günaydınnn ekmegim yok ya gidip alamamda şimdi
şöle düşündüm kahvaltıda
1 bardakk süt birkaç fındık ,ceviz leblebi yesem olarmı acaba hemde degişiklik olur
fikri olan varmı
meyve null
pratik olur diye düşündüm irde ne bilyim yaa
denizicm ekmek kalmamış
birde sıkıldım klasik kahvaltıdna bi degişiklik olur diye düşündüm
bide kırmızı biber aldım onu halledicem pratik olur diye düşündüm yemeye başladım umarım dooyarım
afiyet olsun canım.bende kırmızı biber aldım haftasonu halledeceğim artık.
bende önceki akşam hallettim biber işini kışlık kırmızı biber koydum kavanozlara nasıl oldu bilmiyorum kavanozun dışından güzel görünüyorkaydirigubbakcemile3
banada anlatırmısın kavanoza nasıl koyduğunu bende yapmak istiyorum önceden hep annem yapardı şimdi kaldım tek basıma bişilerim olsun istiyorum kısın yemelik ..
canım tabiki anlatırım....
5 kg biber
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı sirke ( elma üzüm farketmez )
2,3 çorba kaşığı tuz
5,6 diş sarımsak ( tercihe göre sevmeyen kullanmasın )
cam kavanoz...
ben konserve kavanozlarına koydum kapakları yeni olacak eski kapaklar tutmayabilir...
biberler yıkanır...suyu süzülünce fırında közlenir...kabukları soyulur...ince doğranır...bir tencereye konur...üzerine...sirke,yağ,sarımsak,tuz konur,,bir taşım kaynatılır...sıcakken kavanozlara doldurulup kapağı sıkıca kapatılır ve kavanozlar ters çevrilir öylece soğumaya bırakılır...soğuyunca çevrilip saklayacağınız yere kaldırılır...kışın canınız istediğinde açıp kullanılır...buyrunnnnnnnnnbuyrunnnnnnnnn
sema ablacım ben dondurucuya atacagım bi abla verdi tarifini.közlediğimiz biberleri kabuklarını soyduktan ve soguduklarında bir kerede yiyebilecegimiz miktar kadarını poşetleyip koyacakmışım çıkarıncada bir tavada yag ve sarmısakla biraz kavurunca harika oluyormuş kavurduktan sonra tabaga alınca sirke limon yada yogurtta ekleyebilirsin dedi.bende bu şekilde deneyecegim bakalım nasıl olacak.
teşekkür ederim ablacım hafta sonu bende yapayım yanlız bi sorum var 5 kilodan kac kavanoz cıkıyo ben tek kalıyorum ondan mikraını azaltabilirim..canım tabiki anlatırım....
5 kg biber
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı sirke ( elma üzüm farketmez )
2,3 çorba kaşığı tuz
5,6 diş sarımsak ( tercihe göre sevmeyen kullanmasın )
cam kavanoz...
ben konserve kavanozlarına koydum kapakları yeni olacak eski kapaklar tutmayabilir...
biberler yıkanır...suyu süzülünce fırında közlenir...kabukları soyulur...ince doğranır...bir tencereye konur...üzerine...sirke,yağ,sarımsak,tuz konur,,bir taşım kaynatılır...sıcakken kavanozlara doldurulup kapağı sıkıca kapatılır ve kavanozlar ters çevrilir öylece soğumaya bırakılır...soğuyunca çevrilip saklayacağınız yere kaldırılır...kışın canınız istediğinde açıp kullanılır...buyrunnnnnnnnnbuyrunnnnnnnnn
sema ablacım ben dondurucuya atacagım bi abla verdi tarifini.közlediğimiz biberleri kabuklarını soyduktan ve soguduklarında bir kerede yiyebilecegimiz miktar kadarını poşetleyip koyacakmışım çıkarıncada bir tavada yag ve sarmısakla biraz kavurunca harika oluyormuş kavurduktan sonra tabaga alınca sirke limon yada yogurtta ekleyebilirsin dedi.bende bu şekilde deneyecegim bakalım nasıl olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?