- 12 Mayıs 2009
- 7.259
- 851
- 163
Selamlar,
Aebencimm, Bim'in aknaz peynirini yağ oranından dolayı satın almadım zaten...Kaanların lor peynirini aldım onun yerine % 1 yağlı olduğu için ama bana sorarsan yiyen bin yemeyen bir pişman, o kadar kötü yanii..:) Biran önce en yakın Carrefoursa'ya gidip peynir almam lazım...
Bu arada herşey ateş pahası, 3-5 yapraktan ibaret kıvırcığı 2 TL'ye satıyorlar, sebzeler ona keza, kırmızı et reyonuna uğramıyorum bile, tavuk fiyatlarıda kırmızı eti yakaladı yakalayacak nerdeyse...birileri bizi baltalamaya mı çalışıyor nekaydirigubbakcemile3 bu gidişle yağlarımızla birlikte ceplerimiz de yanacak sanırım..:)).
çok haklısın bende pazara gittiğimde şoka uğradım akannehir 1 kıvırcığı 3 liraya aldım göbek salataların yanına bile yaklaşılmıyor..5 lira akannehir ( ben göbek severim )Selamlar,
Aebencimm, Bim'in aknaz peynirini yağ oranından dolayı satın almadım zaten...Kaanların lor peynirini aldım onun yerine % 1 yağlı olduğu için ama bana sorarsan yiyen bin yemeyen bir pişman, o kadar kötü yanii..:) Biran önce en yakın Carrefoursa'ya gidip peynir almam lazım...
Bu arada herşey ateş pahası, 3-5 yapraktan ibaret kıvırcığı 2 TL'ye satıyorlar, sebzeler ona keza, kırmızı et reyonuna uğramıyorum bile, tavuk fiyatlarıda kırmızı eti yakaladı yakalayacak nerdeyse...birileri bizi baltalamaya mı çalışıyor nekaydirigubbakcemile3 bu gidişle yağlarımızla birlikte ceplerimiz de yanacak sanırım..:)).
kızlar ben yarından itibaren ayran aşını cumaya kadar inşallah yapmayı düşünüyorum .
meyvenull canım bulgur yasak oldugu için galiba aeben ablam onu yarmayla değiştirmiş olabilir.bu şekilde bakliyatta yemiş olurum çünkü ben pek bakliyat tüketmem .bakalım 1 gün yapayım dayanabilecekmiyim.okadar çok kaçamaktan sonra gerçekten detox olarak bence güzel seçenek
çok haklısın bende pazara gittiğimde şoka uğradım akannehir 1 kıvırcığı 3 liraya aldım göbek salataların yanına bile yaklaşılmıyor..5 lira akannehir ( ben göbek severim )
narincim ayran detoxunu yapmaya kararlısın.... bende denesem dayanabilirmiyim acaba..CADIARZU
kızlarr hiç açlık yokk diyetim gayet güzel gidior tek sorunum sütüm çok azaldııı.. bol su içiorumm meyvede yedım genede çok az sağdımmm ne yapmalıyım yaa
biriniz tarif ederse cok cok sevinirim kızlar..bu tüm gün mü içilecekzilim senin kilo aldıgını sanmam canım maşallah çok dikkatlisin ...olumunekankayizsmile.
bak bunu hatırlattıgın iyi oldu kıslarla paylaşayım diyorum hep unutuyorum ...hazır konu açılmışken ... sen nasıl yapıyorsun bilmiyorum ama ...
HATUNLAR ... BAKIN eger (örnek olarak )nevracım ve zilim gibi tatilden döndügünüzde .. yada benim gibi 2 günlük aşırı kaçamak yapıp baskül fırladıgında ...
acıl toparlanma tedbiri var . en azından bende işe yarıyor ....
bir bilinmeyen de deyil ...a.s
bakliyat dada diger adıyla ayran çorbası .
montiyede uygun .
normal ekmekli monti kahvaltısı yapıyorum ...
ayrdındanda nohut. yarma (aşurelik bugday ) yeşil mercimek ..
yerkende yogurt katıyorum . yaglı yagsız fazla farketmiyor .ama yarım yaglı kulanmakda fayda var .nede olsa bakliyat ... vede yanında salatalık yiyorum .içine katmıyorum ...
bunu öyleden itibaren her iki satte yada açıktıgınızda 3.4. satte bir yiyorsunuz ..
