hasretim üzüm .karpuzdan .kavundan uzak durun 1. aşamada .
gerisi güzel menünün canımafiyet olsun .
menün güzel çamlıcam.... akşama salata lazımmış yerimseniben.
iyi günler azram . sabah işim vardı gelemdim canım ....
fatmacım aynı bilgiler seninde işine yarıycak cınım .opuyorumnanaktan
nasıl başlayacaksın *önce ilk sayfadak ibilgileri bi oku . vede menülerimize biraz göz gezdir ....
kavaltı mutlaka yapılacak vede diger ögünlerde mutlaka yemecek onda önce anlaşalım . ama ögün aralarınsa 3.4. saat mutlaka geçmeli..
3 çeşit kavaltı var ..1.ekmekli ..2.. yumurtalı 3. sütle yulaflı ...
diger ögünlerindede salata ve yogurt mutlaka eklenecek ...
yanındada ana yemek ne yersen .
1.bu sebze ve et beraber olabilir .
2.sadece baklagil salata ve yogurt olabilir .
3.sadece et salata süt ürünü olabilir .
4.arada bir az haşlanmış spagetti olabilir .
bu ana ögünlerinde ekmek yok canım ... ama bu yemeklerdede porsiyon sorunu yok normal doyana kadar yiyebilirsin .
tek dikkat etmen gereken baklagillerle eti aynı ögünde yememen .
birde süt ürünlerini özeliklede ekmekle yağsısını kulanman özelikle peyniri ...
biz bu beslenme için % 2.5 yağlı peynir kulanıyoruz . birde %1 yaglı lorlar var.
takıldıgın yerde sor canım ben olmasamda arkadaşlar yardımcı olular.a.s.
Hoşgeldin kaydirigubbakcemile3
hiçbir sakıncası yok canım. Fazla yemene de gerek yok. Ama sabah kalkınca kahvaltıdan önce kivi, kayısı falan yersen enerji verir.
Kolay gelsin.
Mönün harika cnaım. kiraz bende çok yiyorum valla. Karpuz yiyemediğimizden kiraza saldırdım. Ben light ton yiyorum valla gayet güzel geliyor bana.
:mymeka:
Sadece meyve salatası ye birde yoğurt bence yeter şekerim.
slm banada bu sağlıklı yaşam için düzgün beslenmeyı öğrtirsenız çok mutlu olurum kızlarintternetten araşdırdım bu beslenme şekli benım hastalıklarıma bire bir geliyor troid polıkıstık over ve ınsilün direnci ar bende burayı okudum ama hepsini okuyamadım anladığım kadarıyla2 gündür yapmaya çalışıyorum. doğru yapıyormuyum bilmıyorum. bugunkü yediklerime bakarak bana fikir serin lütfen
sabah:1 tane kaynamış yumurta akı sarısını sevmıyorum. kepek ekmegi şekersız çay domates salatalık zeytın
ara:1 bardak yarım yağlı süt 3 adet cevız
öğle:tavuklu salata ayran
ara: dışardaydım cevizle su içdim
ardan 2 saat sonra yumurtalı ıspanak kavurma
akşam:3 kaşık susu taze fasulye yemegı turp yogurt salata
ara 6 badem yarım yağlı süt günlük yarım ila 1 saat arası yürüyorum haftada 3 günde step yapıyorum.
doğru yoldamıyım kızlar eksıklerimi yazıp benı uyarın[/QUOTE
yatmadan önce girip gün içinde yazılanlaı okuyayım dedim kızlar.yeni gelen arkadaşımıza elimden geldiğinde cvp vermeye çalışayım.sabah aebenim geldiğinde eksiklerim varsa düzeltir.
sabahtan başlayalım..akı sarısı farketmiyor ekmekle yumurta yenmiyor,ve kepek ekmeği yemiyoruz.tam buğday yeniyor arkadaşım.
