Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

bende tekrar aranıza dönmeye karar verdim gerçi pek az yapmıştım ama olsun şimdi kesin dönüşüm oldu:)) inş.kilo verebilirim.
sabah
1 domates
5 zeytin
tam ekmek 2 dilim
aknaz lıght peynir k.k.kadar
yeşil çay
arada
5 badem
birazcık sonra
3 galeta
sütlü kahve???
öğlen mecbur tost yicem
yağsız beyaz peynir domates maydanozlu
herkes oruçlu yemekhane çalışmıyo(
akşam taze fasulyem var
yoğurt
nasıl sizce

iyiyim sema abla sagol sne nasılsın gönderidn dimi ogluşu allah kavuştursun
annenler nasıllar herşey yolundadır inşş
nasıl geçti tatil

merhaba arkadaslar hemen menumu yazyaim
sahur 3 dilim t.b.ekmek peynir marmelat 2 bardak cay
iftar mercimek corbasi ve firinda izmir kofte
yatmadan once elma ve seftali yerim artik

akrepçim paylaşımın için çok teşekkür ederim inanki bu yazıyı okumak bana çok iyi geldi.bu arada çok geçmiş olsun tatlım yeni ögrendim.verilmiş sadakan varmış canım olumunekankayizsmile Allah kimseyi böyle felaketlerle imtihan etmesin inşallah.

sema ablacım hoşgeldin tatlım nasılsın nasıl geçti tatilin opuyorumnanaktan

selamlar,

narincim nasılsın, gördüğüm kadarıyla iyi gidiyorsun devamı da gelir inşallah:)

Kızlar yarın bir iş görüşmem var, 14 yıllık aradan sonra yeniden iş hayatına geri döneceğim..benim için dua edin de görüşmem olumlu geçsin emi? tek dez avantajım yaşım, bakalım ne olacak...k.i.b.

canım ben önce diyetisyene gitmiştim.benim diyetten anladığım birşey yememekti nerdeyse hiçbirşey yemiyordum bir hafta yada yanlış yiyip spor yapsamda kilo veremiyordum.neysecime diyeteisyene gitmeye karar verdim anlattım herşeyi direk şekerden şüphelendin.kadıköy acıbadem hastanesi endokroloji uzmanı adnan beye gittim soyadını unuttum ama netten bakınca hastanede vardır soyadı.o açlık kan şekeri testlerimi yaptım.yüklemeli şeker yani.önce aç karnına sonra saatte bir şekerli su yükliyerek 4 sate 4 kere kanımı aldılar.ölçümleri sonucu gizlişeker çıktım.kilo fazlam yüzünden böyle oluyormuş ve dikkat etmezsem tip 2 den tip 1 şekere kayabilirmiş.ilaç verdi diyete başladım spora başladım.işte böyle
devlet hastanesi doktorları eğer yanlış anlaşılmaz ise beni öldürüyor. o yüzden anlıyorum seni o konuda.ben sonra fazla pahalı olmasın die devlete gittim 2. tahliller için adam yaşın genç kilo ver şeker yok sende dedi yolladı sadece tokluk açlık şekerimi ölçtü ama yüklemeli şeker testi yapmaya gerke bile görmedi
sen özellikle yüklemeli şeker testi yaptır birde triot testi yaptır şimdi troitte yaptırıcam ben

selam fıstıklar,

bu aralar sık sık giremiyorum.. eşim seyahatte oldugu için ben de anneme gidiyorum kızımla. eskiden evde dururdum ama şimdi sıkılıyorum çocukla bütün gün. artan kalan vakitlerde de hep alışverişe cıktık bu aralar. malum bayram, kızımın yaşgünü geliyor, bayram ertesi düğünümüz var..gez allah gez :)) neyse ben de durumlar boyle. geçmişe de bakamadım. umarım keyifler yerindedir. biriken menülerimi yazayım. biraz düzensiz oldu malesef bu aralar...........

pazartesi

kalkınca
1 şeftali

kahvaltı ve öğle bir arada (geç kalktık)
2 dilim tb ekmek
2 kk peynir
domates

akşam
1 kase mercimek çorbası
haşlanmış tavuk
salata
cacık

ara
1 bardak yagsız süt
1 şişe maden suyu

pazartesi

kalkınca
1 şeftali

kahvaltı ve öğle bir arada (geç kalktık)
3 dilim tb ekmek
2 kk peynir
domates
3 zeytin

ara
1 armut

akşam
balık
salata
köz patlıcan

ve 1 şişe maden suyu

ketumcuğum iş görüşmesi nasıl geçti? dilerim olumlu sonuçlanmıştıra.s

Hayatta istediğimiz şeyleri elde edemeyince, suçlu bulma konusunda o kadar yetenekliyiz ki, etrafımızda ki herkesi her şeyi görüyoruz. Aynaya bakmak aklımıza gelmiyor. Boşuna dememişler “göz kendini göremez” diye.