önemli bir ayrıntı ama 2 günden uzun yapmayın tekrar kilo alırsınız ...a.s
bunu sadece 1. 2 günlük telafi olrak düşünün ... ama dedigim gibi 2. günden uzun yapmayın . vede fazla sık yapmayın ...yararından çok zararı olur aklınızda olsun ...
ama 1 günlük için çok telafi edici .vurgulamadan geçemiycegim .a.s
canım daha bebişin bence cok küçük..ben ne zaman diyete girsem sütüm azalırdı hatta tadı tuzlandı doktora gittiğimde bana tatlı ye serbet iç dedi :1shok: zaten en basından beri bunu söylüyordu.. ama eğer gercekten sütün azaldıysa bence ara ver..kilo her zaman verilir ama bebeğin anne sütünü bir daha bulamaz..kızlarr hiç açlık yokk diyetim gayet güzel gidior tek sorunum sütüm çok azaldııı.. bol su içiorumm meyvede yedım genede çok az sağdımmm ne yapmalıyım yaa
kızlar ben yarından itibaren ayran aşını cumaya kadar inşallah yapmayı düşünüyorum .
meyvenull canım bulgur yasak oldugu için galiba aeben ablam onu yarmayla değiştirmiş olabilir.bu şekilde bakliyatta yemiş olurum çünkü ben pek bakliyat tüketmem .bakalım 1 gün yapayım dayanabilecekmiyim.okadar çok kaçamaktan sonra gerçekten detox olarak bence güzel seçenek
anlıyorum zilim çalışmak mecburi gibi bişi senin için onca emeginden sonra ...a.sslm kızlar,ben yokken detoks çorbam gündemden hiç düşmemiş.bende burda yazan gibi yapıyorum.akşamdan nohutu buğdayı ıslıyorum çabuk pişmesi için.benim düdüklüm şipşak pişirenlerden(yoğun basınç sistemli) 14 dakikada nohutu 8dk.buğdayı bir kaç dakikadada mercimeği pişirip pişmiş hallerinden 4 er kaşık büyük bir kaba yada tencereye bölüyorum.üzerine yarımyağlı yoğurttan oldukça koyu kıvamlı bir ayran yapıyorum ilve ediyorum.boool nane ve sevdiğim için pul biber ekliyorum.tuz yok.sabah kahvaltımı saat 10 da edip ikişer saat arayla bu çorbadan büyük kaseyle içiyorum.aralardada bol su.iki tartılmıyorum iki günün sonunda ne şişlik kalıyor ne göbiş...ve en az 1,5 kg az gösteriyor tartım.bu kadar kısa sürede kilo değildir giden ama ödemim gidince rahat hissediyorum kendimi...hemde bağırsaklarımız temizleniyor dinleniyor...hiçte acıkmıyorum ..bayılanlar oldu falan yazılmış önceki sayfalarda ama ben acıkmıyorum bile 2 saat içinde...
aebenim bakıcı işi yüzünden uykularım kaçtı iyice cnm.maddi olarak çok şükür sıkıntımız yok ama ben güzel sanatlarda olduğum için uzun süre çalışmadığımda güzel sanatlarda çalışma hakkım kayboluyor.tek sıkıntı bunormal bir devlet okulundada günde üç beş saat fülüt çaldırarakta kendimi köreltmek istemiyorum.ve normal okullarda müziği dersten saymıyorlar bildiğiniz gibi.ve benim çaldığım enstrumanların hiç biri o okullarda yok bu kadar uğraştım şu an bulunduğum yere gelebilmek için.evliylen master için eşimden ayrı yaşamak zorunda bile kaldım.hepsi için boşuna kürek çekmiş olmak istemediğim için üzülüyorum.çok zorluklarla kazandığım haklarımı kaybetmek istemiyorum anlayacağın...gebeliğimin sonuna kadar çalıştım çocuğum olduktan sonraya kalsın izinlerim diye.8 aylık hamileyken okulun yıl sonu gösterilerinde koskoca çello'yu çaldım göbişimden zar zor yanaşıp:)
inşallah istediğimiz gibi birini buluruzda sıkıntıya kalmadan hallederiz....
peynir konusunda arkadaşlar migrosunda lıght peyniri var oda % 2,5 yağ oranına sahip...kupkuru lor yemektense bulabilenler onuda yiyebilir...
kızlar artık yazdıklarımızı düzeltemiyoruzda galiba,sitenin yapılanmasından sonra....bilgisi olan varmı?
vardı degeri aslında ... uzakdur ablam konservelerden ..Konserve bezelye için fikri olan var mıı? Tazesi K.fasülye ile aynı değerde ama konservesini göremedim..montiye uygun mu acaba?
diyarcı senin tarif ettigin çorbayla benim bahsettigim çok farklı ...ayrdındanda nohut. yarma (aşurelik bugday ) yeşil mercimek
aebencim yarma yasak sanıyorum ben o yüzden çorba içmiyordum pek
benim tarifimi o zaman uygun montiye sanırım
soğanı az su ile pişiriyoruz pişene yakın biraz yağ salça katıyoruz sonra kaynar suyu biraz döküp daha önce haçlanmış buğdayı içine atıyoruz sonra ayran ile kaynatıp pişiriyoruz. bu en sevdiğim çorba eğer yarma yasak değil ise akşamları bunu içmek isterim.nasıl sence ?
eklemem gereken bir nokta var . ekmek yemediginiz kahvaltılı bir günün menüsünde . diger ögünlerde spagetti . baklagil yada diyetcımın bugday çorbası gibi bir ögün yiyebilirsiniz vee yemelisinizki dengelesin ... karbonhidratsız bir kilo verme saglıklı deyildir .evet canım aynen öyle yumurtalı kahvaltılarda ekmek yok , ve ekmeği sadece kahvaltıda yiyiyoruz.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?