Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

neyse bunada şükür en azındna bundna sonra böle zayıf kalıcaz inşş

ayşeceylin hoşgeldin cnm aramıza.biliyorum o taraflarda aynen dediğin gibi ben mesleğe başladım ilk 2 yıl ordaydım malesef,hiç bir şey bulamadım yiyecek.ne taze sebze gelir ne meyve.gelenlerinde tadı kaçmıştır çoktan.batıda yüzüne bakmayacağımız şeyler orda altın kadar değerli geliyor insana.hatırladıkça bile tüylerim ürperiyor,allah kimseyi oralarda mahsur bırakmasın.eşinin işi nedeniyle ordasınız sanırım çalışmıyorum yazıyorisminin altında.o tarafın görev süresi çok olmuyor en azından allah kurtarsın bir an evvel cnm.en azından mor lahana falan bulabilirsen onunla falan salata yap ye diycem .tabii orda sebze bulmak yolda altın bulmaktan daha düşük bi ihtimal malesef.
inşallah en kısa sürede herşey yoluna girer ve sende montiye adapte olursun cnm... masum evlilik yıl dönümünüz şimdiden kutlu olsun tatlım,restoranlarda montiye uygun yiyecek çoook,sakın kaçamak yapma.salata ve et yersen birde ayran içersen tamamdır.ama tabii şarap falan içecekseniz aebenime sor yada kitaba bak cnm.monti amca bu işe ne der...
uymuyorsada ayranı fazla kaçırma romantik romantik yemek yerken ayran gaz yapar zor durumda kalırsın kaydirigubbakcemile3

ziliimmm kıs beni güldürüdn akşam akşam valla kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
valla sanki 1 kadeh şaraba izin var diye hatırlıyorum ama aben ablmaınd agelmeyecegi tuttu bugün

kızlar ben reçel yemek istiyorum şekersiz marmelatı hangi meyveden yapabilirim şimdi erik olurmu ki

wispercım merhaba cnmm momti diyetii çok güsel bir diyet gerçekten 1 haftada çözersin eminim
takıldıgın herşeyi sorabilirsin cnm

neredesiniz kimse yok bugün ayşeceylan çok ilginç yeşilllik filan olmamasıı

yarın evlilik yıldönümümüz bizim 6. yılı bitiriyoruz

günaydın kızlar masumm sağol canım zaten senden dolayı dnemek istedim montiyi.çünkü kararlı bir şekilde yapıyorsun ve kilolarını veriyorsun yavaş yavaş.geçmişi okudukça montiyi daha çok seviyorum.inşalah yaparım.

yıldönümün kutlu olsun.birbirinize saygınız sevginiz daim olsun.Allah yuvanızı nazardan esirgesin.zilligurti yemek altenatifi bile vermiş.et,salata ve ayran.sanırım restoranlarda en çok mezeler ve tatlılar insanı mahvediyor.
ben aslında bugün başlamak istiyorum ama malesef evde doğru düzgün bir şey yok.alışverişe çıkmam lazım oda öğleden sonra olabilir ancak.bugünlük affınızı rica ediyourm.ama dünden beri tatlıyı bıraktım.evde kayısı kurusu vardı akşam -yaptığınız gibi canım isteyince-çayın yanına iki kuru kayısı yedim.evde kahvaltılık olarak domates,peynir,salatalık,siyah zeytin var yenecek olan ama ekmek normal ekmek var.ha 1 paket etiform kepekli bisküvi,1 paket etimek var ama sanırım etiform sade kepekli bisküvi etimekten daha iyi olur.yanına az peynir,az zeytin,bol domates ve salatlık yesem kahvaltıyı kurtarırmıyım?

şimdi mandalina yiyeceğim kahvaltı öncesi...

yarın da yeşilliğim,az yağlı zeytin ezmem,t.b ekmeği,light peynir ve light süt alıyorum değil mi?yağsız süt diyorsunuz ama yağsız var mı piyasada ben sadece yarım yağlı light ları biliyorum.

okuyanınız varsa kahvaltıma yorum yazında ona göre yapayım.

herkese mutlu,eğlenceli bir pazar diliyorum...

wispercim yazdığın örnek kahvaltın tamam cnm.sabah süt içmek zorunda değilsin.çayda içebilirsin açık şekersiz.sütü ben daha evvel kipada kipanın kendi sıfır yağlı sütünü görmüştüm ve denemek için almıştım ama içememiştim tadı hoş değildi.ama içen çok arkadaş var.ben zaten süt sevmediğim için içemedim büyük ihtimal.stü yerine yoğurtta tüketebilirsin yarım yağlı olsun yoğurdun.tam yağlı yemessen iyi olur.ama sütü yarım yağlı içenlerde var.

