yazdım aklımın bi köşesine:) henüz montini emekleyenlerinden olarak acemiliğime verin:ecrin_bebek:.. canım peki siz hangi peyniri tüketiyorsunuz.. geçen gün rahat 1 saatim peynir reyonunda geçmişdir herhalde hepsinin yağ oranı çok yüksek, en düşük olan oydu o yüzden aldım, lor bile bundan daha yağlı düşünün artık..siz bana neyi tavsiye edersinizbilmiyorumkismile
canım kısır bildiğim kadarıyla daha çok 2. aşamaya uygun..
ama 2 kaşık aldım tabağıma yanına da salatalık domates marul doldurdum..
herkes okadar çok pasta yediki anlatamam..ben de arada kaynamaya çabaladım işte.
devamlı yer değiştirip kızımla ilgilendim..ve ilk önce tabağımı pasta çeşitleriyle doldurdum ve eşime verdim..kimse farketmemiş oldu..çok kıl oluyorum toplumda aaa diyetmi yapıyosun diye manalı manalı beni süzmelerinden gıcıklar
ve yeme faslını tamamlamış oldum bol bol su içerek:teytey:
benimki de söyler o lafı sen yemezsen ben de yemem diye ve ben de yerdim tabi senin gibi
ama artık buraya söz verdim kendimden çıktım yani..
mesela cumartesi akşam da dışardaydık..meşrubat geldi,cola fanta ben içmicem dedim..
benimki de eşim içmezse ben de içmem dedi..masadakiler baktı şööle bana..valla hiç istifimi bozmadım..neden bozucakmışım kilo aldığımda o mu üzülecek çabalicak verebilmek için aksine laf sokuşturacak:dilcikar: naparsa yapsın dönmem sözümden
sonuçta kazançlı çıkacak olan yine ben olucam.:1closedeyes:.elbise dolabının önünde mekik dokumicam koca popoma hangisini giyicem diye en önemlisi cuma tartı sancısı olmicak karnımda yüksek çıkarmıyım diye:teytey:
kızlar valla eşler sen yemessen bende yemem blöfü yapıyorlarya,sakın bu tufalara düşmeyin..sonrada ilk önce onlar demiyormu sen biraz kilomu aldın diye...madem diyeceksin niye ye iç diye zorluyorsun be adamlmaz: yada yedirdiysen neden şiştin diyorsun ??? öyle değilmi....
kızlar boşverin siz onlara ,onlar bizim gibi popoya kalçaya yayılmıyorlar.önce bir göbekleri çıkıyor o kadar.biz her taraftan yayılıyoruz daha fena duruyor...tıkayın kulaklarınızı onların bu söylediklerine..yemezklerse yemesinler,hem daha iyi onlarda kilo almamış olur.o size kötülük değil siz ona iyilik etmiş olursunuz....aklinialirimsmile
çağlayancım hayırlı uğurlu olsun bebişin,ilk gebelik sanırım...topikteki en yeni anne ve bir monti annesi olarak aklına takılanlar konusunda elimden gelen yardımı yaparım cnm.ben son derece sağlıklı bir gebelik geçirdim monti ile.bu arada 15 kg gebelik için normal bir rakam değil..12 kilo normali,eğer önceden çok zayıf isen maksimum 14 kg.ne kadar fazla kilo alırsan o kadar zor doğum demek bu.eğer normal doğumu düşünüyor isen tatlım.ben ilk üç ayı facia derecesinde kötü bir gebelik geçirdim.4,5 kg verdim bir ayda.yemek yemeyi bırak 20 gün yataktan ayağa kalkamadım düşük tansiyondan (5-7 çıktı hep) bulantıdan yemek yiyemiyordum açlıktanda tansiyonum düşüyordu ve ayağa kalkamıyordum.ve bana bakacak kimse yoktu,ailemden çok uzakta olduğum için..eşim başucuma suyumu çucuk krakerlerimi koyup giiyordu işe,akşama kadar üç dört tane krakeri zorla yiyiyordum.herşey kötü kokuyordu burnuma...eşim zavallım neler çekti benden yaaaa kaydirigubbakcemile3 adamcağıza ikide bir ona kokuyorsun git duş al buna kokuyorsun git duş al deyip duruyordum,kaldıki acaip titiz bi insandır normalde.ama zavallımı kış kıyamet yıkata yıkata hasta ettim:)öyle böyle o zor aylar geçti ve ben ayaklandım.ceviz ve tuzsuz badem bu ikisini her gün 5-6 adet mutlaka yedim cnm.ben süt ieçmiyorum kokusundan dolayı yoğurt yedim peynir hastasıyım zaten aklıma estikçe yerim normaldede.ekmeği azalttım ve tam buğday yedim.her gün mutlaka bir öğün protein içerikli bir yiyecek yedim ve her sabah yumurtamı yedim.bol su içtim.ve her gün 7 km yol yürüdüm.sonuç olarak çok kolay bir doğumun ardından 3,5 kg bir bebeğim oldu ve şu ana kadar bir kere hastalanmadı.diş çıkartırken bile ateşlenmedi.bünyesi gerçekten çok sağlam.ama neredeyse kasa kasa meyve yedim gebeliğimde...
