Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

merhaba arkadaşlar güzel ve keyifli bir gün diliyorumolumunekankayizsmile
bende kahvaltımı 12 de yaptım sabah erken uyandım su içtim yeniden yatınca böyle oldu.
kahvaltımı yaptım . birazdan bantta yürüyüşümü yapacağım. akşama menümü yazarım görüşmek üzere

bugünki menüm...
SABAH
su+ilaç ,yolda 3 kuru kayısı+1 küçük su
KAHVALTI
3 dilim denge light ekmek tost+2 salatalık+maydanoz+ çay
ARA
1 yeşilçay
ÖĞLE
hindi döner+söğüş salata+ayran ( paketin içeriğine baktım nişasta içermiyor )
ARA
1 tabak kiraz
AKŞAM
lor peynirli salata +omlet+ ayran

kızlarr akşam ögününden sonra süt içiyormusunuzz

ben akşamları tarçınlı süt içiyordum montide de içilebiliyormu acaba

arkadaşlar kullandııgnız bir marka varmı ekmekte

ben geçen gün fırından aldım normal ekmek boyutunda ve dilimleri kalın biraz ekmegin ondna 3 dilim yyyesem çokm mu olur

birde öglen ve akşam yemeklerinde ekmek yok sanırım anladıgın kadarıyşla degilmi

canım ben uno nun tam buğday ekmeği ve denge lıght ını dönüşümlü olarak kullanıyorum

ama carfurun tam buğdayını kullananlarda var hatta çok güzel olduğunu duymuştum ama ben ne zaman gitsem bitmiş oluyo...birde bim de ısparta ekmeği,sanırım zilim sölemişti montiye uygun diye,halk ekmektede tam buğday ekmeği varmış abenimde onu kullanıyodu

yani çeşit çok canım,heryerde bulabilirsin...bende 3 dilim hatta 4 dilime kadar yiyorum,ama sadece sabah yeniyo ekmek diğer öğünlerde yokyerimseniben

iki arada bi derede burayada uğramadan edemiyorum kızlar...az önce tel.geldi bu akşama yine misafirim var yatılı :))) hemen yemeklerimi yaptım evimide yeni giden misafirlerin ardından temizlemiştim,nevresim,çarşaf vs..de az önce ütüledim kaldırdım işim bitti....hazır ve nazır misafirleri bekliyorum...o aradada dinlenmek yerine buraya geliyorum...
hazır ekmek konusu yeniden gündeme gelmişken aklıma gelen bişeyi paylaşayım sizinle...bazı marka yada fırınların tam buğday diye sattıkları ekmekler tam buğday değil kızlar..çakması yani...
tam buğday unu olan ekmekler sert buğday unu diyede geçebiliyor etiketlerinde..ve ekmek normal ekmek gibi yumuşak değil..bayatlamış gibi sert ...hatta carrefourunki basbayağı sımsıkı bi ekmek...bir dilimi insanın midesine beton dökülmüş gibi tok tutuyor valla...piyasadaki ısparta ekmeklerindede bi çok marka var..her yerde satılan değişik şekilde yapılıyor tabii.ama satın alırken ekmeği poşetinin dışından elleyin,bastırınca hemen sünger gibi ezilmiyorsa ve sertse alın düşünmeden..ve tam buğdayın rengi esmer oluyor öyle krem rengi falan bile değil yani...içindede parça parça tahıllar görünüyor..
tam buğday unu buğdayı kepeğinden ayrıştırmadan öğütülmesi sonucu elde edildiği için glisemik indeksi düşük ve kan şekerinizi yer yemez fırlatmıyor...
kepek ekmeği yada diğer bazı tahıllı ekmekler ise (etiketlerindede yazıyor çoğunun)normal beyaz una kepek yada farklı tahıl kabukları eklenerek yapılıyor.buda tam buğday unu olmuyor tabii.içine tahıl yada kepek karıştırılmış beyaz un oluyor.oda gl indeksi yüksek olduğundan kan şekerimizi yüksetiyor ve anında acıkmamızı sağlıyor...yedikçe acıkıyor acıktıkça yiyiyoruz gibi kısır bir döngü meydana geliyor..
kepek ekmekleri yumuşacık zaten insan bir kepek ekmeğini yese doymuyor ,yedikçe yiyesi geliyor o hafif tatlımsı tadı yüzünden..hele birde taze yumuşacıksa...ve kepek o kadar esmer birşey değil kızlar..kepek ekmeklerinede esmerleşmesi ve kepeğin o garip kokusunu bastırması için pekmez ekliyorlar...benim babam şeker hastası ne zaman kepek ekmeği yese sabah ölçümünde şekeri hep yüksek çıkar...
aklınızda bulunsun diye paylaşayım dedim bildiklerimi sizinle....

