Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

merhaba arkadaslar bugunki menumu yazayim
sabah 2 yumurta biraz peynir 1 domates ve capuccino
ara 2 seftali
oglen 1 tabak aci biberli spagetti ve 1 bardak ayran(spagettide 1 kasik yag vardi)
ara 2 seftali
aksam sadece yogurt ve meyve tuketmeyi dusunuyorum

hepinize hayirli aksamlar arkadaslar kaydirigubbakcemile5

Evet narinimm şu insani zaaflarım tutyor bazen daha hızlı daha hızlı diye gaz veriyor içten içten :sinifsinif: Ama ben emin adımlarla devam ediyorum yoluma ..en azından şişman görünümlü biri değilim artık .bundan sonraki 10 kilo rötüş olucak bana .verebildiğim yere kadar .tamam bu perşembe unutmazsam senin taktiği uygulayım bakalım bendede işe yarıyacakmı.bu arada bugün regly oldum .beklemediğim zamana denk geldi inş tartıya yansımaz -tatlicadiarzu-

Maşallahhh diyim nazar değmesin sana =) 1 haftadan sonra alışıyor insan hatta o kadarki herkesin yediklerine bakıp ayy ne kadar yanlış besleniyorlar diye geçiriyor içinden kaydirigubbakcemile3
yoğurt ve ayranın yanın yanında karbonhidrat almadığın taktirde yağlı olması pek sorun değil . ama yinede yağsız kullanıyorum ben . bunuda ekliyim soran arkadaşlar için. kitapta yarım yağlıların zarar olmadığı yazıyor .

Kızlar bugün kayısıdan marmelat yaptım kendime .içine elma ve kuru kayısıda koydum .iyice pişirip mikserden geçirdim. tahminimdende güzel oldu .bide içine fındık püresi eklerim sabah ...yarın ekmeğime sürüp yemek için sabırsızlanıyorum .:lepi:

Bu protein olayına dikkat çekmen ii oldu narin .ben hiç dikkat etmemiştim .
buna göre bizim günde 400 gram et tüketmemiz lazım en az :2:

Hemen deneyeceğim ama önce kuru kayısı almam lazım...çooookkkk teşekkürler akrebim.. Şeniz

Uzun aradan sonra tekrar Menüm =)

8:45 kalkınca
4 Kuru kayısı
bol su

9:15 kahvaltı
3 dilim doygun tam çavdar ekmeği
peynir
menemen yumurtasız

13:30 Öğlen
1 tabak et sote
1 bardak ayran

16:30 ara
bikaç kayısı kiraz ve 5 fındık

18:30 Akşam
Tavuk but
biber
cacık

yüzmeden gelince meyve veya bilaç fındık yiyebilirim ..

yeterli miktarda su

selam kızlar,

sizi yeni keşfettim. ben de bu beslenme şeklini uygulamak ve kilo vermek istiyorum.

kitabı çok aradım ama bulamadım. int.de yanlış bir çok bilgi var. kapsamlı bilgiyi nasıl edinebilirim?

lütfen yardımcı olursanız çoook sevinirim.

iyi akşamlar ....
haklısınız nette bir çok yanlış bilgi var ...
yedikçe zayıfla kitabı yok ama kadına özel montignac. kitabı var canım bulabilirsin . aynı bilgiler bu kitapdada var ....
biz burdanda yardımcı oluruz sana ... her zaman sorularını yanıtlayacak biri bulunur linkte ...olumunekankayizsmile

yakın zamanda Bİ SİTEDE YAZILMIŞ BİR YAZI GÖRDÜM . burayıda (k.k.)okuyup yazılmış anlaşılan .kaydirigubbakcemile3hepinizin okumasını tavsiye ederim benim çok haşuma gitti ... kopyalayım sizlerede....

