slm kızlar...ağrıyan tabanlarımı dinlendirmek için otururken buraya bakayım dedim.oğlum iyi şükür fakat iştahı tam yerine gelmedi,dişlerinin acısından hiç bişey yemek istemiyor umarım en kısa sürede bu durumda iyileşir...
masum meyvelerin porsiyonları bir porsiyonu geçmesin cnm...bunuda şöyle ayarlayabilirsin.büyük meyve ise (elma ,portakal,armut,şeftali vs..)bunlar bir porsiyona tekabül ediyor.mandalina kayısı mürdüm eriği gibi ortsa büyüklükteki meyvelerin iki tanesi bir porsiyon.küçük meyvelerinde (kiraz,çilek,yeşil erik) bir avucu bir porsiyon sayılıyor.bilgin olsun.eğer kuru meyve yiyeceksende kayısıda 3 incirde 2 taneyi geçme tatlım..bunlar bende dengeli beslenme ve diyet isimli bir dergide yazıyordu kestim dolaba yapıştırdım yıllar önce.hepsi ezberimde kalmış:))
tavuğu pişirmek için bir seçenek sunayım aklımdayken kızlar.daha bir kaç gün evvel yaptım yedik..biz göğüs etini sevdiğimiz için ondan yapıyorum ben.inceltip dövüyorum büyük bir bardağın dibiyle.derin bir kasede tuz ve istediğim baharatları biraz sıvıyağ ile karıştırıp tavukları atıyorum içine.karıştırıp elimle bir saklama bakına aralarına streç yayarak atıyorum derindondurucuya.istediğim zaman,istediğim miktarda çıkarıp buzlu buzlu tavaya yağsızca koyuyorum kapağınıda kapatıp pişiriyorum.çok kısık ateş olmayacak şekilde tabii yoksa suyu çekilir ve kururlar.onlar olurken birde salata yaptımmı yemek tamamdır.aklınızda bulunsun diye yazdım...değişiklik olur ve hazır yemek olmuş olur sıkışık zamanınızda...
aebenim iyi tatiller ablacım.bizim yerimizede güneşlen,yüz,gez,toz...yeni mobilyalarınıda güle güle kullan..
sabah görüşürz kızlar....
slm kızlar...ağrıyan tabanlarımı dinlendirmek için otururken buraya bakayım dedim.oğlum iyi şükür fakat iştahı tam yerine gelmedi,dişlerinin acısından hiç bişey yemek istemiyor umarım en kısa sürede bu durumda iyileşir...
masum meyvelerin porsiyonları bir porsiyonu geçmesin cnm...bunuda şöyle ayarlayabilirsin.büyük meyve ise (elma ,portakal,armut,şeftali vs..)bunlar bir porsiyona tekabül ediyor.mandalina kayısı mürdüm eriği gibi ortsa büyüklükteki meyvelerin iki tanesi bir porsiyon.küçük meyvelerinde (kiraz,çilek,yeşil erik) bir avucu bir porsiyon sayılıyor.bilgin olsun.eğer kuru meyve yiyeceksende kayısıda 3 incirde 2 taneyi geçme tatlım..bunlar bende dengeli beslenme ve diyet isimli bir dergide yazıyordu kestim dolaba yapıştırdım yıllar önce.hepsi ezberimde kalmış:))
tavuğu pişirmek için bir seçenek sunayım aklımdayken kızlar.daha bir kaç gün evvel yaptım yedik..biz göğüs etini sevdiğimiz için ondan yapıyorum ben.inceltip dövüyorum büyük bir bardağın dibiyle.derin bir kasede tuz ve istediğim baharatları biraz sıvıyağ ile karıştırıp tavukları atıyorum içine.karıştırıp elimle bir saklama bakına aralarına streç yayarak atıyorum derindondurucuya.istediğim zaman,istediğim miktarda çıkarıp buzlu buzlu tavaya yağsızca koyuyorum kapağınıda kapatıp pişiriyorum.çok kısık ateş olmayacak şekilde tabii yoksa suyu çekilir ve kururlar.onlar olurken birde salata yaptımmı yemek tamamdır.aklınızda bulunsun diye yazdım...değişiklik olur ve hazır yemek olmuş olur sıkışık zamanınızda...
aebenim iyi tatiller ablacım.bizim yerimizede güneşlen,yüz,gez,toz...yeni mobilyalarınıda güle güle kullan..
sabah görüşürz kızlar....
