Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

Günaydınlar efendim....
Gününüz aydın neşeniz bol olsun inşallah....

Valla ablacım 3 yıl önce yaptım ben montiyi biliyorsun, hatırlarsın...
O zamandan kalma kalıplaşmış fikirler vardır kafamda.... etli kuru fasulye yememek gibi, Ekmekle yumurta tüketmemek gibi... Peynirde bunlardan biri....
Ama tabii yenebiliyorsa labne bende severim... Değişiklik olsun diye arada hafta sonu kahvaltılarımda tüketebilirim....

Açıklama için de ayrıca teşekkürler ablam

selammm

safiş en uygunu burasıydı bana umarım pişman olmamm ...

İnşallah hakkında hayırlısı olur banu... Ben çok fazla iş değiştirmedim hayatımda hep uzun soluklu oldu çalıştığım yerler... Ama iş değiştirmek insanın canını sıkar düzenini bozar... Dilerim senin istediğin şartlarda bir çalışma hayatın olur ve buradan emekli olup çıkarsın... Allahım pişmanlık vermesin....

Ben genelde o loru aldığımda yumurta ile pişirip yiyorum ablam ekmeksiz domates salata ile çokta lezzetli oluyor

montig abla parex ne?

safiş yemek taşımak zor iş ama bende işe başladıgımd ayine taşıycam yanımdaa

aben abla nnetten baktım lıgyt labne %9 yaglı diyor

Evet zor iş valla banu.... Hem kendime hem eşime.... Her sabah salata yapıp koyuyorum bir kase eşime bir kase bana... Bir akşam öncesinden yaptığım yemeği de koyuyorum... Akşam eve geldiğimde yemek yok

Safis dun sohbette cok kalmadim yani ikram olmadan ayrildim :) o yuzden 3.5.gunde olsa monti yaptimya :)
Yarin bozulacak montim ama mecbur kalmadigim gunlerde montiyle devam edicem bakalin ne olacak .

Hmmmm demek ikramlıkları görmeden kaçtın
e bu iyi bir kurtuluş yolu aslında ablam hep yapsana sen bunu
3-5 günde olsa devam et ablam kendini şartlama... Her hafta 5 gün monti yapsan bence o bile toparlar seni

abla valla monti gibi diyetmi var ya bi asılsam montiye 3-4 aya tertemizimmm
mis gibin çıtır olurummm
ah monti ahhh
peynirini filan lıgyt mı alıyorusn abla

aynen aynen... Monti gerçekten en sağlıklı beslenme şekli.... Hayatımızın içine dahil etmeliyiz bunu....
Asılmaman için de bir sebep yok şuan banu... Hayırlısı ile şu işe bir başla ondan sonra gelsin düzen gitsin kilo

En sevdiğim yanı da bu işte bu beslenme şeklinin... Ben yoğurt-ayran olmadan yemek yiyemiyorum, böyle bir alışkanlığım var...
Buda tam bana göre olmuş oluyor

kızlar kuru fasulyeyi nasıl yapıyorsunuz püf noktalarınız varmı
önceden ıskatıp buzluga atıyım diyorum ama haşlayıptamı atsma birazz

Banu ben uzun uzun suda bekletip haşlayıp yapamıyorum malum zamanla yarışıyorum...
Birde saatlarce kaynatıyorum ben iyice pişsin diye beni eve bağlıyor....
Ben haşlanmış konservesini alıyorum nohutun barbunyanın kuru fasulyenin....
Evde hep birer ikişer konservem vardır hazırda.... Yemek yoksa evde yapacak birşeyde kalmadıysa eğer hemen açıyorum haşlanmış konserveyi soğanı kavurup salçayı atıyorum ben masayı hazırlayıp salata yapana kadar hazır oluyor yemek... E birde koca bir tencere kaynatmak zorunda kalmadığım için tek öğünlük yetiyor bize.... Kalabalık bir aile değiliz malum... Tadı da normal yapılan ile aynı hiç bir farkı yok...

Bir gramındaki yağ oranını vermişler. Bir gramında %0,09 yağ var.
Yüz gramı için yağ oranı %9...
Paket 200 gramlık, tüm paketi bitirdiğinde yüzde 18 yağ alıyorsun.

Son düzenleme:
Dünkü yemek listemi de vereyim. Gerçi dün yoğun bir gündü işyerinde, pek dikkat edemedim.

Kahvaltı
3 dilim tam buğday ekmeği, labne peyniri, domates, biber

Öğle
100 gram, kuruyemiş, kuru meyve karışımı

Ara
Nar şerbeti

Akşam (18:00)
1 küçük kutu light süt, portakal

Bir kez daha akşam :) (Saat 20:00)
pazı dolması (kendim için olanında pirinç yok, ev ahalisine pirinçli yapmıştım :) )

günaydınlar hanımlarrrr

işler çok yoğun giremedim ama arada okuyorum yediklerimide yazıyorum defterime

öpüyorum sizi

iyi günler herkese . bugünkü menüm

sabah
2 dilim tam buğday ekmeği
kk kadar beyaz peynir
domates

öğlen
2 yumurta ile yapılmış çılbır
yoğurt
9 adet fındık

ara
1 adet armut

akşam
peynirli yeşil salata
1 küçük kutu süt

aeben ablacığım bide bişey sorucam yazdan taze alıp dolaba koyduğumuz bezelyeyi et veya et türevleriyle pişirip yiyebiliyormuyuz

Vakit bulmuşken menümü de yazıp kaçayım....