alıntıdır .
Montignac Diyeti

Yazının yer aldığı kategori: Mayıs 27, 2010 |

Montignac diyeti ( Montignac Dieti ) 1990 lı yılların en meşhur zayıflama diyetlerinden birisidir. Fransız beslenme ve ilaç uzmanı Michel Montignac tarafından formülize edilen montignac diyeti, Michel Montignac gençliğinde muzdarip olduğu fazla kilolar ve şişmanlık nedeniyle kendisi tarafından özel olarak hazırlanmış bir diyet türüdür. Kendisini bu diyet reçetesi ile zayıflatmayı başaran Michel Montignac, bu hızlı zayıflatan diyet listesinin başka insanlara da faydalı olmasını istemiş ve diyeti daha da geliştirmiştir. Diğer diyetlere nazaran oldukça düşük sağlık riskleri bulunan bu diyet, kalp hastaları ve şeker hastaları için ideal bir diyet listesi sunmaktadır. Şok diyetler gibi bırakıldıktan sonra verilen kiloların tekrar alınması Montignac Diyeti’nde mümkün değildir. Glisemik Indeks diyetinin değişik bir uygulanış biçimi olan Montignac Diyeti, karbonhidratlar bakımından zengin gıdaları 2 ana sınıflandırmaya tutmaktadır. Yenildikten sonra kan şekerini yükselten glisemik indeksi yüksek besinler, bu diyette kötü gıdalar olarak tabir edilmektedir. Michel Montignac, bu hızlı zayıflatan diyet listesinin başka insanlara da faydalı olmasını istemiş ve diyeti daha da geliştirmiştir.
Neden Montignac Diyeti

Diğer diyetlere nazaran oldukça düşük sağlık riskleri bulunan bu diyet, kalp hastaları ve şeker hastaları için ideal bir diyet listesi sunmaktadır. Şok diyetler gibi bırakıldıktan sonra verilen kiloların tekrar alınması Montignac Diyeti’nde mümkün değildir. Glisemik Indeks diyetinin değişik bir uygulanış biçimi olan Montignac Diyeti, karbonhidratlar bakımından zengin gıdaları 2 ana sınıflandırmaya tutmaktadır. Yenildikten sonra kan şekerini yükselten glisemik indeksi yüksek besinler, bu diyette kötü gıdalar olarak tabir edilmektedir. Tüketildikten sonra kan şekerini yükseltmeyen düşük glisemik indeks e sahip gıdalar ise Montignac Diyeti’nde iyi gıdalar olarak adlandırılırlar. Ancak bu durumun istisnası olan havuç gibi besinler, yüksek glisemik indekse sahip olmalarına rağmen kan şekerini yükseltmezler.

Kötü karbonhidratlar, tatlılar, şekerlemeler, patates, pirinç ve beyaz ekmek gibi besinlerdir. Bu besinler diyetin ilk fazında asla yağlarla birlikte tüketilmemelidir. Motignac’ın diyet teorisine göre kötü karbonhidratlar ile birlikte alınan yağlar, glisemik indeks ve kan şekeri yükseldiği için doğrudan yağ olarak fazla kilolar biçiminde vücudumuza depolanırlar. Bu nedenle yağlı besinler ile birlikte fransızların ^al dente^adını verdikleri bir tür pasta, beyaz spagetti, esmer pirinç, ve çavdar ekmeği, kepekli ekmek gibi gıdalar tüketilmelidir. Diyet lifleri bakımından zengin meyve ve sebzeler de yağlarla birlikte tüketildiklerinde kilo aldırmazlar. ilk montignac diyeti kelimesini duyduğumda bu diyetin gerçekten bir diyet olup olmadığını bile karar verememiştim. Ancak gerek montignac diyeti kadınlar kulübü yorumlarını okuyunca gerekse çevremde iyi montignac diyeti uygulayıcılarına rastlayınca bu diyetin ne kadar etkili olduğuna gözümle şahit oldum.

Montignac Diyetinin metodu
Vücudumuzun kilo almasında yağ tüketiminin etkisi büyüktür. Tüketilen yağlı besinlerin miktarı kadar yağın niteliği de zayıflama ve kilo alma arasındaki ince çizgiyi oluşturan bir etkendir. Özellikle Doymamış yağ asitleri, Omega 3 yağ asitleri ve mono doymamış yağ asitleri ( zeytinyağı gibi) tercih edilmesi gereken yağ türleridir. Doymuş yağlar (hayvansal yağlar, tereyağı, margarin vb. ) Montignac Diyeti süresince kesinlikle tüketilmesi yasak olan yiyeceklerdir.
Montignac Diyet yöntemi 2 ana aşamaya ve faza ayrılmaktadır.
I. Aşama: Montignac Diyeti ilk aşamasına zayıflama fazı adı verilmektedir. Bu aşamada glisemik indeks oranı 35 ve altındaki karbonhidratlı besinlerin tüketilmesi önerilir. Kişinin vücut ağırlığının her bir gramı için ise 1.3 – 1.5 gram günlük protein tüketimi bu aşamada gerekmektedir. Bilhassa sebzeleri ve balık eti faz I için biçilmiş kaftan niteliğindeki besinlerdir. Ancak düşük glisemik indekse sahip besinlerle beslenecek olan kişilerin böbrek rahatsızlıklarının olmaması gerekir.
II. Aşama Montignac Diyeti’ nin bu aşaması dinlenme ve korunma aşamasıdır. II. fazda yüksek glisemik indekse sahip gıdaların tüketimini, düşük kalorili karbonhidratlarla yapmayı öğrenerek bundan sonraki yaşamımızı kilo kontrolü ve zayıflama üzerine kuruyoruz.
Montignac Diyeti, aslında akdeniz usulü beslenme alışkanlığının bir yansımasıdır. Bitkisel doymamış yağların kullanımı teşvik edilmekte, öğün atlanmaması sıkı sıkıya tembihlenmektedir. Kısaca özetlemek gerekirse:
Montignac Diyetinin incelikleri

