Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

aebencim uğrayabildiğim kadar gelip burdada menülerimi paylaşayım sen ve takım arkadaşlarım yorum yapıyorsunuz ama burdada bişeyler öğreniriz en azından kaydirigubbakcemile5

kendimide tanıtayım arkadaşlara demi a.s

hepinize merhabalar;1.5 senedir 6 takımın müdavinlerindenim,inişli çıkışlı bir diyet macerasından sonra yeniden sahalara döndüm,becerebildiğim kadar monti yapmaya çalışıyorum.izmirliyim 32 yaşındayım bir kızım var,12 senelik evliyim ve tombişim kaydirigubbakcemile3 geçen yaz 87den 70e kadar indikten sonra bir trafik kazası bir ramazan faciası ve takımdan ayrılmak gbi bir hatayla yeniden bu kilolara kadar geldim,bu kez tam gaz kurtulmak için uğraşıyorum hayırlısı bakalım..hepinize sağlıklı kilo vermeler diliyorum..a.s.

tam yapsan ablam demekki harika sonuçlar çıkacak ..
senide listeye ekliyorum ablacım ilk sayfadaki listeye .olumunekankayizsmile
yanlız bu beslenmenin hafta sonu tatili yok ablam ..aklinialirimsmile ama sanırım nete girip buraya gelemeyeceginden öyle dedin .yerimseniben
zilim ve ketum o tabletlere baktım şimdi % 14 yagları varmış . 10 gr olduklarını düşünürsek doymuş yagları pek önemli miktarda kamıyor 1.5 gr kadar o da hiç sayılır .opuyorumnanaktan

aebencim uğrayabildiğim kadar gelip burdada menülerimi paylaşayım sen ve takım arkadaşlarım yorum yapıyorsunuz ama burdada bişeyler öğreniriz en azından kaydirigubbakcemile5
hoş geldin yumukum ..olumunekankayizsmile
çok sevindim topiğe gelmene ....:lepi:
sen kafaya koydunmu yaparsın bilirim buda demek olyorki monri senide mezun edecek .:lepi::lepi::lepi:

hoş geldin yumukum ..olumunekankayizsmile
çok sevindim topiğe gelmene ....:lepi:
sen kafaya koydunmu yaparsın bilirim buda demek olyorki monri senide mezun edecek .:lepi::lepi::lepi:

inşallah canım,bu kez yine kyodum kafaya dediğin gibi ama sonuna kadar gidicem artık bırakmak yok :lepi:

Yoksa seni çok seviyorum güzel Aebenim :) seni geçerdim ama neyseeeeeee

bebikim cuecam çok güzel özetlemiş bende ancak sakın ha derim düzenini ve saglıgını bozmakdan başka hiç bir işe yaramazlar güzelim ..benneyaptımki kaldiki senin ne ihtiyacın var gayet güzel veriyorsun .yerimseniben
menün güzel hasretim .... turşu yerine salata olsa daha makbul olurdu akşamın ama .yerimseniben

oy, oy, oy zilim gene çerçeveletip duvara asılacak bir yazı döktürmüşün ...Şeniz
valla hakın ödenmez ...boshayallersmile

ilk sayfadan valla ne güzel ve acık yazmışım daha ne olsun yav ....
tekrar ekleyimdedim .

KISACA ANLATAYIM SiZE ŞİMDİ . YİYECEKLERİN KAN ŞEKERİ GÖSTEGELERİ VAR .

bazı yiyeceklerin düşük bazılarını yüksek degerleri var (GL.ENDEKS ). k. şek. yüksek besinleri yiyince kan şekerin yükseliyor ,buda yedigin yagların depo olmasına sebeb oluyor . egerki diyete tam uyar kan şekeri göstergesi düşük besinlerle beslenirsek . kan şekerin yükselmiyor böylecede yedigin yaglar depo olmuyor harcaman gerekende vucuddan depodan karşılanıyor .....yerimseniben

