Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

kızlar diğer topicteki bir arkadaş paylaşmış bu yazıyı bende sizlerde okuyun diye kopyaladım ( çaldım )

MSG (Mono Sodyum Glutamat) Nedir?( hazır gıdalardaki tehlike )

Bunu buraya aktarmamın sebebi hazır çorba yemenin sağlıklı olup olmadığı sorulmuştu, önceki mesajlarda. Bende bir arkadaştan hazır çorbanın içerisinde bulunan bu maddenin zaralı olduğunu duymuştum. Ve araştırdığımda öyle olduğunu görünce sizinle paylaşmak istedim.

MSG

MSG adında bir yiyecek katkı maddesi var. MONO SODYUM GLUTAMAT. Yiyeceklere katıldığında, o yiyeceğin tadının beyin tarafından güzel olarak algılanmasını sağlıyor. Tatlı, tuzlu, acı fark etmiyor. Hangi yiyeceğe katılırsa lezzetliymiş gibi geliyor. O yüzden gıda üreticilerinin bir çoğu, MSG'yi karlı olduğu için kullanıyorlar.

MSG
MSG Zararlı Mı?

Buna okuduktan sonra siz karar verin...

Bu madde, Nörotoksin. Sinir hücrelerine zarar veriyor. Merkezi sinir sistemi tahribatı ve buna bağlı olarak ALZHEİMER, PARKİNSON, HUNTİNGTON hastalıkları, SARA (Epilepsi), Retinal dejenerasyon (Göz retina tabakası hasarı), Yağ birikimi, doyma mekanizmasında bozukluk, obezite. Büyüme hormonu baskılanması. Pankreas hasarı, insülinde artış, ve buna bağlı diyabet. Böbrek ve karaciğerde ciddi hasarlar...

Bu madde hamilelerde plasenta bariyerini geçebiliyor, anne karnındaki bebek de aynı tahribatlara maruz kalıyor. Özellikle çocuklarımızın hatta büyüklerin de çok severek yediği CİPS'lerde çok kullanılmakta. Hazır köfte harçları, et suyu tabletleri, hazır çorbalar, dondurmalar, renkli yoğurtlar ve benzeri bir çok üründe var.

Şimdi diyeceksiniz ki, madem bunca zararı var, neden kullanıyorlar? Küreselleşen dünyada, ticaret de küreselleşti. Küresel ticaret devleri, insaf-merhamet gibi duygularla asla çalışmaz. Onların amacı, çok kâr etmek, çok daha büyümektir.

Bu mamuller, albenisi olan renklerde ve janjanlı ambalajlarda sunulur. Televizyon, gazete ve duvar reklamlarında onlara sıkça rastlarsınız. Sadece maddesel tadıyla değil, görsel yollar ile de beyinlerimize kazınır adeta.

Basit bir hesap yaparsak, ucuz zannedilen bu ürünleri çok pahalıya tükettiğimizi görürüz. Mesela Cips. Semt pazarlarında 3 kg . patatesi 1 TL ye alabilirsiniz. Oysa ki 50 gram CİPS 1 liradır. Yani 1 kg . Cipsi, 20 ytl.den tükettiğimizin farkında bile değiliz. Olumsuz etkileri de cabası. Bu mamulleri üretenler, kendi ürettiklerini asla yemezler, içmezler. Onların gıdaları organik ve doğaldır.

Gelelim genel sağlık boyutuna; Son 25 yıla dikkatle göz atacak olursak, çocuk yaşta diyaliz cihazına bağlı yaşamaya mahkum edilenler, çok küçük yaşta şeker hastalığı ile tanışan çocuklar, obez çocuklar, asabi çocuklar, 9-10 yaşında buluğ çağına girenler, çeşitli nedenlerle engelli doğanlar ve bu sayının ülke nüfusunun %12'sine çıkması ve benzerleri.

BU ZARARLAR ORTAYA ÇIKINCA MADDENIN İSMİNİ DEĞİŞTIRMEYE BAŞLADILAR. IÇINDE MSG, MONO SODYUM GLUTAMAT, GLUTAMIC ASIT KISACA GLUTAMIN VEYA GLUTAMAT BULUNAN SEYLERDEN UZAK DURULMALI.

ay evet tadı pek iyi değildi bende yapmıştım ama o gerçekten şok bir diyet yaa
bence obez olanların onu uygulaması gerek bizim gibi 5-10 kilo fazlası olanların değil :kedi:

İsterlerse eğitmesinler de açık nasıl oluyormuş görsünlerdelikafaduldensırnaşık şey:roflol::roflol::roflol:

ayyy allah korusun öyle bir şey olsada sorumlusu yine sen olursun ablaa.... akannehir

kesinlikle dökme gibi değil
ben bir ara poşet olanıı içmiştim iğrenç tadı var vede acı
kesinlikle dökme alın çiçekleri yaprakları görün demleyin derim ben

kızlar bu günkü öğlen yemeğinde
tarhana çorbası
tava ciğer
pilav
şöbiyet

var. Sizce ben hangisini yemeliyim bunların?
ciğermi çorbamı?

