tam yapsan ablam demekki harika sonuçlar çıkacak ..tünaydınnn,
3 gündür montiyi yapıyormuş gibi olmama rağmen bu sabah tartıda 500 gr. eksik çıktım. şu an 64.5 kiloyum..pazartesi tam gaz devammm..
aeben, dün akşam nohut yemeği yaptım, içine et koymadım ama lezzet versin diye et bulyon kullandım, bu konuda yasak var mı, fikrini alabilir miyim?
zilim ve ketum o tabletlere baktım şimdi % 14 yagları varmış . 10 gr olduklarını düşünürsek doymuş yagları pek önemli miktarda kamıyor 1.5 gr kadar o da hiç sayılır .opuyorumnanaktangünaydın kızlar,ketum aebenim yok diye yardımcı olmaya çalışayım cnm.nohutun içine koyacağın bulyonun montiye aykırı bir yanı olduğunu sanmıyorum fakat tuzu fazla o bulyonların belki su tutmasını sağlar vücudunun oda şişirir seni.ama montide soslara vs..müsade ediliyor cnm...
hoş geldin yumukum ..olumunekankayizsmileaebencim uğrayabildiğim kadar gelip burdada menülerimi paylaşayım sen ve takım arkadaşlarım yorum yapıyorsunuz ama burdada bişeyler öğreniriz en azından kaydirigubbakcemile5
hoş geldin yumukum ..olumunekankayizsmile
çok sevindim topiğe gelmene ....:lepi:
sen kafaya koydunmu yaparsın bilirim buda demek olyorki monri senide mezun edecek .:lepi::lepi::lepi:
Yoksa seni çok seviyorum güzel Aebenim :) seni geçerdim ama neyseeeeeee
bebikim cuecam çok güzel özetlemiş bende ancak sakın ha derim düzenini ve saglıgını bozmakdan başka hiç bir işe yaramazlar güzelim ..benneyaptımki kaldiki senin ne ihtiyacın var gayet güzel veriyorsun .yerimsenibenFx15 adında bi ilaç kullanıyordum montiye kadar içeriği ona benziyor 26 günde 4 kilo 15 günde 3 kilo böyle ara ara kilo aldığımda kullanıp bırakıyordum çünkü gerçekten iştahımı çok kesiyordu canım hiçbirşey istemiyordu ve inanılmaz enerji veriyordu o kadar ki gece bile uykum gelmiyor ama azıcık bir uykuyla atom karınca gibi geziyordum sonra çarpıntılarımı artırınca korktum bıraktım kalp rahatsızlığı olanlara kesinlikle önermiyorlar zaten böyle ilaçları neyse sonra fark ettim ki bünyemi aptala çeviriyorum yemiyorum veriyorum ilacı bırakıyorum kıtlıktan çıkmış gibi yiyorum sonra tekrar ilaç ve her seferinde daha fazla kiloyla başlıyorum ilaca
bence kullanma monti kadar sağlıklı verdiren başka birşey olduğunu düşünmüyorum ilaca başlayıp bünyeni alıştırma bu ilaçları bi deneyeyim de bırakayımı olmuyor çünkü
menün güzel hasretim .... turşu yerine salata olsa daha makbul olurdu akşamın ama .yerimsenibeniyi kasmalar kizlar,kilo veren herksei tebrik ediyorum,darisi diger haftalara ins
bugünkü menüm
09:00 3 dilim ekmek,krem peynir,acuka,zeytin,salatalik
12:00 1 elma
13:30 salata,yogurt( evde degildim,gittigim yerde bunlari bulabildim )
17:30 1 yesil elma
18:30 8 dk haslanmis yagsiz spagetti,yogurt 3 minik salatalik tursusu
yüz gürümlügülü isterem .kaydirigubbakcemile3koyarım canım bir ara .a.ssana rkadaşlık teklif ettim cuecam .. albüm vardı ama resmim varmı içinde bakayım ...