• Montignac Diyetinde düşük glisemik indekse sahip gıdalar bolca tüketilmeli, ancak şeker ve patates, işlenmiş un mamülleri nden uzak durulmalıdır.
  • Montignac Diyeti boyunca Yemeklerde yağ ve karbonhidrat alımı dengeye oturtulmalıdır. Bir öğün içerisinde hem yap hem de karbonhidrat tüketilmemelidir. Şayet önce karbonhidratça zengin gıda tüketmişseniz en az 3 saat bekleyerek yağlı gıdalar almalısınız.Ya da tam tersi.
  • Montignac Diyetinde Alkolden uzak durulmalı ancak bir küçük bardak şarap içilmesine izin verilmiştir.
  • Öğün aralarında bolca su tüketilmelidir
  • Diyet liflerince zengin gıdalardan azami derecede faydalanılmalıdır.
  • Kafein ve kafeinli içecekler tüketilmemelidir.
  • Günlük 3 ana öğün ve 2 ara öğünde beslenilmelidir. Gece atıştırmaları kesinlikle yasaktır.
  • Böğürtlenve çilek gibi glisemik indeksi yüksek(düşüktür) meyve türleri haricinde diğer meyveler bolca tüketilmelidir .
  • burayı ben ekliyorum yanlış anlamış yazıyı yazan arkadaş bu meyveler tam tersi.zararsız yemekle bile yenecek meyvelerdir ...
  • Yemeklerde zeytin yağı gibi sağlığa yararlı yağlar tercih edilmelidir
  • Hareketli bir yaşam sürdürülmelidir.
Montignac Diyetinin Temel İlkeleri
  • Montignac ın diyet kitabı iki ciltten oluşur. İlkinde nasıl kilo verileceği, ikincisinde ise verilen kiloların nasıl korunacağı anlatılmaktadır.İlk fazda pankreasın aşırı oranda insülin salgılaması engellenmekte ve detoks sağlanmaktadır. İlk aşama en az 2 ay sürmelidir. İkinci ciltteki diyet önerileri ise zayıflama ve kilo vermenin ardından kilo kontolü amaçlıdır.
  • Montignac diyeti düşük Glisemik indeksli besinlerle beslenmeyi tavsiye eder.
  • Montignac diyeti, asla düşük kalori ile diyet yapmayı tavsiye etmez.
  • Aç kalarak zayıflamanın metabolizmayı bozduğu görüşündedir.
  • İyi yağlar ile diyet fiberleri ile beslenmeyi önerir.
  • Fransızların düşkün olduğu peynir ve çikolata türü gıdaları tüketmeye izin verir. Çikolata diyeti veya Çikolata sevenlerin diyeti olarak tanımlayabiliriz.
Montignac Diyetinin Faydaları nelerdir
  • Hastalıkları önleyici özelliği vardır. Çünkü sağlıklı beslenmeyi teşvik eder.
  • Kalp dostu ve diyabete iyi gelen bir diyettir.
  • Uzun süreli bir diyet olduğu için can sıkıcı ve can yakıcı değildir. Yavaş bir zayıflama ile kalıcı kilo kaybı sağlar.
  • Diyeti uygulayanları sıkmadan zayıflama sağlar. Esnek bir diyet menüsü olduğu için tek tip beslenme gibi bir sorunu yoktur.
  • Diyet lifleri açısından zengin bir menü ile sağlıklı zayıflamaya yardımcı olur.
Montignac Diyeti zayıflatırmı
Montignac diyeti fransa da çok meşhur bir diyettir. jerar depardioi Mitterand, Sarkozy’in eşi Carla Bruni gibi bir çok ünlü şahsiyet zayıflamanın yolunu Montignac Diyeti’nde bulmuştur.