Başımıza gelen olumsuzlukların sebebini, hep çevremizde aramayı severiz. Başarısız öğrenci öğretmenlerini, sistemi, imkanlarını sorgular. Kendisi dışında herkes suçludur.

İş hayatında yaşanılan başarısızlıklar, aile hayatında ki sıkıntılar gibi her problemin sebebini, dışarıda aramayı seviyoruz.

Engeller…

Hayat engellerle dolu bir yolculuktur. Kime ait olduğunu hatırlamıyorum ancak çok sevdiğim, çok anlamlı bulduğum bir söz var. “Yürüdüğünüz yolda hiçbir engel yoksa, yanlış yoldasınız demektir.”

Engel olacak ki, gücümüz sınansın.

Engel olacak ki, sabrımız sınansın.

Engel olacak ki, kararlılığımız sınansın.

Engel olacak ki, engelle mücadele ederek gücümüz artsın.

Hep aynı yükü, aynı ağırlığı taşıyan bir insanın gücün artırması mümkün değildir. Her yıl yapılan spor müsabakaları, her yıl tekrar tekrar kırılan rekorlar, bir sonraki yıl rekor kırmak isteyenlere bir engel oluşturmuyor, onlara güç kazandırıyor.

Engeller, kimi insanın kırılmasına, kimilerinin de rekor kırmasına sebep olur.

Hz. Yusuf’un engelleri mi başarıları mı?

Kuyuya atılmasaydı Yusuf, Mısır’a ulaşabilir miydi?

Mısır’da köle pazarında satılmasaydı Yusuf, saraya girebilir miydi?

İftiraya uğramasaydı Yusuf, zindana girip yıllarca tefekkür edebilir miydi?

Zindan girmeseydi Yusuf, Mısır’a Sultan olabilir miydi?

Peygamberler tarihi bize, hangi ortamda, hangi şartlarda, hangi ailede, hangi çevrede yaşarsak yaşayalım “İman, en büyük imkandır!” dedirtiyor.

Vazgeçmeyin! İbret alın!

Hayatı boyunca içki, kumar, uyuşturucu, hırsızlık dolu bir yaşam içinde yaşayan adamın iki oğluyla yapılan bir röportajın hikayesidir bu.

Bir adam düşün, tüm hayatı gayri meşru yollarda yürüyerek geçmiş. Yemiş içmiş eğlenmiş. Daha rahat yaşamak için çalmış çırpmış. Uyuşturucu batağına saplanınca daha çok çalmaya başlamış. Böyle bir hayat yaşayan insanların önünde iki seçenek vardır. Ya ölüm ya hapis… Bu adam müebbet hapse mahkum olmuş.

Arkada bıraktığı ailesi ve iki oğlu varmış. Hikayenin en can alıcı noktası, bu iki oğlunun hayatıdır. Oğullarından birisi babasının fotokopisi gibi yaşamış. Babasının ayak izlerini takip etmiş. Babasının yolundan yürürken kendini hapiste bulmuş. Babasıyla aynı cezaevinde komşu olmuş.

Ancak aynı adamın diğer oğlu, hem okul hayatında hem iş hayatında çok başarılı olmuş. İş hayatındaki başarısı çevresindeki herkes tarafından bilinen, herkes tarafından sevilen bu delikanlının bir komşusu, bir gazetede çalışıyormuş. Meslekte kendini göstermek, önemli ve ilginç haberler bulmak zorunda olduğunu bilen bayan gazeteci, ailesini ve çocukluğunu bildiği bu iki gençle röportaj yapmak istemiş. “Nasıl olur da, aynı evde, aynı ortamda, aynı babanın yanında yetişen iki kardeşten birisi hayatını mahvederken, diğer kardeş bu kadar başarılı olur?” sorusunun cevabını haber yapmak için kolları sıvamış.

Önce cezaevinde yatan mahkum kardeşle görüşmeye gitmiş. Kendini tanıtmış. Suça bulaşan gençlerle ilgili, ailenin etkisiyle ilgili bir yazı dizisi hazırladığını söylemiş.