kızlar bu arada benim eşim dr.demiştimya daha evvel onların hastanesindeki diyetisyenle bir sohbet esnasında şunu söylemişti diyetisyen dr. sadece büyüklere değil çocuklara bile yarım yağlı süt tavsiye ediyormuşçtam yağlı sütün içindeki bir kaç enzim ve yağ mideyi acaip yoruyormuş.ve metabolik hızı düşürüyormuş.şu an alıma geldi ve dipnot olarak eklemek istedim.
masum şekersiz reçeli burda herkes farklı yapıyor cnm.bende babama (diyabet hastası olduğu için) yapmıştım daha evvel.erikten ve çilekten.aromanın şekersiz elma suyundan alıp meyveleri doğrayıp elma suyu ile kapağı açık olarak suyu uçana kadar pişirdim.hatta tam uçmadığı için suyu tepsiye döküp sıcak havada suyunu çekene kadar beklettim ara sıra karıştırarak.
aebenimde hazır şekersiz marmelatla kendi şekersiz pişirdiği marmelatı karıştırıyordu.farklı farklı tarifler var anlayacağın.şu an şeftaliden olur,erikten olur ne ile istersen olur yani.ama çilek falan varken yapsaydın daha iyi olurdu daha kokulu ve lezzetli oluyor.ben bir markette sanırım migrostu yalnış hatırlamıyorsam diabetik bal diye bi bal gördüm kızlar.acaba arılara şeker yerine tatlandırıcı mı veriyorlar ki bal yapsın diye??

kahvaltı öncesi 1 bardak sulandırılmış vişne suyu ( çok şekerli olmasın diye bardağa yarım koyup su ekledim)

5 tane etiform şekersiz kepekli bisküvi
5 tane siyah zeytin
kibrit kutusundan az peynir
domates,roka (buzdolabında varmış allahtan)

umarım kahvaltıyı doğru yapmışımdır.şimdi öğlene kadar ara yok galiba..çok acıkırsak 2 tane kuru kayısı mı yiyoruz?

öğlen içinse evde siyah üzüm ve yeşil elma var onlardan yesem öğün olarak olur değil mi?

bu arada başlama 3 ekim kilo : 84

Son düzenleme:
kahvaltı öncesi 1 bardak sulandırılmış vişne suyu ( çok şekerli olmasın diye bardağa yarım koyup su ekledim)

5 tane etiform şekersiz kepekli bisküvi
5 tane siyah zeytin
kibrit kutusundan az peynir
domates,roka (buzdolabında varmış allahtan)

ara : 2 kuru kayısı

cnm hugün snein alışma günün olsun
şimdi etiform olmamış böyle şeyler yemiyoruz tatlım tam bugday ekmegiyiyoruz sadece doyanada kadar mesela ben bugün 4 dilim yeidm kahvaltıda

sabah ile ögle arasında ara yapmıyrouz eger ii kahvaltı yapasrsan acıkmazsın zaten ama sen bugün acıkacagın için bi ara yapıcaksın sanırım kaysı yiyebilirsin veya şöle yap

ögle yemegi gbi ye meyveleri mesela evde ne meyven varsa ye muz dışında üzümüde ögün niyetine yersen oluyor ama üzüm ile ara yapmıyoruz

sen meyveni ye yanında kuruyemişte yiyebilirisin leblebi fındık ne varsa
15 dk sonra süt iç veya yogurt yee

tmm cnm bugün alış verişe git ve uygun yiyecekleri alcnm kendine vaktin kalırsa tabi afacanlardan:)

haklısın canım etiform yemek istemedim aslında.ama evde ne kepek ekmeği vardı ne de t.b ekmeği sadece beyaz ekmek vardı.mecbur kaldım.sizlere yazıyorum ki yanlışımı gösterin diye,şimdi öğrendiğime göre etiformu asla bir alternatif olarak düşünmeyeyim.en iyisi ekmeğimi fazla fazla alıp buzluğa atmak.

öğlen 1 tabak makarna(yağsız,tuzsuz ve 8 dk haşlanmış)
4 kaşık yoğurt

yedim.

bu arada evlilik yıldönümün tekrar kutlu olsun.bir yere gidebildiniz mi?

Aramıza hoşgeldin canım, biz monticiler olarak, yemeklerimizde yağı ve tuzu kesmiyoruz tatlım, kararında olacak şekilde yemeklerine tuz ve yağ katabilirsin, şunu unutma; amaç; sağlıklı beslenmek, eziyet çekmek değil...makarnanı sade ya da domates soslu pişirebilirsin, makarnanın cinsini yazmamışsın ama okudum dediğine göre spagetti olduğunu düşünüyorum, haşlama süresini 6 dk.ya çekebilirsin, riske atmamak lazım:))

ziliimmm kıs beni güldürüdn akşam akşam valla kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
valla sanki 1 kadeh şaraba izin var diye hatırlıyorum ama aben ablmaınd agelmeyecegi tuttu bugün
masumcum evlilik yıldönümünüz kutlu olsun canım daha nice senelere ....
afiyet olsun hadi iç bakalım 1 kadeh ...
kızlar ben reçel yemek istiyorum şekersiz marmelatı hangi meyveden yapabilirim şimdi erik olurmu ki
marmelad , ben geçenlerde yaptım tadı damgımda . bitmek üzere tekrar yapıcam ...