Son düzenleme:
aeben

çok teşk.ederim. en kısa sürede edinicem o kitabı hemen :)

yanlız şunu sorucam. diger kitabı da buldum net de ama 2.el.

onu mu alayım. yoksa kadına özel montignac mı?

Günaydın kıslar,olumunekankayizsmile

site geri gelmiş ama dünkü mesajlarımı bulamadım. birgün tamamen yok sanki.
ben bugün arkadaşıma gideceğim evde olmayacağım sabahtan gelip bir bakayım dedim. dün akşam çaya misafir vardı kısır yaptım onlara, yemeden atlattım şükür

dünkü menüm;
2 tam ekmeğe peynirli tost, söğüş, çay
4 köfte(ekmeksiz yaptım), ayran,salata
1 şeftali 2 nektarin (biraz fazla oldu ama çok sıcaktı ev ve soğuk soğuk götürdüm valla)
patlıcan yemeği,yoğurt (salata yapmaya üşendim)

günaydınlar kızlar

ben dün yediklerimi yazayım

sabah
3 dilim kızarmış tam buğday ekmeği
kk kadar beyaz peynir
1 adet salatalık
1 adet domates

öğlen
çılbır ( 3 yumurta ile yapıldı )
yoğurt
1 adet domates
1 adet salatalık

ara
1 adet hurma

akşam
2 avuç kadar beyaz leblebi
1 kutu süt

akşam dışardaydım bu şekilde geçiştirmek zorunda kaldım .

günaydın montici fıstıklar..
bende vereyim dünki menümü

kahvaltı
2 haşlanmış yumurta
domates,salatalık,maydonoz

öğle
tavuk döner
salata,ayran

ara
2 elma

akşam
1 tabak mantar sote
salatalık,domates
yoğurt

3,5 litre su,1 şişe maden suyu
2 saat yürüyüş,

günaydın fıstıklar ...
ne güzel kırmızılı sayfalar ya ...

evet dünkü yazılar uçmuş..

herkese günaydın a.s. çok şükür site eski haline dönmüş :teytey:

hemen dünkü menümü yazıyorum:

sabah : 3 kayısı

9:30 kahvaltı : 2 dl.t.b.ekmeği-peynir-zeytin-salatalık-1 bardak yagsız süt.

13:00 öğle : ton balıgı-salatalık domates söğüş-ayran

18:00 ara: 2 salatalık 1 erik kayısı

20:00 akşam : 2 parça tavuk-közlenmiş patlıcan salatası -ayran

aeben abla kızlar bir fikriniz varmı ben son 3 gündür acayip halsizim.ögleden sonra çok halsizleşiyorum elim ayagım kalkmıyor meyveye yükleniyorum bu sefer .ilk monti yaptıgım kaçamaksız haftalardada bunu yaşamıştım.ben dr kontrollerimde düşük şekerli çıkıyorum.enson kan tahlillerimde 66 çıkmıştı.ne yapmalıyım bilmiyorum.ögleden sonraki ara öğünleri miktar olarak az ama sayısı olarak 2 ye mi çıkarsam acaba 16:00 bir salatalık 18:00 meyve gibi çünkü akşam yemeğine kadar takatim kalmıyor.tam tersi daha enerjik olmam gerekmiyormuydu.birde son haftalarda normal uyku düzenimden 2 saat falan daha az uyuyorum sebebi bu olabilir mi acaba

Son düzenleme:
aeben abla seni gördüğüme çok sevindim lütfen bana bi akıl ver halsizlikle enerji versin diye montiye aykırı kaçamaklar yapmaktan korkuyorum.bi kısır döngü içine girmek istemiyorum.kaçamaksız bir hafta olmasına ragmen pek bi kilo vermedim ama inanıyorum haftaya fazlasıyla gidecek şuan vücut direnişe geçti.ve baskülde rakam düşmesede incelme var vücudumda bunun farkındayım nasıl bir yol izlemeliyim ablacım

