masum nasıl menüm ıkı hatam var galiba sarma ve erişte
Tamam şekerler,ufak ayrıntılar harici anladım, iğrenç yeşil çaya da başladım,:içelim: 3 öğün içerim artık, tadını sevemedim gitti ama tok da tutuyor beni aslında, sanırım midemi altüst ettiği için:) Sizce bu liptonun yeşil çayları nasıl, hani bu şeftalili falan olanlar?
kızlar benim boğazım cok kötü öğlen türlü yemişti içindeki taze fasulyenin galiba kılcığı boğazıma yapıstı gitmiyo..aşırı midem bulanıyo öksürüyorum su içiyorum yok gitmiyo napabilirim bu durumdan kurtulmak için... :sinifsinif:
ara da yapmak istemiyorum karnım tok tokken yemek diyetime zarar vericek nasıl kurtulucam bu iğrenç durumdan mafoldumben
1 civarı yedim yemeyi ve yiyebileceğim tek sey armut onuda yemek istemiyorum cumaya kadar vereceğim 100 gr bile cok değerli bilirsinizz.
merhaba arkadaşlar bugün tam monti anlamı ile montiye başladım ayrıca 45 dk hızlı tempo ile yürüyüş bandında yürüdüm. tek olumsuzluk regl olmammafoldumben
menüm şöyle
sabah: 1 adet yumurta, 1 kk peynir, bol domates , salatalık, yeşil çay
öğlen : 2 dilim ekmek arası (tam buğday) tavuk döner, 1 bardak ayran
akşam: yeşil fasulye, salata, yoğurt,
su: 2 litre, 3 fincan yeşil çay
spor: 45 dk yürüyüş
selam kızlara.s.
dün ne yedim
6:30
bir erik
9:00
çok az peynir,iki dilim t. ekmek,bir avuç ayçekirdeği leblebi karışık,2 kupa süt ( 0 yağ light)
12:30
yarım elma
15:00
bir avuç kabak çekirdeği,bir kupa süt(0 yağ)bir kaşık salata
18:00
üç tane mürdüm eriği
19:45
bir buçuk kupa süt(0 yağ)
iki litre su
40 dk yürüyüş
amanın bu menüğyü montiye yeni başlayanlar örnek almasın sakın .....aklinialirimsmileselam kızlara.s.
dün ne yedim
6:30
bir erik
9:00
çok az peynir,iki dilim t. ekmek,bir avuç ayçekirdeği leblebi karışık,2 kupa süt ( 0 yağ light)
12:30
yarım elma
15:00
bir avuç kabak çekirdeği,bir kupa süt(0 yağ)bir kaşık salata
18:00
üç tane mürdüm eriği
19:45
bir buçuk kupa süt(0 yağ)
iki litre su
40 dk yürüyüş
kahvaltı ıkı dılım ekmek üç dört kaşık kırmızı biber petlıcan salatası bir kibrit kutusu peynir
öglen üç minik sarma ıkı kaşık erişte salata kırmızı biber salatası
akşam bir kepce nohut yanında semiz otu salatası yogurtlu
iki yeşil cay bir lt su ama daha içerim
bir saat yürüyüş
selmacım hatalarını bulmuşsun buda güzel .masum nasıl menüm ıkı hatam var galiba sarma ve erişte
:lepiselma abla evet sarma ve erişte bu diyette bunları yemiyoruz
öglen protin akşam sebze yiyoruz genelde
laceyim canım en az 3214562 kere yazdım yav etle ekmek yemeyin diye ..merhaba arkadaşlar bugün tam monti anlamı ile montiye başladım ayrıca 45 dk hızlı tempo ile yürüyüş bandında yürüdüm. tek olumsuzluk regl olmammafoldumben
menüm şöyle
sabah: 1 adet yumurta, 1 kk peynir, bol domates , salatalık, yeşil çay
öğlen : 2 dilim ekmek arası (tam buğday) tavuk döner, 1 bardak ayran
akşam: yeşil fasulye, salata, yoğurt,
su: 2 litre, 3 fincan yeşil çay
spor: 45 dk yürüyüş
olumunekankayizsmileketumcum verdiğin bilgiler sayesinde ne yapacağımı öğrendim sağolsasın...
meyvem pırasayı ben montiye uygun olarak şöyle yapıyorum cnm.çokta güzel oluyor.pırasaları yemek yapar gibi ince ince halka halka doğruyorum biraz yağda kavurduktan sonra azıcık kırmızı biber serpiyorum.yumurtaları bir kapta çırpıp ekliyorum yumurtalar pişene kadar karıştırıyorum kapatıyorum ocağı.hepsi bu...bunu kışın pırasa ıspanak yada pırasa ısırganla yapıyorum hiç ot sevmeyen eşim bile parmaklarını yiyiyor yerken...pırasanın o tatlımsı tadı kavrulunca dahada güzel oluyor.hemde montiye uygun bi yemek oluyor.yanınada yoğurt yersiniz tam bi monti menüsü olur...
yemeğine hem havuç hemde pirinç giriyor cıssslardan...o sebeple sebze yemeği dağarcığımız iyice daralıyor..ama bu şekilde deneyin bak çok güzel oluyor..varsa mutlaka ıspanaklada deneyin...
bu arada kızlar patlıcanlı kahvaltığı ben çok yaparım...bu sene hem oğlumun hareketlenmesi ve bakacak birinin olmaması sebebi ve domateste biberde pek ucuz değil yaparmıyım bilmiyorum ama hep yaptığım şekli bu ...