eşim istanbulda fırındna almış
ama tadı çok güzeldi bi koku vardı maya gibi eski ananemin çörekleri glid aklıma bugday ekmegini yerken
ben bi bşme bakayım bugün ozman
tşk ederim krazz
bugün bütün hazırlıklarımı tamamlayımki
yarın hazır nazır olayım montiye

kitabına bakıyorum almak için ama bulamadımm

ben bimden lıgyht ekmek yiyordum
ama çeriginde bugday unu varmı bilmiyorum bugün bi bakayımm
gişdince
halk ekmekte güzel oluyor ben dip frize atayım alıp çocuklardan çıkamıyorum ha diyince çünkü

hoşgeldin banucum aramıza inşallah montiyle hedefine ulaşacaksın canım :lepi: bende unonun tam bugsayını kullanıyorum bu paket bitince denge light almayı düşünüyorum

kıslar pc sırası çocuklardan bana gelmedi bi türlü...
şimdide dişcide kontrolumuz var akşama görüşürüz ....

aeben

çok teşk.ederim. en kısa sürede edinicem o kitabı hemen :)

yanlız şunu sorucam. diger kitabı da buldum net de ama 2.el.

onu mu alayım. yoksa kadına özel montignac mı?

selam aeben,

benim yukarda attıgım mesaja cvp gelmedi sanırım sitedeki sorun yuzunden attıysan da gormedim. rica etsem yazarmısın?

Daphnelslife abenin yazdığı cevabı ben dün görmüştüm bi ara .bakındım ama bulamadım heralde silinenler arasında .

kadına özel montignac ın daha anlaşılır olduğunu ve bunu almanı tavsiye etmişti .

tülaycım nasılsın inşallah yarın şu 7 li rakamın yanındaki küsüratları atmış olursun canım benim opuyorumnanaktan

tülay bu arada sabahları çavdar ekmeği yeme tatlım tam bugday yada unonun denge light ekmeğinden yiyebilirsin zili zaten bu ekmek olayını epey bi açıklayıcı şekilde sagolsun yazmış bizler için

iyi akşamlar kızlar , hastane sonucumu almak için yürüyerek gittim. 1 saat hızlı yürüyerek gittim. süper oldu. 1 satte 1 litre su içtimkaydirigubbakcemile2
menümüde yazayım
sabah )12:30) 2 dilim tam buğday ekmeği, 1 kk peynir, 5 adet y. zeytin, yeşil çay

öğle: 15 adet kiraz, 1 şeftali

akşam: fırında sebzeli torik balığı , salata , 1 bardak yoğurt

ara: 1 adet meyve

su: 2 litre
spor: 1 saat + 45 dk yürüyüş

öğle yemeği olmadı bugün çünkü uyku düzenim bugünlük böyle oldu

selam aeben,

benim yukarda attıgım mesaja cvp gelmedi sanırım sitedeki sorun yuzunden attıysan da gormedim. rica etsem yazarmısın?
olumunekankayizsmileyazmıştım canım ama silinmiş ....butterinde dedigi gibi kadına özel montignacı tavsiye ederim .....
:1hug:
saglıgında bi problem yoktur inşallah lacey ..:1hug:
menün harika canım afiyet olsun ....:lepi:

zilim yine yogunsun .
bugünde yazmasan merak edecektim artık ...

yarın tartı günü kıslar umarım herkes emeklerinin karşılıgını toplar.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…