- 12 Mayıs 2009
- 7.259
- 851
- 163
sen dene istersen tatlım ama ben onu hiç sevmedim canım...:umursamaz:
annem bu sekilde yapıyordu cok da güzel olurdu bi kac senedir yapmıyor..
benim buz dolabım derin dondurucu değil malum bekar olunca esyada kötü oluyor :))
ondan böyle yapamıyorum elektirikler kesiliveriyo bulunduğum ilçede aksama kadar eriyo buzluktakilerde..ama gercekten güzel oluyor bu tarifde cokacimcoook
zaten karnım ac iice acıktımm sırnaşık şey
teşekkür ederim ablacım hafta sonu bende yapayım yanlız bi sorum var 5 kilodan kac kavanoz cıkıyo ben tek kalıyorum ondan mikraını azaltabilirim..
annem bu sekilde yapıyordu cok da güzel olurdu bi kac senedir yapmıyor..
benim buz dolabım derin dondurucu değil malum bekar olunca esyada kötü oluyor :))
ondan böyle yapamıyorum elektirikler kesiliveriyo bulunduğum ilçede aksama kadar eriyo buzluktakilerde..ama gercekten güzel oluyor bu tarifde cokacimcoook
zaten karnım ac iice acıktımm sırnaşık şey
canım ben eldivandayım merkeze 15 dk uzaklıkta..canım sen çankırının hangi ilçesindesin bende çankırı dogumluyum yıllar oldu çankırıya gitmeyeli
canım birazda biberine bağlı ben 10 kilodan yaptım 8 kavanoz çıktı..yani tahminen 4 kavanoz çıkar...bilmiyorumkismile
kuşum yahni nohutluydu dimi:jeyyar:iyi akşamlar kıslar ....
yarın sabah büyük ihtimal dişçiye gidicegim .. şimdiden yazayım mönümü...
2 dl greyfurd. y.elma ..
9 .30 .
2 d tam.ekmek (kızarmış ) ..peynir .
salatalık .domates..domates sos .2 zeytin .
13 30.
2 kş. yahni . omlet..salata .1 kase yogurt
14 30.
1 şeftali....
18 30.
zeytinyagda tavada balık ...yeşil salata ..
.peynir ..domates.
3 lt su ..
45 dk. normal yürüyüş .
40 dk pilates....
ayy canım yazınca da farkediyorum az olduğunu ama doyuyorum ben..aç kalkmıyorum ki:uhm:akrepçim bu yediklerin sana nasıl yetiyor ben hayatta doymam bu kadar yiyecekle :kedi:
tatlışım işte sana bu konuyla ilgili çeşitli sorularcanım tabiki anlatırım....
5 kg biber
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı sirke ( elma üzüm farketmez )
2,3 çorba kaşığı tuz
5,6 diş sarımsak ( tercihe göre sevmeyen kullanmasın )
cam kavanoz...
ben konserve kavanozlarına koydum kapakları yeni olacak eski kapaklar tutmayabilir...
biberler yıkanır...suyu süzülünce fırında közlenir...kabukları soyulur...ince doğranır...bir tencereye konur...üzerine...sirke,yağ,sarımsak,tuz konur,,bir taşım kaynatılır...sıcakken kavanozlara doldurulup kapağı sıkıca kapatılır ve kavanozlar ters çevrilir öylece soğumaya bırakılır...soğuyunca çevrilip saklayacağınız yere kaldırılır...kışın canınız istediğinde açıp kullanılır...buyrunnnnnnnnnbuyrunnnnnnnnn
afiyet olsun kıslar biberleriniz :))).
nasılsınız bakem ....
dışarısı sıcak valla yürüyerek geldim dr. dan.. fırsatı degerlendireyim dedim gelirkende fırından tam bugday aldım dumanı üstünden bebelere sıçak pogaça . 2 kere kahvaltı ettim bugün öyle yemegi yerinede pek güzel koktu ekmek ......
alkisalkisalkisolumunekankayizsmilegünaydın kızlarr ...
kalkınca 2 kayısı
20 dk sonra 1 fincan kekik cayı
kahvaltı 2 dilim tb ekemği 4 zeytin 1 dilim peynir yedim
öğlen menemen ayran
ara 1 armut
aksam ızgara tavuk salata ayran..
olar masumcum ....günaydınnn ekmegim yok ya gidip alamamda şimdi
şöle düşündüm kahvaltıda
1 bardakk süt birkaç fındık ,ceviz leblebi yesem olarmı acaba hemde degişiklik olur
fikri olan varmı
şimdilik güzel akşamaıda EKLEYELİM GAMZECİM ..gunaydın herkese
kahvaltım 3 tb ekmek zeytin peynir salatalık domates
öğlen yumartalı ıspanakm yogurt salata
aksam belli deilopuyorumnanaktan
ZAKUMCUM KOLAY GELSİN .HOŞGELDİN .Benim bu günkü menüm:
Sabah: 1 dilim tam buğday ekmeği
1 adet pınar yağsız üçgen peynir
söğüş
Öğlen: taze fasulye, cacık
Akşam: ızgara köfte salata olacak....
2002 yılında bu diyetle 38 kg vermiştim 1 yılda.Doğum kilolarımdı.Ama artık o kadar konsantre olamıyorum.Bakalım bu kez ciddi ciddi niyetlendim.Herkese kolay gelsin......
.
