Günaydınlar efendim....
Gününüz aydın neşeniz bol olsun inşallah....
Valla ablacım 3 yıl önce yaptım ben montiyi biliyorsun, hatırlarsın...
O zamandan kalma kalıplaşmış fikirler vardır kafamda.... etli kuru fasulye yememek gibi, Ekmekle yumurta tüketmemek gibi... Peynirde bunlardan biri....
Ama tabii yenebiliyorsa labne bende severim... Değişiklik olsun diye arada hafta sonu kahvaltılarımda tüketebilirim....
Açıklama için de ayrıca teşekkürler ablam
İnşallah hakkında hayırlısı olur banu... Ben çok fazla iş değiştirmedim hayatımda hep uzun soluklu oldu çalıştığım yerler... Ama iş değiştirmek insanın canını sıkar düzenini bozar... Dilerim senin istediğin şartlarda bir çalışma hayatın olur ve buradan emekli olup çıkarsın... Allahım pişmanlık vermesin....
Ben genelde o loru aldığımda yumurta ile pişirip yiyorum ablam ekmeksiz domates salata ile çokta lezzetli oluyor
Evet zor iş valla banu.... Hem kendime hem eşime.... Her sabah salata yapıp koyuyorum bir kase eşime bir kase bana... Bir akşam öncesinden yaptığım yemeği de koyuyorum... Akşam eve geldiğimde yemek yok
Hmmmm demek ikramlıkları görmeden kaçtın
e bu iyi bir kurtuluş yolu aslında ablam hep yapsana sen bunu
3-5 günde olsa devam et ablam kendini şartlama... Her hafta 5 gün monti yapsan bence o bile toparlar seni
aynen aynen... Monti gerçekten en sağlıklı beslenme şekli.... Hayatımızın içine dahil etmeliyiz bunu....
Asılmaman için de bir sebep yok şuan banu... Hayırlısı ile şu işe bir başla ondan sonra gelsin düzen gitsin kilo
En sevdiğim yanı da bu işte bu beslenme şeklinin... Ben yoğurt-ayran olmadan yemek yiyemiyorum, böyle bir alışkanlığım var...
Buda tam bana göre olmuş oluyor
Banu ben uzun uzun suda bekletip haşlayıp yapamıyorum malum zamanla yarışıyorum...
Birde saatlarce kaynatıyorum ben iyice pişsin diye beni eve bağlıyor....
Ben haşlanmış konservesini alıyorum nohutun barbunyanın kuru fasulyenin....
Evde hep birer ikişer konservem vardır hazırda.... Yemek yoksa evde yapacak birşeyde kalmadıysa eğer hemen açıyorum haşlanmış konserveyi soğanı kavurup salçayı atıyorum ben masayı hazırlayıp salata yapana kadar hazır oluyor yemek... E birde koca bir tencere kaynatmak zorunda kalmadığım için tek öğünlük yetiyor bize.... Kalabalık bir aile değiliz malum... Tadı da normal yapılan ile aynı hiç bir farkı yok...
Gününüz aydın neşeniz bol olsun inşallah....
Selam kizlar .
Kursdan geldim karnimi doyurdum oylen biraz gecikti gene .
Kizlar labne konusu soyle montide ; montide yagsiz pynir kulaniliyor . Tabi karbon hidratli ogunde . Eger et ogunu ve gl endeksi dusuk karbonhidratli bir ogunse yagli peynir yene bilir .
Yani yagsiz labnede bir sorun yok mothercim kullana bilirsin , bende soracaktim hangi marka diye , cunki bircok layt urun aslinda layt Deyil , yag oranlari cok yuksek !
Safisim ben hatirliyorum sen labneyi kalinti peynirlerden yapiliyor cok saglikli deyil diye yemiyordun .
Nazlisim oglusa gecmis olsun yavruslar hep hasta .
Menunde afiyet olsun . Bende safisin dedigi soracaktim 2 kofteyle doyuyormusunuz diye ama cevaplamissin :)
Salihacim montide soru cevaplamaktan Asla bikmayiz canim , sadece ben deyil herkes yardimci olursana .
Abla tarif cok guzel afiyet olsun sormak istedigim buyuk guvecmi yoksa tek kisilik guvecdemi yapiliyor ? Ustune kasar diyince tek kisilik sanirim .
Az evvel bende uydurma bir tavuk yaptim 15 dk oldu . Cugunuz bunun degisik versiyonunu yapiyordur .
Yinede kabaca yazayim .
Tavuklar julyen dograyip kizgin tavaya atiyoruz yagada gerek kalmiyor aslinda ama gogus eti ise konula bilir .
Kabak , mantar , yesil ve kirmizi biber de julyen dograyip tavuklar biraz suyunu cekip pisince ekledim . Piserken kori , karabiber , sarimsak , aci pul biber , kekik kattim cok cabuk hazir oldu , tadida cok guzel oldu , tavugu sade yiyemiyorum .
Valla ablacım 3 yıl önce yaptım ben montiyi biliyorsun, hatırlarsın...
O zamandan kalma kalıplaşmış fikirler vardır kafamda.... etli kuru fasulye yememek gibi, Ekmekle yumurta tüketmemek gibi... Peynirde bunlardan biri....
Ama tabii yenebiliyorsa labne bende severim... Değişiklik olsun diye arada hafta sonu kahvaltılarımda tüketebilirim....
