Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

iftarda ne yediim

iftar 19:23

islim kebabı,semizotlu salata,haşlanmış lahana,bol su.(ayran yapmaya üşendim yaa..ama acaip canım istiyodu uff yoğurt kovasını çıkar yap vakit iyice geç olucaktı.guclubacismile.zaten hazırlarken ezan okundu)

2,5 saat sonra
1 ceviz,birkaç fındık,bir avuç kadar kabak çekirdeği,çeyrek şişe soda,bol su

az sonra 1 elma yemeyi düşünüyrum ama bakalım artık yersem yazarım yarın

selamlar fıstıklar .....

oglan pc göçertti ..ancak tamirden geldi .

nasılsınız ne var ,ne yok kıslar .???*
aman aman kimler de gelmişopuyorumnanaktan az kalsın o taraflara gelip aricaktık seni kaydirigubbakcemile3
işte budur.kaydirigubbakcemile5 veremediğim zamanlar hep bunu düşünürüm..çok doğru..hem almıyorum şükür..ramazan ayı benim meto geri çekti kendini..bir hafta tam duruyor bir hafta gramla veriyor..amann almasında gramla versin razıyım..geçn yıl ramazan da tam çuvallamıştım yakaydirigubbakcemile
yyaaaa cnm istedii ama tarif bulamadımm nette
en kötü ihtimal köfte şeklinde degilde
tabagaa koyup pilav gibi yerim bendee

amaç monti ye yamuk olmasınkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

tatlım bol mercimeğe acıcık bulgur koy..yeşiliği ve soğanı da bol olsun.yanınada bol yeşillik ve salata..eh ayranda bol olsun ve dee hafta sonu olsun..afiyet olsun bacım..
haa unutmadan o gün ekmek yeme..dengele bulgurla yani acıcık bulgurla.cokacimcoook

merhaba kızlar,

bu günlerde öğünlerim çok düzensiz. ipin ucu kaçtı biraz. toparlamam gerekiyor en kısa sürede. bu hafta kilo vermeyi pek beklemiyorum, almasam bana yeter.. o yuzden de menü yazmıyorum. en kısa sürede devam edicem yazmaya inş. hepinizi opuyorum.

Günaydın kızlarcığım, nasılsınız, nasıl gidiyor, aeben ablam bu aralar pek yok sanırım, birşey soracağım montide tarhana çorbası için bir yasak varmı?bilmiyorumkismile

günaydın kızlar çok cnm sıkkın ya gün güne artı çıkıyorum tartıda hergün artıyorum
abartmıyorum da bi dün kaçtı oda bol meyve yeidm bir kaçta kuruymiş ve grisini
bi şişlik var üzerimd hissediyorum karnım filn şişti

ama budurum benim motivsynumu bozuyor adepte olamıyorum diyete ve herkeisn yaptııg hata nasılda veremiyorum diyip srekli atıştırıyorum

3 kilo versem 3 hafta yerimde sauyıyorum ne olcak benim halim ya

günaydın hanımlar bende aranıza katılmak istiyorum bu diyeti nasıl uyguluyorsunuz takip edip uygulamak istiyorum incelikleri neler bakalım nederseniz bende aranıza katılabilirmiyim
:kedi:

günaydınlar dün yediklerimi yazayım hemen

sahur
2 dilim kızarmış tam buğday ekmeği
kk kadar beyaz peynir
yarım domates
yarım salatalık
4 adet yeşil zeytin

iftar
4 yemek kaşığı kabak yemeği
1 adet yağsız tavada yapılmış tavuk pirzola
salata
1 bardak ayran

günaydınnnnn ....
üç günlük bir tatilden sonra bu gün işe gelmek bayağı zor oldu....((((( ben bu üç günlük tatili bayram temizliğimi yaparak değerlendirdim...dip köşe temizledim....camları duvarları sildim..tüllerimi yıkadım....mutfak banyo dolaplarını ve fayanslarını sildim....ohhhhh evim mis gibi olduzemuszemus

4 günlük menüm....

CUMA ( iftara davetliydim )
İFTAR
çorba,islim kebap,salata,1 dilim karpuz

SAHUR
tb ekmek,salatalık,peynir,zeytin,çay

CUMARTESİ ( iftara davetliydim )

İFTAR
hurma
çorba,salata,etli bezelye,
çayın yanında 2 sigara böreği,1 çatal revani...(

SAHUR
tb ekmek,peynir,zeytin,salatalık,çay

PAZAR ( EVDE )
İFTAR
hurma
çorba,ton balıklı salata

ARA
erik,armut

SAHUR
tb ekmek,yumurtasız menemen,peynir,çay

PAZARTESİ ( YİNE DAVETTEYDİM )
İFTAR
hurma
çorba,etli nohut,1 tane baget,1 çatal börek
çayın yanında 1 çatal sütlü tatlı

bol su,yeşilçay,soda

selamlar kıslar .
çok yogunum giremedim kusura bakmayın

bu haftada 3 devetim var o yüzden çokk iş var ...

gelemessem bilinki bundan ...

öptüm hepinizi ....