Kahvaltı 08.30
bir dilim beyaz peynir - domates - salata - şekersiz çay

Öğle 13.00
Izgara köfte bir porsiyon - marul salatası ve ayran

Akşam 18.30
Ispanak yemeği (pirinçsiz) - bolca yoğurt ve salata

Gün boyu içebildiğim kadar su ....

merhaba kızlar biraz bunaldım ben bu diyet olayından motivasyonum düştü yapıyorum aslında pasta falan o tarz bir şey yemiyorum.
şeyda coskunun diyetini mi yapsam diyorum 6 günlük bir diyeti var internette.

İyi akşamlar kızlar! bugünkü menümü yazıyorum.
yarım litre su
sabah 1 haşlanmış yumurta

1 saat sonra. 1 kuru kayısı,1 küçük bardak çay

öğlen, 1 ayva
akşam, kuru kayısı ,badem, elma kurusu
akşam, balık,salata
su

Selamlar herkesee...
Ben çok yoğun çalıştığımdan yazıları biraz geç okuyabiliorum ...
Yağsız peynir için hemen yardımcı olayım arkadaşlar leben süt adlı markada %0 yağ içeren çeçil peyniri ve lor bulunuyor bn çok ızuun araştırmlarımdan sonra bulabilmiştim ve gerçekten de lezzetli ve yağsız her ikisi de.. Çok pahhalı da deil 1 kg vakumlanmış çeçil peyniri 13 tl civarıydı. Markanın kendi internet sitesinden sipariş ettim tavsiye ederim.. Sadece biraz tuzlu oluyor onun için de genelde suya biraz koyup tüketebilirsiniz.. Www.leben.com.tr

İyi aksamlar .

Banu ne ettin ses ver .

Safisim sohbetden yarim kacmak olmuyor yavs :) sohbet sali , persembe olunca gunlerde diyete uygun olmuyor hafta sonuda dagitiyorum zaten :) saglik olsun bakalim boylede yavasda olsa kilo veriyorum sukur. bugun arkadaslar baya kilo vermissin dedi :)

Bugun dr gittim ya kizlar haberler iyi deyil . Gecen ay 0 layan pro kacagi bu ay tekrar yukselmis hemde baya . Biopsi yaptirmak artik sart oldu .
Hayirlisi bakalim belki bobreklerdeki sorun incelenirse perikardit sebebide belli olur ikisi birden tedevi olur bekli . Rabbim neylerse guzel eyler saglikda ondan hastalik :)

slm herkese..

herkes iyidir umarım...

banum payrexi sormuşsun cnm, payrex= borcam cnm..cam fırın kabı yani..

birde kurufasulyeyi sormuşsun.onu ben hiç denemedim dondurucuya atmayı.ama nohut haşlayıp atıyorum.pilava ve çorbaya koymak için..benim düdüklüm çok hızlı pişirdiği için (fasulyesine göre 7-10 dk.arası) dolaba atma ihtiyacı duymadım.
ama şunu yapıyorum.
fasulye-nohut yada baka bi yemekte olur sanırım.ben fasulye,bezelye ve nohutu denedim şu ana kadar..yiyeceğimiz şekiilde pişiriyorum.biraz fazla geldiyse gözüme hemen taze taze daha dolaba kaldırmadan yani(ama soğumuş olacak)bi saklama kabına ayırıp atıyorum dondurucuya.pişmiş bildiğin yemek hali yani..
yetiştiremediğimde yada evde sebze falan klamadığında hemen onu çıkarıyorum ısıtıyorum..hiç dolaba girmiş gibi bi koku tat vs..olmuyor.biraz fazla pişirip bunu yapabilirsin cnm.

yemeği yiyince sızdım resmen,laptop kucağımdan düşecek walla ..:111::111:

Nazlim bezelye cis canim ya etlede etsizde yok montide eger mecburkalirsan yinede etsiz salatayla yiyebilirsin .

