montide yiyoruz dimi bunu cokacimcoook
bilmiyorum meyvecim ben bunu başka topikten aldım soruyorum...aebencim ,ziligurticim veya bir bilenin cevabını bekliyorum...
bilmiyorum meyvecim ben bunu başka topikten aldım soruyorum...aebencim ,ziligurticim veya bir bilenin cevabını bekliyorum...
canım ben çok yeniyim montide ama sanırım kırmızı biber dolmasını yiyemezsin yani içinde pirinç varsa neyle yapılacak bu dolma ????
Tecrübeli olan arkadaşlar yazarlar gerçi doğrumu yanlışmı diye...
Yok canım temel şeyleri biliyorum en azından pirinç ve diğer tüm beyazlar yok.KIrmızı biber dolmasını sadece kıymayla yapacaktım.Veya bazen içine kabak rendeleyip de yapıyordum.
Ama kırmızı biber yasak mı onu bilmiyorum.Zaten dolma yerine patlıcan ve kırmızı biber sote yedim
afiyet olsun canım...bende iksir yaptım bugün yanımda getirdim...akşama yine eve zor yetişirim...:kedi::kedi: pazarada uğramam lazım...pet falanmı koysam acaba:roflol::roflol::roflol:
istanbulda da hava fena banucum...yağmur yağıyor kar soğuğu var....sabahtan beri ısınamadım...
yenir şekecim..sonuçta cıss olmayan yiyecekler bir araya topllanmış..yalnıııssCADIARZU bi saniyee hurma meyve çabuk hazmedilir..fındık fıstıkta geç hazmedildiği için meyve ile yenmiyor..
:1no2: bence hayır tehlikeli kızlar..hani hurma pişmiş olsaydı tamam..ozaman sizde robottan geçirdikten sonra ocakta acıcık tıkırdatıverin canım..buda montiye çevrilmiş hali olsun kaydirigubbakcemile3
akrepcim cevap için teşekürler o zaman şöyle yapsak hurmayı robottan geçirip ocakta 2 tıkırdatsak diğer malzemeleri ekleyip çikolata formunda dolapta saklasak olur sanırım???????yenir şekecim..sonuçta cıss olmayan yiyecekler bir araya topllanmış..yalnıııssCADIARZU bi saniyee hurma meyve çabuk hazmedilir..fındık fıstıkta geç hazmedildiği için meyve ile yenmiyor..
:1no2: bence hayır tehlikeli kızlar..hani hurma pişmiş olsaydı tamam..ozaman sizde robottan geçirdikten sonra ocakta acıcık tıkırdatıverin canım..buda montiye çevrilmiş hali olsun kaydirigubbakcemile3
canım iksir şu:ayy bu iksir ne olaki:uhm: çok merak yaptımşakkıdı
en iisi yemeyelim biz bunu ne olur ne olmaz zaten kilo veremioz bide iice bozmayalımm kaydirigubbakcemile2
iksir 1 bucuk litre suyu kaynatıp içine 3 tane form cayı ve limon atılarak hazırlanıyor ılık olarak içiliyor zemuszemus
tatlım evet pirinç cıss..ama kırmızı biber cıss değil..dolmayı da kıyma ve pirinç hariç diğer malzemeleri karıştırarak yapabilirsin..
akrepcim cevap için teşekürler o zaman şöyle yapsak hurmayı robottan geçirip ocakta 2 tıkırdatsak diğer malzemeleri ekleyip çikolata formunda dolapta saklasak olur sanırım???????
canım iksir şu:
1,5 litre kaynamış su,
3 poşet yeşilçay
1 çubuk tarçın
1 limon
2,3 tane karanfil
kaynamış suya kabuğuyla doğranmış limon,poşet çay,tarçın,karanfil konulur 2,3 dk demlenir süzülür gün içinde tüketilir...:))
meyvem form çay değil yeşilçay güzelim...:))
kızlar misafirlerim şimdi gitti,daha ortalığı bile toplamadan girdim hemen topiğimize.aebenim çokmu kötü yahu gelmemiş.bilmiyorumkismile
yemek istemeyince yenmiyor kızlar,9 çeşit pasta börekten bir tek 4 tane küçücük sarma yedim hepsi o.
bu hurmalı çikolatayıda ilk etaptakiler yemesin bence.meyve kuruları yaş olanlara oranla oldukça fazla şeker içeriyor kızlar.yerinizde olsam ilk etapta hızla kilo vermeye çalışırken kendi ayağıma çelme takmazdım bu çikolatayla.ama içinde montiye aykırı bir şey yok bende deniycem bunu oğlum için.hatta hemen aklıma içine portakal kabuğu rendesi yada tarçın koymakta geldi yoğun aromalı olması açısından..özellikle kendim kahveyle küçük bir parçayı kıtlama şekeri gibi ağzımda eritirim diye düşündüm.
sizde ikinci etaba geçince deneyin derim ben ama aebenim bu konuda son sözü söyler girince...
Bu hafta monti gümbürtüye gitti hanımlar..bugün savcılıktan sabıka kaydı, sağlık ocağından sağlık raporu alabilmem koca günümü aldı ve ben maalesef öğün atlamak zorunda kaldım (bütün günüm yollarda ve sıra beklemekle geçti)..anlayacağınız yeni hedefe ilerlemek haftaya kaldı..
Bu arada büyük kızım basketbola yazılmış, boyu yaşıtlarına göre uzun ama kilosu biraz fazla..11 yaşında bi 5 kilo verse en azından iyi olacak...11 yaşındaki çocuğa diyet uygulamak sakıncalı olur biliyorum ama monti tarzı beslenmede bi zarar göreceğini düşünmüyorum, görüşleriniz nelerdir bu konuda...(antrenman esnasında kilodan dolayı zorlanıp, ters bi durumla karşı karşıya kalmak en son isteyeceğim şey olur)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?