tarif ....
önce hatırlaytayım miktarlar size kalmış ....
5.6. hurma . 10 kadar kuru kayısı (günkurusu)..... 1.kaseyaban mersini.( kuru )..
zilimin şimdi abla yaban mersinleri şekerli dedigini duyar gibiyim ..kaydirigubbakcemile3
zilim yaban mersinlerini sıcak suda beklettim ve ardından bikaç kere yıkadım şekeri gitsin diye a.s
hurma ve kuru kayısılarıda dograyıp biraz haşladım tabi yaban mersininide ..(1 br. kadar su katıp ). . güzel haşlanınca blendırla ezdim . harika bir tadı oldu oldukçada tatlı ... . ben begendim ...
amcam sabah ekmekle tavsiye ediyor ... karbonhidratlı menü arkasında tatlı olarak tüketebilinir diyor ..
kuru meyvelerle yapabilirsiniz taze meyve katarakta tabi ..bu sizin yaratılıcıgınıza kalmış ...
af,yet olsun masummum ....kaydirigubbakcemile5
hoşgeldin vister.....opuyorumnanaktan
ilk sayfaki yorumlar iki sene evelinin canım o zamanlar yagsız peynir bulamadıgımdan yemiyordum ...
peynir yiyebilirsin sorun deyil .yetrki az yaglı olsun ...bizim kulandıfgımız % 2.5 yaglı peynirler..
ilk sayfa tüm ayrıntılar yazıldıgı için ilk okuyana biraz karışık geliyor dogru ama 1.2. hafta dene bu beslenmeyi tekrar oku nekadar açık gelecek ...kaydirigubbakcemile3
notların dogru canım ..
kan şekeri seviyesine gelincede . ilk sayfada gl endeks yani kan şekeri degerleri var ve biz degeri 35 ve altı olan yiyeceklerle besleniyoruz .. ..

yemek yendikden 2 saat sonra kan şekeri yükselir . 35 geçerse vucud kilo vermez ... deger 50 geçersede kilo alımı başlar ...
1 aşamada 35 geçmeyip kilo veriyoruz 2. aşamda ise 50 de dengeleyip tekrar kilo almıyoruz .kısace bu ...

Son düzenleme:
iyi pazarlar kıslar ......
akşam güzel sohbetler etmişsiniz .... bizde çocularla alacakaranlıga takıldık . sinemada izleselerde bi daha izletiler bana ....

diyarcım afiyet olsun güzelim ....kaydirigubbakcemile5

bir öneri madem dişte şinirzel yemek zorunda kaldın dış kısmını ıyıra bildigin kadar ayır güzelim ..
tabi başarırsen vvisper yeterki kararlı ol .kaydirigubbakcemile5
lacey arkadaşımızda ögretmen , hatta o okulda yemek zorunda kalıyor ama yinede uyuyor beslenmesine ..
öyleni evde yiyeceksen zaten sorun olmaz beslenmende ...a.s

canım ilk sayfalar eski deneyimlerimiz 1.2.yıl evelinin ... eger okuyacaksan son sayfalardan 100 sayfa okusan kafi...yerimseniben

ayşecim hoş geldin . peynir yiyoruz canım eger ilk sayfaya takıldıysan eski deneyimlerimiz onlar ...hatta peyniri aralarda bile yiyoruz bazan ...
süt ürünlerinin lay olanlarının beslenme degerleriazalmıyor canım ... hatta protein degerinin artıgını biliyorum ....
yeşilik olayınada üzüldüm canım ya ...bilmiyorumkismile

olar, olar masumum ,yeterki sen azmini kaybetme ....olumunekankayizsmileŞeniz

çamlıcam sen bu expires makinesi ve capicino diyince gözümün önüne expirosso makinesine sarılmış abiye geldi bir an ....
aebencim listeye ben kendimi eklemeyi basaramadim bir turlu sen eklermisin
çamlıcam ekleyimde kilon ve başlangıcın aklımda deyil yazmışmıydın .:kedi::kedi::kedi:
malesef fıstık . üzümün yeme şartlarını yazdım ögün niyetine yemek arkasına detil sakın birde peotein aldıgınız ögün arkasına kesinlikle yemeyin ...
ayrıca bahsatigin taze üzüm kurusunun degeri baya yüksek .
birde leblebiyle zaten olmaz leblebi nedir nohut ... şimdi diyceksinki kuru yemişlerle yeniyor leblebiyle neden yenmesin ...bizim kuru yemişden kastımız fındık ,ceviz badem vs...onlarında degeri 15 yani baya düşük. lnohudun ise degeri 30 .35 di sanırım ...

biraz karışık oldu sanırım ama anlatabilmişimdir umarım ..kısaca kuru üzümü unut ...:kedi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…