en yagsiz peynir lor . Bimin layt peynirini biliyorsunuz zaten .

Mothercim pinarin labnesinin yag orani %0.09 mu ? Peynir icin bu yag orani cok zor . Bu oran %9 olmasin rica etsem paketi tekrar okurmusun . Oyle olsada montide yenebilir canim afiyet olsun . Sadece merak ettim .
Surme peynirleri bende cok seviyorum helede z. Ezmesiyle karistirinca :)

montig abla parex ne?

safiş yemek taşımak zor iş ama bende işe başladıgımd ayine taşıycam yanımdaa

aben abla nnetten baktım lıgyt labne %9 yaglı diyor

Banum yeterki kafaya koy . Evden goturursun yemegini . Bak hazir bizlerde baslamisken sende basla montiye . Baska caremiz yok biliyorsun .
Hani 3 gun once istahindan veryansin ediyordum ya 3 gunluk montiyle hersey rayina girdi ( masallah ) eger kilo vermek istiyorsan banum hic baska yollarla oyalanma!

Safis dun sohbette cok kalmadim yani ikram olmadan ayrildim :) o yuzden 3.5.gunde olsa monti yaptimya :)
Yarin bozulacak montim ama mecbur kalmadigim gunlerde montiyle devam edicem bakalin ne olacak .

abla valla monti gibi diyetmi var ya bi asılsam montiye 3-4 aya tertemizimmm
mis gibin çıtır olurummm
ah monti ahhh
peynirini filan lıgyt mı alıyorusn abla

Bugunki menum
Oylen kurs sonrasi oldu o yuzden gec yedim . Aksamda acikmadim . Elmayi yemis olmak icin yedim .

9:00
2dl tb.ekmek . Yagsiz lor .
Domates , biber , maydonoz .
1 zeytin .

15:00
Sebzeli tavuk . Yogurt .
3 ceviz. Salatalik tursusu .

20:00
1 elma.

1saat kadarda yuruyus.

Mothercim nar cicegi serbetini yaptim tatlandirici katmadim . Yarin icerim gun buyu. Yesil cayi sevmem pek, bu biraz icilebilir .
1ks.Yesil cay ,2ks. nar cicegi , kiraz sapi ve tarcin cubuguyla demledim . Sonrada icine dl limon kattim .

Bimin lorunu aldim banum layt peynirden lezzetli geldi bana . Taze 1 hafta gecti hala tadi guzel yani . Birde en sagliki peynir lormus. Calsuyumu en yuksek peynirmis lor . Malum calsuyum yag emilimini engelliyor . Montide o yuzden her ogun bir sut urunu diyorya , calsuyum yagi emdirmesin diye.

Selamlar arkadaşlar...

Menü bildiriyim: sbah : akşamdan kalmış kıymalı yumurta; 1 dşilim hindi goğüs füme (salam a benzio oyuzden çok lezzetli) yarım salatalık
Öğlen: tavuklu salata
Akşam: yağsız peynirli tam b ekmekli tost yarım salatalık

Herkese ii akşamlar dilerimmm..

kızlar kuru fasulyeyi nasıl yapıyorsunuz püf noktalarınız varmı
önceden ıskatıp buzluga atıyım diyorum ama haşlayıptamı atsma birazz

montig abla parex ne?

safiş yemek taşımak zor iş ama bende işe başladıgımd ayine taşıycam yanımdaa

aben abla nnetten baktım lıgyt labne %9 yaglı diyor

Banucum günaydın payrex demek, sıcaklığa ve kimyasal etkilere dayanıklı bir tür cam fırın tepsisi demek. Yine seramikten olan ve ocakta da tencere olarak kullanılan türleri de var.

Ben kuru fasulyeyi eger vaktim bolsa akşamdan ıslatıyorum sabah ta 40 dakika kadar kaynatıyor, derin dondurucuya atıyorum. veya vajtim yoksa direk düdüklüye atıyor 35-40 dakika haşlayarak derin dondurucuda saklıyorum. Evde yaparmısın bilmem ama sana birde etsiz kurufasulye tarifi vereyim, ben severek yaparım. Bakliyatta et kullanmam çünkü..

Etsiz kuru fasulye tarifi..

Malzemeler:
2 Su Bardağı Kuru Fasulye
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Soğan
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
5 Su Bardağı Kaynar Su

Kuru fasulye. tencereye konacak ve üzeri üç parmak geçene kadar kadar soğuk su ile doldurulacak. Kabın içerisinde fasulyeler bir gece boyunca bekletilecek. Sabah fasulyenin suyu değiştirilecek, tencere ocak üzerine alınacak.
Yüksek ısıda tencere kaynamaya başladıktan sonra tencerenin kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Fasulyeler 40 dakika süre ile haşlanacak. Süre bitiminde fasulyeler süzülecek ve soğuk sudan geçirilecek. Soğan yemeklik doğranacak. 5 su bardağı kaynar su hazır edilecek.

Tencere içerisine zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine soğan ilave edilecek düşük ısıda kavrulacak.
salça ilave edilecek ve kavrulacak. Ardından 5 su bardağı kaynar su, fasulye, karabiber ve kimyon ilave edilecek, karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tenceredeki malzemeler kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı kapatılacak. Isı en düşük ısı konumuna getirilecek. 50 dakika süre bitiminde yemeğiniz hazır. 1 tatlı kaşığı tuzu şimdi ilave edebilir, yemeğin tuzunu karar hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun

Son düzenleme:
Günaydın, hayırlı sabahlar....

menüm

saat 11

yumurtalı az peynirli pırasa kavurma, az yogurt

ara
1 incir, 1 kayısı, 2 fındık, 2 badem, 8 leblebi

akşam

Çipura ızgara, havuçlu kereviz

gece

1 çay bardagı nar

1,5 saat yürüyüş

Hayirli sabahlar .
Dr gidicem birazdan , oyleden sonrada sohbetim var aksama ancak gelirim sanirim .
Chglet veabla afiyet olsun .

Banum geceden normal suyla islatirim . Nohutdun suyuna biraz tuz katarim daha guzel piser nohut aklinizda olsun . Sabahda bir tasim kaynatir . Yikarim iyce sonra posetleyip dolaba kaldiririm

Sunu yazcaktim unuttum . Kizlar bu nar cicekli karisim cok fazla odem sokturuyor . Aksam 2 br . İctim gece hic kalkmayan ben wc kalktim . Tabi sabah baskul baya inmisti lakin bunu kilo verdim diye gormuyorum , sudan sebebler iste :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…