“Sen buralara nasıl düştün?” sorusuna “Babamı görüyorsun! Benden daha ne beklersin ki!” cevabını alan genç gazeteci, birkaç soru daha sorduktan sonra, cezaevinden ayrılmış.

Bir şirketin Genel Müdürü olan diğer kardeşten randevu almış genç gazeteci. Önce kendini tanıtıp, niçin geldiğini anlatmış. “Ailenizi de, yetişme sürecinizi de iyi biliyorum. Siz, içinde yetiştiğiniz şartlara rağmen, buralara nasıl yükseldiniz?” sorusuna aldığı cevap, genç gazetecinin hayatta aldığı en büyük ders olmuş. Genel Müdür “Babamı görüyorsun! Benden daha ne beklersin ki!” demiş.

Röportajı bitiren genç gazeteci, haberi hazırlarken şu başlığı atmış.

Ya ibret alırsınız, ya ibret olursunuz. Tercih sizin!

Sait ÇAMLICA

Eğitimci – Yazar

Günaydın kıslar,

akrepciğim harika bir paylaşım bu...
kıslar bu aralar aebenim hiç gözükmedi haberi olan var mı?

günaydınlar dün yediklerim

sahur
3 dilim kızarmış tam buğday ekmeği
kk kadar beyaz peynir
2 adet sosis
yarım domates
yarım salatalık
3 adet yeşil zeytin

iftar
1 tabak taze fasülye kavurması yumurtalı
yoğurt
salata

ara
1 adet şeftali
yarım armut

kıslar bugünkü yemek planım;

2 tam ekmeğe peynirli tost,söğüş,çay
3-4 köfte,salata,ayran
zeytinyağlı börülce,salata,yoğurt
2 şeftali

leslie 3 mil sabah erkenden yapıldı...zemuszemus

iyiyim sema abla sagol sne nasılsın gönderidn dimi ogluşu allah kavuştursun
annenler nasıllar herşey yolundadır inşş
nasıl geçti tatil

hoşgeldin semacığımopuyorumnanaktan oğluşun için Allah kavuştursun. nasıl geçti tatilin

teşekkür ederim kızlar...hoşbuldummmmmmmopuyorumnanaktanoğluşum iyimiş çok şükür rahatmış...geceleri soğuk oluyormuş...yün içlik alıp kargoyla göndereceğim...askeriyeden vermişlerdi ama giyilcek gibi değil zımpara gibi sert..:1no2:
tatilim çok güzel geçti misss gibi karadeniz havası aldım..ciğerlerim bayram etti...hihoyyytsebze meyve bahçeden herşey organik doğal...bayılırım zaten bahçeden sebze toplamaya fasülye,domates, biber,salatalık,patlıcan,kabak,ne bulduysam getirdim gelirken dolaba stok yaptım...:)))))))
anne babama yardım ettim...fındık topladım..oruçlu zamana geldi bu sene fındık biraz zor oldu ama çok şükür bitti... köye gittiğimde yemek yapma işi bana aittir...aşçıbaşı yani..:)))))) yaptıklarından sen yedinmi diye soracak olursanız...evde dikkat ettim yemedim ama iftar davetlerinde helede senede bir kere gördüğüm akrabalar olunca yemekleri tatmadan olmadı tabiki...ama kaldığım yerden devam bırakmak yok...hihoyyythihoyyythihoyyyt

Son düzenleme:
dünki menüm....

İFTAR
hurma
zyağlı taze fasülye,ayran,salata

ARA
elma,erik

SAHUR
tb ekmekten tost,yeşilzeytin,salatalık,çay

bol su,çay

Ketum, canım görüşmen inşallah iyi geçmektedir, bitince haber ver... Hayırlı kapılar açılsın inşallah...

hoşgeldiiin ve Allah kavuştursun...Şeniz
ne güzel doğal gıdalara ulaşmak dimi, insan mutlu oluyor bağlık bahçelik yerlerde, ahh imkanımız olsa da öyle bir hayat sürebilsek...
özlemiştik valla....

günaydınnnnnn
sema k abla çok ii geldi monti sana kaldıgın yerden devam edersin

bend sabah armutumu yyip düştüm yola 1.5 saat spor yaptım eve geldim mekik aleti le 100 mekik çektim duş aldım tabi bu arada çoukları yediridm içirism saymıyorum onları şimdi kahvaltı ediyorum
bu hafta umarım tartıda eksilmiş olarak görücem kilomu

artkık bir an önce 6 lı rakamları görmek istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…