66 kiloyken bile çok zayıf duruyorsun aebenim ben 66 olsam kesinlikle senin kadar ince durmazdım o zaman öyleysen şimdi kimbilir nasıl zayıf duruyorsundur bebeler deyince bende hakkaten küçük çoçukların var sanıyordum bunlar bildiğin koccamannkaydirigubbakcemile3keşke nur cemalini de görseydim ama şimdilik bunada şükür çok teşekkür ederimzemuszemus
evet bebeler kocaman oldular hele kızım benden baya uzun topukluyla kurtarmaya çalışıyorum ..:kedi:
oyyy oyy oyy....montinin güzel hatunları girer girmez dünden beri yazılanları okudum gözden geçirdim önce walla bebik 3 ayda neredeyse ....10 kg vermişsin cnm.büyük başarı ,tebrik ederim.darısı bütün arkadaşlarımın başına olsun inşallah...bundan sonra bu kadar hızlı veremeyeceğini düşünerek hareket et ama tatlım.çünki ideal kiloya yaklaştıkça kilo verme hızımız düşüyor doğal olarak.bende ilk başlarda 4er 5er veriyordum ama sonra birer birer hatta yarım yarım gitmeye başlamıştı.bunları aklında bulundur ve sakın veremediğin takıldığın haftalarda motivasyonunu bozma yemeğe sarılma.aylardır inşaa etmeye çalıştığın binayı bir hamlede yıkmış olursun...emeğine yazık olur...aynen ağırda olsa emin adımlarla yoluna devam et cnm.tabii bu yazıklarım bu yola baş koymuş bütün arkadaşlarım için geçerli...benimde çok takıldığım veremediğim haftalar oldu,tartıyı kaldırıp gömme dolabın erişemeyeceğim arkalarına attım sinirlenip.ama pantolonlarım bollaşmaya başlayınca tekrar bulup çıkarıyordum tartıyı gördüğüm rakamlara inanamıyordum.hatta atarken tartının ayarı kaçmıştır diye gidip komşuda tartılıyordum.gücüm tekrar yerine geliyordu ve yoluma kaldığım yerden devam ediyordum.yani bir kere veremedik yada bir kere kaçamak yaptık diye salmayın kendinizi arkadaşlar...evet biraz başa sarmış oluyorsunuz kaçamak olunca ama hiç bir şeyin sonuda değil...biraz sabır, biraz azim....hepsi bu kızlar...inanın yapılamayacak kadar zor bir şey değil diyet işi...oruçluyken gidip yemiyoruz değilmi...demekki nefsimize hakim olma kabiliyetine sahibiz..bunu diyet yaparkende uygulayacağız hepsi bu....elimden geldiğinde burdaki bütük herkese destek olmaya çalışacağım....
akrep kaçakları bir haftacık yapma bak gör nasıl hızlanıyor kilo vermen..bir kaçamak pankreasın insülin dengesi allak bullak ediyor.artık o saatten sonra azda yesen açda kalsan toparlayamıyor kendini...başa sarmış oluyorsun ve o haftan heba oluyor motivasyonun kırılıyor.bir hafta sabret nolursun...sabrın sonu gerçekten selamet....
başta aebenim olmak üzre kilo veren bütün herkesi tebrik ederim arkadaşlar...veremeyen yada az verenlerde kilo verenleri örnek alıp kamçılasınlar kendilerini...aebenim ablam gözün arkada kalmasın elimden geldiği dilimin döndüğü kadarıyel yarımcı olmaya çalışırım yeni gelen arkadaşlara.irem varken beni arayacaklarını sanmıyorum ama burda olduğum sürece her yönden destekçiyim bu yoldaki arkadaşlara...hepinizi seviyorum kıslar....mucuksss opuyorumnanaktan
bizim hammedesi kalas olan erkeklerimiz bazan istisnai durumlarda bulunuyorlar ekrebcim .kaydirigubbakcemile3
menünü sözden önce sonra olarakmı degerlendireyim ?....
sen hep sözde dur akrebim .olumunekankayizsmile
ilk sayfadan valla ne güzel ve acık yazmışım daha ne olsun yav ....
tekrar ekleyimdedim .
KISACA ANLATAYIM SiZE ŞİMDİ . YİYECEKLERİN KAN ŞEKERİ GÖSTEGELERİ VAR .
bazı yiyeceklerin düşük bazılarını yüksek degerleri var (GL.ENDEKS ). k. şek. yüksek besinleri yiyince kan şekerin yükseliyor ,buda yedigin yagların depo olmasına sebeb oluyor . egerki diyete tam uyar kan şekeri göstergesi düşük besinlerle beslenirsek . kan şekerin yükselmiyor böylecede yedigin yaglar depo olmuyor harcaman gerekende vucuddan depodan karşılanıyor .....yerimseniben
1.AŞAMADA yenilen yemegin o ögünde kan şekeri göstergesinin 35 civarında kalmasını saglamak .... karışık gibi görünsede aslında 1 hafta yapınca otamatikman alışıyorsun .kaydirigubbakcemile3
yani bu diyette kl. hesabı yokkkkkk:lepi: doyana kadar yiyyorsun (tabi abartmadan )o yüzden metebolizmanda durmuyor çalışıyor ..
yanlız bu diyette yasaklar kesin yasak 1. aşamada hiç yemiyorsun !