1.AŞAMADA yenilen yemegin o ögünde kan şekeri göstergesinin 35 civarında kalmasını saglamak .... karışık gibi görünsede aslında 1 hafta yapınca otamatikman alışıyorsun .kaydirigubbakcemile3

yani bu diyette kl. hesabı yokkkkkk:lepi: doyana kadar yiyyorsun (tabi abartmadan )o yüzden metebolizmanda durmuyor çalışıyor ..

yanlız bu diyette yasaklar kesin yasak 1. aşamada hiç yemiyorsun !
( şeker ve içinde şeker bulunan gıdalar . beyaz un ve içinde beyaz un bulunan gıdalar..
patetes .pirinç..muz .mısır. pişmiş havuç .kuru üzüm karpuz ..kavun .)
aşagıdaki listede ayrıntı var zaten .
..
Yenebileceklerde serbest doyana kadar abartmadan yiyyorsun .....
.(ET .SEBZE. SALATA. SÜT ÜRÜNÜ . BAKLAGİL . MEYVE VS.)

---Bu beslenmede protein miktarıda önemli . açıklama aşagıda var ...
---Bir kuralda ögün atlamamak yani aç kalmamak ....
yani 3 ögün kesin yiyyorsun aralarında 3.4 saat bırakarak ....ve ögün aralarında atıştırmamak ..
( ARA FARKLIDIR, ATIŞTIRMA FARKLI)...

ara ögün ise sabah kavaltıdan önce meyve ve meyve suyu .... vede akşam yatmadan yedigin ve içtigin meyve (vucud şekerini bundan alıyor dogal şekerden .....)

Sabah ,öglen arasında münkün oldugunca ara ögün yok ...a.s( zaten karnın doyunca açıkmıyorsunda . vede kanşekerin bi seviyede oluncada açıkmıyorsun zaten ..

Birde önemli bir konu her ögünde mutlaka bir süt ürünü yiyceksin ... ama yagsız olması kaydıyla ..(

Çünkü bu diyette doymuş yağ dan münkün oldugunca kaçının, özellikle sabah kavaltıda ekmekle direk depoya gidiyor ......:1hug:

Kitabı olmayan arkadaşlara bir hatırlatma yapayım bu diyet öyle 5 gün yapayım bir gün ara vereyim yada 1 ögün kaçamak yapayımmı kaldırmıyor malesef....

bu diyette önemli olan daha öncede yazdıgım gibi pankreası normal haline getirmek ve düzenli insülün salgılaması ..... egerki kaçamak yapmadan 1.2. ay bu diyeti uglularsak zaten 2. aşamada kaçaklara izin var . ve o zaman pankreas bu dalgalanmalara karşı koya biliyor ve kilo alınmıyor ...

fıstıklar kilolarınızı ekledim ..

bu hafta baya arkadaşımız var bizlere katılan tekrar hoş gelmişler...

mezun olmuş ve bırakanlarında kilo cetvellerini başka bir mesaja ekledim ....

bizim hammedesi kalas olan erkeklerimiz bazan istisnai durumlarda bulunuyorlar ekrebcim .kaydirigubbakcemile3
menünü sözden önce sonra olarakmı degerlendireyim ?....
sen hep sözde dur akrebim .olumunekankayizsmile

hammade kalas :roflol:

ellerine sağlık canım

aaben abla
ben yoğurdu marketten almıyorum onun ne çorbası oluyor ne de tadı güzel

komşumun kayınvalidesinin inekleri varmış yoğurt yapıyormuş
tertemiz çok güzel tadı
ona yaptırıyorum haftalık getiriyor
acaba monti için uygunmudur ya da uygun olması için yoğurdun kaymak tutan üzerini yemesem (zaten sevmem de) yeterlimi