GDO’lu diyet tarifleri

Haliyle panik halindesiniz... “Nasıl anlarız? Genetiği değiştirilmiş organizma yemekten nasıl kurtuluruz?” filan.
Şöyle...
Annaneniz öpülesi elleri parçalanırcasına, ovalaya ovalaya tarhana yaparken, siz, “Aman annane be, boş versene” deyip, marketten hazır çorba alıyordunuz ya... Annane rahmetli oldu ve siz, o tarhananın tarifini annaneden alıp, bir kenara yazmadınız ya... İşte o nedenle, siz, genetiği değiştirilmiş organizma yemekten kurtulamazsınız maalesef.
*
Ne verirlerse...
Onu yiyeceksiniz.
*
Kız evlat yetiştiriyorsunuz, en iyi okullara gönderiyorsunuz... Piyano çalıyor, İngilizce konuşuyor, Grammy alanları tek tek biliyor. Bilmeli... Ama alt tarafı limon, şeker ve su kullanıp, limonata yapmasını bilmiyor! Yoğurdu çırpıp, ayran yapamıyor, ayran... İşte o nedenle, kızınız, genetiği değiştirilmiş meşrubat içmeye mahkûm maalesef... Torunlarınız da.
*
Zahmet edip sütlaç yapmadığınız için, kek yapmaya üşendiğiniz için... İçinde ne olduğunu bilmediğiniz gofretleri, mısır patlaklarını kemiriyor sizin oğlan! Hamur tutmayı, şöyle mis gibi ıspanaklı bi börek yapıp, çantasına koymayı bilmediğiniz için, hamburger bağımlısı oldu. Tahin-pekmezi “köylü işi”, vıcık vıcık yağ fışkıran kremaları “modernite” sandığınız için, daha 10 yaşında ayıya döndü, yuvarlana yuvarlana yürüyor, tıkanıyor, merdiven çıkamıyor.
*
Size zor geliyor ama, zor mu evde yoğurt yapmak? İstanbul’un güneşi müsait değil, anlarım, zor mudur İzmir’de, Antalya’da, Adana’da evde salça yapmak?
Şikâyet edip duruyorsun, içine katkı maddesi konuyor, zorla beyazlatılıyor diye... İster tam buğday unundan, ister çavdardan, hakikaten zor mudur evde ekmek yapmak? Bütün ailen kabız... Tonla para verip, abuk sabuk ambalajlı-meyveli saçmalıklardan medet umacağına, niye öğrenmiyorsun kabak tatlısı yapmayı?
*
Güya, çoluğunu çocuğunu düşünüyorsun, taze taze yesinler diye, pazara gidiyorsun... Eğri büğrü biberlere, doğal olduğu için tuttuğunda ezilen domateslere ağız burun kıvırıyorsun, hormonlu, tornadan çıkmış gibilerini alıyorsun... Ne işe yaradı senin pazara gitmen?
*
Kocanız da, bu satırları okuyup, size akıl verecek şimdi... Söyleyin ona, ukalalık etmesin, götürün aktara, hatmi çiçeğiyle zencefili birbirinden ayırt etsin, ondan sonra konuşsun!
*
Enginar, börülce, radika, cibes pişirmekten haberin yok; gazetelerin tiraj almak için kıçından uydurduğu kıçımın uzmanlarından fıldır fıldır brokoli tarifleri öğreniyorsun... Brüksel lahanası yiyerek mi AB’ye gireceğini sanıyorsun?
*
Çin’den bal getiriyorlar mesela... Taaa Arjantin’den, Meksika’dan bal getiriyorlar. Neymiş efendim, içinde genetiği değiştirilmiş organizma olabilirmiş falan... İçinde tavuk ibiği, maymun kulağı olmadığına şükredin! Ben iddia ediyorum... Kaşla göz arasında frankeştayn ürünlere kapıları açan arkadaşlarla, Amerikan çiftçilerinin avukatı profesörlerimiz, sırf karakovan balına sahip çıksa, Şemdinli’de, Pervari’de terör bile azalır, terör bile.
*
Uzatmayayım.

Mutfak genetiğimizi kaybettik biz.
*
Elin adamı, mısırdan, soyadan, domatesten önce beynimizin DNA’sını değiştirdi!
*
Hurrraaa diye köyden kente göçerken, dışarda tıkınmayı şehirleşme zannettik. Ambalajlı ürün tüketmeyi, zenginleşme zannettik.
*
Dolayısıyla, ya kafayı değiştirip, özümüze döneceğiz... Ya da ne verirlerse onu yiyeceğiz.

selamlar kıslar .
çok yogunum giremedim kusura bakmayın

bu haftada 3 devetim var o yüzden çokk iş var ...

gelemessem bilinki bundan ...

öptüm hepinizi ....
aebencim şükür kavuşturana ...Şeniz
Allah kolaylık versin canım...3 davet ha...akannehir

tesekkur ederim bayağı bi sessiz burası erken sanırım ondan heralde
hoşgeldin canım... ilk sayfaları iyice okumanı tavsiye derim canım. Montignac tarzı besleniyoruz. İmkanın olursa kitabını da alabilirsin "ergenlikten menopoza kadına özel Montignac " adı..
Hergün yaptığımız spor var ise onu ve menülerimizi paylaşıyoruz, cumaları da kilolarımızı paylaşıyoruz..
İnşallah sana da iyi gelir Montignac.. Doyarak kilo veriyoruz...:lepi:
Sen ne durumdasın, biraz kendinden bahsedersen biz de seni tanımış oluruz.

bu arada benim bugünkü menü;
sabah erkenden leslie
2 tam ekmeğe tost, çay,söğüş
tavuk döner,salata,ayran
patlıcan yemeği,yoğurt,salata
2 elma

tesekker ederim öncelikle yaklasık bir bucuk sene önce hanile kalıp dogum yaptım ve hamileyken almadığım kilyu dogumdan sonra almaya basladım ve bir turlu motive olup diyete baslayamıyorum suan 82 kiloyum (diyet çizelgesini bir turlu yapamıyorum nedense) yani artık motive olma zamanı geldi bunuda gruplardan birine katılarak yapmak istiyorum ve monti diyetinin inceliklerini öğrenerek tabi ilk sayfayı biraz okudum ama karısıkgeldi yinede arada bana nelerin yapılıp yapılmaması gerektiğini küçük notlar halinde belirtirseniz sevinirim kısaca böyle işte umarım bende basarılı olurum
:kedi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…