Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

est. ne demek.nasıl tartıldın mı hiç va rmı basküldede bir fark canım .başka bir yeme düzeninden bu yeme düzenine geçince bazen artı bile görünülebiliyormuş biliyormusun fisfisfis

bugün 5. günüm hiç tartılmadım ama sanki hafiflediğimi hissediyorum .kitaptada yazıyor bazen 2 gün bazende 2 hafta süren direnmeler olabilir diye .ama ben bunun öncesinde 20 gün k.h diyeti yaptığım için bu direnmeyi yaşamam diye düşünüyorum .ama yinede motivasyonumu koruma amaçlı tartılma gününe kadar tartılmıcam .ben sürekli tartılınca kilo veremiyormuşum gibi gliyor ve motivasyonum kaçıyor kaydirigubbakcemile3

amanin bu tarif hem pratik hem güzel ilk fırsatta denemeli..:hulya:
ayy bu tarif de nefis görünüyor hemde hiç zararlı birşey de yok, yazan ellerine sağlık, ilk fırsatta deneyeceğim notunu aldım..:hulya:

sağol canım bnde yapıcam bugün =) kirazz tarafından denendi onaylandı kızlar kaydirigubbakcemile3

bende dünkü menümü vereyim

sabah :4 küçük kayısı

kahvaltı : 2 dlm.t bugday ekmeği

zeytin ,yagsız peynir,yagsız süt

salatalık ,acıka

öğle : karnıyarık - ton balığı- salatalık-ayran

ara : 1 şeftali 3 kayısı

akşam : 1 tabak z.yaglı bamya -yogurt -2 yemek kaşıgı bulgur

kirazcım .ketum abla teşekkür ederim geçmiş olsun dilekleriniz için olumunekankayizsmile

bu ne hız diyeceksiniz ama kitabın siparişini verdim internetten yuppiiiiiiiiiiiiiiii
bayanssulusmile

tülaycım çok iyi yapıyorsun.bende tartılmak istemiyorum ama sabah lavaboya girdiğimde baskülü görünce tartılmadan edemiyorum.en iyisi ben baskülü göremeyeceğim bir yere kaldırayım.çünkü bende istediğimi göremediğimde moral bozuklugu yapıyor.ve motivasyonumu sabah sabah etkiliyorum.akşam eve gittiğimde evin en ücra köşesine koyayım baskülü :1ninca:

bu ne hız diyeceksiniz ama kitabın siparişini verdim internetten yuppiiiiiiiiiiiiiiii
bayanssulusmile

hayırlı olsunn =) kitap elinin altında olunca daha ii oluyor .

narincim ben tartımı evin en ücra köşesine kaldırdım gözüm görmesin diye .gördüğüm zaman bende dayanamayıp tartılıyorum çünki :sinifsinif: kendimi en hafif hissettiğim zaman tartılıcam bundan sonra kaydirigubbakcemile3
bulguru kaçamak olarak yedinse bişey olmaz . etkisi yoktur onun sempatiksalakcinni

çok sağol canım..evet ara verince topiği her ne kadar okusamda zor oluyor.açar arada kitaba da bakarım. çabucak gelir inşallah...
bulgur yemeyin cısss bana dün canım karpuzları yedirtmediniz...-sengözlerimebaksanab
ben tartıyı başka bir odaya kaldırdım cuma gününe kadar kendiini ziyaret etmeyeceğim. narincim sende öyle yap..hem heyecan olur..

eeee evde yemekleri kim yapıyor pekiii? :)

Haftaiçi akşam anneme geçiyorum ben. Kızıma annem baktığı için. Genelde yemek yapmıyoruz evde. Eşime 7 gün makarna yap hayır demez. Arada salata yada meyve yiyoruz sadece sorun olmuyor.

Bulgur dışında süpermiş kuzum.

Çok geçmiş olsun.