dünki menümü yeniden yazayım...
sabah
su+ tiroid ilacım
evden çıkmadan
1 kuru kayısı+1 çb yy süt ( aeben bunun yanlış olduğunu yazmıştı )
kahvaltı
3 dilim denge ekmek+domates+salatalık+maydanoz+light peynir+çay
ara
yeşilçay
öğle
yağsız tuzsuz bol salata ( karışık )+ 1 kaşık domates soslu patlıcan +1 kaşık zyağlı taze fasülye+2 kaşık yoğurt
ara
1 tabak kiraz
akşam
arkadaşlarla buluştuk..yemekte dışardaydım
1 porsiyon tavuk şiş + 1 bardak ayran+ 1,2 çatal acılı ezme ( yanında gelen pilava patatese lavaş ekmeğe elimi bile sürmedim canım hiç istemedi....bu benim için büyük başarı...bu sefer olucak galiba çok mutluyum

su yeterli
spor yok ben sadece hafta sonu yürüyüş yapıyorum...

Son düzenleme:
ögle yemeklerinde doyuyormusun bu şekilde sema abla kaşık hesabı yapmana gerek yok montide yeterki yasak olmayan serbest yiyeceklerden oluşan menün olsun

canım bende aynı durumdayım..havalardan mı acaba diye düşündüm ben ondan sormadım..birde tiroid olduğundan zaten çok çabuk yorulan biriyim...daha kötü oldum ptesiden bu yana...bende merak etmeye başladım neden...????

Bu protein olayına dikkat çekmen ii oldu narin .ben hiç dikkat etmemiştim .
buna göre bizim günde 400 gram et tüketmemiz lazım en az :2:
butterim protein sadece ette yok canım . süt ürünleri baklagil hatta ekmek ...kuru yemişler bunlar hep pretein kaynagıdır .
günlük alınan proteinin yarısı bitkisel yerisi hayvansal gıdalardan olmalıdır ...
olumunekankayizsmileyok meyven çok deyil nevram kahvaltı önceside yememişin zeten .
günde 2.3 porsiyon meyve yenebilir ...
olumunekankayizsmile
menülerin çok dikatle seçiliyor kirazım ...tebrikler ...olumunekankayizsmile

kıslar suyu bol için bu gerçekten önemli.....a.s
mönün güzel narinim ...alkisalkisalkis.

soruna gelince aslında cevabınıda vermişin ...
montiye kaçamaksız devam ettiginden dolayı bünyen montiyi yeni algılıyor o yüzdende ilk tepkiyi veriyor bu konuyu daha öncede işlemiştik..
kitabın bir bölümündede var.. halsizligin bundan kaynaklı .ama geçici ...merak etme .

kan şekerin düşük tıpkı benimki gibi o yüzden açıktıgında (ikindi)aralarını sık yapmanda bir sakınca yok ... yanlız bu hazmı kolay ,seninde söyledigin gibi meyve ve salatalık gibi yiyeceklerden olsun ...
kitapda bu halsizligi azaltmak için yaglı kuru yemişler önerilmiş bir müddet . ögünlerinde ceviz, fındık, fıstık gibi gıladalara yer verebilirsin ...a.s
uykuya gelince bunu monti yapıyor sen hernekadar bu dönemde kendini halsiz hisetsende uykunu alınca fazla uykuya gerek duymuyorsun . inan bende 7 de uyanıyorum .geç kalktıgım halde..geçde yatsam monti yapmadıgım zamanlar bu dönemlerde sabah hiç uyumamış gibi yatakdan zor kalkardım ...eyvahedigeldismile..
ama şimdi cin gibi kaLKIYORUM .kaydirigubbakcemile3.

KENDİNE BİRAZ ZAMAN VER ..
BENCE SEN ,İLK KEZ BU SEFER MONTİYE TAM OLARAK START VERDİN .VE MEYVELERİNİ TOPLAMAN YAKINDIR NARİNCİM ...olumunekankayizsmile

bende anlamıyorum bu bir tesadüf olabilir mi ilk yaptıgım kaçamaksız 2 haftadada bunlar olmuştu bu haftada elimi kolumu kaldırmak istemiyorum aglıcagım neredeyse işe gelmek ev işi yapmak küçük kızımın peşine koşturmak zorundayım.pilim bitik bi haldeyim halbuki çok saglıklı beslendiğim halde sebebini anlamış değilim 1 ay önce komple kan testleri yapıldı kansızlık falanda yok sadece şekerim düşük herzamanki gibi anlamış değilim yaa fisfisfis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…