:lepi:alkisalkisalkisherkese ii akşamlar
bugünkü menüm:
kahvaltı:
2 dilim tb ekmek
2 kk yağsız peynir
bir kaşık domatesli ezme
domates biber
bir bardak yağsız süt
öğlen:
4 dilim ince dalyan köfte
salata
ayran
ara:
bir elma
akşamspordan sonra yedim geç oldu ama
cacık
salata
birazcık et
spor: 1.5 saat tempolu yürüyüş
50 mekik
3.5 lt su
4 fincan yeşilçay
ÇÜPER MENÜ LACEYİM ...alkisalkisalkisbugünkü menümzemuszemus
sabah: 2 dilim t buğday ekmekli tost, bol domates salatalık, yeşil çay
öğlen: 3 kaşık yoğurt , ton balıklıı salata
ara: 1 elma
akşam: yarım tabak kuru fasulye( dün pişmemişti yiyemedim), yoğurt, salata
su. 2 litre
spor: 1.5 saat yürüyüş
bu iyibir dengedir masumcum sabahları yumurta yendiginde diger ögünlerin birinde düşük degerli saglıklı karbonhidrat tüketmek gereklidir dengeli beslenme açısından ...a.syaa ekmek almayı unuttum
yarın sabah yumurta yesem öglenede kepekli sıpagetti yesem olar mı
jülim akşamında yedigin .tb köfte porsiyonumu ? yoksa 1 dl tam ekmekmi.. umarım porsiyondur ..sabah:3 dilim t.b lor
öğlen iki haslanmıs yumurta
ara:armut bi avuc leblebi
akşam 1 tb. 2 köfte
kaydirigubbakcemile3nere kaçar benden kaçış varmı ?amanın :1shok:aeben yorum yapıyor :2:ben kaçarlülülülülülü
ALLah iyilini versin akrep emi...kuşum yahni nohutluydu dimi:jeyyar:
ooooo yani öğlende ekmek yedin:jeyyar:
bir gün içinde iki öğün ekmek bu da iki öğün güzellik demeksositosositoye anacım ye sen akşam da kahvaltı et bence ekmek üç öğün olsuun:roflol::roflol:
masumcum jülim ilk sayfamıza birdaha göz atin orda örnek ögünler var ...aaa yulaf ezmesi ve süt yiyebilirmiyizzz çok sevindim ben buna
irmik baya baya beyaz ekmek gibi jülim ...abencim ivit o 1 tb ekmek ve 2 köfte....:1no2: aslında tam bi dilim sayılmaz coğunu kızım yidi...
birde köftenin içine irmik katmak montiyi zarar uğratırmı ....
bu yulaf ezmesi nedir nasıl satılır..bende severim öyle seyler..bu kleks gibi seyleremi benziyor
şeker katkısı bile yok sadece yulaf kıslar biliyorsunuz sanıyordum .. hatta ramazanda gece bile tavsiye etmiştim tarçınla .kaçırmışıznız .boshayallersmile
çok doyurucu vede kabızlık sorununa çözüm .çünki çok lifli. yagsız sütle tavsiye olunur ...
yogurla denemedim hiç bende deneyim ....ben bunu severek yiyorum bunu yerken cokda güzel kilo vermiştim derece almıstım :hooray: yoğurtla daha cok sevdim nedense sütlüsü hiç hoşuma gitmedi ..
yogurla denemedim hiç bende deneyim ....
meyvem hangi takımdasın ??
sıram bitti malesef ... sonra yine gelirim iyi günler ...a.s.
banucum riske atmamak için her sene yeni kapak alıyorum emeğim boşa gitmesin diye...sema abla bende dolaba koycam yapıp konserve gibi yapıcaktım ama kavanozum yok
dışarıda çıkamam şimdi
bide yeni kapakmı olması lazım atar diye korkuyorum
teşekkürler...afiyet olsun kıslar biberleriniz :))).
nasılsınız bakem ....
dışarısı sıcak valla yürüyerek geldim dr. dan.. fırsatı degerlendireyim dedim gelirkende fırından tam bugday aldım dumanı üstünden bebelere sıçak pogaça . 2 kere kahvaltı ettim bugün öyle yemegi yerinede pek güzel koktu ekmek ......
akrepcim biberler hani şu kocaman kırmızı salçalık diye satılan biberler varya ondan...bunu yemeklerin yanında garnitür olarak kullanabiliriz..yoğurtla karıştırıp veya sade olarak salata gibi kullanabiliriz...yada tavada azcık ısıtıp üzerine kaşar peynir ekleyip kahvaltıda bile kullanabiliriz....))))))
tatlışım işte sana bu konuyla ilgili çeşitli sorular
1.biber kırmzımı yeşilmi ve cinsi önemlimi(süs biberi,dolmalık,antep,sivri biber)
2.bunu sos olarakmı kullanıyoruz nasıl yeniyor
çok güzel bişiye benziyor ben de yapmak istiyorumda..monti sayesinde bu yıl reçel yapmadım..ama marmelat yapmayı düşünüyrm..şeker zararlıusa evdekiler de yemesin demi reçelisırnaşık şey
:
ben bunu deneyeceğim...aslında klasik kahvaltı severim...ama sıkıldım...aebencim yumurtasız menemen de süper fikir ben bunu neden düşünemedim....:jeyyar::jeyyar::jeyyar:
ben bunu severek yiyorum bunu yerken cokda güzel kilo vermiştim derece almıstım :hooray: yoğurtla daha cok sevdim nedense sütlüsü hiç hoşuma gitmedi ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?