( şeker ve içinde şeker bulunan gıdalar . beyaz un ve içinde beyaz un bulunan gıdalar..
patetes .pirinç..muz .mısır. pişmiş havuç .kuru üzüm karpuz ..kavun .)
aşagıdaki listede ayrıntı var zaten .
..
Yenebileceklerde serbest doyana kadar abartmadan yiyyorsun .....
.(ET .SEBZE. SALATA. SÜT ÜRÜNÜ . BAKLAGİL . MEYVE VS.)
---Bu beslenmede protein miktarıda önemli . açıklama aşagıda var ...
---Bir kuralda ögün atlamamak yani aç kalmamak ....
yani 3 ögün kesin yiyyorsun aralarında 3.4 saat bırakarak ....ve ögün aralarında atıştırmamak ..
( ARA FARKLIDIR, ATIŞTIRMA FARKLI)...
ara ögün ise sabah kavaltıdan önce meyve ve meyve suyu .... vede akşam yatmadan yedigin ve içtigin meyve (vucud şekerini bundan alıyor dogal şekerden .....)
Sabah ,öglen arasında münkün oldugunca ara ögün yok ...a.s( zaten karnın doyunca açıkmıyorsunda . vede kanşekerin bi seviyede oluncada açıkmıyorsun zaten ..
Birde önemli bir konu her ögünde mutlaka bir süt ürünü yiyceksin ... ama yagsız olması kaydıyla ..(
Çünkü bu diyette doymuş yağ dan münkün oldugunca kaçının, özellikle sabah kavaltıda ekmekle direk depoya gidiyor ......:1hug:
Kitabı olmayan arkadaşlara bir hatırlatma yapayım bu diyet öyle 5 gün yapayım bir gün ara vereyim yada 1 ögün kaçamak yapayımmı kaldırmıyor malesef....
bu diyette önemli olan daha öncede yazdıgım gibi pankreası normal haline getirmek ve düzenli insülün salgılaması ..... egerki kaçamak yapmadan 1.2. ay bu diyeti uglularsak zaten 2. aşamada kaçaklara izin var . ve o zaman pankreas bu dalgalanmalara karşı koya biliyor ve kilo alınmıyor ...
iyi akşamlar akrep
kimse yoktu bugün
pilavda nohut yenmiyor değil mi?
(sizi yakalayınca hemen soru soruyorum kusura bakmayın)
tesekür ederim canim,yenip yenmedigini bilmeden satin almamaistim zaten :)hasret cnm bu soruna aebenim daha iyi yanıt verir ama o yok bende tahmini yazmak istemem ama haftada bie kere bir avuç çekirdekten de zarar gelmez diye düşünüyorum.mısırı hiç bilmiyorum bu güne soranda olmadı sanırım.ama bence oda bakliyata girer gibi geliyor.yemediysen pazaresine kadar sabret aebenim gelince soralım cnm...
hasretim yeniyor ama serbet kavramını ölcü altına almak kaydıyle ..
zilim yazmış aşagıda tusus ye ama su tutmasın ..
hastetim mısır baş çıslar arasında canım ilk sayfayı okursan . göstegelerdede var degeri baya yüksek canım ilk sayfada degerler .:hulya:
Günaydınnnnnnnnnnn.
Beni dövmenize razıyım. Haftasonu bozdum diyeti
Hatta bu sabahda nerdeyse bozuyordum. Engelledim kendimi.
Nasılsa bozdum kesin kilo da almışımdır yiyeyim şu simitlerden dedim sonra vazgeçtim.
Bu hafta kilo veremeyeceğim biliyorum ama yine de devam.
Çiçekim hoşgeldiniz tekrar. Sen ikinci aşama yapmalısın bence canım. Ceviz fındık vs bol ye. Sütünü de hergün iç sakın ihmal etme. Meyve ye bol bol.
Birde sebzeleri çok iyi yıka. İlk haftalarda sebzelerden hamişlere bulaşan bi hastalık var. Toksoplazma. Netten bak. İyi yıkaman lazım sebzeleri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?