Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

SİZLERE BİR HABERİM VAR KISLAR .....

MONTİ amcamIZ 22 AĞustosda vefat etmiş .prostat kanserinden ....
ben yaşadıgını bilmiyordum. pazar günü gazetede tesadüfen ögrendim .
yazıyı bulursan eklerim ...
ALLAH RAHMET EYLESİN .

Günaydın monti güzelleri . Dün iş güç çokdu giremedim ....
Nasılsınız keyifler nasıl ..?

günaydın canım teşekkürler...sen nasılsın..? benim 3 gündür pek keyfim yok..ellerim ayaklarım şişti yine...yine derken daha önce vardı bu benim ödem sorunum doktora falanda gittim..tiroidden dolayı dendi ödem idrar sökücü ilaç verdiler. tuzu yasakladılar..ama pek bir faydasını görmemiştim...taakii montiye başlayana dek..montiye başladıktan sonra son üç güne kadar çok iyiyidim kendimi çok hafiflemiş hissediyordum....neden oldu bilmiyorum şiştim yine..kaçamak yapmıyorum....suyumu içiyorum...bitki çaylarımı özellikle yeşilçay içiyorum ödeme iyi geldiği için ama moralim çok bozukmafoldumbenmafoldumbenmafoldumben

[ı]kızlar bu diyette kırmızı et beyaz et varmı menulerinizde rastlamadım daa [/ı]

selam yazılarından emzirdiğini anladım zaten çizelgendede yazıyor bebişin hayırlı olsun..benimde tavsiyelerim olacak sana belki biliyorsundur ama söyleyeyim
ben 20 kiloya yakın fazlalığı 4 ayda verdim doğumdan sonra
şeker neredeyse hiç tüketmedim
bol bol rezene çayı ısırgan çayı içtim çok süt yapıyor..ve ödem atıyorlar
mevsimin karışık meyvelerinden komposto yaptım şekersiz,tarçınla aromalandırdım
yemeklerden 15-20 dk önce bir tutam dereotu yedim halbuki nefret ederim..acaip süt yapıyor oda ve zayıflamaya çok yardımcı
günde 3 porsiyon meyve yedim aralarda..tabi toplamda 3 tane meyve yani..
yemeklerimde öğle akşam mutlaka bol yeşillikli salata yedim..
sadece sabah 1 dilim kepek ekmeği yedim
etleri ızgara haşlama yedim
sebze yemekleri az yağlıydı..
düzenli yürüyüşle 4 ayda kurtuldum kilolardan ve inanılmaz sütüm oldu..şekerler helvalar sana kalır yersen..asıl sütü sulu şeyler yapıyor..
7 aya kadar dobiş bişeydi kızım sütüm çok yaramıştı..şimdi zayıf ama koşturmaktan (

Güle güle Mösyö Montignac

Hedonistlerin kahramanı, kilosuyla derdi olanlar arasında 90’lı yılların en ünlü ismi, Fransız diyet mucidi Michel Montignac, 22 Ağustos’ta öldü. Kendisi bir oksimoronu yerle bir etmiş, yiyerek zayıfla diyerek, bundan 20 yıl evvel hepimizin gönlünü fethetmişti