zili bu tarifi bende deniycem en kısa zmanda inceltiyorum dedigin gögüsleri kesiyosun dimii
bıçala yanlamasına
ha birde bu diyette salatalarımıza yag serbestmii
günaydın kızlar
zilicim umarım en kısa zmanda dahada ii olur ogluşun
ben de bugün 15 gündür yapamadıgım yürüyüşüme tekrardan başladım
önceden spora giderken kayısı yiyip gidiyordum bugün karar veremedim ve yemeidm
yani meyvyi yiyorum ve yajlaşık 2 saat soıonra kahvaltı yapıyorum olmaz degilmi
bu arad 6.30 d agidiyorum yürümeye
semaa abla sogol bilgiler için nde salatama azcık yag ve tuz atayım artık
monti beni yormuyor çünkü 6 aydır alışık oldugum beslenme şekli tek fark süt ve süt ürünlerini
yemeklerle birlikte tüketiyorum
sadece zorlayan karpuz ve doondurma bu diyetin kötü taraı kaçamak kabul etmiyorr
aman zayıflayalımda bu yıl yemeyiz bizde ne yapalım dimi
ben sabahları erken balıyorum güne 6.30 d agidiyorum yürüyüşe meyve yiyip gitmzsem eger midem fena oluyor o yüzden kahvaltıdan baya bir önce yemek durumund aklıyorum meyveyi yanlışmı bielmiyorum ama
onun dışında dün yagsız süt aldım ve tadı ii alıştım içine biraz tarçın atıyorum sade içemiyorum yani
şimdilik ii bi başlangıç yaptım
kitabıda alıcma ama hangisini alıcma bilememdim aynı yazarın aynı isminde bir sürü kitabı varr
meyve konusunda banucum meyve yedikten illa 15 dk.sonra yemek yenilecek diye kural yok istersen 2 saat sonra ye
porsiyon olayınıda sema ablacım ben zili kadar sıkı tutmuyorum ki aeben abladanda böyle bir uyarı almadım 15-20 tane kiraz yiyen arkadaşım vardı aralarda mesela
masum meyveyi kahvaltıdan çok önce yemende hiç bir sakınca yok cnm.hatta iyi ediyorsun,çünki erken uyanıp kahvaltıyı iki üç saat sonra yaptığında tüm gece aç olan mideyle birde sporda efor sarfedip kan şekerin iyice düşüyor.buda kanşekerinde dalgalanmalara neden olacağından bünyen için iyi değil.sabah erken kalktıysan ve kahvaltını bir kaç saat sonra edeceksen hele birde spor yapacaksan o arada mutlaka meyve ye cnm.meyve bulamadığın vakitlerde yağsız sütünü iç mutlaka.
patates cipsi iyi olmamış ama yemişsin artık yapacak bişey yok..bir dahakine dikkat edersin olur biter.ama cumaya az kaldı ,tartıyı düşün ve çek elini abur cuburdan...
montide de diğer diyetlerde diyetim bitti saldırayım makarnaya pilava böreğe çöreğe dersen alırsın kilolarını geri..hatta bir düzene alışmış metabolizmanı şaşırttığın için fazlasıyla gelir kilolar..ama zaten montide ilk aşamada bile makarnaya yasak yok.uygun pişirildiği sürece.ikinci aşamada düzeni oturttuktan sonra hiç zorlanmassın.bende arada sırada yasak şeyleri yediğim oluyor.ama ertesi gün daha fazla dikkat ederek yediklerim vücuduma yapışmadan yolluyorum.zaten bir kere tamamen oturtabilsen şu diyet işini kafanda istesende yiyemez oluyorsun.emeklerin heba olmasın diye.burda ikinci aşamaya geçipte kilolar geri gelir korkusuyla birinci aşamaya dönen çok arkadaşımız var.ikinci aşamada beslendiklerinde normalde yemedikleri şeyleri yiyince suçluluk duygusu yaşayıp en iyisi birinci aşaada devam edeyim diyor bir çok montici.ben de eğer bir iki gün kaçırmışsam hemen birinci aşamayla 4-5 gün devam ediyorum herşey yoluna giriyor tekrardan...
ama en önemli şey sağlıklı beslenme işini kafanda oturtmak cnm.henüz o kadar motive olmuş görmedim seni..sürekli yiyemediğin karpuz ve dondurma aklında gibi geliyor..bu günde dayanamayıp cipsi yedim yazmışsın..aklının hala onlarda olması seni diyetine motive olmakta ve dikkatini toplamakta zorluyor...herşeyi beyninde bitir tatlım ve şimdiye kadar yediklerine say biraz sık dişini.....muhtaç olduğun kudret damarlarında asil kanda mevcut:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?