aralara gelince çok sık ara yapmışsın..hatta öğleden sonra iki aran var..bu diyette mecbur kalmadıkça ara yok...ama hipo vs..rahatsızları olanlar için aralara müsade ediyor aebenim ama buna rağmen fazla olmuş aralarınız ve aralarda yenen kuruyemişler üst üste fazla olur illa ara olacaksa birinde meyve birinde süt birinde kuruyemiş ye bari...(aebenim eksiğim varsa düzelt lütfen ablam)
öğleden sonraki ilk aradan 2 saat sonra öğün gibi yemek yemişsiniz ama sanırım akşam yemeği yerine geçmemişki akşam tekrar yemek yemişsiniz...bu kısımda fazladan olmuş.
akşamda sorun yok susuz yemenizede gerek yok suyunu özellikle yememeniz gerekiyor diye bir kuralı montinin.
akşam yine kuruyemiş olmuş hiç bir arayı kuruyemişsiniz kapatmamışsınız.sadece süt olabilirdi yarım yağlı yerine ilk etapta yağsız içerim kızlar.benim babam yarım yağlı süt içe içe her gece 2 ayda 6 kg aldı.yoğurdu yarım sütü sıfır yağlı tüketmenizi tavsiye ederim.ben süt içemiyorum ama yoğurdu diyet yaptığım dönemde yarım yağlıya bi alıştık o zamandan beri yağlı yoğurt girmiyor bizim eve.bunu koyun klağınızın bir yerine ve diyet boyunca yağlı yoğurt yemeseniz iyi olur....sabah arkadaşlar geldiğinde eklemek istedikleri varsa yazsınar lütfen.çok yorgun ve uykusuz olduğum için atladığım yerler olabilir.arkadaşa yardımcı olmak adına yazmadan çıkamadım uykusuzluktan ve kaç günün yorgunluğundan ayakta duracak halim yok...yatmadan bakayım dedim buraya...birazda kitabımı okuyup yatacağım .herkese iyi uykular...sabah okuyacaklarada günaydın....
10:45
2 dilim ekmek,yagsiz krem peynir,acuka,zeytin,salatalik,domates
13:30 1 yesil elma
14:10 4 minik salatalik tursusu
14:45 mantarli tavuk sote,salata,yogurt
aksam
yesil elma
2 litre su
1 kupa yesil cay
Bugünkü menüm
9:30
1 şeftali
10:30
1 adet salatalık
1 adet domates
yarım kibrit kutusu peynir
1 bardak cay
2 dilim tam buğday ekmeği
14:00
2 parca tavuk ızgara
1 kase yoğurt
kızımın sabahtan kalan yarım haşlanmış yumurtası.
19:00
soğanlı domatesli patlıcan ( uydurduğum bi yemek )
kıvırcık salatası
bir kase yoğurt
11:00
15 adet kiraz
kızlar ilk menü yazışım buraya bilgili olan arkadaşlar değerlendirsin lütfen :kedi:
hasretim akşam elma derken 1 tanemi yedin pek az olmuş akşam ögünü için öyleyse .:uhm:10:45
2 dilim ekmek,yagsiz krem peynir,acuka,zeytin,salatalik,domates
13:30 1 yesil elma
14:10 4 minik salatalik tursusu
14:45 mantarli tavuk sote,salata,yogurt
aksam
yesil elma
2 litre su
1 kupa yesil cay
kejum hoş geldin ....slm banada bu sağlıklı yaşam için düzgün beslenmeyı öğrtirsenız çok mutlu olurum kızlarintternetten araşdırdım bu beslenme şekli benım hastalıklarıma bire bir geliyor troid polıkıstık over ve ınsilün direnci ar bende burayı okudum ama hepsini okuyamadım anladığım kadarıyla2 gündür yapmaya çalışıyorum. doğru yapıyormuyum bilmıyorum. bugunkü yediklerime bakarak bana fikir serin lütfen
sabah:1 tane kaynamış yumurta akı sarısını sevmıyorum. kepek ekmegi şekersız çay domates salatalık zeytın
ara:1 bardak yarım yağlı süt 3 adet cevız
öğle:tavuklu salata ayran
ara: dışardaydım cevizle su içdim
ardan 2 saat sonra yumurtalı ıspanak kavurma
akşam:3 kaşık susu taze fasulye yemegı turp yogurt salata
ara 6 badem yarım yağlı süt günlük yarım ila 1 saat arası yürüyorum haftada 3 günde step yapıyorum.
doğru yoldamıyım kızlar eksıklerimi yazıp benı uyarın
oy oy oy harikasın fatmam ...:lepi: hiç acemi menüsü deyil valla süpermenü...kaydirigubbakcemile5Bugünkü menüm
9:30
1 şeftali
10:30
1 adet salatalık
1 adet domates
yarım kibrit kutusu peynir
1 bardak cay
2 dilim tam buğday ekmeği
14:00
2 parca tavuk ızgara
1 kase yoğurt
kızımın sabahtan kalan yarım haşlanmış yumurtası.