Montignac Diyeti’ni duyduğumuzda 1990’lı yılların ortasıydı. Herkes bunu konuşuyordu: Beyaz un ve şeker dışında istediğiniz her şeyi yiyebiliyor, üstelik bir kadeh şarap bile içebiliyordunuz. Tek kural vardı; karbonhidratla proteini karıştırmayacaksın. Buna uyduktan sonra kaz ciğeri, çikolata, kocaman bir şinitzel, mantı (kepekli undan yapıldığı sürece), canınız ne çekerse yiyebilirdiniz.
İsmini mucidinden alan bu diyete derhal biat ettik tabii. Kibrit kutularıyla işi yoktu çünkü, adam “istediğin kadar ye” diyordu. Üstelik bol keseden ahkam da kesmiyordu, kendi üstünde denemiş 3 ayda 14 kilo vermişti.
Geçen ay 66 yaşında, prostat kanserinden ölen Michel Montignac, bir tıp uzmanı, eğitimli bir diyetisyen de değildi üstelik. Genetik obezite sorunu olan bir aileden geliyordu, insan kaynakları uzmanıydı. Büyükbabası ve babası 120 kilonun üzerindeydi, kendisi de pek narin sayılmazdı. Güney Fransa’da, hayatın iyi yemek olduğu bir bölgede yaşıyorlardı. Ancak Montignac bir ecza şirketinde çalışıyordu ve elinin altında pek çok araştırma vardı. Kendi kilo sorununu çözmek için bu araştırmaları incelemeye başladı. Sonunda ne kadar yediğinin değil, ne yediğinin önemli olduğu sonucuna vardı.
Karbonhidratları iyi ve kötü olmak üzere ikiye ayırdı. Kötüler grubundaki mısır, patates, beyaz un, beyaz ekmek ve beyaz pirinç kan şekerini yükseltiyordu. Bu da pankreasın insülin salgılamasına neden oluyordu.
Bir tezi daha vardı; klasik diyet yöntemlerinde (kalori hesabına dayalı) vücut, hayatta kalma iç güdüsüyle yağ depolamaya başlıyordu. Bu da kilo kaybını zorlaştırıyordu. 1993’te New York Times Gazetesi’ne verdiği bir röportajda, geleneksel diyet yöntemlerinin tıpkı komünizm gibi bir efsane olduğunu ve yine tıpkı komünizm gibi çökmeye mahkum olduğunu söylemişti. Elbette karşı cenahtan sesler yükseldi, asıl üçkağıtçının Montignac’ın kendisi olduğu iddia edildi.
Ama onun yöntemi kapış kapış gidiyordu. Fransa’da kendi adını taşıyan restoran, mağaza ve spa’lar açtı. Yazdığı 20 civarında kitap, 25 dile çevrildi, milyonlarca sattı.

HİLALCİM SANA HER TÜRLÜ PEYNİR SERBESET SONUÇTA HAMİLESİN VE SEN KİLO VERMEK İÇİN DEYİL KİLO KORUMAK VE SAGLIKLI BESLENMEK İÇİN ÇABALIYORSUN AFİYET OLSUN . :ecrin_bebek:

günaydın çok işim var çokkk evimizn temizliği devame idyor
annemdle habire yapıyoruz çocukları kv götürdü
ama bu arada monti mi aksatmıyorum ama sabah tartıldım snaki biraz ödemim var hemen bi çay yaptım içicem bugün

HİLALCİM SANA HER TÜRLÜ PEYNİR SERBESET SONUÇTA HAMİLESİN VE SEN KİLO VERMEK İÇİN DEYİL KİLO KORUMAK VE SAGLIKLI BESLENMEK İÇİN ÇABALIYORSUN AFİYET OLSUN . :ecrin_bebek:

ayy iyi çok sevindim çünkü tam bir peynir delisiyim..sadece light yemek zorunda kalsam tiksinirdim herhalde peynirden.

:1hug:yagmurcum niye bozuyorsun moralini güzelim .....
tuzu azalt birde .....
eger şişlikden şikayetin varsa . şu ayran aşı vardıya 1 günlügüne onu yap atıyor şişlikleri .motiyede uygun ..olumunekankayizsmile

Günaydın monti güzelleri . Dün iş güç çokdu giremedim ....
Nasılsınız keyifler nasıl ..?

günaydın ablacımm..
acıkcası ben et sevmiyorum yerken midem bulanıyor sıcaklarda yumurtada aynı sekilde sütt de :dilcikar: montide yenmesi gerektiği için yiyorum eti sabah ekmek yediğim için öğlen yulaf yememem gerekiyorsa yemem onun yerine aksamki menüyü yerim aksamıda mayve ve sütle geçiştirebilirim ..
haftada 2 gün et yemek bile bana fazla gelio :1closedeyes:
anlican tam anlamıyla sebze düşkünü biriyim..

monti amcamıza allahtan rahmet diliyorum..