yoğrut ve alatayı kendim getirmiştim zaten....
bir an mönüyü okuyunca böyle oldum ..:1shok::1shok:ama devamını okuyunca oh dedim ..sempatiksalakcinnibu günkü menüün hiç yenecegi yok safiş ... kilon böyle giderken hemde .
cigerde ye diycem ama doymuş yagdan çok zengin bir iki çatalla kurtara bilirmisin ...boshayallersmileyogurtla salatan varmış onları ye bacım . ne güzel giderken gümlemesin ..

mesajlarınızın hepsini okumyamıyorum yaaaaa...
işde var ...

Haklısın, poşet çayların içinde ne olduğu belli değil, görerek tüketmek en iyisi, Yağmurun eklediği yazıya baksana insanlara neleri yedirip nelere sebep oluyorlar...kırkda yılda yarım kilocuk kıyma girdi eve et demeye bin şahit gerek, hiç ama hiç tadı yok nasıl bir etse artık(( herşeyden şüphe eder oldum, hiç birşey alıp tüketesim gelmiyor bu tip yazıları gördükçe ama aç da durulmuyor ki, en azından evimde bugüne kadar hazır çorba kullanmadım, bu yüzden de kızlarım da sevmiyorlar, onlar için nasıl olursa olsun, anne çorbası olsun illakiii:)))

selammm

bende sabitim bu hafta
70.6
oysaki kaçamkta 0

annemlere gittigimde ne annemn yaptıgı helvayı yedim
nede misafirlikte yapılan kek poçayı

bugünde hastaneye gtitik kayra içi n dönüşte k.valdem sıcak sıcka gözleme yapmış dumanı üstünde
ona bile dokunmadım bu kadar bariyeri atlamışken revamı şimdi bu bana
haftaya adet oucma ondna olabilrimi bilemiyorum ama

ben kilolalrımdan daha inatçıyım ve yine kaçamaksız yapıcamm
olacak olacak diyorumm

uuuu benim klavye yine yemiş kafayı
umarım yazdıklarımı anladınız

Hoşgeldin Aeben (bu arada adının Elvan olduğunu öğrendim, çok güzel bi adın varmış canım), nasıl oldun, daha iyisin yaaaopuyorumnanaktan

bugün benim menü biraz karışık oldu ,
sabahtan kayranın kardiyolojde muaynesi vardı
sabah apar topar süt peynir ekmek yeidm ki
ordaa poça simit yemeyim diye işimiz geç biter diye

kayra sıkıntı yaratmadı işimiz btiti eve erken döndük
k.valdem kahvaltı hazırlamış ekmek yemiştim sabah ekmeksiz yiyim deidm
domates,salatalık,peynir yedim
eve gelinc ebir mandalina

şimdi midem kazınıyor
yemek yiycme çok düzensiz degilmi iki kez ara yaptım sabah ve öglen arasında
ama sabah yedikleirmi 7 de yemiştim

düzensiz yemek kaçaamktan iidir sanırım aben ablacımmm

ben o menünün hepiciğini yidim abla
pilav tane tane idi şöbiyet ise allaahh ağzımda dağıldı
çorba ise öyle güzel geldiki sıcak sıcak içim ısındı

dersem sen beni öldürürsün heralde kaydirigubbakcemile3

rüya gördüm ben evet rüyaa aç rüyası

ablacım dediğin gibi yarım tabak ciğer geldi onunda yarısını yiyebildim zorla nedense ağır geldi sanırım doymuş yağ oranından dolayı :hulya:
salatamı ve yoğurdumuda bitirdim zaten
ama ben öğlen yemeklerinde çok acıkmamış oluyorum sırf yemiş olmak için yiyorum...

mesajlarınızın hepsini okumyamıyorum yaaaaa...
işde var ...

hayırdır ne işin var applaaa

evet yaaa insan herşeye sahte gözüyle bakıyor
valla hani reklamlar falan çıkıyor ya herşeyde yok tamamen bitkisel yok %100 doğal onlara bile inanasım gelmiyor artık benim...