19:00
soğanlı domatesli patlıcan ( uydurduğum bi yemek )
kıvırcık salatası
bir kase yoğurt
11:00
15 adet kiraz
kızlar ilk menü yazışım buraya bilgili olan arkadaşlar değerlendirsin lütfen :kedi:
süpersin narinim kaydirigubbakcemile5çok güzel notlar almışın .....alkisalkisalkisbenim montide 3 gün sonra 1 ayım dolacak.buyüzden menülere veya sorulan sorulara sessiz kalıyorum genellikle.kendimde daha ögrenme safhasında oldugum için yanlış bişiy söyleyip kimseyi yanıltmak istemiyorum.okuduklarımdan aeben ablamın zilinin ve diger tecrübeli montici arkadaşların mesajlarından aldıgım notlarım var.bunları burada paylaşmalıyım diye düşündüm yeni gelen arkadaşlar için.eger yanlışlıgım olursa lütfen düzeltin kızlar:
baklagillerle et bir arada tüketilmeyecek
yumurta ile ekmek tüketilmeyecek.
ekmek tam bugday ekmeği olacak ve sadece kahvaltıda yenilecek.3-4 dilime kadar izin verilebiliyor.
meyva aç karnına yenilecek ve meyvadan enaz 15 dakika sonra yemek yenilebilir. yemektende enaz 3 saat sonra meyva yenilebilir.
kuruyemiş ara olarak değil yemeklerin yanında sınırlı sayıda tüketilecek.
peynirin ve sütün yagsızı yogurdun yarım yaglısı kullanılıyor.
ekmekle birlikte doymuş yag olan yaglı süt yaglı peynir yenmiyecek.buyüzden kahvaltıda peynirimiz ve sütümüz yazsız olacak.
karbonhidratlarla birlikte et tüketilmeyecek.benim yaptıgım gibi köfte ve spagetti yenmeyecek yani
spagetti ögün olarak yanında yeşilliklerle ve sadece 8 dakika haşlanarak haftada 2 kez yenilmeye izin var.
öglen sebzeyse akşam et yemeği yenilmesi uygundur yada tam tersi öglen et akşam sebze.
kafeinli kahve yasak
her öğünde mutlaka süt ürünü tüketilecek.yag oranlarına dikkat edilerek tabiki.
şekersiz marmelat kahvaltıda yenilebilir.
bunlar benim notlarım.zaten genel olarak yasaklar, yiyeceklerin gi indeksleri ilk sayfada aeben ablam tarafından paylaşılmış.herkese hayırlı olsun monti inşallah
hasretim akşam elma derken 1 tanemi yedin pek az olmuş akşam ögünü için öyleyse .:uhm:
menün güzel canım afiyet olsun ...turşuyu yarım saat arayla ögünle yediginden eyni ögünde sayalım .yerimseniben turşu yenir olsada su tuturur vucuda az yiyelim .
Günaydın herkese.
Sabah
domates, peynir, 1 buğday ekmek, 3 zeytin, maydanoz
Öğlen
Salata, yoğurt, türlü (patates ve havuçsuz)
Akşam
Hindi döner, salata, ayran
3 bardak çay, 1 yeşil çay, 3 lt su
Takımda da yazdım cnm akşam çok az hatta akşam öğünü yok gibi.
İlk mönüye göre süper canım afiyet olsun. Sen bu işi başaracaksın eminim. vereliniortak
süpersin narinim kaydirigubbakcemile5çok güzel notlar almışın .....alkisalkisalkis
bu arada demeyim yarına kadar dedim ama söylemesem çatlarım şimdi bu sabah 60 .100 geldim ...:teytey::teytey:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?