bu ay hamile kalabilirim süt içmeye de başlayacağım
yağsız süt içerim günde 3 bardak
bir de folic asit almaya başladım
onun bi mahsuru yoktur sanırım

truf cnm evde yapılan yoğurt sütün en yağlı halinden oluyor cnm.fabrika işi olan yoğurtların yağı tereyağ,kaymak,krema vs..elde etmek için daha fabrikaya girip pastörize olma aşamasında alınıyor sütün içinden. o sebeplede yoğurtları yarım yağlı yada yağsız oluyor.(tam yağlı yoğurtlarda yağı almıyorlar yalnız onlara dikkat edin) ev yapımı olan yoğurdun yağını alacak bir yöntem olmadığından drek yağlı oluyor.montidede tavsiye edilen yoğurt yarım yağlı yoğurt cnm.kaymağınıda alsan içinde yağı kalıyor sonuçta...ama sen bilirsin tabii,diğerini yiyemiyorsan yapacak bişey yok...
hamilelikten bahsetmişsin cnm,inşallah olur...ama montinin gebeliğe engel bir yanı yok,ben 9 ay uyguladım.kaldıki süt içemeyen biri olarak her gün kase kase yoğurt yedim,sapasağlamda bir bebeğim var cnm..gebe isende montiye devam edebilirsin,çünki son derece sağlıklı bir beslneme şeklidir monti...
ve folis acid montiye aykırı değil,kilo aldırmıyor,şişirmiyor..rahat ol tatlım....inşallah gebesindir,montinin 2.torunu olur buda....:ecrin_bebek:

ziligurticim canım sağol cevabın için
Allah sağlık sıhhat içinde büyütmeyi nasip etsin sana da
benim 7 gün sonra belli olur sanırım hamile olup olmadığım
ben de montiyi uygulamak istiyorum gebeliğim boyunca
yoğurt olarakta yarım yağlı yoğurt yerim. ev yoğurduyla da çorbaları yaparım
çünkü market yoğurtlarının çorbası hemen kesiliveriyo

iyi akşamlar akrep
kimse yoktu bugün

pilavda nohut yenmiyor değil mi?
(sizi yakalayınca hemen soru soruyorum kusura bakmayın)

tesekür ederim canim,yenip yenmedigini bilmeden satin almamaistim zaten :)

cok saol abla,ozaman yarin ilk ism tuzsuz cekirdek almak olcak :)

Günaydın ben geri döndüm aranıza :)))
Ama artık iki kişi olarak yeniden geldim.geçen hafta grip olmuştum ve tamda o sıra bebiş beklediğimi öğrendiğim için rapor alıp buralardan uzak kalmak zorunda kaldım ama artık aranızdayım. :))

Çok özlemişim buraları gerçekten,şimdi benim aeben ablama sorularım olacak sil baştan ben bunu nasıl yapacağım abla :))

Günaydınnnnnnnnnnn.

Beni dövmenize razıyım. Haftasonu bozdum diyeti
Hatta bu sabahda nerdeyse bozuyordum. Engelledim kendimi.
Nasılsa bozdum kesin kilo da almışımdır yiyeyim şu simitlerden dedim sonra vazgeçtim.
Bu hafta kilo veremeyeceğim biliyorum ama yine de devam.

Çiçekim hoşgeldiniz tekrar. Sen ikinci aşama yapmalısın bence canım. Ceviz fındık vs bol ye. Sütünü de hergün iç sakın ihmal etme. Meyve ye bol bol.
Birde sebzeleri çok iyi yıka. ılk haftalarda sebzelerden hamişlere bulaşan bi hastalık var. Toksoplazma. Netten bak. ıyi yıkaman lazım sebzeleri.

Saol tatlım sizin yarışma ne oldu bu arada hiç geçmişede bakamadım kaldı öyle :))
Geldiğimden beri nette birşey okuyorum ama böyle güzel bilgileri lütfen verin tamam mı bana ben çok acemiyim daha :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…