çağlayancım ilk başlarda kilo vermek son derece normal karşılanan bir durum gebelikte .bende 4,5 kg vermiştim.arkadaşım 7 kg verdi(onu hastaneye yatırıp serum verdiler tabii ) bulantıların ve iştahsızlığın etkisinden oluyor bu kilo kaybı.sen benim gebeliğimi örnek almak istediğin için yazıyorum sana gebeliğim süresince yediklerimi ve yaptıklarımı..yada yapmadıklarımı....ama sen sana uyan kısımlarını al içinden.ben bir dilim ekmekle doyabiliyordum hatta fazla geliyordu bazen.meyveye sebzeye yüklenmiştim.sen doymuyor ve hamur işi şeyler tüketmek istiyorsan onlara yönel tabii cnm.canın istiyorsa kilo alırım diye yememezlik etme.ben dikkat ettim kilo alırım ve zor doğum olur diye sadece nefsimi köreltmek maksadıyle tadımlık yedim bıraktım meyve sebzeyle doyurdum karnımı ama doymuyorum diyorsan ve kilo vermen seni endişelendiriyorsa istediğin kadar ye lütfen tatlım.sonrasında tövmet altında kalmak istemem çünki.bazı insan kiloyu takmaz ve gebeliği boyunca ne isterse ve ne kadar isterse yer sonra zayıflarım bir şekilde nasılsa diyerek geçirir 9 ayını.akabinde emzirme dönemi başlar ve bu dönemdede sık sık açlık başgösterir emzirmeden dolayı.yine yemeğe sarılır böyle durumlarda.yada şekerli hoşafa vs..ben onuda yapmadım bol su içtim doktorumun tavsiyesi üzerine.(beslenme ile alakalı olsa inekler sabahtan akşama kadar ot yiyip bidon bidon süt yapamazdı demişti doktorumuz:))
ben 9 ay boyuncada " YETERLı MıKTARDA" beslendim emzirme dönemimdede (hala emziriyorum bu arada) "BANA YETEEK MıKTARDA" beslenmeye devam ediyorum.
ben sana yada başka gebelere asla kötü örnek olmak istemem canım,sadece deneyimlerimi paylaşıyorum sizinle.ve bunlarıda kafama göre uygulamadım eşimin doktor olması hasebiyle ve eşimin en yakın arkadaşının ünlü bir diyetisyen olması,neredeyse hafta iki kezde kadın doğumcumla görüşerek sürekli bu kişilerle fikir alışverişinde bulunarak tamamladım gebeliğimi.
hatta geçen yurt dışından misfirlerimin geldiğini yazmıştım ya o arkadaşlardan biri üç yıl önce 30 kg alarak bitirdi gebelik süresini ve hala kilo vermeye çalışıyor diyetisyenlerle.kışa ikinci gebeliği düşünüyor,9 ay boyunca senin kontrolünde geçireceğim kesinlikle gebeliğimi dedi.ilk gebeliğinin tamamen yalnışlarla dolu olduğunu bu yalnışları ikinci gebeliğinde asla yapmayağını söyledi....
sen kilo almak istiyiyorsan ye tatlım hamur işini,ksma yani kendini.bazı insan tadımlıkla doyar bazısıda doyumlukla doyar...ben dünde yazdım hatta sabahları kahvaltı edemiyorum neredeyse 15 gündür sıcaktan,yemekle başım pek hoş değil ,iştahımda çok açık değilimdir.(bu sabahki kahvaltım bir bardak frape ve bir kayısıydı mesela ve daha yemek yiyemedim paso su içip duruyorum)ama iştahın varsa ,doymuyorsan ve kiloyu dert etmeyeceğim doğum sonrası diyorsan ye lütfen tatlım.ilk baştada altını çizerek söylediğim gibi GEBELıK DıYET YAPILACAK DEĞıL SAĞLIKLI BESLENıLECEK BıR DÖNEMDıR....hatta sen birinci aşamadan devam edeyimmi diye sorduğunda ben ikinci aşama yaptım demiştim.çünki her sabah yumurtamıda ekmeğimide peynirimide yedim....
sen yinede doktoruna sor istersen ve kiloyu takmam dersen istediğin kadar hamur tüket canım....ben doğum sonrası kilolu kalsaydım takacaktım ve mutsuz bir anne olacaktım o sebeple dikkat etmiştim....sağlıkla bebeğini kucaklaman dileğiyle tatlım....:içelim:

Son düzenleme:
merhaba arkadaslar valla firsat bulup menulerimi eskisi kadar yazamiyorum kusuruma bakmayin bu ara biraz telasim var :bbo:
hemen dunki menumu yazayim
sabah 2 dilim t.b ekmekten hazirladigim tost ve capuccino
ara 2 seftali ve 1 yesil elma
oglen 1 tavuk biftek,salata ve ayran
ara 3 seftali
aksam az kavurma,salata ve ayran
yatmadan once 1 yesil elme,1 seftali

bugunki menum
sabah 2 dilim t.b ekmekten tost vw capuccino
ara 1 elma
oglen ton balik(yagini iyice suzdum) ve 2 domates ve bol yogurt
ara 1 elma
aksam ???

kızlar bu akşam evde olmıcam .belki geceyede annemde kalırım .giremezsem merak etmeyin =)

bugün öğlene kadar olan menümü yazayım .akşam için bol et yesem sakıncası varmı bana fikir verin lütfen .
tabi et salata yoğurt şeklinde ..

Kalkınca=
1 şeftali
2 yeşil erik

kahvaltı=
3 dilim t.b ekmeği
zeytin ezmesi,peynir ,2 tanede biber

tam öğlen vakti eşim pazara gidicenmi diye arayınca 2 kayısı 9-10 fıtık yiyip gittim.

öğlen
kıymalı kabak yemeği
yoğurtlu salatalık nane ,kırmızı biber,sarımsak dereotu doğradım yoğurdun içine güzel oldu tavsiye edilir =)

iyi akşamlar ..
ancak girebildim sabah elektrikler kesildi ondan sonrada mevlüde gittim gelincede pazara ....

yine süper menü ablam .....alkisalkisalkismenülerine hayranım ancak bukadar olur .:teytey:..
dogru iremcim ben onları içerken görmem ama cuma sabahı yazdıkları kiloları onlarda görür bende ...alsanaalsanasmile

menünde çüper iremcim ...
yap yap ye çiçegim .afiyet olsun ....
zilimin dedigi gibi ilk aylarda kilo kaybı normal canım .....
ama sen montinin 2.aşmasına uyarak biraz yemege çalış zanımca biraz az besleniyorsun ..:ecrin_bebek:
harika şeker ......opuyorumnanaktankaydirigubbakcemile5
tekrar hoş geldin montiye .....olumunekankayizsmile
çok geçmiş olsun sanada kızınada narincim ...

Son düzenleme:
çok güzel laceyim evet kapmışın sen ...:lepi:suyunu biraz artır laceyim ...
süper menüler kıslar harikasınız .....:lepi:alkisalkisalkis
çamlıcam menülerim güzel ama ilk gün çok meyve yemişin baya fazla omuş .....
kahvaltıyla öylen arsı çokmu uzunki ara yapıyorsun saat yazmadıgınızdanda bu konuda yorum yapaıyorum ....:hulya:
afiyet olsun menün güzel canım akşam et biraz agır olur sanki ama yemende bir sakınca yak yanlız etin mümkün oldukça yagsız olması lazım ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…