Blackim canim seyda coskun diyetiyle ilgili 2 hafta onceki mesajlarimiza bakabilirsin :) hatta bu kara bugday hikayesi ordan cikti :)

Sana sunu soyleye bilirim acliga dayana bilirim yr . Porsiyonla idare ederim diyorsan 6 gun yap , lakin sunlarida unutma , evet etkili bir diyet cunki hersey hesaplanmis neyle ne yiyecegin , yiyeceklerin dusuk gl endeksi, miktarlari tuzu vs hatta yiyceklerin birbiriyle etkilesimleri bile ayarlznmis . Cunki hatun hastalarinin menuleri disinda gunluk kilo verislerini bile kontrol ediyor . Ne nasil kilo verdiriyor biliyor .
Bu konuda bir uyarim var bu 6 gunluk diyetim kl cokk dusuk , 6 gun dayanipta diyeti uygulasan bile o tarz beslenmeyi surdurmezsen kilo alacagini vede tekrar normal bir diyete bunyenin adepte olup tekrar kilo vermenin eskisi olmayacagi konusunda uyaririm seni .
Tabiki yapabilirim diyorsan sana kalmis canim etkili bir liste cunki İlk 2 gununu denemistim .

selam iyi akşamlarr
kuru fasulye bilgileri için tşk ederimmm... cancazguzlarım bende
akşam ıslattım sonra düdüklüde haşlayıp diprifize attım hatta biraznınıda salataya kattım bugün..

safişş
aslında hiç saglıklı degil konserveler haşlayıp dolaba atmakpek bir zaman almıyor tavsiye ederim
iş konusuna gelincede ankarada iyi bir firmaya gimrke için tanıdık olması şart helki bir firmadna emeklili olmak hayal gibi bir şey
sen bir şart sunamyorsun burada sana uymazsa kapıyı gösteriyorlar , mesela sen hafat sonu çalışmıyorsun ama burda olsa çalışmak zorundasın yani öyle bir özerklik tanımazlar annesin diye..
küçük şehir avantajlı oluyor sanırım..

ben diger yerd eyoldan muzdariptim mesela sabah akşam en kökötü 2 saaat yolda geçiyordu
burası evime 15 araba ile, hafta sonuda tatil çok büyükde bir firma degil

aben ablam bugün tekrar gititm şartları görüştüm , yarın başlıyorum cuma günü işemi başlanır heç diyceksin ama
valla agzımdan yarın başlayım çıktı hem işi bırakıcak ark ile bir iki gün çalışcaz

Afiyet olsun hatunlar .

Menulerinizde gozume takilan ; takyim normalde menun boyle olmuyor biliyorum , ama meyven cok fazla olmus eklemek istedim .

Mothercim aksam ogunun bira ust uste olmus lakin biliyorumki bunler her zaman yaptiginiz seyler deyil afiyet olsun .

Cglhtcim peynir onerin icin cok tesekkurler . Net disinda bu peyniri bulabiliyormuyuz ?

Zilim pismis sogumus yemegi bdnde cok koyarin dondurucuya . Ozellikle mercimek corbasini . Calisan hatunlar yemekleri fazla pisirin bir kismini atin dolaba . Kofte yapin fazlaca sekil verip koyun dolaba . Hatta kulaklari cinlasin puskuut" kiymali soganli yemek harci yapip 1 yemeklik posetlere koyarim , cikarir sebzeyide ustine atar pisiririm ", derdi .

Saggol chigletcim, Allah razi olsun .

Banusum hadi hayirlisi canim . Olsun nie bekleyesin pazartesiyi . Senin yerinde bende olsam hemen baslardim rabbin icine sindirsin insallah . Banum esinin durumu ne oldu ?

abla bende çok pratik şeyler yapıp atarım dolaba hatta arkadaşım sibell banada bulaşsın senin pratikligin der hep
soganı bilendirdan geçirip poşateleyip aıyorum dolaba yemeklere kullanıyorum çıkartıp
kıyma kavururp atarım , köfte sigara böregi yaparım .
nohut, fasulye haşlarımm kalan yemkelrden atarım bazen
kışlık bir çok şey yapıyorum zaten

ablam eşimin durumu aynı bir degişiklik yok ama olucak umut ediyorum

Banum onunda bir vakti vardir canim az sabir .

Bugun menu yazmasam sizin menulerin yaninda yuz karasi olur :))
Kisace ozet geceyim yinede bugun mecburi kacamak gunu ,
Sabah yumurta peynir yedim
Sohbettede borek, dolma .salata ,az tatli .
Onlada yaticam .

Yarin tarti gunu kizlar , kilo bildirimini unutmatyalim . Hepimize bol ve saglikli kilo vermeler .

aebenim cok geçmiş olsun acil şifalar dilerim. ablacım dayanırım yaparım ama ben de aynı şeyleri düşündüm kalori olayı hiç ekmek olmaması vs vs gibi. ama şu an biraz bunalmıs durumdayım acıkcası montiyi yapıyorum ama harfiyen değil. yasak bir şey de yemiyorum aslında ama kilo da veremiyorum. annem ve babam da yapacak malzemeleri aldık seyda coskun diyeti için. bi deneyelim bakalım 6 gün yaparım sonra yavas yavas monti kıvamına dönerim.

Blackim canim cok iyi anliyorum seni bazan yeni baslangiclar insani sevke getirir . O yuzden senin icin iyi olabilir .
Sunuda ekleyim monti tam yapilmasi gereken bir beslenme bak bende kac haftadir ugrasiyorum ama3 gun arka arkaya monti bile guzel sonuclar doguruyor .
Durumdan bizide haberdar et , menude yazabilirsin .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…