Açıklama için de ayrıca teşekkürler ablam
selammm
safiş en uygunu burasıydı bana umarım pişman olmamm ...
İnşallah hakkında hayırlısı olur banu... Ben çok fazla iş değiştirmedim hayatımda hep uzun soluklu oldu çalıştığım yerler... Ama iş değiştirmek insanın canını sıkar düzenini bozar... Dilerim senin istediğin şartlarda bir çalışma hayatın olur ve buradan emekli olup çıkarsın...
Salihacimpisirme sekli derken? Tam anlamadim sanirim yagi soruyorsun . Et ve sebze yemekleri normal miktarda yagli tabi z. Olursa daha iyi , sut ve et yaglarini kulanilmiyor montide .baklagil ywmeklerinide mumkun oldugu kadar az yagli yap . Baklagiller etsiz pisecek .
Banum iyiymis yer sana baya yakin . Hafta sonuda calismiycakmisin ne guzel , insallah icin isinir is yerine .
Kizlar ygsiz peynir bulmak zor . Aslinda son donemlerde normal peynirde kullanalar vardi , fakat chiglet arkadasimiz gelince bu kobuyu tekrar masaya yatirdik . Ve bencede monti tam yapilmak isteniyorsa gl endeksi yuksek karbonhidratlarin yaninda yagsiz sut urunleri kulanmak lazim .
Bimde tek sut marka lor var turkiyenin her yerinde ayni lor olurmu bilmem ama lezzeti iyi bir lor yag oranida cok dusuk %1
Malum en yagsiz peynir lor . Bimin layt peynirini biliyorsunuz zaten .
Mothercim pinarin labnesinin yag orani %0.09 mu ? Peynir icin bu yag orani cok zor . Bu oran %9 olmasin rica etsem paketi tekrar okurmusun . Oyle olsada montide yenebilir canim afiyet olsun . Sadece merak ettim .
Surme peynirleri bende cok seviyorum helede z. Ezmesiyle karistirinca :)
Ben genelde o loru aldığımda yumurta ile pişirip yiyorum ablam ekmeksiz domates salata ile çokta lezzetli oluyor
montig abla parex ne?
safiş yemek taşımak zor iş ama bende işe başladıgımd ayine taşıycam yanımdaa
aben abla nnetten baktım lıgyt labne %9 yaglı diyor
Evet zor iş valla banu.... Hem kendime hem eşime.... Her sabah salata yapıp koyuyorum bir kase eşime bir kase bana... Bir akşam öncesinden yaptığım yemeği de koyuyorum... Akşam eve geldiğimde yemek yok
Safis dun sohbette cok kalmadim yani ikram olmadan ayrildim :) o yuzden 3.5.gunde olsa monti yaptimya :)
Yarin bozulacak montimama mecbur kalmadigim gunlerde montiyle devam edicem bakalin ne olacak .
Hmmmm demek ikramlıkları görmeden kaçtın
e bu iyi bir kurtuluş yolu aslında ablam hep yapsana sen bunu
3-5 günde olsa devam et ablam kendini şartlama... Her hafta 5 gün monti yapsan bence o bile toparlar seni
abla valla monti gibi diyetmi var ya bi asılsam montiye 3-4 aya tertemizimmm
mis gibin çıtır olurummm
ah monti ahhh
peynirini filan lıgyt mı alıyorusn abla
aynen aynen... Monti gerçekten en sağlıklı beslenme şekli.... Hayatımızın içine dahil etmeliyiz bunu....
Asılmaman için de bir sebep yok şuan banu... Hayırlısı ile şu işe bir başla ondan sonra gelsin düzen gitsin kilo
Bimin lorunu aldim banum layt peynirden lezzetli geldi bana . Taze 1 hafta gecti hala tadi guzel yani . Birde en sagliki peynir lormus. Calsuyumu en yuksek peynirmis lor . Malum calsuyum yag emilimini engelliyor . Montide o yuzden her ogun bir sut urunu diyorya , calsuyum yagi emdirmesin diye.
En sevdiğim yanı da bu işte bu beslenme şeklinin... Ben yoğurt-ayran olmadan yemek yiyemiyorum, böyle bir alışkanlığım var...
Buda tam bana göre olmuş oluyor
kızlar kuru fasulyeyi nasıl yapıyorsunuz püf noktalarınız varmı
önceden ıskatıp buzluga atıyım diyorum ama haşlayıptamı atsma birazz
Banu ben uzun uzun suda bekletip haşlayıp yapamıyorum malum zamanla yarışıyorum...
Birde saatlarce kaynatıyorum ben iyice pişsin diye beni eve bağlıyor....
Ben haşlanmış konservesini alıyorum nohutun barbunyanın kuru fasulyenin....
Evde hep birer ikişer konservem vardır hazırda.... Yemek yoksa evde yapacak birşeyde kalmadıysa eğer hemen açıyorum haşlanmış konserveyi soğanı kavurup salçayı atıyorum ben masayı hazırlayıp salata yapana kadar hazır oluyor yemek... E birde koca bir tencere kaynatmak zorunda kalmadığım için tek öğünlük yetiyor bize.... Kalabalık bir aile değiliz malum... Tadı da normal yapılan ile aynı hiç bir farkı yok...