sen nasılsın cocuklarda okula basladı baya rahatlarsın artık :smiley-cool:

kolaygele masumcum . dünde ben yogundum hoş bugünde kalkmam lazım . daha bitiremedim .laelaelaelaelae

mevvecim damak tadın neyse ona göre beslen ama proteinide diger gidalardan al yumurtayı bolbol yiyebilirsin tabi gıdaklamassan ..:roflol:
evet çocukları gönderiyorum , öyleden sonraya kadar yoklar ....:lepi: kaydirigubbakcemile3
pilatese kalkana kadar burdayım sonra işe koyulacam .

narincim inş başarıcam bu defa basladığım işiyarım brakmıcam olumunekankayizsmile

mevsim geçişi bünyem düştü baya bide immün sistemim biraz zayıf benim bugün B12 vit almaya başladım et de yemem gerekiyormuss dr öyle söylüyo sanırım zorlada olsa yemem sart.. bilmiyorumkismile
pilatesi tv den mi yapıyorsun hafta sonu varsa bende yapmak istiyorum..

selam kızlar bugün cok abuk sabuk beslendim karnım hiç acıkmadı bi türlü...

sabah light yoğurt 15 dk sonra armut.....
öğlen.yumurta haslama domates maydonoz peynir
akşamda 2 tb ekmekten peynirli tost....
jülim çok az yiyorsun be canım ..
bu menünde akşam ekmek yemende bir sakınca yok çünki gün boyu hiç yememişsin ...a.s
yaptıgın tek yanlış yogurdu meyneden sonra yiycektin .kaydirigubbakcemile3
canım tatlı süt yapmaz .. ekmekgi tamamen kesmende çok sakıncaklı .
aşagıdaki musumumum yazısıda çok güze lcevap olmuş a.s
slm arkadaşlar bu diyeti inceliyorum ama biraz karışık galiba ben dukan diyeti yapıyorum ama artık etten tiksindim
selmacım bekleriz yardımcı oluruz 1 haftaya kalmadan ögrenirsin kolay .
kızlar yeniden motiye döndüm bugün :) hadi hayırlısı bakalım :)
hoş geldin nurom tilkinin dönüp dolanıp gelecegiyer kürkçü dükkanı imiş ....

ne güzel 72 olmuştun canım ya . şükret montiye uyumulu bünyen kolaylıkla verirsin .vereliniortak
dogru söze ne dinir ....buyrunnnnnnnnnalkisalkisalkis

EVET EBRUYA TAKILIYORUM hafta sonu bir aralar vardı ama şimdi yok sanırım erken saatteydi ...

evet ben de size katılıp monti yapmak istiyorum. Yarından itibaren buraya da menülerimi yazsam inceler misiniz? Galiba ekmeği kesip yağsız et yenecek, şeker de yok?

evet ben de size katılıp monti yapmak istiyorum. Yarından itibaren buraya da menülerimi yazsam inceler misiniz? Galiba ekmeği kesip yağsız et yenecek, şeker de yok?

ekmeği kesmene gerek yok sadece sabah kahvaltısında ekmek yiyebiliyoruz canım . Ama tam buğday ekmeği tabiki ben unonun tam buğday ekmeğini ve lıght denge ekmeğini tüketiyorum canım . Fırınlarda satılan tam buğday ekmeğide var . Halk ekmeğinde tam buğdayı var onlardan alabilirsin .

canm çok tşk ederim.. rabbim sanada kujucuğunu bağışlasın dünden beri şekeri yasakladım kendıme bol su ıçmeme rağmennn inankii sütümü sağamdım çok az geldi cnm sıkıldııı...
birde bu dediklerini deneyim bakalımmm montiyi bırakmak istemiorummm rezene içiordum zaten arada bebeğin gazı için ama artık hergün içiyim benn rezeneyi
ve meyve tamadırrr..
kaç km yürüdün ben çalışıorum işten eve giderken 3 km yürüorum başka zman yok eve gidip oğlumla ilgilenip yemek vs yapıorumm yatağa girince zaten kolumu kaldıracak halim kalmıor

Günaydın kıslar,
bugünden itibaren tatil saçmalıklarını bir kenara atma vakti
sistemi tekrardan oturtmam lazım...

bugünün planı;
2 tam ekmeğe tost, çay,söğüş
tavuk ızgara,salata,ayran
semizotu yemeği,yoğurt
erik ve şeftali yerim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…