Bende herşeyi evde yapıyorum malum minicik bir kızım var....

canım bencede sen kaçamaksız yapmaya devam et belkide arkadaşların dediği duraklama zamanına denk geldin şekerim....

uuuu benim klavye yine yemiş kafayı
umarım yazdıklarımı anladınız

ben anladım

tebrikler diyarcım kaçamaksız yapınca sonuç alınıyor dimi darısı hepimizin başına ...
dün tartıldığımda 76,7 idim tartıyı öpücektim :)))
demekki daha güzel sonuç alacakmışın ...boshayallersmile
geçmiş olsun güzelim burarada ...:1hug:
safiscim tarhana cizzzzzzzz.icinde un var cünkü,ciger daha makul tabi oda unsuzsa bazilari cigeri una bulayip yapiyolar o yüzden sor bi istersen.
yanlızım 1 mesaj yazıp kaçma güzelim ya ....kaydirigubbakcemile
inan bunların mukafatını alacaksın masumum . sakın pes etme ...
diyatın en zorlayan yanı budur kaçamak yapmayıp baskülde bunu görmemek ama bilki bu daha sonra tıkır tıkır verilecek kilolara delalattir unutma ...boshayallersmile
ben sana güveniyorum olumunekankayizsmile
Hoşgeldin Aeben (bu arada adının Elvan olduğunu öğrendim, çok güzel bi adın varmış canım), nasıl oldun, daha iyisin yaaaopuyorumnanaktan
saggol ketüm ..olumunekankayizsmile pek iyi oldugum söylenemaz . ama şükür ayaktayım zorlayacak fena üşütmüşüm demekki ...
ıstanbulda bukadar üşüyorsanız ankarada ne yapalım . sabah çıktım dondum resmen ...:2:
evet masumcum aynen dedigin gibi baktın çok migden kazındı ye güzelim ....:1hug:

Masumcumm bana sorarsan montide kaçamakla düzensiz beslenmek aynı şey..bu hafta benim de düzensiz geçti, kaçamak değil de öğün atlamak oldu bende ama akşamları da yemeye saldırmadım, az yedim belki o yüzden kilo sabit kaldı...(bunu da aebenin atlanan öğünden bir sonraki öğünde vücut olması gerekenden daha fazlasını depoluyor lafı üzerine yaptım, öyle olmasa belki tartı da (+) bile çıkabilirdim)...haaa burdan şunu da çıkarabiliriz düşük enerjili beslenme ile kilo verme olayı tamamen hikaye, öyle olsa idi, o kadar açlığıma ve o kadar koşuşturmalarıma en az 1,5 kilo gitmesi lazımdı yaniii...

yarın misafir var safişim eşimin arkadaşları 2 aile ...
6.7. gibi geleceklermiş . yemekli gelin dedik yok dediler ee saatte erken ben ne hazırlayım onlara ???? .
yemekli gelseler bundan iyi en azından ne yapacagıma karar verirdim ..
saat erken tam yemek vakti .
ilk kez evimize geliyorlar ..

tespidlerin dogru ketum ...
ama masumumun dedigi ögün atlama deyil az yediginden migdesi kazınıp tekrar acıkma durumu .. klo vermeyi tabi olumsuz etkiler ama çok acıkıp diger ögünde kaçamaklara saldırmakdan iyi dir aralar ...

kahvaltı az yapıldıgında genelde 11 gibi açıkırım ben oyüzden kahvaltıay önem veriyorum ...
baktim şekerim düştü (hemen anlarım hipoglisemi oldugumdan ) yaparım aramı 11 de ..

az kl le gerçekden bende kilo alıyorum bunu denedim dfalarca özelikle öyleyin aç kalıp akşam yedigimde ertesi gün baya kilo alırım ..

aben ablam verdiign gazlaa ben bayrama kadar gdieirm artıkınnn

ketum evet ögün atlamak iid egil ama bugün öle oldu sabah erken yemeseydim gidip mecburen poça simit yiycektim ee k.valdme kahvaltılık hazırlmaış gözleme yiycektim geçiştirmeseydimm
bugün böyle oldu artıkın

aben abla poça kek filan yap bende yemekli misafiri severim daha kolauy en azından

ablacım bence muhtemelen zaten onlarda yemekten kalkıp gelirler heralde o saatte

çay yanına kuru pasta çıkar istersen sen yemeden

yada meyve ikram et nasılsa yemek ertesi

bence kendin çok fazla bir şey hazırlama dediğim gibi o saatte geliyorlar ise ve yemeğe değilse zaten senin yaptığın hiç bir şeyi yemezler yazık olur.... Kanımca sempatiksalakcinni

ben oyüznden kahvaltımı 10 d ayapıyorum ara yapmamaik için ve çok ii kahvaltı yapıyorum ben

Teyzemin komşusu geldi aklıma:))) kendisi asker emeklisi, bi akşam misafirleri gelmiş, gece 1 olmuş, 2 olmuş artık saat 3'e doğru adamcağız dayanamamış ve allah misafirin de hayırlısını versin demiş:roflol::roflol::roflol: şu durumda senin misafirler için de bunu söyleyebiliriz herhalde Aeben, bakasana nasıl zora sokmuşlar seni:)))

Canım, maalesef arada bu tür aksamalar oluyor, en güzeli evden dışarı çıkmayacaksın olcek bitcek:)))

kızlar montide kiremitte yumurta yiyebiliyormuyuz fırında pişmiş
sabah kahvaltısında tb ekmek yanında oluyormu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…