5 kg patlıcan
5 kg kırmızı etli biber
1 kg çarliston yada bulabilirseniz yeşil etli biber(daha kolay soyuluyor)
5 kg domates
biraz fındık içi(çekilmiş)
yarım demet maydonoz
sıvıyağ
sarmısak tuz
biberleri ve patlıcanları közlüyorum soyup robottan geçiriyorum.soyduğum domatesleri robottan geçirip (suyunun kolay uçması için bez bir kesede süzdürüyorum vaktim varsa bu sayede ocak üstünde saatlerce suyunu uçurmaya çalışmıyorum) domatesleri ezilmiş sarmısaklarla yağsızca büyük bi tencerede suyu uçana kadar pişiriyorum.maydonozları kıyıyorum domates pişince üstüne ekliyorum.sonra yaklaşık bir su bardağı sıvı yağ döktüğüm tepsiye robottan geçmiş biberi patlıcanı pişmiş domatesi çekilmiş fındığı döküp bir kaşık yardımıyla iyice harmanlıyorum.tamamen karışınca fırına verip 200 derecede iyice sos kıvamına gelip susuz kalınca çıkartıp kavanozlara doldurup sıkıca kapatıyorum ağızlarını.ve sıcak su dolu bir tencereceye kapakları aşağı gelecek şekilde dizip kaynatıyorum kapakları atmasın diye...oldukça meşakketli bir iş ve mutfak biraz batıyor ve bulaşık çıkıyor ama tadından yenmiyor walla...makarnaya sos olarak dök kahvaltıda ye hatta kavanozu eline al kaşık kaşık ye:) ama bu kadar malzeme ile bile küçük kavanozlarla 7-8 şişe ancak çıkıyor.közlanince azıcık kalıyor...ve yaparsanız küçük kavanozlara koyup açınca çabuk bitsin bozulmasın..yapanlara afiyet olsun.....
kaydirigubbakcemile3ilahi kıs nasıl patlıyorlar hiç başıma gelmedi..sema abla
patlıcan ve biberleri közlüyorum
domates vesivri biberii ronmdodan geçrip biraz pişiriyorum
sonra közlenmiş dogranmış patlıcna ve biberleir katıyorum içine
sonra sarımsak ,yag,tuzunu atıp kaynatıyorum bi taşım
sonra sıcak sıcak kavanoza koyup ters çeviriyorumm
sonra patlatıyorum ben ama siz patlatmayım tabisempatiksalakcinni
ben montiden öncede pirinç katmazdımki.canım bende aldım pazardan ama daha pişirmedim..pirinçsiz pişiricez...ben montiye başlayalı ıspanağı ve semizotunu hep pirinçsiz yaptım..diğer arkadaşlar nasıl yapıyolar bilmiyorum canım..
tebrikler güzelim valla brovo ..olumunekankayizsmilegünaydın kızlarr..
menümü yazayımm hemen..
sabah 2 d. çok tahıllı ekmek 2 domates 2 dilim peynir 3 zeytin 1 bardak süt
öğlen salata etli türlü yoğurt
aksam meyve ve süt
cumadan beri 1 bucuk kilo verdim cumaya kadar 1 kilo vermek için cabalıcam ama cok zor omuz eklemimi incilttim dün aksam spor yaparlen :))
bi cok hareketi yapamıcam bi süre..
artık monti ye güveniyorum ne kadar verebilirsem..
krakeri görmedim hadi.olumunekankayizsmilealkisalkisalkisselma abla hoşgeldin monti ye bu arada
menümü yazyaım ben
sabah
klasik tb ekmekli kahvaltı
öglen
yumurta salata
yogurt
ara
bi kaç kraker
akşam
tavuk salata ayran
bol proteinli bir gün oldu krakeride mecbur yedim okadar yoruldumki
midem agrıdı açlıktan
selmacım güzel menü olmuş tebrikler ...:lepi:..tek hata var kırmızı ...iyi akşamlar bu gün yediklerim
ac karnına bir elma
KAHVALTI bir yumurta ıkı dılım k ekmegi bir domates bir salatalık ıkı yeşil biber bir k kutusu peynir
ÖGLEN bir tabak fasulye kavurmasu yumurtalı semiz otlu yogurt üç kaşıktı yogurt
AKŞAMbalık bugulama yeşil salata semiz otu ve kıvırcıkla yapmıştım
ıkı yeşil cay bir bucuk lt su
spor bir saat yürüyüş
canım her ne kadar aebencim yorulasa da ben şimdilik bir iki tiyo vereyim
sabah çok güsel
öğlen ekmekleri sabah tercih ettiğimizden öğlen olmuyor ki et ile ekmek zaten olmuyor
akşam harika
spor zaten iradenin temsili :)
laceyim canım en az 3214562 kere yazdım yav etle ekmek yemeyin diye ..lmaz:
.
evet, yanlışını biliyorsun en azından:) sabah ve akşam gayet güzel canım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?