- 5 Ağustos 2008
- 4.314
- 6.732
- 398
günaydın arkadaşlar , hafta sonu kaçamaklarım oldu malesef , menülerimi bugünden itibaren yazacağım
canım sağolasın ...bende çok yaptım bunu ara ara.. üzülme kendini hırpalamak yerine bir dahaki seferi nasıl daha kolay atlatabilirim diye düşün mesela ben şöyle yaptım salaatamı bol tuttum, sofrada yiyebileceklerimi önceden kararlaştırdım ve onlara uydum, zor oluyo ama yaptım..akrepciğim bu sıcaklarda harika bir spor. sıcaklar yüzünden yürüyüşe dahi gidemiyorum malesef:sinifsinif:
kutlarım nevracığım ,en güzeli iradene sahip çıkıp kaçamak yapmamak . hafta sonu kaçamaklarımdan sonra çok üzüldüm malesef
BU GÜN Kİ MENÜM
SABAH
1 şişe su,1 kuru kayısı
KAHVALTI
3 dilim denge light ekmek,peynir ,zeytin,salatalık,maydanoz,çay
ARA
sade türkkahvesi
ÖĞLE
karışık kızartma,semizotu,yoğurt
ARA
nektarin
AKŞAM
tavuk etli türlü,( patates,havuç yok) salata,ayran
su yeterli,bitki çayı
bulgur yasak dimi arkadaşlar ontide
mercimek köftesini nasıl tutturabilirim misafirlerime yapıcamda
eger tutmazsa mecburen koycam ve yemiycem tabi
kuruyemişi meyve ile yediğinde bir dsakınca olacağını sanmıyorum.sonuçta bir kaç yemişin ne zararı olurki meyve ile yenince..yağsız kızartmayıda şöyle yapıyorum cnm.
ne kızartacaksan (patlıcan kabak patates biber vs...)fırın tepsisine yağlı kağıdı yay,kızartacağın malzemeyi doğra nasıl istiyorsan derin bir kasenin içine 3-4 yemek kaşığı z.yağı biraz tuz at diyelim kabak doğradın koy onlarıda harmanla yağla birlikteki bulaşsın hepsine yağ.sonra gelişigüzel dök tepsiye.elinle yaydır çok üst üste olmasınlar.200 derecede pişir kızarana kadar.kabak hemen pişiyor zaten 15-20 dk da.patatesi mutlaka baharatlı yap acaip güzel oluyor ama sen yeme:)çocuklara ve eşine yap.aynı bu şekilde fakat sevdiğiniz baharatlarıda ekle yağa.gene 200 de pişir.o 25-30 da pişiyor.patlıcanıda doğradıktan sonra elinle krem sürer gibi sür yağı.o kadifemsi yapısından dolayı karıştırarak emmiyor yağı çünki.diz tepsiye yine üzerlerine tuz serp 200 de pişir.çıkınca bi sarmısaklı yoğurt ooooh mis mis:) yaz kızartmasız geçmez cnm.patates hariç hepsinden yiyebilirsin.biberleride patlıcan gibi krem sürer gibi yağla tuz serp pişir ama onlar çok çabuk pişiyor 15 dk falan sanırım.ben diğerleri pişme süresinin yarısına gelince biberleride atıveriyorum üzerlerine hepsini aynı anda çıkarınca hem biberler hemde patlıcanlar pişmiş oluyor.ben köfteyide fırında pişieiyorum mis gibi oluyor.off acıktım gidip bişeyler yiyiyim bari:))
bu arada dün yazdım ama okumadın sanırımboyum 180 cnm kilom 58-59 arası gidip geliyor.önceki kilom 96 -98 arasıydı.40 kg vererek 56 yı gördüm.ama o çok aşırı zayıf duruyordu bende .şimdi iyiim.bu kadar kiloyu 1,5 yılda verdm.
kızartmayı burdaki tarife göre yaptım...patates yok havuç yok...sadece patlıcan ,kabak,biber...
akşa yemegini en geç kaçta yiyorsunuz acaba
ögle yemeğinde spagetti yedim akşama barbunya yiyebilirmiyim kızlar yada et türümü yesem acaba
Mönüler çok iyi ablacım. Afiyet olsun. kaydirigubbakcemile5
Ama ekmek hiç yok neden ki acaba.
akrepçim hiç ekmek tüketmiyorsun tatlım unutmaki vücudumuzun karbonhidrata da ihtiyacı var
sema abla
yogurtlu kabak salatası tarifin vardıya bi ez daha veririmisn yapayım onuda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?