sakın iki canlısın bol bol ye diyenlere kulak asma cnm,7.aya kadar yediklerine ortak değil çocuk bunu unutma.aç kalma,sık ve az ye,gebelik diyet yapılacak değil sağlıklı beslenilecek bir dönemdir bunu unutma,zayıflamaya değil az kilo almaya gayret göster.şimdilik aklıma gelenler bunlar.soracak olduğun şeyler olursa seve seve cvplarım tatlım...
(bu arada ben ilk 4 hiç kilo almadım)
teşekkür ederim canım
kitabın elime gelse daha düzenli başlayacağım da
bu hafta alışma evresi olacak bana
hayırlı olsun canım bebeğin
ben de gebelik düşünüyorum bu ay
senden öğreneceğimiz çok şey var canım
maaşallah sana
tatlışım öncelikle hoşgeldin aramıza
monti aslında diyet değil beslenme şekli hemde hayatımız boyunca sağlıklı kalmak adına uygulayacağımız bir beslenme şekli..
canım şeker yok.şeker oranı yüksek olan meyve yok.mesela muz ,üzüm karpuz kavun gibi.pilav yok..spagetti hariç makarna yok.beyaz ekmek yok.
bakliyatlar var.sebze var.meyve var.et ve et ürünleri var.
yalnız eti bakliyatlarla birlikte yemiyosun.
her öğünde süt ve süt ürünü tüketmeye özen gösteriyosun.
ekmek de tam buğday ekmeği ve sadece kahvaltıda tüketiyosun.
mesela:
et +sebze+yoğurt
bakliyat+sebze+yoğurt
zaten ilk sayfada glisemik indeksi düşük olan gıdaları görebilirsin canım..
yüksek olanlar cıss..
öğünler en az 3 er saat arayla yeniyor canım.
meyveyi yemekten 15/20 dk önce yiyebilirsin.meyve çabuk sindirildiği için böyle yenebiliyor./
bugün işler çok yogun.bi ceee diyip kaçayım dedim.
çiçekçim ben hergün 4 km yürüyordum hamileyken.işe gidip gelirken mecburen.giderken 2 dönerken 2 km.sadece 11 kilo aldım.kızım 3.250 gr. dogdu.kilo alma genellikle 4. aydan sonra başlıyor canım.zili zaten gereken herşeyi söylemiş zaten.inşallah saglıklı bir hamilelik geçirirsin canım.bu arada sakın çeşme suyu içmeeee ben dizanteri olmuştum hamileyken
peki şimdi yemeğe gidicem
bizim yemekhanede olanları size sayayım siz bana bi lsite yapar mısınız
salata yoğurt hergün var
çorba
etli sebze yemeği oluyor
birde haşlanmış yada zeytinyağlı bir yemek daha oluyor
ekmek yemiyeceğim zaten sadece kahvaltıda yiyorum
çorba ile birlikte salata yoğurt mu yicem
yoksa salata yoğurt yanına etli sebze pişiyor etleri ile sebze arasında tercih mi yapıcam birleşikleri ayıracak mıyım
bilemedim şimdi
tavsiyeleriniizin hepinize ihtiyacım var canım benim siz bana söyleyin aklınıza geldikçe ben çünkü hiç birşey bilmiyorum.4km çok güzelmiş canım sende zili gibi güzel yürümüşsün onu bende yapıyorum her akşam canım 1 saat en azından yürüyorum.
Çeşme suyu demişsin bizim burdakiler köyden bir yerden su getiriyor patronum onu içiyorduk içmiyim mi şimdi ben onu :kedi:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?